Onderzoek AZP naar behandeling COVID-19 met plasma van genezen patiënten succesvol

10
Onderzoek AZP naar behandeling COVID-19 met plasma van genezen patiënten succesvol
Foto: HemoClear BV

Het Academisch Ziekenhuis in Paramaribo (AZP), heeft met succes onderzoek gedaan naar een efficiënte methode om COVID-19 patiënten in Suriname te behandelen met antilichamen-houdend plasma van genezen COVID-19 patienten. Het bewerken van het plasma wordt ondersteund door het innovatieve Nederlandse bloedfilter HemoClear, meldt het gelijknamig Nederlands bedrijf uit Zwolle.

In tegenstelling tot Europese strategieën om plasma te verzamelen, vraagt het Academisch Ziekenhuis aan herstelde patiënten om bloed te doneren voordat zij worden ontslagen uit het ziekenhuis. Vroeg in het herstelproces is de hoeveelheid antilichamen in het bloed tot tien keer hoger dan later in het herstel en bovendien van een effectievere samenstelling.

In een steriele, eenvoudige en kosteneffectieve procedure scheidt bloedfilter HemoClear plasma van rode bloedcellen. Het plasma wordt gebruikt voor behandeling van meerdere COVID-19-patiënten terwijl de rode bloedcellen met een autologe transfusie terug worden gegeven aan de donor om verder herstel niet te belemmeren.

Het eerste onderzoek laat uitstekende resultaten zien, zowel bij patiënten waarbij de ziekte verslechtert naar een kritieke status, als bij patiënten die afhankelijk werden van beademingsapparatuur.

De CEO van HemoClear, Vincent Franssen, bevestigt de groeiende belangstelling voor de Surinaamse methode “Er zijn verschillende goedkeuringsaanvragen in behandeling bij de autoriteiten van Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen om de Surinaamse methode te gebruiken, HemoClear is er trots op deze landen te ondersteunen in hun strijd tegen COVID-19”.

10 REACTIES

 1. Dit is geen Surinaamse methode.De Nederlandse bloedbank Sanquin onderzoekt al het bloed van de bloeddonoren op antistoffen van het Covid Sars 2 virus.Met het doel het plasma te gebruiken voor patiënten die ziek geworden zijn van het virus.


  Maak melding

 2. @Percival jij hebt het verhaal niet goed gelezen. In Europa gaat men achteraf ex covid-19 patiënten benaderen met het verzoek om bloed af te staan. Uit dit bloed wordt bliedplasma onttrokken.

  In Suriname vraagt men aan covid-19 patiënten die in de herstelfase zijn om bloed af te staan. Het bloed van deze patiënten schijnt meer anti lichamen te bevatten dan patiënten die reeds genezen verklaard en ontslagen zijn uit het ziekenhuis. Van dit bloed wordt bliedplasma onttrokken.

  Zodra mensen genezen zijn verklaard neemt de immuniteit tegen covid-19 af. Dit is de reden waarom men heeft ontdekt dat sommige mensen voor de tweede keer besmet raken met covid-19. Trouwens het is geen Nederlandse methode. De behandeling met bloedplasma werd volgens mij voor het eerst toegepast in Zuid Korea.


  Maak melding

 3. Dit maakt mij erg trots op onze wetenschappers…vernieuwend bezig zijn ..surinamers zijn ook denkers❤❤..alleen de middelen op problemen op te lossen ontbreken vaak , mede omdat ons land de afgelopen 40 jaren de status v e bananen republiek had.
  Laten wij hopen dat onze jeugd nu wel de gelegenheid krijgt om hun skills te ontwikkelen en nooit meer de shit van NDP hoeven mee te maken.


  Maak melding

 4. @Ab Rabrokie,
  Wetenschap is werken aan de grenzen van het weten. Deze grens kan men telkens verschuiven waardoor men meer kennis vergaart. Dit zijn kernwaarden of is het devies van de Rijksuniversiteit Groningen.

  Maar met het volgende wil ik je uit je droom helpen. Het verschil tussen VHP en NDP was bij de laatste verkiezingen maar vier zetels. Als ABOP en PL in sommige districten geen samengevoegde lijst hadden ingediend had de NDP drie zetels erbij gekregen. Zij zouden dan uitkomen op 19 zetels. De VHP voelt de hete adem van de NDP in haar nek. Dit maakt jullie doodnerveus.


  Maak melding

 5. percival lees het stuk aub nog een keer.
  In tegenstelling tot Europese strategieën om plasma te verzamelen van ontslagen patiënten, vraagt het Academisch Ziekenhuis aan herstelde patiënten om bloed te doneren voordat zij worden ontslagen uit het ziekenhuis. Vroeg in het herstelproces is de hoeveelheid antilichamen in het bloed tot tien keer hoger dan later in het herstel en bovendien van een effectievere samenstelling. (dit is de Surinaamse methode)

  In een steriele, eenvoudige en kosteneffectieve procedure scheidt bloedfilter HemoClear plasma van rode bloedcellen. Het plasma wordt gebruikt voor behandeling van meerdere COVID-19-patiënten terwijl de rode bloedcellen met een autologe transfusie terug worden gegeven aan de donor om verder herstel niet te belemmeren.


  Maak melding

 6. nederland speelt altijd haantje de voorste of alleswetende……….

  maar is sosoooooo kaaaaaaaaaaaa

  alles en alles kopieren ze van arme landen.

  zelfs alles wat te vreten is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.