Vereniging van Buschauffeurs pleit voor rechtszekerheid

5
Vereniging van Buschauffeurs pleit voor rechtszekerheid

De Vereniging van Buschauffeurs in oprichting pleit voor meer bescherming voor de doelgroep. Ze wil meer rechtszekerheid en dat vooral ook hun ziektekostenregeling in orde wordt gemaakt. Hierover en andere zaken met betrekking tot de transportsector, is op dinsdag 15 september een onderhoud geweest met vice-president (vp) Ronnie Brunswijk. 

Gelijk na het onderhoud is een petitie overhandigd aan de vp. De petitie is getekend door John Cairo, die meent een groep van 80 buschauffeurs achter zich te hebben. Volgens Cairo melden dagelijks chauffeurs aan bij de vereniging.  De vereniging vraagt voor erkenning van de buschauffeurs door de staat. Ook wensen zij als groep aangemerkt te worden als een officiële gesprekspartner van het ministerie van Transport en Communicatie en Toerisme. Zij willen daarbij ook een bijdrage leveren aan de ordening van de transportsector.

De vereniging i.o geeft aan dat de chauffeurs vanwege de Covid Pandemie zij zes (6) maanden verstoken zijn van inkomen. Zij vragen daarbij aan de regering een financiële compensatie voor de afgelopen maanden. De vp heeft de petitie in ontvangst genomen en gelijk werk van gemaakt.  De buschauffeurs hebben ondersteuning van de vp toegezegd gekregen.

De vp zal zorgen dat de buschauffeurs in aanmerking komen voor Covid pakket ondersteuning. Volgens Brunswijk wordt nu via het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme een mogelijkheid bekeken om deze bushouders financieel te compenseren. Hierover zijn al afspraken gemaakt met de minister. De VP eist wel dat de vereniging zich verder gaat organiseren. 

De chauffeurs vereniging i.o hoopt dat er ook een regeling wordt getroffen waarbij zij verzekerd kunnen zijn van een vast inkomen per maand. Het voorstel zoals vervat in de petitie is om naar mogelijkheden te bekkijken dat enkele van de buschauffeurs worden overgeheveld naar het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB). De Vereniging i.o is bereid zijn om samen met deskundigen in de sector protocollen ten behoeve van de buschauffeurs wettelijk in orde te maken.

5 REACTIES

 1. Wel, hij heeft die ontvreemde computers nog niet op kunnen sporen. Dat is zijn testcase. Nog 1 maand en als het dan nog niet terug is, dan is hij door het ijs gezakt.


  Maak melding

 2. Er vinden teveel van dit soort gesprekken en ontmoetingen plaats die geen zoden aan de dijk leggen. Het wordt tijd voor actie . Iedereen weet dat deze regering een puinhoop heeft aangetroffen bij haar aantreden, dat is een feit.

  Maar nu moet er een gedegen meer jaren plan komen voor de komende 5 tot 10 jaar hoe men het land uit de crisis gaat halen.

  Een plannetje hier of een kreet daar zullen daarbij echt niet helpen.


  Maak melding

 3. Ik vind al die mensen die nu bij de nieuwe regering allemaal zekerheden gaan zoeken die ze tijdens de vorige regering niet hadden/kregen gewoon laf.
  Ze durfden de ballen die ze nu tonen niet te ontbloten tijdens het schrikbewind van ddb en consorten. En deze regering die een kaalgeplukt land heeft aangetroffen moet zaken van maanden tot jaren oplossen. Wat ik heb begrepen is dat niet alle buschauffeurs ook buseigenaar zijn. Dus een hele groep is in dienst van de buseigenaar en ze horen dus bij die uitmelkers te gaan klagen in eerste instantie.
  Ze gaven allemaal de vorige regering nog 5 om ze tot de laatste druppel uit te knijpen en nu gaan ze zekerheden zoeken op een bouwterrein waar er nog geen paal is geslagen omdat de grond nog geegaliseerd moet worden.


  Maak melding

 4. Straks gaan ze vragen voor zekerheden omtrent hun pensioen. Als het zelfstandige ondernemers zijn moeten ze zich collectief laten verzekeren. Winti e wia ma lanti no e go pai. Het is gewoon risico man.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.