Nieuw bestuur ABOP-Nederland aan de slag

17
Nieuw bestuur ABOP-Nederland aan de slag

De afdeling van de politieke partij ABOP in Nederland is zondag tijdens een vergadering officieel versterkt. Naast voorzitter Gilmar Macnack bestaat het bestuur verder uit ondervoorzitter Reina Patra, secretaris Andy Pinas en penningmeester Rupert Misidjan. Ondervoorzitter Michael Rozenhout was niet aanwezig toen de foto werd gemaakt.

ABOP-Nederland heeft tot doel om de moederpartij in Paramaribo zo goed en waar dan ook te ondersteunen. Met deze ondersteuning wordt bedoeld het verstrekken van de nodige producten voor de eerste levensbehoeften, materiaal ter bevordering van de gezondheid, educatieve middelen en bevordering van schoon drinkwater en elektriciteit in met name het binnenland.

Voorts zal er zwaar worden getrokken aan het binnenhalen van potentiële investeerders. Er zal ook gewerkt worden aan fondsvorming voor de ontwikkeling van werkgelegenheid en productie van goederen ter exportversterking van Suriname.

Vicepresident Ronnie Brunswijk kan volledig rekenen op ABOP-Nederland als het gaat over het sociaal-maatschappelijke fonds, dat hij bezig is te realiseren voor de minderdraagkrachtigen in de samenleving. ABOP-Nederland en de diaspora zullen vanuit Nederland dit initiatief volledig ondersteunen door sociaal zwakkeren middels dit fonds te helpen in deze donkere dagen.

“Wij beseffen meer dan ooit dat de regering-Santokhi het niet gemakkelijk heeft in het begin van hun regeerperiode. Maar als wij met zijn allen geduld betrachten, zullen wij de zoete vruchten binnen enkele maanden kunnen plukken. Dat men ervan uitging dat deze regering binnen 200 dagen de chaos, de lege staatskas en de hoge winkelprijzen kon herstellen zou mogelijk zijn geweest als de vorige regering eerlijk en transparant was over hun regeerperiode. Vele Surinamers zullen de broekriem moeten aanhalen om straks met opgeheven hoofd in een welvarend Suriname te leven”.

De boodschap aan de regering-Santokhi is om ondanks de vele kritieken op koers te blijven. “Blijf fair, strikt en eerlijk samenwerken met de principes van één beleid, één bestuur en één regering,” aldus ABOP-Nederland.

17 REACTIES

 1. Neem het heft in eigen handen en wacht niet op anderen binnen de diaspora om ABOB, VHP, NPS of LP te ondersteunen. Individuele hulp aan de eigen partij, maakt de coalitie sterk.
  Wees wel alert, en corrigeer waar het nodig is.


  Maak melding

 2. Weer een ander hokje.
  De Surinamers kunnen liever energie steken in het verenigen van elkaar in Nederland, dan weer een aparte afdeling van een politieke partij uit Suriname op te richten.

  Het verleden heeft aangetoond dat het uiteindelijk resultaat zeer minimaal tot niks was.


  Maak melding

 3. =Men maakt een grote fout::::::Santhoki heeft inderdaad gezegd dat hij dat land in 200 dagen kan redden, MAAR alleen als hij die 26 zetels zou krijgen, dit omdat hij dan gelijk actie kon ondernemen voor bepaalde zaken, en niet op anderen hoeft te wachten die het proces “””eventueel””” zouden vertragen en met gedoe erom heen.


  Maak melding

 4. We hebben kunnen zien hoe een bepaalde groep van de diaspora reageerde op een oproep om Su te steunen. Onwetendheid kan je opheffen door scholing of herscholing in je huis, je vereniging en daarna je buurt of land. Laten de verschillende hokjes de andere hokjes grondig leren kennen, en daarna samen optrekken als te zijn mensen met eenzelfde bewustzijn als Surinamer.


  Maak melding

 5. Beste mensen…., wij Surinamers moeten in diaspora zoveel mogelijk één lijn zien te volgen.. Suriname moet met acceptatie in de vaart der volkeren.. .Redelijk positief blijven is ook Surinamers eigen.. . De onderlinge vriendschap, leeft ook onder Surinamers in moeilijke Covid-19 tijden… Het Surinaamse volk leeft al lange tijd in Nederland. Misschien meer dan 100 jaar.. Surinamers maken in Nederland vrienden met iedereen, ook met de Turken …. Veel Surinamers in diaspora leven vaak in een „derde ruimte.”.. Ze verlangen niet alleen naar hun huis en haard in Suriname, ze zijn daarnaast ook inwoner van Nederland. Gisteren kreeg ik bara ’s van een groep Surinaamse dames met een sterke verbondenheid met de plaats waar ze in Suriname wonen… Ook hier in Nederland zijn het een samentrekkend Surinaamse vrienden-groep.. . In een park wordt er in de vooravond ook uitgebreid samen gegeten .. De mangrovebossen hebben sterke wortels en hun wortels gaan ook Nederland in.., maar het blijven toch Surinaamse te zijn.. . Zo kan je het ook zien.. Mensen voor nu sterkte en kracht en vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding

 6. Wat opvallend is aan de kritieken is dat nu niet wordt gezegd dat ABOP een etnische partij is.
  Terwijl de VHP een nationale partij is en werkt aan verbroedering wordt door bepaalde figuren de VHP nog steeds als etnische partij uitgemaakt.

  Hypocriet ? Of niet ?


  Maak melding

 7. Het verleden heeft aangetoond dat het uiteindelijk resultaat zeer minimaal tot niks was………

  Ja, u hebt gelijk! Een deskundig president, is bezig “NU” en de”toekomst”, in acht neming van het verleden. Ook voor” U”.
  Iemand,zei het al” Keulen en Aken zijn niet op èèn dag gebouwd” , en er zijn meerdere wegen die naar een goede toekomst leiden.

  Geduld, Suriname is met een paar schoten naar de knoppen geschoten.
  Ik heb meer gezien en beleefd, dan u leeft***


  Maak melding

 8. Grote goedheid, de wortels schieten voort.

  Straks komt VHP. met zijn clubje, weer een tweestrijd, het is alsof ze nog niks hebben geleerd, ABOP. wordt nog altijd geassocieerd met de vorige regering.

  Waarom niet samen voor Suriname in plaats van dat getouwtrek binnen de partijen.

  Jammer dat de VHP. desbetreffende partij nodig heeft om Suriname naar de geplande hoogte te brengen dat nog meer tijd zal vergen door op te letten waar stappen moeten worden gemaakt.


  Maak melding

 9. Sommige Surinamers roepen dat Surinamers die niet in Suriname wonen geen Surinamers zijn en niet moeten bemoeien met Suriname.

  Waarom dan een afdeling van een Surinaamse politieke partij in Nederland ?

  Hypocriet of niet ?


  Maak melding

 10. Ibah halluB @@ Jij bent lief, met al jouw racistische opmerkingen. De goedheid van een mens zit niet in scholing, ras, kleur, afkomst of geloof maar in gedrag en wijze van denken. En dat heb jij als een hindoestaan helemaa niet. Mensen als is gewoon waardeloos. Je bent een een schande voor de Hindoestanen.


  Maak melding

 11. Precies para express, a so a de, tang Pé joe de, joe gwe libi a kondre, so no broko joe ede. No spang brada no spang, tang inie joe witie kondre, “eet het genade brood van witten”.

  Het zijn de politieke partijen die om opportunistische redenen een buitenlandse afdeling accepteren niet het volk van Su meneer para express, so tang Pé joe de.

  Als jullie zo graag Surinamers willen helpen begin dan met die in Nederland wonen, die hebben het moeilijk, volgend jaar wordt het erger.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.