Bigi Boy: geen persconferenties meer voor journalisten in Suriname

12
Bigi Boy: geen persconferenties meer voor journalisten in Suriname

De Surinaamse UFC-vechter Jairzinho ‘Bigi Boy’ Rozenstruik heeft woensdag laten weten geen persconferenties meer te zullen houden voor journalisten in Suriname. Dat zei Rozenstruik tijdens een meeting met de pers in het Ramada hotel in Paramaribo.

Zijn uitspraak is een reactie op een artikel van de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname (VSJS), waarin zij Team Bigi Boy beschuldigd van minachting van de nationale (sport)pers. De VSJS zegt in het artikel ondermeer dat het moeilijk tot onmogelijk is om de Surinaamse topsporter te spreken of te interviewen. Voor grote partijen als UFC en ESPN zou wel tijd door hem worden vrijgemaakt vindt de vereniging.

Bigi Boy vindt het artikel dat verscheen in de Surinaamse krant de Ware Tijd niet acceptabel en respectloos naar hem toe. Hij vindt het geen kwestie van minachting, maar gewoon de realiteit. “Ik wil interviews geven en helpen waar ik kan, maar als het niet lukt: sorry. Het is een zware job” aldus Bigi Boy.

Hij zegt erbij dat het geen kwestie is van bigi fasi (hoogmoedigheid) maar dat het gewoon steeds moeilijker wordt. Hij en zijn team krijgen honderden aanvragen binnen via al hun kanalen. Ze hebben de tijd niet om overal op in te gaan en moeten steeds selectiever hiermee omgaan.

Bigi Boy vindt het niet acceptabel dat de VSJS hem op deze manier aanspreekt. Hieronder de beelden van de persmeeting:

12 REACTIES

 1. Bigi boy, hoogmoed komt voor de K.O. Waarom hang je een Surinaamse vlag om je schouders als je geen respect hebt voor je eigen landgenoten?Als Surinamer zou je op de eerste plaats aan Surinamers moeten denken, als je geen respect hebt voor Surinamers, zullen anderen ook geen respect voor jou als Surinamer hebben. Doe daarom niet zo stom en probeer betere afspraken met de Surinaamse pers te maken.


  Maak melding

 2. Henkes 17 september 2020 At 03:17

  Onzin. De toon van het artikel was die typische krabben mentaliteit. Zich boven Bigi willen plaatsen. Kleinzielige vertoning. Wie denkt die vereniging wel niet dat ze zijn. Hondsbrutaal om zoiets te schrijven. Nu krijgen ze de deksel op hun neus.


  Maak melding

 3. Deze man is professionele topsporter.
  Hij heeft zichzelf regels opgelegd wat inhoud,veel beperkingen voor wat betreft de leuke dingen in het leven.
  Strakke trainings-en rustschema’s.
  Als hij dat niet doet is hij niet up to date.
  Waarom gaat men lullen over zijn loyaliteit aan de vlag.
  Je ziet toch aan alles dat hij daar beretrots op is.
  Demotiveren is hetzelfde als kraboe gedrag.
  Wees trots op deze parel en boor hem niet in de grond.
  Beide partijen zijn nu wat pissig maar leg dit snel bij .
  Hou rekening met onze ambassadeur dat hij niet te pas en te onpas voor elke journalist kan komen opdraven.
  En ik weet zeker dat hij heel trots is op onze vlag dus no taiga booi ka sani…en bigi fasi heb ik bij hem nog nog nooit gezien.
  Dus kraam ajb geen onzin uit.
  En aan @Henkes zou ik willen zeggen…heb jij ooit klappen op je bek gehad om je vlag te verdedigen.
  Wens deze man geen k o toe want hij is een grote held in zijn sport en hij heeft wel de ballen om de klappen te incasseren maar hij deelt ze ook namens alle surinamers uit.


  Maak melding

 4. Bigi boi moet zijn eigen tijd indelen. De pers moet zich aanpassen en flexibel opstellen. Zowel nationaal als internationaal interviewers.
  Bigi Boi Big Up ✌️


  Maak melding

 5. Het gemiddeld niveau van de Surinaamse journalist is zeer bedenkelijk .

  Journalist ben je niet als je een microfoon in de hand houdt en van die onzinnige en tenenkrommende vragen stelt.

  De professionele journalist heeft een HBO opleiding van 4 jaar achter de rug .


  Maak melding

 6. Dan moeten de journalisten een ticket kopen en naar de plaatsen gaan.
  Hier zitten ze op kantoor en bellen voor info. Of je moet info doorsturen dan krijg je beltegoed. Een journalist gast op het veld. Waarom gaat geen enkele van Suriname naar Guyana om de situatie daar vast te leggen??? Nemen over van buitenlandse kranten.
  Kijken wie vandaag verslag doet van bezoek minister usa.


  Maak melding

 7. Ze waren vrij duidelijk. Je kunt als Surinaamse journalist accreditatie aanvragen bij de UFC. Dan krijg je een tijdslot om een interview te doen. Zo gaat dat bij professionele organisaties. Blijkbaar heeft niemand van het Surinaamse journaille de moeite genomen om dat te doen of de kennis ontbreekt dat internationaal dit overal zo werkt. Het is daarom lovenswaardig dat Bigi zoveel en zolang mogelijk heeft geprobeerd het ongeschoolde en amateuristische gedoe hier tegemoet te komen maar op enig moment als top 3 vechter kan dat domweg niet meer.
  Als ik de vereniging zou zijn die deze bespottelijke ingezonden brief heeft geplaatst in meerdere kranten zou ik me dood schamen en heel snel excuses aanbieden. Beter nog. Laat het bestuur die overduidelijk op het journalistieke niveau zit van een huis aan huisblaadje in Drenthe de eer aan zichzelf houden en opstappen.


  Maak melding

 8. Eindelijk iemand die de Surinaamse pers een grote spiegel voorhoudt en lik op stuk geeft! Ik spreek opzettelijk niet van journalisten want dat zijn ze niet. Allemaal gewoon verslaggevers die selectief, gekleurd (vaak politiek gekleurd) zonder enige opbouwende of educatieve waarde zaken verslaan. Gewoon: auto rijdt te hard, ramt een EBSpaal en slaat over de kop. Weer een kostenplaat voor EBS…..het kan ook anders b.v: Het houdt maar niet op! Alweer iemand die de verkeersregels aan zijn laars lapt en met veel te hoge snelheid een EBSpaal heeft geramd. Dit kost de gemeenschap geld en er moeten nu een een keer harde maatregelen vanuit de regering komen om deze verkeers-aso’s tot inkeer te brengen. Just saying…. Maar nee, je leest dan op WK.net: …zal wel weer een paarse rat zijn…en het wordt niet gemodereerd!


  Maak melding

 9. surinaamse journalist? een contradictio in terminus.

  ze verwachten als eerste aan de beurt te zijn omdat bigi boi surinamer is?
  waar zatten deze riooljournalisten voor hij bekend werd en in opkomst was?
  beetje lopen pronken met het suriname gevoel omdat hij het goed doet?
  rot op met je surinaamse riooljournalistiek.
  ongeschoolde sukkels zijn het. normale vragen kunnen ze ook al niet stellen.
  en 10 jaar lang hebben ze ndp shit lopen verkondigen, dus ja…. logisch dat je geen zin hebt om met zulke sukkels te praten
  en dan als voorbeeld de ufc en espn gebruiken?? degene die het organiseren en een groot kabelnetwerk? logisch dat bigi boi daar voor kiest.
  met die surinaamse journalisten schiet je toch nix mee op.. toch allemaal bagger.
  echte goede journalisten in suriname zijn op 1 geamputeerde hand te tellen.


  Maak melding

 10. De soep wordt wordt niet zo heet gegeten worden als die wordt opgediend.

  Over alles valt te praten, ook hierover en dan komt alles wel op zijn pootjes terecht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.