Man aangehouden voor belediging president op Facebook

36
Man aangehouden voor belediging president via sociale media

Deze man, de 27-jarige Alessandro van V.,  is zondag 13 september door leden van de Recherche Regio Midden aangehouden voor het beledigen van de president via social media. De man heeft via zijn Facebook pagina het staatshoofd van de Republiek Suriname uitgescholden, meldt het Korps Politie Suriname.

Tegen de verdachte Alessandro werd officieel aangifte gedaan, waarna hij werd opgespoord en aangehouden. Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is Alessandro ingesloten voor onder andere belediging staatshoofd, smaad, laster en belediging openbaar gezag.

De verdachte heeft tijdens zijn verhoor toegegeven, dat hetgeen op zijn pagina is gepubliceerd door hem is gedaan. Volgens zijn verdere verklaring wilde de verdachte meer uitleg van het staatshoofd over het coronavirus.

De politie onderzoekt deze zaak verder meldt het KPS. Een paar dagen eerder werd een militair, die ook aanhanger is van de NDP, aangehouden na een oproep tot protesteren:

36 REACTIES

 1. Die oren he! Duidelijk Dombobloed! Hij kan er misschien niets aan doen na ing tang tang so. Maar is wel de 2e in 1 week. Goedzo KPS haal die vulligheid uit de gemeenschap. En nee laat hun voorbeeld met zijn bataljon aan advocaten bungelen want hij doet het in zijn Depend van de angst wanneer hij aan de beurt is. Gun hem geen rust.
  Het valt mij op dat de Inheemsen het moeten ontgelden!


  Maak melding

 2. Dit zijn allemaal Boutisten, vooruitgeschoven door de NDP enkel alleen om chaos te veroorzaken. Gewoon 5 jaar in de bak gooien. Opdonderen met dit soort gasten.


  Maak melding

 3. Kunnen ze ook niet die oplichters van die wallet oppakken, heel FB is zowat vervuild met die rommel.

  Is wel een goede zaak want vaak posten mensen heel wat rommels over bekende en onbekende Surinamers. Die “FB politie” heeft veel werk, but they are watching you…


  Maak melding

 4. Whaha …( he Glenn / Wendy’s straatadvocaat ) zei het gisteren nog inzake racist Wendy die een hele ” soort volk ” wil beledigen om haat en onrust te zaaien:

  realitymaster 13 september 2020 At 22:07

  Nee Glenn, je MOET een keer leren lezen, voor je iets nuttigs kan zeggen tenzij jij last heb van indoctrinatie / narcistisch omdraai politiek syndroom …. ik zeg dat RACISME strafbaar is…jij HEBT EEN groot PROBLEEM …mr pantoffelheld !!! Vrije meningsuiting is een groot recht tenzij zoals wettelijk bepaald : ” aanzetten tot haat, belediging van gezagsdragers en het verspreiden van leugens (laster en smaad)”

  @Wendy
  Geen beloofde gratis pakketjes en porties die uiteindelijk tienduizenden eur p p kosten… Feest is over … tjop tjop mouwen opstropen… Genoeg werk om de stad/land op te knappen indien gezond… SU is geen gratis sociale dienst zonder werk te verrichten, verwacht je gratis geld… Jij moet je land samen opbouwen en beloond worden… door verkeerd te stemmen, is de beloning minder waard geworden…. ik zeg zo hard samen werken of ondenemen tot die beloning weer wat waard wordt en minder klepperen…. In Trafassi’s bewoordingen: Brombere of Loesbere… Fijne dag !!!


  Maak melding

 5. @RobG, je reageert nu als een fervente aanhanger van de NDP maar jij weet ook dat volgens artikel 152 van het Wetboek van Strafrecht het opzettelijk beledigen van het Staatshoofd of het waarnemend Staatshoofd strafbaar is.Tevens is volgens artikel 153 van dit wetboek strafbaar: degene die een geschrift of afbeelding of gegevens uit geautomatiseerde werken, waarin een belediging voorkomt voor het Staatshoofd of het waarnemend Staatshoofd, verspreidt, openlijk tentoonstelt of aanslaat, of, om verspreid, openlijk tentoongesteld of aangeslagen te worden in voorraad heeft, indien diegene weet of ernstige reden heeft om te vermoeden dat in het geschrift of de afbeelding of gegevens uit geautomatiseerde werken zodanige belediging voorkomt.

  Beide strafbare feiten zijn misdrijven, waarop een sanctie staat van gevangenisstraf en geldboete.

  Laat je gelul over Erdogan aub achterwege.


  Maak melding

 6. Realitymaster@@@ opzouten met je waardeloos verhaal. Je moet niet zo janken kerel. Je lijkt op een kleuter!! Dat je bezeten bent van politiek of van Chan of wie dan ook moet jezelf weten. Moet iedereen met je mee lullen meneer de professor? Bij mij gaat niet lukken kerel. Ga je mij ook proberen te traceren? Ik zou hopen van wel. Probeer niet mensen de mond te snoeren. Wat een flapdrol ben je zegt!! Opzouten en schrijft mijn naam niet meer in jouw bullschit verhaaltjes. Fijne dag verder.


  Maak melding

 7. @Koos,
  De vorige staatshoofd heb jij honderden keren zwaar beledigd. Je liet geen moment onbenut. Hield jij je aan het Wetboek van Strafrecht? Zijne Excellentie, Santokhi zal beledigingen aan zijn adres niet kunnen tegenhouden. Het OM in Suriname had ook eerder moeten ingrijpen. Nu is er geen schijn meer van partijdigheid, maar openlijke partijdigheid.

  Het is niet denkbeeldig om aan te nemen dat aan de VHP loyale agenten worden ingezet om de deze personen op te sporen. Zo zie je maar weer hoe de schaarse belastingcenten worden aangewend voor futiliteiten. Suriname is nu echt vervallen tot een bananenrepubliek. Er zijn al genoeg voorbeelden onder Santokhi geopenbaard. De president benoemt zijn vrouw in functies, de vice president doet hetzelfde en noemt broer en zus in diverse functies. Kortom Suriname is onder Santokhi vervallen tot een echte bananenrepubliek.


  Maak melding

 8. De VOCABULAIRE(woordenschat) van de meeste Surinamers is zeer gering
  en gaan ze snel over tot scheld en dreig woorden om hun ongenoegen te uiten.

  MAARRRR als ik boos ben staan al die O s, A s en die P s op de front linie
  want het zijn mijn wapenbroeders.

  DE MENS KUN JE NIET DOOR ONDERDRUKKING VERANDEREN MAAR DOOR SCHOLING.


  Maak melding

 9. Whahah zozo Glenn,

  Welke flapdrol begon tegen mij? Geheugenverlies of net wakker… tijd voor je eerste Budget-bier van de dag? Feiten zijn hard he? Het feit blijft: ” dat RACISME strafbaar is… Vrije meningsuiting is een groot recht tenzij zoals wettelijk bepaald : aanzetten tot haat, belediging van gezagsdragers en het verspreiden van leugens (laster en smaad)” Wie is nou de jank peuter, dan moet je ook niet bemoeien als je geen verstand van zaken hebt…Je frustratie reageer je maar bij iemand anders af… gesnopen? Voor dat je hallucinerende dingen blaft en gaat insinueren dat ik je probeer te traceren hahahah( laat me niet lachen ) Weet niet wat je gebruikt of NIET gebruikt… Maar denk je mij de mond te snoeren en om te draaien, welk jaar / planeet leef je ? Je draait alles om …kenmerk : jij last heb van indoctrinatie / narcistisch omdraai politiek syndroom…. Voortaan reageer je dan niet meer vrijwillig op mijn reacties tegen racisme of sympathiseer je niet met racisten jegens een ieder van het surinaams volk, dan zal ik je niet op de feiten hoeven t wijzen c.q mijn mening te geven…. Veel succes met je overige reacties… Nogmaals fijne dag!


  Maak melding

 10. Als Bouterse en Adin geen klacht hadden ingedien, kun je ook niemand oppakken en opsluiten.

  Bouterse is NOOIT een goed voorbeeld geweest voor land en volk.
  Zijn schoonzoon wordt nog steeds beschermd, terwijl anderen in de gevangenis zitten.


  Maak melding

 11. Niet alleen op fb, maar ook wat hier geschreven wort is bekend bij waterkant en daarmee bij de wettelijke vertegenwoordigers van ons land,
  Zijne excellentie de weledelgeboren heer C. Santokhi houdt jullie inde gaten
  ik raad jullie aan om voorzichtiger te zijn. straks worden jullie ook opgehaald


  Maak melding

 12. De waterkant opmerkingen zijn helemaal niet racistisch, generaliserend, discriminerend, beledigend, hoe kom je erbij…

  Facebook en andere smedia zijn amateurs vergeleken met de Diehards op deze site…


  Maak melding

 13. Alles wat je ny zegt is een belediging bouta is van alles uit wat was dat dan ? Chantoki de nu president van suriname had ook gezegd dat bouterse een rommel is
  Is dat geen belediging
  By krintaki heeft gezegd dat hy tegen kritiek kan waar is dat nu ?????


  Maak melding

 14. Oehlalala,

  Robgay en Wendy booooossss! Kondre mang gaat op discriminerend toer, wil bij robgay en wendy likken baya. Ai smoeroe, deng tek faya, ko soet moro faya gi deng noh, die paarse hypocriete hersenloze rovende geld wolfen. Yam a kondre 10 jari plat, dah oe wan tak ete!


  Maak melding

 15. Beste Kondre Mang,

  Laten we ten eerste stellen dat ik tegen elke vorm van Racisme ben van hindoe naar creool en omgekeerd, ben liever voorstander dat zoals in mijn omgeving wel allemaal samen leven, samen carriere en ondernemen…Als je het hebt over de racistische versies, klopt passen ze niet in de surinaamse samenleving en GAAN ze zich moeten aanpassen. Geweld-uitlokking uit den boze.. Maar waarom jij met je dreigende, zogenaamde voorspellende uitingen: zou de onschuldige hindoestaan moeten begrijpen dat als er burgeroorlog uitbreekt het slecht gaat aflopen, de kinderen van “tijdelijke arbeiders” enkeltje India terug gaan gooien? Wie veroorzaakt shit … jij toch en je vriendin Wendy?, want als je met dit soort uitingen komt vind je het gek dat de onschuldige hindoestaan zich zal verdedigen, net zo als een onschuldige creool zou doen? Luister een paar feiten… Want wat als die onschuldige hindoestaan zich bij voorbaat zal verdedigen of voorbereid zal zijn vanwege zulke uitlatingen? Of hij vraagt wie jij bent? Je bent niet in de jaren 70 in Uganda/Afrika waar je ff een kleine groepje arbeiders kan uitroeien? Su is niet van jou, is net zo goed van een kind van een ” tijdelijke arbeider” zoals jij dat noemt, je bent niet in Afrika, hoe ben jij in Su beland???? Vertel dat eerst … Vergeet niet het kromme beeld wat jij wilt weergeven slaat op zieke shit… ps Klopt is geen bollywood dromen en hopen meer, Hindoestanen zijn nu een behoorlijke macht in vele opzichten , in caribisch gebied, europa en azie…. Jij kan beter vertellen hoe het met Afrika gaat en waarom je daar niet wil gaan wonen… Beter in ieders best wil voor su-toekomst hou je op met deze bull shit en begin je juist voor eenheid te zorgen… Kennis en blijven leren…


  Maak melding

 16. Whaha B-mang,

  paniek en schijterij bij de racisten… Enkele proberen te provoceren, om een tegenreden uit te lokken ( gemoedsrust voor eigen geweten ) om rotzooi te gaan schoppen, en wanneer ze gepakt worden trekken ze hun slachtofferkaart…

  Schande … die hersencellen gebruiken om samen eerlijk en groot te worden is te veel gevraagd… zometeen eigen schuld , dikke….

  Grotendeels goede mensen / suri’s… laat je niet gek maken door een paar MISLUKTE kruimeldieven…we komen er wel!!!


  Maak melding

 17. Als het beledigen van het staatshoofd volgens wetsartikel …. strafbaar is, waarom werd dit artikel dan niet gehanteerd toen Pierkant de schoonzoon van Chan en zijn tekenaar Chromosoomito een beledigende tekening van de VP plaatste op social media. Ze werden nooit aangehouden of voorgeleid, maar konden rechtstreeks hun verontschuldiging aanbieden aan de VP. Nu wordt deze man die in de fout is gegaan om de President op sm te beledigen in de boeien geslagen en voorgeleid bij de PG en opgesloten. Het ons kent ons in dit land is nog steeds een vervloeking, de ene mag zijn excuses aanbieden en beterschap beloven en de andere wordt opgesloten en begrijpt hoogstwaarschijnlijk niet eens wat hij fout gedaan heeft.


  Maak melding

 18. Tja, Suriname is nooit anders geweest. Verdeel en heers is mij ook niet vreemd. De jaren 50,60,70 was er altijd het gelul tussen Hindoestanen en creolen en nadrukkelijk aanwezig voor,tijdens en na de verkiezingen. Dus mensen troost je. Men moet maar beseffen dat macht rijkdom en wat voor shit men ook heeft dan wel vergaard, het altijd eindigd tussen 6 plankjes. Als mens moeten wij nu des te meer gaan beseffen dat wij niet zonder de ander kan. Ma goed. Is zit rustig en kijk mn ogen uit. Ik kan de man die Chan beledigd wel begrijpen, waarderen niet. Wat zijn we allemaal toch zo vromer dan de paus. Ik hoorde een vriend een verhaal vertellen waar de 200 kilo was. Het werd aan een zekere gevraagd. Ik steek mn handen voor niemand in het vuur. We zijn uiteindelijk allemaal racisten bij elkaar. Wanneer wij erop worden gewezen dan hebben we het gelul van, ja ik heb zo mb voorkeur. Lekker makkelijk en dat mag. Als mens hebben wij het recht om alles te zeggen, moet dat? Dus wijsheid is het enige dat ons kan redden. Het is trouwens een utopie van mijn kant. Hindoestanen, creolen inheemsen, marrons, trouwens de hele sexboetiek weet hoe het exact in elkaar steekt.
  Ieder mens heeft zo zijn goede/Slechte en duistere kant. Zelf ik. Dus vraag ik of wij als surinamers, vanwaar wij ook afstammen om juist nu door 1 deur te gaan en zaken niet op de spit te drijven met onze raciale sentimenten. Wij hoeven het niet eens te zijn met de ander, doch respect voor elkaar. Wij hoeven elkaar niet naar de mond te praten. Wij hoeven geen vrienden te zijn. Wij moeten,ja moeten elkaar wel respecteren in ons bestaan als mens. We hebben of welk niveau een denkvermogen omdat wij mens zijn. We zitten 8n de shit en moeten een modus vinden om overheen te komen, maar met raciale gezwets en de vinger naar Jan lul te wijzen zullen wij maar blijven pompen en toch verzuipen.
  Time will tell.


  Maak melding

 19. De rechterlijke macht mag zich nooit vinden, in dit soort dubbelzinnige interpretaties van het wetboek. Wat voor de ene geld, dient ook voor de andere te gelden. Bij deze vraag ik de PG, op grond van dubbelzinnige interpretatie van het wetboek artikel.., dhr. Alejandro, per direct vrij te laten, of dhr Pierkan en Chromosoomito op te pakken en te arresteren vanwege de belediging van de V.P van de Republiek Suriname. Het gedonder met names and faces moet afgewezen worden in dit land.


  Maak melding

 20. @ Ram, Omdat iets nooit anders is geweest gedurende decennia, hoeft niet te beteken dat het zo door moet gaan. De klacht door de president tegen Alessandro is duidelijk een geval van machtsmisbruik, Suriname heeft de afgelopen jaren dictatuur veroordeeld en het is dan ook op 25 mei weggestemd. Nu het de afgelopen 40 jaren zo geweest is, moeten wij het dan zo laten of veroordelen. Als Chan een rechtvaardig mens was, dan had hij nooit een klacht tegen deze persoon mogen indienen.
  FOEI FOEI CHAN, trek de klacht in, het volk wil geen nieuwe dictator.


  Maak melding

 21. Het surinaamse volk moet weer opgevoedt worden. Tien jaar lang mocht alles, tja dan wort het lastig om het ze te leren.
  Dus nu heeft de president een klacht ingediend. Uitstekend
  Waarom deed de vorige president dit nooit?
  Was het omdat de mening van het volk en alles wat bij het volk hoorde hem geen ene hol kon schelen. Vast
  Tja, had hij nu maar opgetreden, dan waren dit soort zaken nooit voorgekomen, maar wat deed hij; niets helemaal niets. hij dacht alleen aan geld, geld en nog eens geld
  asshole


  Maak melding

 22. RobG Wilt u geen verandering in ons land zien ,vindt je prima deze soort zaken..

  Wil je een plezier doen aub accepteer onze president Santoki die veel goeds voor het land wil doen . Hij streeft naar beste voor ons …geef hem de de kans verwijt maken ,heeft geen zin u ziet in welk situatie het land bekeerd .Dus vraag u aub maak geen vergelijking met toenmalige president en Santoki
  Leef in vrede breng vrede …positieve bijdrage
  Bid voor de President en voor het land!
  Draai het knopje om en je zult resultaten boeken werk aan jezelf

  Zandloper

  Helemaal met je eens ….


  Maak melding

 23. @ zandloper,
  Ik keur niets goed. Ik meen slechts aan te geven dat wij alles mogen zeggen wat ons dwars licht dan wel stoort. Dat daarbij raciale sentimen aan te pad komt is niet nodig en draagt nooit bij aan constructieve debatten enz enz. Dat er ons kent ons zaken nu zich afspelen, keur ik ookresuliet af. Ik had het over hoe wij in de omgang met elkaar gaan. Als je het anders heb opgevat, mijn excuses. Is geenszins mijn bedoeling.


  Maak melding

 24. Als de kosmos ons dwingt anders met elkaar om te gaan, vanwege de covid 19, dan moeten wij daarna gaan luisteren en kijken. Een belangrijke kosmische wet is,`doe niets met een ander, dat je niet wil dat een ander met jouw doet`. Dit is een kosmische wet, een levenscode dat voorkomt in alle levens filosofieën.


  Maak melding

 25. Woorden weergeven een gedachte, gevoel of verlangen. Maar als iemand niet vanuit
  zijn gedachte/verstand, gevoel/hart of bewustheid/wil iets zegt, dan zijn dat loze kreten
  of wel emoties.


  Maak melding

 26. SANTOKHI JIJ VUILE LEUGENAAR JE HEB DE MENSEN OPGELICHT EN WIL DAT NIEMAND ZICH ERGER AAN JOU LEUGENS WAT MOETEN ZIJ DOEN MOETEN ZIJ LACHEN OM DAT JIJ HEN OPGELICHT HEB DAAR DOOR HEBBEN ZIJ NIET GENOEG TE ETEN EN DAAROM WORDEN ZE BOOS WANT JIJ HEB HEN BELOOF VAN IEDEREEN EIGEN GROND EN EEN GOEDKOPE LENING WAAR ZIJN DIE GROTE BELOFTEN VAN JOU KLOOT ZAK,
  IK ZEG TEGEN IEDEREEN SCHRIJF HET IN JE AGENDA OVER DRIE JAAR IS DE SRD EEN OP TWINTIGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG.
  HET ENIGE WAT IK HOORT DIE JIJ TEGEN HET VOLK ZEGT IS DAT ZE BINNEN MOETEN BLIJVEN ALS JIJ EEN ECHTE MAN BEN ZEG DAN WAT ZIJ ZOUDEN MOETEN VRETEN KLOOTZAK,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.