Ouderenpartij Diemen wil weten of first lady niet eerst in quarantaine moest

33
Ouderenpartij Diemen wil weten of first lady niet in eerst quarantaine moest
Foto: Gerrit Alink

Naar aanleiding van het bezoek van de Surinaamse first lady Melissa Santokhi op 15 september aan Diemen, heeft de fractie van de Ouderenpartij Diemen schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders van die gemeente. De partij wil ondermeer weten of het juist is dat mevrouw Santokhi op 12 september vanuit Suriname in Nederland is aangekomen en daarom eerst in quarantaine had moeten gaan.

De website van de rijksoverheid meldt dat Nederland de grenzen gesloten heeft voor mensen van buiten Europa die geen essentiële reis maken. Uitzonderingen hierop moeten bij de Nederlandse ambassade in het land van herkomst worden aangevraagd. Verder moeten reizigers uit Suriname na aankomst in Nederland tien dagen in quarantaine gaan.

De partij vraagt aan de gemeente waarom zij mevrouw Santokhi tijdens die quarantaineperiode heeft ontvangen.

Naast de vragen over quarantaine wil de partij graag weten wat de burgemeester van Diemen concreet bedoeld met zijn opmerking dat Diemen iets kan en wil betekenen in de samenwerking met Suriname. “Welke voorstellen kunnen we van u verwachten” schrijft de Ouderenpartij Diemen.

De beantwoording van deze vragen door het College van Burgemeester en Wethouders kan vier weken duren. 

33 REACTIES

 1. helemaal mee eens , ze moest in quarantaine voor 10 dagen omdat Suriname in risico land is daarna kon ze meteen op de vliegtuig worden gezet richting Suriname. wanneer de corona besmettingen in Diemen stijgen dan weten we wie de dader is!
  gemodereerd

 2. Wat een gezeik Patrick M. (Journalist).

  De First lady is op uitnodiging van de honorair consul v suri, Gerard van den Tweel in Diemen beland. Van den Tweel heeft bedrijven in Ned en suri. Uiteraard was de Diemense van Bommel ook aanwezig.
  Wat is dit, een hetze tegen D’66? Apart dat je niets schreef over de suri minister v Buitenlandse zaken en de D’66 minister.

  Oudjes partij Diemen, whahaha 😂😅
  Er is geen brandhaard in Diemen, zit rustig in je hobbelstoel.

  Next!


  Maak melding

 3. robles domheid is aan jou toe geschreven je weet niets ,je leest niet goed en weet je en het klopt niet dat je in quarantaine moet voor 10 dagen als je in Nederland komt , weet je wie degene is die dit fake nieuws heeft geplaats en dan zo genaamd door een demente ouderenparty het laat uitspreken , het is een van de 3000 van Surinaamse afkomst , een smerige vieze debiele paarse rat , of was het jij robles je bent ook een klojo paarse rat , let op je wordt opgegeten door een varken die lusten het liefst paarse ratten want die blijken lekker te smaken , auf widershaen
  gemodereerd

 4. Het niveau van oppositie voeren is niet laag in de zin van gemeen, walgelijk. ,maar wel in de zin van kleuterschool.
  Tjonge jonge toch
  Kom op jochies, dit stelt toch minder dan niets voor als je oppositie aan het voeren bent
  Maar ja zij die op dit niveau oppositie voeren moeten inderdaad op dit niveau hun kunsten tonen.
  Goed je best doen dan kom je op de lagere school terecht, maar wel je best doen hoor


  Maak melding

 5. Koos 16 september 2020 At 21:34
  Ouderenpartij mijn mars. Alles wordt onder een vergrootglas gezet. Deze partij uit Diemen houd zich bezig met spiegeltjes en kraaltjes.
  ========

  Ik had je wel willen horen als dit een NPD politicus was gebeurd. Dan had je 100% zeker een andere reactie gegeven. Raar dat nu alles goed gepraat wordt opeens. Het is en blijft gewoon een amateuristische zet van de mensen die haar adviseren. En al helemaal slordig dat het in Nederland dan zelfs de Nederlandse dagbladen haalt.


  Maak melding

 6. Ik wil niet respectloos zijn naar de ouderen partij, maar ik zou zeggen ga lekker door met ademhalen !!! Ik neem aan dat de presidentsvrouw voldoende verantwoordelijkheid heeft om getest naar Nederland af te reizen .


  Maak melding

 7. Het was een foutief georchestreerde charme en propaganda offensief van de diaspora en haar connecties om de regering Santokhi een hart onder de riem te steken. Dit soort nep vertoningen zijn gedoemd om te mislukken want ze dienen geen nobel doel. Het was een vuile polder – politieke streek van een aantal figuren om de Surinaamse gemeenschap te misleiden met ” staatsbezoek ” aan Diemen. Door de hebzucht naar eer en roem voor Santokhi heeft men ” ernstige regels ” overtreden. Niets anders dan een smerig politiek spel van mensen die contacten hebben met bepaalde politici in Diemen. Het is daarom terecht dat de Ouderenpartij vragen stelt over de overtreden quarantaine voorschriften. Ik zal mijn connecties binnen de Gemeente Diemen aanspreken voor meer informatie.


  Maak melding

 8. Paarse Pino 16 september 2020 At 22:45
  Ouderenpartij. Niemand kent die partij. Niets van aantrekken. Drukmakerij om niets is niet nodig.
  ====

  Vanaf vandaag kent iedereen ze. Dit heeft namelijk gezorgd voor een groot artikel in het Parool en het Algemeen Dagblad.


  Maak melding

 9. 🤣😅🤧
  “Ik zal mijn connecties binnen de Gemeente Diemen aanspreken voor meer informatie.”
  Das nou een goeie mop@robg

  Misschien kun je gelijk door naar minister Jokehouse.
  Hou ons alsjeblief op de hoogte.


  Maak melding

 10. RobG, die zijn connecties afloopt voor meer info.

  Valt allemaal onder ambts geheim. Waarom zouden ze die info met hem willen delen. Dien maar WOB verzoek in 😉


  Maak melding

 11. Ach Petertje Prins van de Ouderenpartij loopt al jaren rond in de politiek in Diemen maar heeft nog nooit iets zinnigs bereikt. Een zwervertje die menig partij heeft afgelopen en nu zijn eigen partijtje heeft. Die man wordt in Diemen ook niet serieus genomen.
  Ze halen iets van 5% van de 2400 uitgebrachte stemmen. Dat zijn dus ongeveer 120 stemmen. Niet echt de aandacht waard.


  Maak melding

 12. Correctie. De genoemde aantallen heb ik fout. Er waren ongeveer 12.000 stemmen uitgebracht en zij hadden iets van 5% is 600 stemmen. Waarschijnlijk een flinke lobby in de vele bejaardenhuizen gedaan.


  Maak melding

 13. het enige essentiele aan dit bezoek is dat su geld wilt van nl
  en als wat ga je als “first lady” dan onderhandelen e.d.???
  first lady betekend alleen vrouw van.. voor de rest heb je nergens wat over te vertellen.

  ik ga nog liever dood dan dat ik ndp’er wordt…maar moet robg hier toch gelijk in geven dat dit totaal niet klopt.


  Maak melding

 14. Klaas de Groot 17 september 2020 At 01:21
  Correctie. De genoemde aantallen heb ik fout. Er waren ongeveer 12.000 stemmen uitgebracht en zij hadden iets van 5% is 600 stemmen.
  =====

  Met als grootste partij Groenlinks met maar 2.391 stemmen en 5 zetels in de raad en de Ouderenpartij met 2 zetels in de raad. U hoort dat er wel bij te vermelden voor de juiste context. Diemen is een gehucht. Het stelt niks voor. Het kan en zal niks betekenen voor Suriname. Als je dan toch wat wil doen ga dan waar je diaspora zit. Niet in een gat als Diemen omdat je er jaren hebt gewoond en er even lekker de sier wil maken met je nieuwe positie.

  Maar goed. Het is inmiddels wel duidelijk dat de VHP zelf ook wel weet dat ze de rit niet gaan uitzitten met deze coalitie dus het is een kwestie van nu zoveel mogelijk genieten van wat je kan pakken en zoveel mogelijk vriendjes op leuke posten zetten. Dus dat wordt de komende periode dat ze nog wel even kunnen blijven zitten zoveel mogelijk geld uit het volk persen en verder niks doen aan het land. Hopelijk gaat dit niet te lang duren want dan is er van het restantje middenstand wat er nog is helemaal niks meer over. Dus laat maar knallen de boel en dan nieuwe verkiezingen zonder slim stemmen en meer ruimte voor de kleinere partijen met nieuwe politiek in plaats van de zoveelste oude politieke spelletjes.


  Maak melding

 15. Ik heb die partij niet gehoord toen minister Grappenmaker de covidregels overtrad en ik hebben ze ook niet gehoord toen koning en koningin in Griekenland de covidregels overtrad. Ach ja. Zuiver een geval van etnocentrisme. Maar covid maakt GEEN onderscheid.


  Maak melding

 16. RobG 16 september 2020 At 22:46
  Ik zal mijn connecties binnen de Gemeente Diemen aanspreken voor meer informatie.
  =================
  Oehhhhh, connecties!!! Zodra je het hebt over connecties denk ik meteen aan een rat/ratten.
  Zijn het de zelfde connecties waar Bout geen contact/samenwerking mee wilde hebben? Paars is anti ptata, wat doen paarse ratten als jij dan in Holland!?


  Maak melding

 17. wendy 16 september 2020 At 22:26

  Goed kijken want gaan geld smokkelen voor de vrienden van Chan.
  Zie daar wat haar taak is. Werkbezoek.
  Misbruik gaat ze maken van diplomaten paspoort
  ================================
  Kijk jij maar goed, je hebt toch ook een diplomaten paspoort tussen je benen. Daar ontvang je toch ook werkbezoek, dat is jou taak. Als al dat geld van Chan’s vrienden in die diplomaten paspoort van je past, mag jij het smokkelen, ja echt hoor. Da hoef je niet meer jaloers te zijn op die hindustanen, da heb je ook een smokkel job.


  Maak melding

 18. Beste mensen…., geef me een brik… Ndp aanhangers in Nederland ontdekken opeens de ouderenpartij Diemen..En ndp – Nederland, wat het ook voorstelt begint een solidariteits actie…, met die ouderenpartij .. Mensen.. Ik wil even zeggen dat er ookwel binnen Europa gereisd wordt.. Ik noem bij deze haar bezoek aan Nederland belangrijk, spreek mij maar met toegevoegde waarde tegen.. Let op deze dame speelt tot dusver geen ministeriële rol binnen de Surinaamse regering.. Zij heeft met goed gevolg haar studie rechten afgemaakt. Surinamers zijn welgemeend trots op haar.. Even iets over Nederland… De campagne van de naderende Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021 zal vanzelfsprekend gaan over corona…Maart 2021 is niet ver.. .. Ik weet niet of de ouderenpartij Diemen dan meedoen of alleen maar meedenken… De maatregelen die het Nederlandse kabinet nam, het testbeleid van de GGD en over de economische crisis die op de gezondheidscrisis volgt..Alles gaat nu wel over de genoemde onderwerpen ..Economisch is Covid-19 een ramp die min of meer de hele wereld heeft getroffen… Mensen te veel om op te noemen, maar grotendeels een Hollandse probleem., wat Nederland wel of niet doet..in Covid-19 tijden… Het is ook zeker geen… .ndp-Nederland probleem… . Maar hoewel de Nederlandse verkiezingen nog ver weg lijken…, er wordt al een tijdje aan bekende thema ’s gedacht..Sinterklaasfeest is er een van.. Er gaan nu ook al geruchten rond..zoals..,, Nederland is een bananenrepubliek’, of een ‘politiek-correcte dictatuur’.,,, .. Let op verwar Nederlandse politieke retoriek niet met de Surinaamse.. Nederland is nu in een andere modus.. .Een geweldloze-rapper heeft in een emotionele bui uitlatingen gedaan.. Hij krijgt nu heel wat over zich heen… Dat hij schuldig werd bevonden aan groepsbelediging, maar rapper Akwasi niet wordt vervolgd.., is ook een conclusie..Een persoon in dit geval een rapper krijgt een openlijk voorschot op de Nederlandse verkiezingen,.. Aan U Surinamers zeg ik loop met een opgeheven hoofd… Sterkte en kracht en vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding

 19. @Rambo: Regels zijn gewoon regels. Omdat jullie zo verblind zijn door de euforie van de verkiezingswinst komt er zoveel onzin uit jullie brein. Dit heeft totaal niets van doen met NDPaanhang of welk ander hersenspinsel van jou. De CoVID regels staan vast en ook Grapperhaus moest door het stof. Maar jullie willen door het chronisch gebrek aan normen en waarden het gedrag van Melissa goed praten. Ze weet gewoon niet hoe het hoort of dacht er stiekem mee weg te komen!! Ik vraag me trouwens af of de regering en DNA op de hoogte waren van deze “missie” of als ze zoals ze gewend is doet wat haar goed dunkt en iedereen en alles aan haar laarsje lapt!


  Maak melding

 20. Regels zijn regels ook in Nederland, onze madammeke had in quarantaine gemoeten, oké is niet gebeurd, zand erover. Wie zei dat ook weer!!!!!!

  Toen onze grote Dombo, DDB, tijdens de verkiezing ergens geanimeerd een biertje ging drinken toen waren de scheldpartijen niet van de lucht, hij bracht de gezondheid van velen in gevaar, hij had toen een voorbeeld functie.

  Nu doet onze nieuwe madammeke hetzelfde, weliswaar waar in Nederland, dan mag het ineens wel, dan brengt ze niemand in gevaar, dan is haar voorbeeld functie ineens niet meer relevant.

  Ik lees vaak hoe geweldig ze is, hoe geleerd, hoe zei een ervarend juriste niet is enz. En dezelfde madammeke met zo’n cv gaat zo in de fout. Zijn de kwalificaties sterk overtrokken door haar ROOKIES hier op waterkant.

  Ik zal maar niet zeggen dat jullie ordinaire hypocrieten zijn, het dringt toch niet door in jullie bezopen koppen, vooral bepaalde types hier. Blijf vooral het genade brood eten van de witten, vooral onze Rambo🤪🤪


  Maak melding

 21. Beste mensen…., nogmaals.., de first Lady Melissa Santokhi nader te noemen ze.., ze komt niet zonder overleg even met bus 77 die voor het stadhuisplein in Diemen stopt… Ze komt ook niet met Uber of TEK/TEK…, op z’n Amsterdams..Een gemeentebestuur in dit geval Diemen weet ruim van te voren van haar komst..Aan ndp-Nederland wil ik vragen, probeer maar ergens bij een lokale overheid zonder afspraak te komen…. Het gemeentebestuur bekijkt het verzoek en maakt een plan. .. Tafels en stoelen moeten worden verplaatst om…, een en ander anders in te richten…. Covid-19.., stelt een aantal eisen.. Ndp-Nederland ziet dat als zo eventjes geregeld.. Mensen het kost tijd.., en reservering.. Beste ndp-Nederland.. Mevrouw Santokhi heeft rechten gestudeerd, zij is hoegenaamd nu ook een vertegenwoordiger van de President…Feit is ze staat waar ze moet staan, punt… Een samenkomst met Surinamers en Nederlanders is een nieuwe realiteit.. Geloof mijn woorden ndp-Nederland.., .Een nieuwe realiteit.. is in de maak., maar ik zie gelukkig bij geen enkele Surinamer een samenwerkingsverband met Nederland als een doorn in het oog.. . Er is veel leegte te vullen.., achtergronden van 10 jaar ndp-regering.. . Nederland en Suriname hebben heel lang geen diplomatieke contacten gehad … Dus even voor een samenvatting… . De infrastructuur op het stadhuis van Diemen moest aangepast worden voor een ontmoeting in Diemen…, maar dat is zeker niet de taak van de First Lady…, en vooral niet van ndp-Nederland.. Mensen sterkte en kracht en vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.