Amerikaanse minister Pompeo verheugd om Suriname te bezoeken

37
Amerikaanse minister spreekt zich uit over verkiezingen in Suriname
Mike Pompeo (c) Fox News

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo is verheugd om een bezoek te brengen aan Suriname. Dat zei hij dinsdag via Twitter (zie onder). Pompeo zei dat hij blij is om de democratie te vieren en ervoor te vechten op het westelijk halfrond.

Hij noemde daarbij ook de landen Guyana, Brazil en Colombia die hij in de periode van 17 tot 20 september bezoekt. “Ik kijk uit naar het versterken van regionale partnerschappen die het Amerikaanse volk ten goede zullen komen” aldus de minister.

Pompeo komt naar verwachting donderdag aan in Suriname. Het is de eerste keer ooit dat Suriname officieel wordt bezocht door een Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken. In Paramaribo zal hij de triomf van de democratie vieren, door een ontmoeting te hebben met de onlangs gekozen Surinaamse president Chan Santokhi en zijn kabinet.

Ook zullen meer bilaterale samenwerking en mogelijkheden voor partnerschappen op het gebied van energie en veiligheid worden besproken. De Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken Albert Ramdin noemt het bezoek van Pompeo een belangrijk signaal, dat de regering Santokhi het vertrouwen geniet van de Verenigde Staten.

Ramdin zei tegen de Surinaamse nieuwssite SR Herald dat Pompeo’s bezoek niets te maken heeft met de olie- en gasvoorraden van Suriname, zoals door velen wordt beweerd. Het bezoek van de Amerikaanse minister werd deze week voorbereid door een Amerikaanse delegatie die op Zanderij landde met een cargo vliegtuig van Air Force One.

37 REACTIES

 1. Greetings to Jan Kees

  Welcome to Suriname Former CIA Director Mike Pompeo and now minister of Foreign Affairs of USA.

  Let’s work together to make the world a bit safer.

  We would like to have a military base, air force, navy and army, of the USA in Suriname to make the region safer.

  Suriname first in the Wildcoast / Latin America, USA first in in North – /America. Beat it, the communisme out Venezuela and Cuba in the new world.

  Lets work together als friends in the new world.

  Greetings To President Donald Trump

  Let’s stick together.

  God Bless Suriname And USA.


  Maak melding

 2. @Passant Misschien wil hij Suriname inlijven als overzees gebied dat ooit omgeruild werd voor New York(Nieuw Amsterdam) de oorspronkelijke bevolking heeft het geweten! Dus niet te enthousiast Suriname is gewoon een tussenstop.


  Maak melding

 3. Een mooi signaal naar de nieuwe Surinaamse regering dat er vertrouwen is , maar dat vertrouwen zal ook waargemaakt moeten worden. Dus nu nog geen enkel rede tot een Hosanna stemming.

  Deze regering zal radicaal moeten afrekenen met corruptie en dat houd wat mij betreft ook in het vervolgen van de NDP criminelen die het land naar de afgrond gebracht hebben.

  Waarom staat bijvoorbeeld een hoefdraad nog niet internationaal gesignaleerd???

  Het is de hoogste tijd op daarin serieuze stappen te maken. Corruptie is een zeer ernstige ondermijning van de democratie!!!!!!


  Maak melding

 4. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Amerikaanse minister van BuZa Pompeo verheugd om Suriname te bezoeken.

  Wij blijven het nieuws en het kort bezoek aan Suriname van deze minister Pompeo volgen.
  Ook gaat gij daarna naar Guyana, Brazilië en Columbia.

  En volgens het laatste nieuws van de Guyanese minister van BuZa Hugh Todd, heeft hij gisteravond ook een verklaring afgegeven over het bezoek van minister Pompeo.

  Bron: Stabroek News. door Marcelle Thomas 16 september 2020

  De regering van Guyana heeft gisteren de bezorgdheid afgewezen dat het bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo hier deze week discussies over Venezuela met zich mee zal brengen en zei dat de nadruk moet worden gelegd op de hulp van Washington om hier investeringsmogelijkheden te creëren.

  “Het is een regionaal bezoek en het bezoek heeft duidelijk belangen van de VS en heeft wederzijdse voordelen voor alle betrokken lidstaten”, vertelde minister van Buitenlandse Zaken Hugh Todd afgelopen avond aan Stabroek News toen er contact werd opgenomen.

  “Mensen proberen het in te voegen om wat angst en verwarring te creëren, maar ik denk niet dat dat de juiste weg is.
  We weten allemaal dat we moeten wachten op de kwestie van het ICJ (International Court of Justice) voor jurisdictie (over de grenscontroverse met Venezuela) en het bezoek van de VS heeft niets en mag niet worden geïnterpreteerd als iets dat met Venezuela te maken heeft. We weten allemaal wat er in Venezuela gebeurt.
  De nadruk moet liggen op economische samenwerking en hulp, de hulp die we krijgen bij het bouwen van onze sociale pijlers en veiligheidsmaatregelen die ons aangaan.
  Ik denk dat we het simpel moeten houden. Het is een bezoek.
  Laten we het niet verwarren met Venezuela, ”voegde hij eraan toe.

  Maar BAAS BOUTA met zijn PAARSE NPD bende zijn zeer zenuwachtig over het bezoek.
  Gaat hij proberen om vanaf JAP t/m Paramaribo HERMETISCH af te sluiten.


  Maak melding

 5. Ik hoorde laats dat er leven mogelijk zou zijn op Venus.
  maar zeggen ze, “Het regent daar zwavelzuur”.

  Een door hebzucht uitgeholde aardbodem is
  vragen om bosbranden en regen van zwavelzuur.


  Maak melding

 6. Hij komt omdat hij draagvlak wil hebben van buurlanden van Venezuela voor eventueel ingrijpen nu er verkiezingen aankomen in Venezuela. Hij komt niet omdat hij bezorgt is om het Surinaamse volk.


  Maak melding

 7. Colombia, Brazilië en Guyana grenzen allemaal aan VENEZUELA…

  Maduro is geen Fidel Castro. Binnen een jaar is hij van het toneel verdwenen, let maar op. Die Amerikanen zetten nu gewoon extra druk.


  Maak melding

 8. Sammy
  Iedere politicus zit er voor het volk van het land waarvan hij de politicus is!!!
  Zo ook Pompeo. Dit wil niet zeggen dat Suriname geen baat heeft bij een bevriende natie.
  Al is het niet vandaag of morgen. Als je hulp nodig hebt is het prettig als je vrienden hebt.
  De afgelopen TIEN JAAR was het erg mager
  het probleem met minkukels hier , je kent ze wel, is dat ze alleen maar aan hebben hebben hebben krijgen krijgen krijgen denken. Geef ons noh. Net als die bedelaar voor de markt, die junk
  Grow up


  Maak melding

 9. Hoog bezoek in Suriname .De minister van buitenlandse zaken van Amerika komt op bezoek vol lof enz. maar de first lady neemt de benen naar nederlands.wat is hier aan de hand, hoort ze niet bij,Een bezoek aan Nederland kan toch wachten of is ze weggestuurd ???


  Maak melding

 10. @Wendy.
  Je kletst uit je nek.Zijn bezoek heeft niets te maken met de nog niet ontgonnen olie en gasvoorraden.Waarom ga je je niet inzetten om het land op te bouwen dan iedere keer weer zoveel bagger uit te kramen.Heb je niet iets beters te doen?


  Maak melding

 11. Als er één plaats of land in de wereld op dit moment veilig is dan is dat zeker
  Paramaribo in Suriname. Het zit vol met CIA- agenten, zware wapens van het leger, enkele helikopters, van USA, equipment, satellieten die boven Suriname draaien geven alles tot in details door via de U.S. Ambassade aan de Kristalstraat in Paramaribo, Suriname aan de USA. Het internet en cellephone worden gevolgd. Geheimetaal/codetaal,

  Die CIA, US-Ambassadeur in Suriname hebben het heel druk met de staf van Mike Pomeo, President Donald Trump, State Department, het Pentagon, collega’s in de regio. Er gaat heel veel informatie nu van Suriname naar USA. Zelf over het Sranantongo en andere talen. Heel Paramaribo is voor de CIA te volgen in hun Google militaire map.

  Wanted is op dit moment echt uitgeschakeld. Suriname is echt veilig. A man k, me taigi!

  Din CIA man san dé na sranan a no din man foe ddb, nanga in blacka pak e donkere zonnebrillen, Diez na top agenten CIAagenten internationaal, die in contact staan met hun superieuren in USA.

  A Air Force One sa o saka nanga opa bakka voor JAP-international Airport tja equipment van zo heb je mij niet. Ie ne mik grap? Me taigie!


  Maak melding

 12. Ik deel de mening van Robles. De man is gewoon op zoek naar steun om iets te ontketenen in het Caraïbisch gebied. Ze moeten hun troep opruimen die suralco heeft gedumpt in de putten. USA heeft de koers”AMERICA FIRST” . Wat maakt dat hij hier een bliksembezoek aflegde????????.


  Maak melding

 13. Ik spreek en schrijf mijn internationale talen en heb daar ook internationaal ervaring in en als het je niet bevalt, wat ik geschreven heb is dat jouw probleem,niet de mijne.


  Maak melding

 14. Colombia en Brazilië hebben grotere gewapende machten en veel meer capaciteit om mee te werken aan het omverwerpen van een regime.

  Suriname en Guyana stellen op dat gebied geen moer voor…


  Maak melding

 15. Hou personlijke afstand van deze trump loyalisten zijn egoïtische varkens die liegen en de corona virus niet serieus genoeg nemen. Er is een vliegverbod voor amerikanen naar bijna elk land in de wereld want ze kunnen de virus niet in bedwang houden want hun economie is belangerijker dan hun volk.


  Maak melding

 16. “Pompeo zei dat hij blij is om de democratie te vieren en ervoor te vechten op het westelijk halfrond.”

  Met de nadruk op VECHTEN, want dat willen ze in Venezuela.

  Ik zou zeggen blijf lekker thuis en vier het met je baas de Pussy grabber. Of, valt er thuis niets te vieren? Hebben de Russen het voor jullie verziekt in 2016?
  Deze trip is een verkiezingsstunt van de door en door corrupte (en het zijn niet mijn woorden) huidige Amerikaanse president. En Suriname en de Surinamers zullen uiteindelijk op de blaren moeten zitten.
  En dat komt dan boven op de ellende die de MOORDENAAR en zijn ndp boeven voor ons hebben achtergelaten.


  Maak melding

 17. Amerika first, dat klopt dat mag. Is hun land.

  Dit klopt ook:

  “VN-onderzoek: Venezuela schendt mensenrechten op grote schaal

  Volgens de VN-onderzoekers worden de mensenrechten systematisch geschonden en gaat het met name om het onderdrukken van de politieke oppositie en van betogers die tegen de regering protesteren.

  President Maduro en andere toppolitici zoals de ministers van Binnenlandse Zaken en Defensie zouden hiervan op de hoogte zijn, en er zelf actief aan meewerken door het geven van bevelen en het coördineren van operaties.

  En dit is belangrijk:
  “Venezuela verkeert al lange tijd in een diepe economische en politieke crisis. Miljoenen mensen zijn de afgelopen jaren naar het buitenland uitgeweken vanwege onderdrukking en het gebrek aan voedsel en medicijnen.” Bron NOS 170920

  En dat snap ik. Ook in suri heb je vluchtelingen uit Venezuela. Wil en kan Suriname nog meer vluchtelingen aan?
  De clue is samenwerking om een humanitaire ramp te voorkomen en de vluchtelingenstroom naar buurtjes te stoppen/minderen.


  Maak melding

 18. Suriname wordt uitgedaagd om keuzes te maken maar is nog
  in zijn emotionele denk en gevoelsfase en kan niet zelf beslissen.
  Hopelijk doet de schepper
  morgen een wonder en zijn alle mensen in Suriname zelfbewust
  en verantwoordelijk voor hun leven en welzijn. ONTWAAK.


  Maak melding

 19. Waar is massamoordenaar, drusverkoper crack roker cocaïne snuiven, alcoholist DD Dibrie
  Met ik ga de stad afsluiten , waar waneer oting, 😂😂😂 pi,we gaan jou in bomma opsluiten , i m sabi.


  Maak melding

 20. De democratie vieren wat een klucht. Dat hebben WIJ toch mooi invulling gegeven na 1987 of niet met vallen en opstaan. Wat je niet kunt zeggen van de puppet regiems van de USA. Jep het bezoek moet een onderwerp hebben toch?
  Wordt wakker het zal geen sinterklaas bezoek zijn. Maar een bezoek van dit caliber is een politieke boodschap aan de achtertuin van amerika waarvan wij een onderdeel van zijn. Eerst de caricom proberen te verdelen en daarna de grondstoffen veilig stellen. En daarnaast steun zoeken voor eventuele sterke politieke inmenging in andere achtertuinen die amerikaanse belangen niet wensen te behartigen wat tegelijk een boodschap is naar suriname. Welk land is vooruitgekomen door hulp van america na de 2e wereldoorlog. None. Suriname werd gecontroleerd in verleden door usa beste vriend, nog steeds, nederland. Maar nu, nederland zit in EU waarmee usa toch nogal wat problemen heeft met deze blok op militair als economisch vlak. Dus nederland bedankt ik kijk naar mijn eigen tuin. Vergis u niet mensen amerikaanse policy is USA FIRST. If they need you they will use you if not they will drop you. USA probeert juist alle bedrijven thuis te krijgen en daar hun investeringen te plegen. Waarom zouden ze hier dan willen beginnen te investeren. I don’t think so totdat je je zelf niet hebt verkocht. Ze zijn geen heilige jongens zij komen met een bedoeling. Een sterk signaal aan overige landen vooral china. Hey china this is mine garden. Dus….. Zo zou je verder kunnen gaan. Het ligt aan ons wat wij ervan maken want zij gaan het echt niet doen. O ja, pas op voor onze toekomstige aandeel in olie sector. Let op….. Sranang. Een overheid in economische nauw gedreven maakt rare sprongen om aan de macht te blijven. Zucht.


  Maak melding

 21. Surinamers vergeten heel gauw, als je nu naar de televisie (nieuws) dan kan je toch niet ontkennen dat deze USA ons niks tebieden heefd .
  ze dienen maar een doel en dat is zoals TRUMP dat zo mooi zegd, AMerica First kom nou zeg dit toch egoistisch gebler. En de mensen die hopen op een militaire Basis in de binenlanden van de marons en Inheemsen,moet goedt by zich zelf terade gaan
  Wy zyn een onafhankelyk Land en volk en willen geen buitenlandse inmenging zeker niet van een land die het niet zo nauw neemt met mensenrechten


  Maak melding

 22. Verder zegt Parmessar dat een minister van Buitenlandse Zaken van Amerika nooit zomaar een bezoek aan Suriname zal brengen. Hij vermoedt dat er vooraf een agenda is bepaald en ook gesproken is over dit bezoek.

  Wel Parmessar
  Je verwacht toch niet dat er door de minister van Buitenlandse zaken zal worden verklaard dat Pompeo zijn komst in het kader van de uitlevering van Bouterse als agendapunt staat genoteerd?
  Natuurlijk is er een agenda bepaald en dat doen alle regeringsfunctionarissen maar kennelijk niet die van Suriname.
  Ook koning Alexander maakt zijn agenda alvorens hij naar Suriname mocht komen met goede of kwade bedoelingen.


  Maak melding

 23. Rasta, de moordenaar DDB lacht lekker in zijn vuistje, en aan het gedrag van de VHPers, heeft hij hen een machtige drug verkocht die hen allemaal laat hallucineren.
  Kinderen van Suriname, blijf af van deze drug.
  Ze lopen al rond met een denkbeeldige RP 46, Uzi, SOCOM in de hand. De VHP blijkt een speciale afdeling te hebben, nl de flippers, deze militante groep droomt van oorlog en geweld het zijn de aspirant moordenaars van Su.


  Maak melding

 24. Nu is het welcome USA en morgen Yankee go home. Weet dat ze nooit meer weggaan als ze eenmaal hun eieren hebben gelegd.
  Hebzucht om Yankee dollars, zal heel slecht uitvallen voor Su.


  Maak melding

 25. Aan de Economen van Suriname
  Kunt u ons vertellen wat de financiële status van Amerika is, want als niet econoom kan ik stukken overleggen waaruit zal blijken dat Amerika, USA voor triljoenen schuld heeft aan andere landen, waaronder China. Denkt u dat het niet billijk zal zijn om dan te vragen aan DH Pompea, waar ze het geld vandaan gaan halen om al deze schulden af te lossen?
  Waarom de IMF en WB hen geen sancties heeft opgelegd om te saneren?
  Waarom hun wapenarsenaal alleen op papier zo groot is uitgewerkt?
  Hoe groot is de werkelijke inflatie van de USA?
  Klopt het dat alle goud in Fort Knox op mysterieuze wijze is verdwenen, en dat zij dringend op zoek zijn naar goud en olie om hun standard en imago nog levend te houden?
  Klopt het dat de USA een failliet land is, en dat ze terug zijn naar af wat betekend, opnieuw koloniseren?
  Denkt u niet dat kiezen voor USA een grote fout zou zijn, omdat je diensten gaat bewijzen aan een grotere misdadiger, dan die we hier al hebben en door het volk is afgewezen?


  Maak melding

 26. Passant, over je talenknobbel en kennis van wereld politiek daaraan valt niet te betwijfelen, als jij het zegt zal het wel zo zijn.
  Maar mbt jouw zo fel gewenste Airforce op Surinaamse bodem, zou ik willen zeggen met zoveel kennis gebruikt dan jouw gezond verstand en speel niet met ander mans leven en welzijn.
  Suriname moet geen speelbal worden in “dirty” politiek van de Amerikanen. Als kleine natie hebben wij geen vijanden nodig en willen wij ook geen vijanden maken, dat moet ons devies zijn en niet het kiezen van een partij.

  Je woont zeker niet in Suriname zo te zien, in Europa kan ik mij voorstellen dat je kennis zo verworden is door het spel van de grote jongens.
  Maar lieve passant er zijn ook kleine jongens, en die kunnen liever ver weg blijven tijdens hun adolescentie.


  Maak melding

 27. Amerika is geen normale democratie. Het land verkeert in een diepe democratische crisis. Ze zijn echt niet het baken van de wereld democratie. Amerikanen brachten democratie naar Irak, Afghanistan, Libië. Een en al ellende. Zie maar wat er van deze landen is terechtgekomen. President Trump weet alle onderliggende ellende in zijn land te overschreeuwen. Zijn devies America first slaat nergens op. Het land heeft een gigantische staatsschuld die nooit afgelost gast kunnen eorden. Ook de gemiddelde Amerikaan heeft een hoge creditcardschuld. Amerikanen willen de wereld overheersen.

  Er zijn landen waar zij veel geld impompen waardoor de welvaart van de mensen in die landen veel beter is dan de welvaart van miljoenen Amerikanen. Zolang het land naar hun pijpen danst is er volgens hen niets aan de hand. Suriname moet op niets bijzonders rekenen van Amerika. Zij komen om te halen en om hun bedje alvast warm te spreiden.


  Maak melding

 28. Alle Surinaamse vloggers worden uitgenodigd naar Zanderij te gaan en het vloggen tot een serieuze zaak te maken, jullie worden de ogen,oren en bescherming van een nieuw Suriname.


  Maak melding

 29. In Amerika dreigt er op dit moment een burgeroorlog
  tussen zwart en wit. De zwarten hebben net als
  veel afro’s in de wereld zich laten leiden en overheersen
  en verkeren in een onderschikte positie.

  De wereld is als de zee, wat niet mee stroomt komt op de bodem(gevangenissen)
  terecht of wordt als schuim (minderwaardig) aan de kant geduwd.


  Maak melding

 30. Aan de economen van Suriname
  In april 2008 gaf de Econoom Tjon A Hin het volgend advies
  PARAMARIBO, 10 apr – De Surinaamse dollar moet zo snel mogelijk losgekoppeld worden van de tuimelende US dollar. Dit zegt Sylvano Tjong A Hin, econoom en ooit kandidaat-minister van Financiën. Vasthouden aan de dollar zou wel eens zeer schadelijk kunnen blijken. De kans is levensgroot dat Suriname wordt mee gezogen.
  Mijn vraag geachte economen van Su, zijn deze woorden van Sylvano werkelijkheid geworden?
  Is de Surinaamse dollar reeds ontkoppeld van de Amerikaanse dollar?
  Is ontwaarding van de Su dollar hiervan de oorzaak?
  Bauta is in vergelijking met wat jullie willen binnenhalen een kleine boef een hosselaar, ga terug naar het advies van 2008 en ontkoppel de SRD van de dollar en laat die Amerikanen vrekken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.