First lady kijkt uit naar uitbreiding samenwerking met Nederland

50
First lady kijkt uit naar uitbreiding samenwerking met Nederland
Foto (c) Gerrit Alink

Mevrouw M. Santokhi, de vrouw van de president van Suriname, bracht vandaag een informeel werkbezoek aan de gemeente Diemen. Ze sprak daarbij met burgemeester Boog en een aantal vertegenwoordigers van de Surinaamse gemeenschap in Diemen. Ze koos Diemen voor een van haar bezoeken vanwege het grote aandeel Diemenaren met een Surinaamse achtergrond.

Burgemeester Erik Boog noemde het werkbezoek eervol en wees op het grote aantal Diemenaren van Surinaamse komaf. ‘Diemen is een werelddorp, het meest diverse dorp van het land, bijna de helft van onze inwoners heeft een migratieachtergrond. Daarvan heeft een groot deel, zo’n 3.000 mensen, Surinaamse roots. Wij zijn dan ook vereerd met dit bezoek en zien het als het begin van een mooie samenwerking met Nederland. Diemen kan en wil daar graag iets in betekenen.’

Foto (c) Gerrit Alink

Mevrouw Santokhi sprak met een aantal speciaal genodigden met Diemense binding: prof. Sharda Nandram (schrijfster van het boek ‘Voel je thuis waar je ook bent. Immigratie van Jodphur naar Paramaribo en daarna naar Diemen’), mevr. Twie Tjoa (de eerste vrouwelijke directeur op het ministerie van Arbeid in Suriname, die zich nu inzet voor Surinaamse vrouwen en andere migrantenvrouwen in Nederland), Anthony Pinas (medeorganisator van het Wereldfestival Diemen en eigenaar van dansschool OnPoint Dancelab) en Harry van Bommel (oud-Tweede Kamerlid uit Diemen en schrijver van het boek ‘Surinamers in de polder’.

Alle gasten onderschreven het belang van het aanhalen van de banden tussen Suriname en Nederland en toonden zich ook bereid daarin iets te betekenen. Ze pleiten in verschillende bewoordingen voor het benutten van de kennis, ervaring en betrokkenheid van de Surinaamse gemeenschap in Nederland. Bovendien vonden ze dat Nederland ook iets van Suriname kan leren als het gaat om het soepel samenleven van diverse gemeenschappen.

Mevrouw Santokhi gaf aan het werkbezoek als het begin van iets moois te beschouwen en uit te kijken naar uitbreiding van de samenwerking met Nederland en met Diemen in het bijzonder.

50 REACTIES

 1. De kennis van de Surineds wordt zwaar overdreven, vind ik.
  Hoeveel zijn er die een fabriek kunnen opzetten, een fiets uit het niets kunnen maken bijvoorbeeld.
  Ze hebben weinig praktische bruikbare kennis om van scratch iets neer te zetten. Ze kunnen misschien wel functioneren binnen een reeds bestaande infrastuctuur, maar dat kan men in Suriname ook.


  Maak melding

 2. First lady Mellisa Santokhi-Seenacherry bevindt zich momenteel in Nederland. De presidentsvrouw is voor privéredenen, voor een periode van twee weken naar Nederland vertrokken, meldt het CDS.

  Santokhi zal tijdens haar verblijf in Nederland meteen van de gelegenheid gebruikmaken om verschillende verrichtingen te plegen. Zij zal verscheidene bezoeken afleggen, waaronder werkbesprekingen. Over twee weken wordt de first lady terugverwacht in Suriname.

  First lady Santokhi is zaterdag met een KLM-vlucht naar Nederland vertrokken. Volgens het protocol zou de persdienst van de regering, de Communicatiedienst Suriname (CDS), hiervan melding moeten maken. Maar ook CDS-coördinator Alven Roosveld was niet op de hoogte van het vertrek van de first lady naar Nederland.

  Ook in de samenleving hebben velen verbaasd gereageerd op het plotselinge vertrek van de first lady. President Chan Santokhi deed ook geen mededelingen hierover in zijn wekelijkse televisieprogramma Krin Taki.


  Maak melding

 3. Zij heeft al veel meer berijkt dan die helle pokahontas in 10 jaar ooit met moordenaar drugsbaron , cocaïne snuiven, crack roker alcoholist ooit heeft berijkt, palmentuin stellen van het surinamse volk ! Daar is ponkahontas goed in


  Maak melding

 4. ==Een gedoe over de first lady dat zij in Ned is en haar man niets heeft laten weten.
  Terecht ook als deze vrouw op prive bezoek is en haar ticket zelf heeft betaald.

  Lees goed:: ze is ook informeel op werkbezoek.


  Maak melding

 5. Ik neem aan dat piet hossein wel een fabriek kan opzetten. Tegenwoordig kan je met kapitaal kennis kopen of inhuren. Ik bedoel hiermee mensen met kennis in dienst nemen. Dat doen iedereen ongeacht waar ze wonen, als je maar kapitaal hebt


  Maak melding

 6. Het nieuwe poppenkast is reeds begonnen, In Suriname is alles schynbedrog,men spreekt van protocol maar houdt zich niet aan de regels.
  waarom doet men zo achterbaks ,als de persoon in kwestie naar het buitenland vertrekt om wat voor reden dan ook moet men dat toch kunnen bekend maken, het is toch een bekende persoon,personen in funtie worden eenmaal gevolgd en als men dat niet wil moet men geen openbare funtie bekleden


  Maak melding

 7. Redskin zo a de die ging naar Zwitserland dubai New York en tal van andere landen om met gemeenschap geld inkopen te doen, mevrouw santhoki daaraan tegen is bezig om Suriname op een goede rails te brengen, geef deze regering een kans, ik weet santhoki gaat het zeker lukken, bouta was gewoon een dief en niks anders, ik zou graag liever ook zeggen president vrouw inplaats van first lady, vele domoor weten niet als Suriname goed doet op economisch herstel en gebied, dan heb je geen visum nodig straks om overal te reizen, die chan heb ik vertrouwen in hem
  Nóóit meer ndp
  Die stelen en benadelen het land


  Maak melding

 8. Sinds enkele maanden komt Suriname vaker op een positieve wijze in het nieuws dan de afgelopen 10 jaren. Dit is al een goede ontwikkeling, maar er moet nog veel meer gebeuren. Als de Corona pandemie achter de rug is moet Suriname vooral mogelijkheden moeten stimuleren om meer Hollandse toeristen naar Suriname te krijgen. In mijn omgeving ken ik heel wat mensen die graag met vakantie naar Suriname willen gaan. Vooral ouderen hebben veel te besteden en willen vaker reizen. Daarnaast is het onbegrijpelijk dat er nog steeds geen oplossing is voor de export van Surinaamse producten naar Nederland. Veel groente komt uit de Dominicaanse republiek.


  Maak melding

 9. @Robles

  Wat een gedoe. Spijkers op het laagste water.
  Wanneer gaat u roepen dat ze bij de Bijenkorf groots Gucci heeft ingeslagen en het halve vliegtuig vol mee nam aan vrienden etc.

  wacht even 18 september af.


  Maak melding

 10. Ze kon het even melden dat ze Nederland gaat. Je bent de president vrouw. Blijkbaar heeft ze hetzelfde gedrag als Ingrid die velen hier verafschuw. Kijkt in spiegel voordat sommige van jullie reageren. Je gaat het gedrag niet overnemen van je zogenaamd vijand. Probeert niet wat krom is recht te schrijven. Ze had het gewoon moeten melden dan was deze discussie niet nodig. Zo geeft jij je tegenstanders de kans om nu te zeuren. Ze hebben inderdaad gelijk om nu te zeuren. Gaan ze nu het gedrag van vorige regering overnemen ?Dat noem je kopieert gedrag. Kom op zeg!!!


  Maak melding

 11. De belangrijkste prioriteit in Suriname moet liggen in het verbeteren van de algemene ontwikkeling van de burgers aldaar. Hoe hoger de opleiding, des te minder de bereidheid om op populistische partijen te stemmen.


  Maak melding

 12. Zij moet niet op bezoek gaan bij de rijken in Diemen. Ga maar op bezoek bij de armen van Abra brokje, Flora, Latour, enz. Steek die mensen een hart onder de riem.

  En nu kijken of dit bericht gecensureerd zal worden. Zij willen dat ik zelfcensuur toepas. De aanhang van de tegenpartij mag van alles roepen en schrijven.


  Maak melding

 13. Goedemorgen daar in NL , wat een gedoe over onze madammeke. Je kunt zoveel klagen als je wilt, deze regering gaat ook niet luisteren net als de vorige regering. Politici doen alsof ze luisteren maar luisteren niet, dit zijn zgn hoogopgeleiden, ze vinden het volk dom.

  Hoe komt de familie Santhoki aan zo’n mooi huis, een paleisje, en met het salaris van een politie inspecteur en 10 jaren in de oppositie, waar hij niks heeft kunnen doen tegen de regering Bouterse. Jogi is rijker geworden,nurmohemed heb ik nooit horen klagen, Rusland, Etnel, Bouva, Parmissar en alle anderen met hun twee, drie,vier dubbele salarissen, nooit gecorrigeerd.
  En het arme volk moet steeds inleveren.

  Over deze misstanden moeten jullie hier op waterkant ageren en niet op een privé reisje van onze madammeke.


  Maak melding

 14. Waarom vergelijken jullie steeds de huidige President en zijn vrouw met de vorige
  President en zijn vrouw. Is Bouterse en Ingrid hun role model? Stop daarmee
  en geef ze de ruimte want ieder mens is anders.


  Maak melding

 15. Gast ze nu ook de zpresident uithangen daar??
  Zij heeft de broek aan. Informeel bezoek????
  En wie betaald de kosten??
  Chan zit net op de stoel en verdiend al zoveel??
  Ik hoor jullie bek niet. Gaat ze in quarantaine bij terugkomst want nu weer extra covid daar??
  Waarom is het in het geheim gebeurt??? Omdat Chan een sakasaka is. Mensen hebben geen eten en vrouw gaat reizen


  Maak melding

 16. Het volk heeft misleiders aan de macht geholpen. Waarom hebben VHP, Abop, NPS, PL de verhoging van tarieven en de zware bezuinigingen die zij gaan invoeren niet tot hun belangrijke verkiezingsthema gemaakt? Het volk zou klaar met hen zijn. Ze zouden wederom naar de oppositiebank verwezen worden. De maatregelen die zij gaan invoeren zal leiden tot het verlies van duizenden banen. Vele ondernemers zullen het bijltje bij neerleggen. Die berekening heb ik al gemaakt. Die gasten van de regering denken niet verder na over de gevolgen van hun plannen. Zo zie je maar weer wie het volk echt heeft belazerd.


  Maak melding

 17. Een goede charmeoffensief van mevrouw Melissa Santokhi, de vrouw van de president van Suriname.

  Surinamers zet u overal u beste benen voort en laat zien dat u uit het goede hout gesneden bent. Iedere Surinamer in Nederland is een ambassadeur van Suriname in Nederland.

  Samen Werken Samen Sterker.

  Advies aan Surinamers:
  Houdt u de eer en naam van Suriname en de Surinamers in ere.

  Goed voorbeeld, laat volgen.

  Opo Kondre Man Oe Opo!


  Maak melding

 18. Wendy, domme domme Wendy, kijkt niet om zich heen, verzint alles alleen…….etc. (vrij vertaald naar het lied van Ramses Shaffy)
  Wendy met haar vooringenomenheid, selectief geheugen, ernstig gebrek aan (begrijpend)-leesvaardigheid etc.
  Waar was jij met je commentaar toen er berichtgevingen waren m.b.t. het op staatskosten meegaan met diverse buitenlandse uitstapjes, shoppen etc. van vrouw (en dochters) Bouterse?
  Als de vrouw van Santokhi om ‘privé redenen’ naar Nederland gaat, dan gaat dat verder niemand aan! Als mevrouw Santokhi integer is (en daar ga ik zeker vanuit), dan zal zij haar ticket zelf bekostigen. Dat zij verder een ‘informeel’ bezoek brengt aan de gemeente Diemen is mooi meegenomen, het kan deuren openen die onder ‘Bouterse-bewind’ gesloten bleven.

  Rob G:
  Duhhhh……., wat denk je nou zelf!
  Zou de NDP nog aan de macht zijn en dezelfde actie’s ondernemen dan zou jij als eerste klaarstaan om te verkondigen dat de regering Bouterse (lees NDP) aan voortschrijdend inzicht doet!!
  Je bent en blijft een mafketel!


  Maak melding

 19. RobG 16 september 2020 At 10:11
  De aanhang van de tegenpartij mag van alles roepen en schrijven.
  ================
  Kom hier niet de hypocriet uithangen noh, afgelopen 10 jaren was het veel erger.


  Maak melding

 20. wendy 16 september 2020 At 11:53

  Gast ze nu ook de zpresident uithangen daar??
  Zij heeft de broek aan. Informeel bezoek????
  En wie betaald de kosten??
  Chan zit net op de stoel en verdiend al zoveel??
  Ik hoor jullie bek niet. Gaat ze in quarantaine bij terugkomst want nu weer extra covid daar??
  Waarom is het in het geheim gebeurt??? Omdat Chan een sakasaka is. Mensen hebben geen eten en vrouw gaat reizen
  ===================
  Yeh gagoe, gezien al die vraagtekens van je ben je superrr jaloers mang, denk aan je bloeddruk mijn jaloerse prinses. Ga nog eens met je poesje spele.


  Maak melding

 21. Werkbezoek??? Wat voor werk doet ze?? Als ze ergens stage gaat lopen heeft ze zo andere man in dr bed.
  Deze nette dames die van man naar man springen, moet wat geld hebben en midden in de nacht man ontvangen of op 15 jarige leeftijd weglopen met man.
  Opdonderen.met dit leeghoofd.
  Op kosten van Suriname gaan feesten en inkopen doen. Passende kleding heeft ze niet. Chan ook niet. Met zn grote hangende jassen


  Maak melding

 22. RobG 16 september 2020 At 12:00

  Het volk heeft misleiders aan de macht geholpen. Waarom hebben VHP, Abop, NPS, PL de verhoging van tarieven en de zware bezuinigingen die zij gaan invoeren niet tot hun belangrijke verkiezingsthema gemaakt?
  ==================
  Omdat het toen nog niet echt duidelijk was wat die paarse riool ratten van een rovers van je allemaal uit geflikt hebben. Je bedoelt gelukkig heeft het volk misleiders van afgelopen 10 jaren de macht afgenomen. En trouwens is het gebleken dat het makkelijk lullen is voor jou daar uit tata kondre, toch, boeler.


  Maak melding

 23. Ik hoop dat Mevrouw Santhoki een beter first lady zal zijn dan de vorige.
  Het feit dat ze de echtgenote van de president is, is al een zware job.
  Wanneer de president een besluit zal nemen, ook al is ze er mee eens of niet mee eens, haar naam zal ook mede gesleurd worden.
  Elk mens heeft een goede en een slechte kant.
  Maar ik hoop dat ze meer van haar goede kant zal laten zien.
  Het advies dat ik haar zal geven, is om President Santokhi te adviseren dat hij Amzad Abdoel moet verwijderen uit de staadsraad.
  Ik heb hem op tv gezien tijdens de installatie van de staadsraad en ik vroeg me af of het werkelijk Abdoel van de paarse partij is.


  Maak melding

 24. wendy 16 september 2020 At 14:46
  Deze nette dames die van man naar man springen, moet wat geld hebben en midden in de nacht man ontvangen of op 15 jarige leeftijd weglopen met man.
  Opdonderen.met dit leeghoofd.
  ======================
  Hey Wen, nu moet je je zelf niet gaan vergelijken met anderen hé, poppie. Nu snap ik in ieder geval je frustratie, je denkt concurrentie te hebbe noh!? Noh spang je bent en blijft de grootste hoer hor.


  Maak melding

 25. Ai Boi Wendy. Je haat Chan en vrouw echt. Ik kan wel 1 ding zeggen … Je bent wel eerlijk. Je schuil je frustratie niet onder banken en stoelen.. Velen hypocrieten hier kunnen wat van leren. Voor de verkiezing gingen ze hier te keer als beesten en nu
  zijn keurig en poeslief.


  Maak melding

 26. Beste mensen… De first Lady van Suriname is op privé-werkbezoek in Nederland…. Zij heeft heb ik begrepen rechten gestudeerd en in het verleden om politieke redenen buiten een benoeming gehouden… Nu staat zij op haar manier haar landgenoten bij., en ze staat er letterlijk ook . Een kleine versterking van de positie van de President, zonder grote politieke bijbedoelingen. Zeker niet voor de korte termijn dan… Bij deze versterkingsoperatie gaat het erom dat ze naast de welwillende Surinamers blijft staan en aandacht heeft voor wat zij eventueel nodig hebben, of hun adviezen ..Al een pluspunt vergeleken met ndp – vice president Ashwin Adhin. Mijnheer A. Adhin heeft nooit tijd.. Dat luisterend oor werd vroeger ook nooit geboden omdat de ndp-top deels op een zwarte lijst staat..Handel in verdovende middelen en dat als cartel.., dus in georganiseerd verband… Sergeant Bouterse moet in Scheveningen nog een gevangenisstraf uitzitten voor drugshandel… Een verandering is nu anno 2020 zichbaar. Nederland en Suriname praten weer op een normale manier.. Een serieus begin-plan om voor meer hulpverlening uit Nederland is dan ook heel belangrijk.”.. Mensen sterkte en kracht en vergeet je mondkapje niet….


  Maak melding

 27. JoJo 16 september 2020 At 08:50
  @Robles

  Wat een gedoe. Spijkers op het laagste water.
  =======
  Nee het is meer amateurisme. Want kijk nu opeens. Binnen de gemeenteraad van Diemen worden nu kritische vragen gesteld.

  De Ouderenpartij Diemen vraagt zich af of first lady Mellisa Santokhi bij haar aankomst in Nederland wel in quarantaine is gegaan. De fractie van de Ouderenpartij Diemen heeft hierover indringende vragen gesteld aan burgemeester Erik Boog van de gemeente Diemen, zegt fractieleider Peter Prins.

  De partij stelt dat first lady Santokhi op 15 september een informeel werkbezoek aan Diemen bracht. Uit de Surinaamse pers valt volgens de Ouderenpartij Diemen af te leiden dat ze zaterdag 12 september per KLM-vlucht naar Nederland is vertrokken. De voorschriften van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken voor reizigers uit Suriname luiden dat zij na aankomst in Nederland tien dagen in quarantaine moeten.

  “Het lijkt alsof dit bezoek in allerijl is georganiseerd. In het wekelijkse activiteitenoverzicht van het college wordt dit bezoek niet aangekondigd. In dit overzicht wordt ook gemeld: Alle activiteiten van Burgemeester en Wethouders zijn onder voorbehoud van nadere maatregelen en richtlijnen ten gevolge van de corona-crisis”, schrijft de partij aan burgemeester Boog.

  Gisteravond verklaarde de directeur van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst dat iemand die buiten loopt tijdens quarantaine, een reprimande krijgt dat hij of zij de quarantaine binnen moet doorbrengen, stelt de Ouderenpartij Diemen.

  De fractie van de Ouderenpartij Diemen stelt de volgende vragen aan burgemeester Boog:
  1. Is het juist dat mevrouw Santokhi op 12 september in Nederland is aangekomen en in quarantaine had moeten gaan?
  2. Waarom heeft u mevrouw Santokhi tijdens die quarantaineperiode ontvangen?
  3. Wanneer en hoe is bezoek aangekondigd en voorbereid?
  4. Wat bedoelt de burgemeester concreet met zijn opmerking dat Diemen iets kan en wil betekenen in de samenwerking met Suriname? Welke voorstellen kunnen we van u verwachten?

  De presidentsvrouw vertrok afgelopen zaterdag onaangekondigd naar Nederland. Ook de Communicatiedienst Suriname (CDS) was hiervan niet op de hoogte. Volgens het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken moet een reiziger bij aankomst in Nederland tien dagen in quarantaine. Dit kan thuis, maar ook in een vakantiehuis of een hotel, meldt het ministerie op zijn website.


  Maak melding

 28. Beste mensen…, nog even een aanvulling.., op.. De heren Prins en Bansi van de ouderenpartij Diemen zijn zeer verheugd met de komst van een Surinaamse op het stadhuisplein ..Maar vragen staat vrij zeggen ze.. . De heer Bansi gaf te kennen dat bij hun partij vriendschap voorop staat..In betere tijden graag ook een rondleiding door pastorie.. Diemen..zegt Mijnheer Faas… Mensen sterkte met het bestrijden van COVID-19


  Maak melding

 29. RobG
  Wat zij doet is nog altijd beter dan stelen van de mofina wangs die nauwelijks te eten hebben terwijl al die zogenaamde volksvertegenwoordigers aan het volk denken.
  Hou maar eens op met zulke opmerkingen


  Maak melding

 30. @jojo, terecht dat de Ouderenpartij zich zorgen maakt. Ik was net in het winkelcentrum van Diemen en de mensen spreken er schande over dat dit heeft kunnen gebeuren. Een groot deel van de inwoners van Diemen behoort tot de kwetsbare groep ouderen. De leden van de gemeenteraad van Diemen die aanwezig waren bij de samenkomst moeten in quarantaine totdat de resultaten van de Coronatest die zij moeten laten afnemen bekend zijn.


  Maak melding

 31. @Bigi Sma, een politieke partij die voor de mofina’s opkomt zal niet stelen van deze doelgroep, zal deze doelgroep niet uitpersen als een citroen. Deze mofina doelgroep moet men ontzien. Dat zie ik nu helemaal niet gebeuren. De vorige regering dacht nog altijd aan de mofina’s.


  Maak melding

 32. RobG 16 september 2020 At 17:39

  Inmiddels staat het ook in wat Nederlandse kranten. Ik kan dit niet anders kenmerken dan een enorm gebrek aan professionaliteit. Net zoals bij de benoemingen in de rvc van Staatsolie waar deze topjuriste de regels niet kende en nu dus dit weer. In het Parool werd er zelfs wat lacherig gedaan over dit bezoek alsof Diemen de spil van de kosmos is met z’n 3000 inwoners.


  Maak melding

 33. Het hele politiek gebeuren in Suriname is nadelig voor het volk.
  Ze hebben het zodanig ingesteld , dat dezelfde mensen weer terug kunnen komen, ook al heb je aan wanbeleid gedaan.
  Daarom zal het me niet verbazen dat bepaalde figuren , die nu in de regering zijn, ook zullen stelen en bedriegen.
  Kijk bij de instelling van de staadsraad.
  Alle politieke partijen die een zetels hebben behaald mogen leden aandragen en ook mensen van vakbonden etc.
  Nu zie je dat leden van de vorige regering ook daar zijn.
  Hoe gaat dit land vooruit komen.
  Vanaf 1975 tot heden is het een zakkenvullers politiek.
  Wil je stelen zonder opgesloten te worden , ga in de Surinaamse politiek.
  Mensen laten we kijken hoe we zullen overleven in deze moeilijke tijd en hopen dat het goed zal gaan met dit land.


  Maak melding

 34. @Robles, vanaf toen Santokhi werd ingezworen tot president werd Suriname een bananen republiek. Kijk maar naar de benoemingen van echtgenote en familieleden.Dot komt alleen voor in bananenrepublieken. Wat een blunders maken deze gasten.


  Maak melding

 35. RobG 16 september 2020 At 17:39
  Ik was net in het winkelcentrum van Diemen en de mensen spreken er schande over dat dit heeft kunnen gebeuren.
  =====================
  Tuurlijk, het is zeker schande dat jij naar het winkelcentrum van Diemen bent gegaan. Had nooit mogen gebeuren, al die tingie fowroe heb je naar het winkelcentrum gelokt, jo rat.


  Maak melding

 36. -1- Er ligt nu een schone taak voor de nieuwe regering van Suriname om een opleidingsoffensief op te starten, om de mensen in Suriname die gemiddeld laag opgeleid zijn, om hun in begrijpelijke- en eenvoudige taal uit te leggen waarom Suriname nu economisch in deze precaire situatie verkeert. De bevolking uitleggen dat als de Surinaamse overheid nu niet ingrijpt Suriname een grote verpaupering te wachten staat.
  -2- De Surinaamse bevolking uitleggen dat Suriname de buitenwereld, onder andere Nederland nodig heeft om uit deze maatschappelijke – en economische crisis te komen. Suriname heeft na 10 jaar destructief beleid, roof beleid van paars alle positieve krachten nodig om zich te verheffen uit deze moeras.
  -3- De Surinaamse mens uitleggen dat het land leeggeplunderd is van al zijn kapitaal en resources en dat de NDP kliek zich op een schaamteloze manier heeft zitten verrijken.
  -4- De jeugd met volle kracht onderwijzen over de decembermoorden waarbij hun ex-ex-president de hoofdmoordenaar is geweest en dat hij voor 20 jaar is veroordeeld is door de Surinaamse krijgsraad.
  -5- Dat hun ex-president ook nog een straf van 11 jaar moet uitzitten in Nederland voor drugshandel.
  -6- Dat tijdens het bewind van Bouterse Suriname alleen maar relaties had met paria staten.
  -7- Dat de vrouw van de tegenwoordige president van een ander kaliber is met ander e normen en waarden dan de vorige president vrouw. Dat ze goed opgeleid is en dat we trots op haar mogen zijn en dat ze als een rolmodel kan fungeren voor alle meisjes in Suriname.


  Maak melding

 37. Mike Pompeo komt vandaag zoals is aangekondigd ook in Suriname aan.

  Die zeikerds die vinden dat Melissa Santhokhi in quarantaine moet gaan, moeten dit ook vragen
  aan Chan, Trump of als die door gaat naar Guyana, Brazilie aan de staatshoofden daar.

  Tijdens de koloniale periode wist gouverneur Kielstra wel raad met zulke zeikerds, ook in USA en Brazilie zouden ze het nooit meer doen.

  Deze zeikerds moeten terug gefloten worden en in hun hokje rustig gaan liggen.

  Waar het kolonialisme niet goed voor was.


  Maak melding

 38. Eindelijk een geschoolde vrouw op academisch nivo die gaat lobby-en voor SU die de First Lady waardig is en toch zijn er ongeschoolde mensen die slecht en jaloers kunnen denken. Hou toch op en doe zelf iets voor SU. Ga desnoods Parbo tijdens de lockdown schoonmaken, dan doe je tenminste wat voor SU.


  Maak melding

 39. RobG mee eens. Je zou bijna denken we gaan van Paarse troep naar Rode shit.

  Santokhi is als president is tot nu erg matig en zijn vrouw zorgt met haar Hollandse tripjes alleen maar voor gedonder.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.