Jongeman die vast zat voor beledigen president Santokhi weer vrij

24
Man aangehouden voor belediging president via sociale media

De 27-jarige Alessandro van V., die op zondag 13 september door de politie was aangehouden voor het beledigen van president Chandrikapersad Santokhi, is dinsdag in vrijheid gesteld. De jongeman was opgesloten, omdat hij via zijn Facebookpagina het staatshoofd van Suriname had uitgescholden.

Tegen de verdachte Alessandro werd officieel aangifte gedaan, waarna hij werd opgespoord en aangehouden door leden van de Recherche Regio Midden. Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie werd hij ingesloten voor onder andere belediging staatshoofd, smaad, laster en belediging openbaar gezag.

Allessandro heeft tijdens zijn verhoor toegegeven, dat hetgeen op zijn pagina is gepubliceerd door hem is gedaan. Volgens zijn verdere verklaring wilde de verdachte meer uitleg van het staatshoofd over het coronavirus.

24 REACTIES

 1. Corona waarom had hij dan al die tijd van corona tijdens ndp die aan de macht was niks gevraagd??
  Hij is een leugenaar, hij kan het niet verkroppen dat santhoki president is van Suriname? Hij lieg, nou dat hij opgespoord is praat hij als een kuikentje


  Maak melding

 2. Een ietwat raar vehaal.
  Deze man is een behoorlijk ontwikkeld mens en komt over als een nuchter mens.
  Ik vrees dat hij zich heeft laten verleiden door de vele complottheorieen die circuleren omtrent covid.
  Alle wijsheid hebben wij niet in pacht en dat geldt zeker ook voor Z E de president.
  Hij krijgt zijn info ook aangereikt,voornamelijk uit europa.
  De waarheid over covid zullen wij waarschijnlijk nooit te weten komen.
  Daarom moeten wij roeien met de beschikbare riemen en de overheidsmaatregelen , die goed bedoeld zullen zijn,maar voor lief nemen.


  Maak melding

 3. @ RobG

  “Meer heb ik niet toe te voegen. Maak jij de balans maar verder op.”

  De balans:
  Het ware beter dat jij je helemaal van elk commentaar onthoud.
  Jij voegt namelijk niets toe, alleen maar paarse shit.

  Ave Sranan.


  Maak melding

 4. Wees blij dat het Santokie is, en hoop dat jij je lesje hebt geleerd want als het Dictator bouterse zou zijn was het anders afgelopen. Joe bo jang ai mie boi of
  stinkend in een sloot terug gevonden zijn.


  Maak melding

 5. @Grietjebie, de balans heb ik al opgemaakt. Ik ga mijn bevindingen niet delen op de sociale media. Ik ben niet achterlijk.Santokhi heeft overal mensen die hem gevraagd en ongevraagd van informatie voorzien. Met de verkregen informatie kan hij inspelen op situaties. Santokhi heeft overal spionnen. Hij moet met zijn beleid gewoon het moeras in lopen. Trouwens, er zijn mij meer dingen opgevallen. Ook deze informatie ga ik niet met jullie delen. Ik ga ervan uit dat de mensen die met de politieke partij van mijn keuze sympathiseren ook hetzelfde gaan doen.

  @Lucien, in een radio-uitzending versprak iemand, een kenner van de familie, zich over mevrouw Santokhi. Ze blijkt ook een zakenvrouw te zijn. Zij heeft zakelijke belangen. Later probeerde deze persoon in dezelfde uitzending zijn verspreking te herstellen.


  Maak melding

 6. Jij doet voorkomen alsof je enorme invloed hebt op het beleid in suri @robg.
  Je bevindingen en analyses hebben absoluut niets uitgehaald op 25 mei. Nu hoop je vanuit rancuneuze overwegingen, haat en jaloezie dat deze regering crashed. Dringt het wel tot je door dat, als deze coalitie nu crashed, suri verzuipt in ellende.

  Wat voor mens ben jij. Een volwassen kerel die alleen maar haat zaait. Gelukkig zal het je niet lukken. Veeg het schuim van je grote lippen en neem een voorbeeld aan wayambo. Oppositie voeren doe je niet in een koto en door leugens te verspreiden.
  Jou informatie is afbrekend en heeft totaal geen nut. Dus maak jezelf geen illusies, zoek een hobby.


  Maak melding

 7. @esmerald, nu wordt je persoonlijk. Had ik niet verwacht. Een teken van zwakte en onzekerheid? Wat ik doe is vrijheid van meningsuiting. Jij begint trekken van Santokhi te krijgen, namelijk mensen de mond snoeren. Is het een taboe om kritiek te leveren. Waarom mogen jij en de jouwen wel meningen verkondigen en waarom mag ik dat niet?


  Maak melding

 8. In Noord Korea en Wit Rusland is het verboden iets te zeggen over de president omdat die twee idioten denken dat ze God op aarde zijn. Dit is het laatste waar we op zitten te wachten in Suriname, zelfs tijdens het laatste bewind van Bouterse konden we hem in Suriname veroordelen voor moord en openlijk uitmaken voor moordenaar, zonder dat we werden opgepakt. Ik zie daarom niet in waarom we Santokhi geen vragen mogen stellen over covid, zonder dat hij zich beledigd voelt. Als we zo doorgaan, denkt Santokhi binnen de kortste keren ook dat hij een kleine, onfeilbare God is in Suriname.


  Maak melding

 9. Je mag zeker wat zeggen over je president, maar met het bedreigen en uitschelden, you just crossed the line. Bouterse had toch ook mensen laten opsporen en opsluiten, een ex militair, een echte NDP’R die de NDP de rug had toegekeerd en de andere was een journalist. Toen vonden jullie het niet erg, waarom nu wel. Blijf consistent in de benadering.


  Maak melding

 10. En over Covid-19 gesproken, Covid-19 is een probleem wereldwijd, we zitten hier te achterbaksen, je wilt meer info over covid en je verwacht dat de ” president” jou die info moet geven, is toch rommel, ga zelf lezen. En als je niet besmet wilt raken, neem je eigen verantwoordelijkheid door de protocollen in acht te nemen. Ai Boi anno 2020 hebben we nog dit soort figuren in onze samenleving. Zijn allemaal de eerste tekenen van het ontoerekeningsvatbaar zijn.


  Maak melding

 11. Oeps @robg, zakdoekje nodig 🤧.

  Van mij mag je de hele dag kritiek leveren totdat je erbij neervalt. Ik zie dat je dit letterlijk doet, vanwege het tijdstip v je reacties.
  Gooi dit niet op vrije meningsuiting dat is onzin. Het land is vernietigd en heeft steun nodig en geen conspiracy en/of afbrekende kritiek.

  Zo zoetjes aan dwarrelen de verhitte stofjes naar beneden. Begint saai te worden. Het komt goed, ik maak mij zeer zeker niet druk.


  Maak melding

 12. @RobG: Ach ja, dit is niet vreemd binnen de VHP. Alles moet wijken voor geld. Na wan kulturu-sani!! (het is de cultuur van de basis van de partij)


  Maak melding

 13. Hij wil uitleg over coronavirus?
  Idioot, ga op internet zoeken en lezen over coronavirus dan Santokhi uit te schelden. Ga de overtreders van coronavirus vragen waarom ze coronavirus maatregelen overtreden!
  Ga lezen op internet waarom landen lockdown eisen hebben.Ga internet nuttig gebruiken, idioot!!


  Maak melding

 14. @Wendy
  Santokhi heeft een lege staatskas , een land in chaos,armoede en een verwende bevolking geerfd.
  Wat lul je met de corruptie van Santokhi?
  Waarmee moet hij corruptie doen?Heb je bewijzen!?
  Meisje, je lult zomaar!


  Maak melding

 15. @Esmerald, jij meet nu met twee maten. Toen de vorige regering het ook moeilijk had gingen jullie ook behoorlijk te keer. Jullie schroomden er niet voor om ongevraagd internationale organisaties aan te schrijven om geen financiële zaken met de regering te doen. Door de terugval van inkomsten voor de staat door het wegvallen van Suralco en de daling van de goudprijs en de vraag naar olie op internationale markten kreeg de regering het heel erg moeilijk. En juist in die moeilijke fase gingen jullie gemeen te werk. Jullie gingen meedogenloos te werk. Zelfs potentiële buitenlandse investeerders werden door jouw kamp aangeschreven om niet in het land te investeren. Hoe laag moet je dan niet gezakt zijn om dit soort verwerpelijke praktijken uit te voeren.


  Maak melding

 16. wendy 17 september 2020 At 11:32

  Die man mag zeggen en schrijven wat hij wilt. Die achterlijke van trishull deed het ook. Met Bouterse en Adhin.
  Laar Chan zn corrupte zaken in orde maken. Belachelijk wat er bij staatsolie gebeurt.
  Chan gaat zn bek breken. Zijn mensen gast hij bevoordelen en de Aboppers gaan schijten. Waar krijgen ze pakket?? wie op Chan lijkt krijgt
  ==============================
  Jou oordeel is gebaseerd op racisme en haat, niet in belang van land en volk. Ik hoop dat de Aboppers in je mond gaan schijten.


  Maak melding

 17. RobG 17 september 2020 At 12:34
  Ik ga mijn bevindingen niet delen op de sociale media.
  =====================
  Het is maar goed ook, je hoeft hier niks te delen. In tegendeel zou je gewoon van de scherm moeten verdwijnen.


  Maak melding

 18. RobG 17 september 2020 At 13:20

  @esmerald, nu wordt je persoonlijk. Had ik niet verwacht. Een teken van zwakte en onzekerheid? Wat ik doe is vrijheid van meningsuiting. Jij begint trekken van Santokhi te krijgen, namelijk mensen de mond snoeren. Is het een taboe om kritiek te leveren. Waarom mogen jij en de jouwen wel meningen verkondigen en waarom mag ik dat niet?
  ====================
  Omdat de rollen zijn omgedraaid, deed jij ook met je paarse regering, jo hypocriet. Als ik een jaar niet douch, zelfs dan mag jij niet aan mijn bille komen ruiken, jo rat.


  Maak melding

 19. RobG 17 september 2020 At 15:26

  @Esmerald, jij meet nu met twee maten. Toen de vorige regering het ook moeilijk had gingen jullie ook behoorlijk te keer. Jullie schroomden er niet voor om ongevraagd internationale organisaties aan te schrijven om geen financiële zaken met de regering te doen.
  =========================
  En te recht!!! Anders waren we nu 1000x failliet verklaard. Jij voelt het niet met die uitkering van je in ptata kondre. Zelfs de winkelcentrum in Diemen ben je gaan vervuilen met de ratte poten en kakkerlakke gedachten van je. Ga je zelf eens pijpen en ja, ik heb het zelf al geprobeerd, maar het lukt mij niet, alleen een rat kan dat.


  Maak melding

 20. Het feit dat je de vorige regering, met aan het hoofd een drugsveroordeelde en meervoudige moordenaar, wilt vergelijken met de huidige regering, geeft op een huiveringwekkende wijze jou niveau aan.
  Er is geen vergelijking mogelijk.

  Het verleden wordt alleen maar opgerakeld ter herinnering aan veertig jr onderdrukking en tien jaar corruptie en roof.
  Het Surinaams volk bloeit op, laat ze met rust!

  Stop met “jullie”; doe die koto uit en hand van je heup. Hup je kan het!


  Maak melding

 21. Beste mensen…, ook zo iets…, dat ik hier op waterkant lees…,, Denk erom het is een groot geheim…
  Niemand in Suriname weet het, Mevrouw Melissa Santokhi is een zakenvrouw… , Ik weet het, maar vertel het alstublieft aan niemand … President.. . Santokhi heeft overal zijn spionnen, lees ik., hier op waterkant .. ,, daar ben ik vandaag om drie uur Nederlandse tijd achtergekomen, .. Ik lees ook iets van dat ik best goed geheimen kan bewaren, maar toch zeg ik soms dingen die ik eigenlijk voor me had moeten houden.. Geheimen over Amjad Abdoel dus..Amjad Abdoel is een spion van Santokhi., wordt er gesuggereerd… ndp-Nederland hou op met suggesties.. Ga desnoods voetbal kijken .. .Hij Amjad Abdoel weet veel van vreemde valuta-handel, ook dat is voor jullie een geheim, schrijft iemand . .. .Zeker ook de verhalen van de buurman van Amjad Abdoel gehoord.. . “Laatst kwam een bevriend Surinaamse stel bij…, mij langs en vertelde in vertrouwen over Amjad Abdoel.. Ik kreeg dan ook het verzoek om het voorlopig stil te houden…, ook voor de bewoners hier op waterkant.. Mensen in wat voor fantasie-wereld heeft ndp-Nederland , lijkt wel -Disney world.. Geheimen doorvertellen – al dan niet per ongeluk -en dat hier op waterkant …, mensen leeft U nog in de tijd van kabouter Plop… “Dat komt doordat je in je eigen wantrouwen denkt over informatie te bezitten.. die bijzonder is…. Mensen, ook de kabouters,.. alles wat zich in monetair Suriname nu afspeelt is een open boek.. Men laat wel…, heel graag aan anderen zien dat we bijzonder zijn, door op de proppen te komen met dat geheime informatie…Mensen, kracht en vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding

 22. Ik snap onze landgenoten niet😏, als er een lege staatskas is, een ex-president die de boel wilde saboteren, door vlak voor zijn vertrek een heleboel ambtenaren aan te stellen, met gigantische salarissen🙄. Hij had ze zelfs niet kunnen betalen, en hij weet dat Chan het ook niet kan, gezien de hopeloze situatie die hij cadeau heeft gekregen van deze paarse regering. Bouterse zijn tijd is uitgespeeld, maar helaas heeft hij zijn criminele domme zaad overal gezaaid. Mensen trap er niet in om op deze achterban te reageren, ze weten helaas niet beter. Houd een ander doel voor ogen, en dat is Suriname weer Economisch gezond te krijgen. Geef je steun aan Chan, geef hem een kans dit voor elkaar te krijgen.Het gaat niet in een dag, maand, of misschien jaar lukken, Bouta mocht er veel langer over doen om er een puinhoop van te maken. Dus geduld, het zal wel goed komen.


  Maak melding

 23. @ RobG

  “Ook deze informatie ga ik niet met jullie delen.”

  Het lijkt mij beter dat jij geen enkele informatie meer met ons deelt.

  Jouw “informatie” is niets anders dan paars gebrabbel door een over het paard getild persoontje met een heel groot minderwaardigheidscomplex.

  Ave Sranan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.