Toekomstige olie-inkomsten dienen als zekerheid voor USD staatsobligatie

35

De staat Suriname is voornemens een nieuwe staatsobligatie uit te geven die 400 miljoen US-dollar (USD) moet binnenhalen. De uitgifte van de obligatielening heeft als looptijd 2020-2027 en de rente van 5% zal net als de obligatie, in USD worden betaald. Dat staat in de concepttekst van de prospectus die is aangeboden aan de bancaire sector.

Een staatslening, ook wel staatsobligatie genoemd, is een lening van beleggers aan de overheid. Staatsleningen worden uitgegeven om de financieringsbehoefte van de staat te dekken. De houder van de staatslening heeft een vordering op de staat. Dat betekent dat deze verplicht is om rente en aflossing te betalen.

De staat beoogt met de uitgifte van de staatsobligatie ook om aan ingezetenen van Suriname, alsook de Surinaamse diaspora in Europa, de Verenigde Staten en de Nederlandse Antillen, een alternatieve en waardevaste belegging voor lange termijn te bieden. 

Als zekerheid dienen toekomstige vreemde valuta verdiensten uit de offshore olie-industrie van Suriname. De regering neemt deze stap teneinde de noodzakelijke budgettaire ruimte te creëren om aan de maandelijkse lopende verplichtingen te voldoen. Ze hoopt met deze obligatielening wisselkoers en prijzen producten te stabiliseren.

Suriname heeft in 2016 ook al succesvol een tienjaarsobligatie van 550 miljoen dollar geplaatst. Die waren erg gewild door de recente vondst van olie in Suriname:

35 REACTIES

 1. Beste landgenoten,

  De komende maand (-en) zullen er concrete stappen gezet worden en maatregelen getroffen worden.
  Deze stappen en maatregelen zullen een soort “springplank-effect” hebben. Dit houdt in ups and downs. Laten wij ons niet afschrikken door de “downs” en de schommelingen maar laten wij resultaatgericht blijven, het doel is uiteindelijk om weer naar boven te stijgen en de problemen achter ons te laten.
  Hou er rekening mee dat de prijzen en de koers in eerste instantie kan stijgen. Maar beste mensen weet ook dat dit moet gebeuren om de economie uit de impasse te trekken. Het geld moet weer gaan rollen ! Net als het aanduwen van een auto geld hier ook dat de aanloop het zwaarst is, eenmaal opgang wordt het weer lichter !

  Beste landgenoten,
  Bij deze wordt u wederom gewaarschuwd voor herrieschoppers en paniekzaaiers vooral uit das NDP-Kampf.

  Heb vertrouwen, werk mee en lever ook een bijdrage aan een beter Suriname. Al is het alleen maar met het hebben van geduld en vertrouwen.
  Besef dat de ellende en de puinhopen die in de afgelopen 10 jaar gecreeerd zijn niet in 10 weken zijn opgelost. Trek er met keihard (mee-) werken en keihard inzetten minimaal 10 maanden voor uit om alleen te stabiliseren.
  Dus slechts minder dan een jaar en laten wij dan als volk een evaluatie maken en de regering Santokhi aanspreken en ter verantwoording roepen of juist verder aanmoedigen.

  Justitia Pietas Fides.

  Ook jouw bijdrage bepaalt het succes van onze Suriname. Krakti !


  Maak melding

 2. De vondst van olie is uiteraard een goede zaak voor het land. Zaak is daarbij dat de regering wel een goede deal weet uit te onderhandelen met de olie maatschappijen die verantwoordelijk zijn voor het boren en exploitatie.

  Gedegen beleid en inzicht in de internationale oliehandel zijn hierbij van essentieel belang.

  Met het uit te onderhandelen percentage moet derhalve zekerheid geboden worden dat de aflossing en rente betalingen van de uit te geven obligaties gegarandeerd zijn.

  Het is absoluut geen doen om het land met kamikaze leningen op te zadelen zoals de vorige regering massaal gedaan heeft.


  Maak melding

 3. @ freddy
  Voor zover het mij bekend is, is die contract al getekend voordat de boringen hadden plaatgevonden. Ik denk dat Suriname 35% aandelen heeft bedongen. Dus deze regering kan niets meer doen in deze. Zij moet maar verder gaan.met deze overeenkomst.


  Maak melding

 4. Indien het deze regering lukt om (het liefst nog dit jaar) de beruchte politieke criminelen op te pakken en te veroordelen wordt het zeer zeker interessant om te beleggen in Suriname.
  Maar zolang een criminele bende als Dagoebert Dilip en de Bouta boyz nog invloed kunnen hebben in politiek Suriname blijft Suriname een risico land.

  Justitia Pietas Fides.

  Wij willen een veilig Suriname voor altijd.
  Krakti !


  Maak melding

 5. @Wendy al ben ik het niet altijd eens met je, maar ik bemoei me niet met dat vieze politiek. De boeven hebben mij in 2014-2016 opgelicht met 1,8miljoen srd toen ik mijn beveiligingsbedrijf daar had. Ze hebben mij niet betaald toen ik beveiligingsdiensten leverde voor he ministerie van binnenlandse zaken. Ik bewaakte alle CBB kantoren in Suriname.


  Maak melding

 6. wendy 14 september 2020 At 14:03

  Als Bouterse dit had gedaan zou je hun bek horen. Dank zij Bouterse is er olie gevonden. Chan gt het niet lang meer maken.
  En dat stelletje in DNA. Zielig.
  Verkoop 1 put en je hebt alle schulden afgelost. Die knapkoppen van VHP zijn zoek
  ====================
  Ai die zielig mannetje van je heeft het ook gedaan ja, verschil is, hij heeft alles in eigen zak gestoken, die geldwolf, bieg aai noemen ze dat. Anders was Su nu niet de armste land van Zuid-Amerika en het volk zou nu niet pinaren. Als het aan die mannetje van je gelegen had was staatsolie nu verkocht, dankzij heer Jharap toenmalig directeur heeft het niet mogen gebeuren. Ga je geschiedenis beter bestuderen trut!


  Maak melding

 7. Deze obligatielening wordt aangegaan voor consumptieve doeleinden. Het wollig taalgebruik moet men doorprikken. Een groot deel van deze gelden gaat gebruikt om een interventie te plegen op de valuta markt zodat importen van o.a. uien, knoflook,suiker veilig gesteld kan worden. Van investeringen in een gevarieerde productiede om valuta te generen is helemaal geen sprake. Eten en drinken en het koest houden van ambtenaren en burgers tot de olie inkomsten zullen binnenkomen is het uitgangspunt van de regering. Zij hebben zich nu helemaal gefocused op de olie inkomsten. Wat nu als de toekomstige olie-inkomsten gaan tegenvallen?


  Maak melding

 8. Wanneer Surinamers allemaal gelijke kansen hebben voor goede educatie, werk en het vergaren van “rijkdom” en eerlijke verdeling en toewijzing van grond percelen dan hoef je niet telkens te teren op de mijnbouw, houtkap, gas en olie.

  Landen die beperkte of geen grondstoffen hebben creëren rijkdom met inzet van human capital, kennis en innovatie.

  Wat er in Suriname plaatsvind is capital drainage. Alles wordt verkocht, weggesleept en weggedragen.
  Er zijn heel weinig ondernemers in Suriname die echt in human capital, duurzaamheid en innovatie investeren.

  De mentaliteit moet veranderen van fast money naar slow money.
  Zolang mensen die fast money mentaliteit aanhouden blijft Suriname een cowboy en piratenland…


  Maak melding

 9. TIEN JAAR LANG GELEEND
  TIEN JAAR LANG GEEN ONTWIKKELING
  TIEN JAAR LANG GEEN DIVERSIFICATIE. DIE ROOIE BIEGIE NOSO HAD ZIJN SMOELWERK VOL VAN INVESTERINGEN IN VERSCHILLENDE SECTOOREN OM NIET AFHANKELIJK TE ZIJN VAN SLECHTS EN OF TWEE PRODUCTEN. TIEN JAAR LANG NIETS
  WAT VE KA ZAT IN DEZE MAN Z’N HOOFD
  KETEN HEM VAST EN LAAT HIJ EN ZIJN VRIENDJES EEN SPOORWEG MET DE BLOTE HAND GAAN AANLEGGEN. CHAIN GANG MEYE MAG NIET MEEDOEN STRAKS DENKT HIJ DAT HET EEN GANGBANG IS


  Maak melding

 10. Goede en belangrijke olievondsten door de nieuwe regering die het godzijdank grotendeels mogen beheren. Als de ndp nog voor het zeggen had, zou de su en de burger 0,0% van profiteren. Dus gefeliciteerd Su!


  Maak melding

 11. @Wendy…hoe dom kun je zijn?????
  ‘Dank zij Bouterse is er olie gevonden hihihihi……’
  die Wendy heeft volgens mij heel veel gespijbeld…

  maar goed dat wisen we al…


  Maak melding

 12. De komende drie jaar winst zijn al verpand. Daarbij komt dat Staatsolie nog 1,5 miljard US moet mee investeren om meer dan 5 procent te krijgen. Waar halen ze die dan vandaan? Dus waarschijnlijk kunnen ze de tussentijdse rente niet betalen waardoor de rente weer wordt verhoogd. Andere aflossingen op staatsschulden lukt ook de komende jaren niet. Hoezo gewilde obligatie. Die van 2016 is ook al in waarde gekelderd en vele willen er van af. Oude Hoefdraad in een nieuw jasje.


  Maak melding

 13. Het begon een beetje te enthousiast, maar het artikel eindigen met de referentie naar 2016 doet mij wel even de wenkbrauwen fronzen.
  “Suriname heeft in 2016 ook al succesvol een tienjaarsobligatie van 550 miljoen dollar geplaatst. Die waren erg gewild door de recente vondst van olie in Suriname:”


  Maak melding

 14. RobG 14 september 2020 At 14:52

  Deze obligatielening wordt aangegaan voor consumptieve doeleinden.
  ============================
  Ai toch, net als die paarse ex vp van je, meneer aardappel en uien, whahahahaha…….


  Maak melding

 15. @ RobG 14 september 2020 At 14:52
  “Deze obligatielening wordt aangegaan voor consumptieve doeleinden.”

  U heeft 100% gelijk maar u vergeet iets. Het betreft het HER financieren van de consumptie van de vorige regering.

  Oppenheimer 1 en 2 die uiteindelijk verdwenen zijn in de Bouterse Adhin verspillingen a $ 625.000 tegen nu een gemiddelde rente van 10% ofwel ongeveer $ 60.000.000’/ jaar aan rente wordt vervangen door ongeveer $ 400.000.000 tegen 5% ofwel ongeveer $ 20.000.000/jaar.
  Beste RobG er gaat gedeald worden met Oppenheimer en dit is de herfinanciering. Voordeel voor de staat:
  Staatsschuld mijn 5-10%
  Kosten staatschuld voor dit deel min $ 40.000.000 / jaar of wel SRD 560.000.000.

  iets door denken drs RobG.

  @ Roland faith.
  Hoe gaan ze dat betalen. Hierna wat opties die er ongetwijfeld aan komen.
  1: Allereerst door even de kosten en de baten van de staat met elkaar in balans te brengen. De eerste grote stappen zijn in voorbereiding door een schulden moratorium en sanering te organiseren.
  2: Verhogen van de inkomsten door de informele goudsector belasting te laten betalen.
  3: Reductie import en meer eigen productie (devaluatie).
  4: Saneren van de subsidies zoals bij EBS door de verspillingen via Sibilo te keren.
  5: Aanpakken fraude en pluk ze.
  6: Zodra de bleeders van de vorige regering de stelpt zijn zal er vertrouwen ontstaan dat ruimte maakt voor investeringen. Zodra er zekerheden ontstaan zal integrale herfinanciering aan de orde komen waarmee er meer vertrouwen ontstaat en Staatsolie niet de kassa is die Suriname drijvende moet houden. Venetiaan had de financiering van Staatsolie solide en conservatief geregeld
  7: De komende jaren gaan de inkomsten uit Newmont stijgen omdat de belasting vakantie afloopt en de goudprijzen nu op een top zijn. Gelukkig ijlen de inkomsten uit Goud iets na zodat Bouterse die nog niet heeft kunnen weg maken.


  Maak melding

 16. @ Roland Faith

  Zodra EBS gesaneerd is haar schulden bij staatsolie kan betalen en minder subsidie afhankelijk wordt ontstaat er bij Staatsolie enorm veel nieuw vermogen:

  Hoe:
  1>> Kleine arme afnemers blijven gesubsidieerde stroomtarieven afrekenen.
  2>> Grote en verspillende gebruikers gaan toeslagen betalen / straf heffingen.
  het gevolg is dat de subsidie terecht komt waar het nodig is en niet bij de verspillende mensen die het licht niet uitdoen en de airco laten door draaien en verspillende apparatuur blijven gebruiken omdat de stroom bijna niets kost.

  Als EBS aan Staatsolie gaat betalen wordt de positie van staatsolie per direct beter omdat:
  1>> De weg gemoffelde EBS vorderingen weer op de balans komen.
  2>> Affobaka een waarde gaat krijgen van pakweg $ 500.000.000 (10 maal de inkomsten) indien de stroomverkoop overeind blijft.

  Staatsolie kan dan wel serieus geld uit de markt gaan halen als zij ook nog even wat op kan potten uit de Newmont geldstroom.


  Maak melding

 17. Wendy
  Kun je iets goeds bedenken , er is altijd een die roet in het eten gooit!!!!!
  Zoek kennis voor dit soort zaken
  Gelukkig zijn er vele die begrip voor hebben
  En positief heeft reageert top mensen samen komen we wel uit ….van de puinzooi van 10 jaar
  Geduld en geduld

  Nieuwe regering heeft genoeg aan zijn hoofd.
  Dus laat ze hun werk doen

  Pray to the Lord


  Maak melding

 18. @jojo, deze materie had ik reeds eerder in een bericht besproken. Ruim anderhalf tot twee jaren terug had ik in posting aangegeven dat de vorige Surinaamse regering met een herfinanciering van de schulden in staat moet zijn om rente voordeel te halen. Maar wat bedoelt u met het herfinancieren van de consumptieve bestedingen van de vorige regering? U vergeet dat er heel veel geld is geïnvesteerd in de bovengrondse en ondergrondse infrastructuur, het verruimen van collectieve voorzieningen in de gezondheidszorg, de woningbouw, het aankopen van de Afobakka dam,enz. Ik wil graag van u leren hoe je een draai aan deze uitgaven kan geven om ze consumptieve bestedingen te noemen. Wat u zegt kan toch niemand serieus nemen. De regering ErdoChan heeft haast. Men wil op korte termijn scoren omdat anders de bevolking gaat morren over de prijzen van consumptiegoeferen die omhoog blijven schieten.


  Maak melding

 19. In 2030 is olie geen flikker meer waard.

  De hele wereld schakelt inmiddels over op duurzame energie.

  Dus als je van je geld af wilt, moet je deze waardeloze obligaties aanschaffen.


  Maak melding

 20. Rob schrijft dat Hoefdraad een dombo is geweest. Hij heeft hoefdraad toch duidelijk gemaakt dat hij tegen een veel te hoge rente heeft geleend en dit snel moet omzetten naar een lagere rente. Hoeffie wilde niet luisteren. De ndp hoefde ook niet te luisteren vonden ze, ze hebben zelf meer dan 1000 economen
  Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig. Dit soort jongens hebben bouters en de ndp de nederlaag bezorgd.


  Maak melding

 21. Maken jullie elkaar maar onderling lekker af🥱, wat ik wel hoop ,is dat we in de toekomst als Surinamers in het algemeen 1 front gaan vormen, zonder elkaar voor ik weet niet wat uit te maken. Het zou de Bouta clan sieren , als ze nu meer dan een stapje terug doen, we hebben genoeg ellende met de regering Bouta gehad en jullie kansen zijn geweest.🙄. Nu willen en gaan we voor nieuwe kansen, en hopelijk kan dat onder Chan gebeuren. We zijn als Surinamers van alle werelddelen door de slavenhandelaren daar op een hoop gegooid. Wij moeten er nu zonder de negatieve invloed van de graaiers en de beperkte invloed van de blanken, proberen samen wat van maken.Het gegraai en vriendjes politiek is nu hopelijk voorbij☝. Nieuwe start mensen, geen negativiteit meer.💪


  Maak melding

 22. Wijs gesproken Mica, ik hoop alleen niet aan dovemansoren in Su.
  De gasten hier op waterkant wonen niet in de Republiek Suriname, ze mogen wel hun meningen geven en als dat positief bedoelt is, is het altijd welkom, maar het zijn geen Surinamers, het blijven buitenlanders.


  Maak melding

 23. Alles wordt verpand. ik denk erover na om de nog ongeboren komende generatie Surinamers te verpanden. Want er zit vast een Einstein tussen.
  Zeg maar voor 500 miljoen obligaties? Of meer?
  Daam bataa de bhaiyaa.


  Maak melding

 24. Ik snap de reactie van o a JoJo en RobG niet.
  Dit is toch een normale obligatie uitgifte om de Overheidsuitgaven of tekorten op korte termijn te bekostigen waarbij de toekomstige olie inkomsten zal dienen als zekerheid.

  Jullie doen net alsof jullie weten welke uitgaven de Overheid wilt gaan doen. Hebben jullie soms een hotline of lijntje naar de minister van financiën of willen jullie gewoon belangrijk doen. Ik lees het wel hoor dat is geen punt maar bekvechten wie gelijk heeft slaat nergens op, jullie zitten gewoon te fantaseren.

  En over de rente, Su stelt een rente voor van 5%, het moet nog blijken hoe realistisch dit is, hoe kredietwaardig wordt Su gezien door de beleggers, dus hierover valt er geen zinnig woord te zeggen als het een succes wordt.

  JoJo heeft het over herfinanciering. JoJo in 2016 ventileerde je een heel andere mening, hoe zuiver ben je nu, welke belangen dien je nu. RobG voor jou geldt hetzelfde.

  Para express en JoJo,
  Wat vinden jullie van op handen zijnde benoeming van Rusland en Somohardjo tot Raadsadviseur van de regering, dit is duidelijk een goedmakertje voor hun mis gelopen ministers posten.
  Zij toucheren elk een kostenvergoeding van ruim SRD 22500.00 bruto per maand.
  Dit is toch je reinste corruptie op hoge school niveau.
  Rusland en Somohardjo zitten in de coalitie, maken samen met de anderen beleid en dit beleid gaan zij als Raadsadviseur adviseren. De slager keurt zijn eigen vlees.
  Chan gaat meer geld nodig hebben 😂😂 en als Rusland in het parlement blijft zitten dan gaat het geadviseerde beleid ook vanuit het parlement moeten controleren.
  En deze regering krijgt nog steeds jullie steun, JoJo zegt je moet enig geduld opbrengen en para express maakt nog steeds propaganda, krakti Breda krakti
  Gekker vindt je het nergens anders


  Maak melding

 25. @Pony

  Ik ben mij niet bewust in 2016 iets anders bedoeld te hebben dan nu. De situatie was geheel anders. Boefdraad was door de mand gevallen en had monetair gefinancierd en moest in paniek voorkomen dat Staatsolie niet in handen van de banken viel. Er was al een glijvlucht in gezet en het werd en glijbaan qua economie en lenen.

  Qua doel van de uitgaven. Beste Pony Santohki is meer dan duidelijk geweest qua prioriteiten Oppenheimer moet van tafel. Laat ik het voorlopig geloven dat daar aangewerkt wordt. De koers van Oppenheimer 1 is nu al maanden stabiel 51% ofwel met $ 400.000.000 kom je bij Oppenheimer een eind omdat zij zelf ook en enorme partij boter op hun hoofd hebben. Voor mij is 1 en 1 nog steeds 2. Santohki heeft sanering Schulden als prioriteit gesteld omdat het direct geld veel geld vrij laat vallen op ondertussen de grootste begrotingspost.

  Ten aanzien van de raadsadviseurs het volgende:
  1>> Men moet de functies kunnen scheiden van elkaar. Het ongebreideld en zonder kerncompetenties functies stapelen is een slechte zak en een slecht voorbeeld.
  2>> Ik acht Rusland gezien kennis en houding van toegevoegde waarde en Somohardjo zie ik als een goed bedoelende leek met verborgen agenda’s. Helaas een uitwas van de oude politiek waar in reaal politiek bedreven wordt om de verhoudingen in stand te houden.
  3>> De honorering vindt ik absurd voor een niet full time baan. Het is een effect van het Bouterse tijdperk toen het kabinet van de president en regering binnen de regering werd. In hoeverre SRD 22.500/maand door gezet wordt in de huidige constellatie heb ik niet helder. Het zou een slechte zaak zijn.
  4>> Ik hoop. maar ben niet gerust, dat de regering het salaris huis en stapelen van banen en pensioenen gaat uit roeien. Als dat niet lukt zal er helaas weinig gaan veranderen omdat de basis van corruptie (faciliteren) in stand gehouden wordt.

  Ik hoor ook dat veel mensen als vrijwilliger functies in vullen. Ik hoop er van uit te kunnen gaan dat Rusland een goed voorbeeld gaat geven. Zo nee dan daalt hij voor mij naar het niveau Abdoel en Bouva.


  Maak melding

 26. @Pony

  ik kan geen steun geven aan welke regering dan ook. Ik kan slechts stellen dat ik het gedrag begrijp en dat het aanzienlijk transparanter is dan de vorige regering.
  Vergeet aub niet welke puinhoop er was toen er overgenomen werd.

  1>> het land was in default bij Oppenheimer.
  2>> de minister van Financiën had de laatste middelen weg geboekt zodat de salarissen niet betaald konden worden.
  3>> de ex minister van Financiën is van de aardbodem verdwenen (zegt toch genoeg).
  4>> ondertussen wordt er gewerkt aan transparantie (of het transparant is weet ik niet).
  5>> ondertussen worden er mensen gearresteerd door het OM.
  6>> ondertussen blijkt dat delen van de verdwenen middelen van de banken geretourneerd zijn.

  Ik ben geen optimist en probeer een realist te zijn. In 2 maanden kan10 jaar wanbeleid niet weg gepoetst worden vooral niet als de hele ambtelijke top boter op haar hoofd heeft.


  Maak melding

 27. JoJo, uit jouw reactie merk ik dat je het nog steeds niet snapt. Even over Rusland, kijk even mee naar zijn positie, hij is voorzitter van COALITIE genoot, de NPS. Na de verkiezing hebben zij met hun vieren de buit verdeelt, Rusland was de beoogde minister voor een Nieuw op te zetten ministerie van Olie enz. Volg je nog, we hebben het nog steeds over G. Rusland en niet Andy Rusland (heeft dezelfde genen).
  Het was zijn droom heb ik begrepen, door het gedrag van ABOP, de andere coalitiegenoot mvalt zijn droom in duigen.
  Inmiddels zijn de nationale verkiezing achter de rug. De zetelverdeling in het parlement is bekend, de NPS krijgt 3 zetels, veel te weinig volgens kenners.
  In het parlement vormt de NPS , samen met de VHP en ABOP/PL een (1) fractie onderleiding van de VHP, is bij iedereen bekend. Volg je het nog. De regering is inmiddels bekend en in functie, Santhoki is president, Brunswijk is VP, voor Rusland lees NPS is er alleen kruimeltjes. Zijn gelijken in de coalitie hebben mooi betaalde leidinggevende functies, Rusland niet.kun je het nog volgen en begrijpen. Voor de NPS worden anderen minister, Rusland niet. In het parlement doet hij hand en span diensten voor de coalitie waar hij mede leiding aangeeft. Samen met Somohardjo, Brunswijk en Santhoki vormen zij samen de “grote” vier. Zij stippelen samen het beleid uit tenminste dat wordt zo naar buiten gecommuniceerd. Waar is Rusland in deze periode, helemaal onzichtbaar. De NPS mort. Volg je zijn positie nog. Rusland nu gaat verhaal halen bij Brunswijk en Santhoki, intern wordt besloten hem meer te betrekken bij het landsbeleid en dat wordt ook zo naar buiten gebracht. Maar in welke vorm, dus toen hebben ze bedacht , hé dan benoemen wij hem, Rusland tot Raadsadviseur van de coalitie/regering met een salaris van SRD 22500.00. als goedmakertje, Tot zo ver, de voorgeschiedenis in het kort.

  Nu mijn punt: de voorzitter van coalitie genoot de NPS, Rusland dus, die samen met Santhoki , Somohardjo en Brunswijk het beleid uitzet en vorm geeft, gaat als adviseur deze heren adviseren. Dus maw hij gaat zich zelf adviseren en ontvangt maandelijks SRD22500.00 Is toch je reinste corruptie. Waar is mevrouw Etnel met haar grote mond en haar ontwerp wetje tegen dubbele functies voor parlementsleden. Kun je het nog volgen of……
  JoJo en voor dit heb je alle begrip en compassie omdat het Bouterse weg houdt. Terwijl je erbij zegt dat je voor geen enkele regering bent: Meneer Pico (picolet) onze grote zanger op waterkant, vindt zulke lui walgelijk, bah. Jip en Janneke taal.

  Je somt steeds maar de misstanden van de vorige regering op en je vergoelijkt om die redenen de bestuurlijke missers van de regering Santhoki door begrip op te brengen ipv ze te veroordelen. Santhoki regeert zonder het parlement, niemand weet van zijn plannen muv van zijn bedgenote. I rest my case.😂😂😂


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.