VIDEO: Ongeregeldheden bij pakketdiensten Nederland en Suriname

31
VIDEO: Ongeregeldheden bij pakketdiensten Nederland en Suriname
Foto via petitie op spreekuit.nl

Bezorgde burgers en consumenten hebben deze week een online petitie aangemaakt, waarin zij diefstal en ongeregeldheden bij pakketdiensten in Nederland en Suriname willen aankaarten. Volgens hun lijkt stelen uit dozen en het openbreken van pakketten die voor verscheping worden aangeleverd of in Suriname worden ontvangen, meer regel dan uitzondering te worden.

De initiatiefnemers van de petitie stellen dat er veel te weinig gedaan wordt in zowel Nederland als Suriname om diefstal bij pakketdiensten te voorkomen. Zij willen dat er onmiddellijk actie ondernomen wordt en stellen een aantal maatregelen voor.

De petitie en het aantal ondertekeningen (ondersteuners) van de petitie zal aangeboden worden aan de verschillende pakketdiensten in Suriname en Nederland en de Surinaamse ministeries van Handel, Industrie en Toerisme en Justitie en politie.

Op social media verschenen deze week filmpjes van benadeelden zoals deze:

https://www.facebook.com/Overall.News.Suriname/posts/1198841790490663

31 REACTIES

 1. Ook dit is een oud probleem dat nooit goed is aangepakt. Surinamers die zich hier schuldig aanmaken zetten Suriname te schande.

  Het wordt tijd dat ook hier structuur en orde worden aangebracht.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 2. Wellicht kunnen beveiligingsbedrijven hier een goede rol vervullen.
  Real time digitaal meekijken wat er in de depots gebeurt, track and trace en een keurmerk voor pakkettendiensten / shippings zouden ook opties kunnen zijn.

  De verantwoording ligt in eerste instantie bij de pakkettendienst. Zij moeten zorgen voor een correcte aflevering aan de geadresseerde. Zij zijn ook bij machte om de autoriteiten / medewerkers die misbruik maken aan te klagen.

  Dus beste mensen, laat je door de pakkettedienst niet van het kastje naar de muur sturen. Zij hebben ook een verantwoording.


  Maak melding

 3. Triest dat dit gebeurt. De Pakketbedrijven in Nederland en Suriname zijn onder de maat en pakken zaken met de Surinamers aan op een Ons Belangmethode.

  Postpakketten/dozen worden al jarenlang door deze ondernemers open gemaakt en goederen uit verwijderd.

  Wat deze ondernemers niet inzien is dat ze hiermee hun eigen graf delven. Surinamers zullen dan eerder kiezen voor betrouwbare Nederlandse ondernemer, waar meer betaald wordt voor het verzenden van de postpakketten/dozen, maar waar wel de garantie is dat hun dozen met goederen niet worden opengemaakt, goederen uit gestolen worden door deze ondernemers.

  Net wat RobG zegt er moet een keurmerk op worden gezet. Wat verstandig is, is ook dat personen die goederen in deze dozen plaatsen, al deze goederen registreren, foto’s en video’s van maken en deze ook aan de ontvanger zenden. Hiermee wordt ook aangegeven of deze dozen met de goederen zo in goede staat ontvangen worden. Als dat niet het geval is, dan is er stront aan de knikker en kappen met die onbetrouwbare ondernemers.

  Eigen schuld dat ze hun eigen doodgraf hiermee hebben ingezet.


  Maak melding

 4. een bedrijf dat zich niet verantwoordelijk acht voor de stukken die het vervoerd?
  is een bedrijf dat niet te vertrouwen is.
  tevens is me opgevallen bij diverse transporteurs, dat ze totaal niet weten hoe ze met pakketten om moeten gaan.
  het interesseert ze niet eens of het breekbaar is terwijl dat zo gemerkt is.
  probleem is alweer de werk mentaliteit in suriname.
  er wordt goed betaald voor het transport… toch blijkt het werken in deze sector redelijk slecht te betalen? dus de bedrijven zelf strijken alle winst op en schade boeit ze niet eens.
  dan weet je al dat de kans groot is dat het verkeerd afloopt.
  Als 1 bedrijf zich goed organiseert op kwaliteit? dan zet die binnen de kortste keren alle anderen buitenspel en zal een monopolie krijgen op het vervoer.
  snel geld en zo min mogelijk doen….. het motto van de surinaamse arbeider


  Maak melding

 5. Het moet klaar zijn met het uitbuiten van je eigen mensen.

  Dubbel betalen voor alles zodra ze ruiken dat je uit NL komt.
  Pakkettendienst je snijd in je eigen vinger door grof geld te willen verdienen aan de surinamers in Nederland..

  De afhaal kosten of zogenaamde douane kosten is pure diefstaf.
  Stop met uitbuiting, ik ben helemaal klaar met jullie.


  Maak melding

 6. Helaas dien we zelf met het versturen van een doos er aan mee, als men een dois stuurt ,betaal je voor wat er in zit. Komt het boven de 50€ dan moet je meer betalen en dat willen we niet. Plus alles wat in de doos zit schrijven we niet op. Bang is te veel. Ja en we weten allemaal hie slecht het gaat in Suriname en dat er geroofd wordt uit de dozen. Maar je kunt dus niks bewijzen, want we schrijven niet op wat er werkelijk in zit. Dat weten die rovers ook wel. Dus met andere woorden, we geven ze zelf op een presenteerblaadje dat ze alles kunnen stelen. En ja stelen mag niet. Maar we maken het ze wel heel gemakkelijk. Omdat wij zelf te zuinig zijn om te betalen naar waarde van de inhoudt van de doos. Zorg nu eerst zelf dat alles wat er in zit duidelijk op schrift staat. Neem voor u zelf foto’s. Zodat ze in Suriname en ook in NL minder kans hebben te roven. En de bedrijven aansprakelijk kunnen stellen voor de geleden schade. En als een bedrijf te vaak met dit te maken krijgt te sluiten. En zwaar beboeten.
  Dus begin bij u zelf eerst netjes alles naar waarde te versturen. En betalen. Zodat ze bij aankomst minder snel gaan graaien. En er moeten straffen komen tegen het bedrijf waar dit te vaak gebeurd.


  Maak melding

 7. Sip 16 september 2020 At 12:32
  De afhaal kosten of zogenaamde douane kosten is pure diefstaf.
  =========

  De vervoerder bepaald de douanekosten niet. Maar ik ben het met u eens dat die best hoog liggen. Het zou de regering sieren om deze voor persoonlijk gebruik af te schaffen en alleen te belasten voor zakelijk gebruik. Een douane beambte ziet al snel of het handel is wat er in de doos zit of persoonlijke spulletjes en wat levensmiddelen.


  Maak melding

 8. Goed dat men nu actie gaat ondernemen want dit probleem was er al en men keek erna. Als je een klacht indiende kreeg je te horen dat men er niets aan kon doen. Zo een moderne tijd..plaats camera’s en ontsla oneerlijke wachters.


  Maak melding

 9. Ik heb afgelopen tijd heel veel dozen gestuurd naar Suriname. Afgelopen maanden heb ik gemiddeld meer dan 3 dozen van 160 liter gestuurd. In de maand augustus heb ik meer dan 8 gestuurd. Belangrijk is de afhandelingsmaatschappij in Suriname. Ik stuur het altijd naar Bank Shipping. Begin 2010 heb ik intensief heel veel spullen gestuurd naar Suriname. Afhandelingsmaatschappij Bank Shipping. Nooit open gemaakt en nooit er uit gestolen. Ik heb ook afwijkende afmetingen gestuurd.
  Afgelopen jaar heb ik het via Nandan Shipping gedaan. Ze zijn een tikkeltje te duur. Maar je weet dat je spullen binnen 3 weken aankomt, en bij Bank Shipping wordt er zover ik weet, nooit gestolen.


  Maak melding

 10. Stuur liever geld op dan ben je van dit probleem af. kunnen ze zelf kopen wat ze willen met het geld. wellicht hebben de ontvanger van de doos er niks aan het inhoud. je moet het zien als een kerstpakket 99 procent is waardeloos


  Maak melding

 11. Als er iets is waarmee SU een plaatsje kan behalen in de Guinness Book of World records, is het feit dat er een heel goede kweekvijver is voor ratten op twee poten. De meeste van jullie hebben het over goederen in dozen. Ik heb ooit een gecertificeerde training mogen volgen in de US in 2010. Het officieel diploma is toen na enkele weken met de post gestuurd in een enveloppe en tot mijn verbazing bleek dat een van de hoeken van het diploma er niet meer was. Die a**holes bij Surpost hebben niet eens het fatsoen gehad om de enveloppe voorzichtig te openen om zonodig de inhoud te willen controleren. Nee, alsof een RAT honger had en dan een van hoeken heeft opgevreten.


  Maak melding

 12. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  VIDEO: Ongeregeldheden bij pakketdiensten Nederland en Suriname.

  Pakketten (dozen) worden ook reeds (jaren) geopend door Havenmedewerkers of door bepaalde (douaneambtenaren).
  En het GROS gebeurt regelmatig bij de bedrijven waar de pakketten (dozen) naar toe gaan.
  Er zullen wel enkele bedrijven zijn, die hun zaken een beetje in de gaten houden t.o. hun medewerkers.

  Ik kan mij ook vinden in de vele voorgaande (reacties).

  @Blanco 16 september 2020 At 10:50
  De diefstallen in pakketten vinden meer plaats bij Pico.

  Dat heb ik vaker hierover gehoord.
  Blijkens informatie heeft Pico ongeveer 8 (filialen) in Suriname.
  Uit diverse informatie is gebleken, dat er slecht 1 of 2 filialen gecontroleerd wordt in bijzijn van de ontvanger en de douane.
  Maar het gebeurt dat bij vele van deze filialen met medewerking van (bepaalde) douaneambtenaren spullen uit (dozen) worden weggehaald.

  Dus er dient in deze alsnog een onderzoek te worden gedaan.

  Het nieuws op WKN met een niet al te scherpe video beeld, zou eventueel door de Surinaamse overheid middels een TV-uitzending worden gebruikt om hieraan aandacht te besteden.
  Ook de Surinaamse Consumentenbond met de douane zouden betrokken moeten worden in zo’n TV-uitzending.
  En natuurlijke zullen de Pakketten Bedrijven het tegendeel moeten bewijzen in dezelfde TV-uitzending.

  N.a.v. bovenvermeld artikel, zou door de speurneuzen zo’n probleem ook naar voren worden gebracht in een uitzending van RADAR of de Consumentenbond in Nederland.

  Vandaag ging het over de DOOS van tante TOOS of ome KOOS.


  Maak melding

 13. @RobG

  Keurmerken maken niet integer. Mensen hebben controle nodig. Juist keurmerken werken listig gedrag in de handen omdat de slimme of brutale of moraalloze mensen de systemen bespelen.

  Mijn accountant laat mij tekenen dat ik mijn cijfers correct heb ingeleverd bij hem en verklaart dat hij kan rekenen volgens de toepasselijke regels want hij doet ook de administratie.

  Een voorzitter van EY heb ik decennia geleden, toen hij de vraag stelde wie heeft mij dit (huur) contract laten tegen de volgende vraag gesteld “wat is uw handtekening waard als u dit soort vragen stelt”. Dat was de wraak omdat hij mij had laten verklaren dat iemand anders dan de winnaar een binnenhuis architectuur competitie had gewonen.

  RobG certificaten, procedures en keurmerken zijn evenveel waard als de moraal van de uitvoerders. Ik heb heel wat loze parafen en handtekeningen langs zien komen.


  Maak melding

 14. Gewoon mentaliteit dat bij deze pakketten dienst ontbreekt. Brutaliteit ten top. Als ze er maar zelf beter van worden. Geen normbesef. Dit soort figuren zonder normbesef zijn er veel die het land naar klote helpen. Ik ikkke


  Maak melding

 15. Geen verzekering van de goederen tegen diefstal en verlies? De maatschappijen met hoge verzekeringen zijn de risico maatschappijen en moet je niet gebruiken.

  De nieuwe regering moet gaan opruimen.Hoog nodig en overdue.Zijn natuurlijk geen vakbonden!


  Maak melding

 16. Ik heb opgeschreven wat in de doos zit en deze in de doos gedaan. En ook op papier vermeld, dat er een foto van deze lijst is doorgestuurd naar ontvanger.
  Mocht er nu iets missen, dan weten we precies wat.


  Maak melding

 17. De ene keer worden de spullen al uit de doos gehaald in NL en de andere keer op de haven of bij het postbedrijf.

  Je weet eigenlijk nooit met zulke zaken want je kunt bijna nooit verschepen met verzekering. En standaard keren ze maar tot een beperkt bedrag uit bij schade of verlies.

  Dus het blijft een risico.


  Maak melding

 18. = Ik heb net begrepen dat het nepnieuws is, omdat het om een oude film gaat. [Ik weet niet of het waar is]
  Het is afwachten of het klopt en de waarheid zal zeker naar boven komen.


  Maak melding

 19. Lon
  en als je er achter komt dat spullen ontbreken wat dan.
  Jij klaagt in Nederland, daar zeggen ze niet bij ons gebeurt
  je familie klaagt hier bij ons, hier zeggen ze niet bij ons gebeurt, vraag in Holland
  In Holland zeggen ze misschien onderweg anders echt in Suriname hoor
  En jij gaat die bakra geloven toch


  Maak melding

 20. Is niet leuk zo..daarom stuur ik geen pakket naar su…het zijn dieven daar bij de pakketdienst het is al zo dat ik jonger was ben nu 60 er is nooit wat aan gedaan de consument is de baas hoor als er nou een jaar geen pakket naar su wordt gestuurd dan gaan ze verlies lijden en dan heel misschien gaan ze er wat aan doen


  Maak melding

 21. Volgens mij voldoen deze bedrijven niet eens aan de eisen van de postwet.
  Heleboel zaken/bedrijven zijn illegaal bezig.

  Suriname is een nep-land geworden.
  Onze huidige vp is zelf ook nep.
  Jammer voor zo’n mooi land!

  En dat zeg ik als iemand die absoluut geen fan is van de vorige machthebbers.


  Maak melding

 22. Laat mensen zelf bepalen of zij wel of geen pakketten willen sturen naar hun geliefden in Suriname. Ik stuur regelmatig met Surinam Service Line. Ik mag het afkloppen, maar alles komt keurig aan. Slecht 1x een vertraging van 10 dagen gehad. Ik mag zelf bepalen wat ik met mijn ZWAARVERDIENDE centen doe, ook pakketten versturen als ik dat wil. Ik maak mensen blij.


  Maak melding

 23. Wat schiet je mee op als je opschrijft wat in de doos zit? Of foto’s maken van de doos! Helemaal niets volgens mij. Ze moeten gewoon niets eruit halen.


  Maak melding

 24. Het stelen uit pakketten heeft puur met hebzuchtigheid te maken. De vorige regering heeft t ernaar gemaakt. Als alles tegen normale prijzen te verkrijgen zou zijn, hoefde men niet te stelen en ook geen pakketten te versturen. Maar ja als jeals regeringsleider laag ontwikkeld ben, heb je hier geen verstand van, wel van criminaliteit en dat blijkt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.