Indiase Ambassadeur brengt kennismakingsbezoek aan LVV-minister

13
Indiase Ambassadeur brengt kennismakingsbezoek aan LVV-minister

Ambassadeur Mahender Singh die de Republiek India in Suriname vertegenwoordigt, heeft op donderdag 10 september een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). In aanwezigheid van enkele stafleden van het ministerie, zijn de lopende projecten geëvalueerd. Er zijn afspraken gemaakt om deze projecten vlot verder af te werken.

De ambassadeur gaf ook aan wat de mogelijkheden zijn voor uitbreiding en verdieping van de samenwerking. Er is onder andere nader ingegaan op de mogelijkheden voor institutionele versterking. Vanuit zijn ervaring hield de ambassadeur een betoog waar Suriname en India de relatie verder kunnen uitbreiden.

Singh is de mening toegedaan dat Suriname een zeer gezegend land is en beschikt over vruchtbare grond en kwalitatief goed water. Tevens gaf de ambassadeur aan, dat hij ervan overtuigd is dat Suriname op onder andere agrarisch gebied een hele voorname plaats kan innemen binnen de regio.

Er is afgesproken dat het ministerie voorstellen zal uitwerken en opsturen naar de ambassadeur waarna zaken verder aangepakt zullen worden. De Indiase ambassadeur sprak de hoop uit dat er nieuwe samenwerkingsgebieden geïdentificeerd kunnen worden om zodoende mee te helpen de natuurlijke hulpbronnen van Suriname tot ontwikkeling te brengen.

13 REACTIES

 1. Ben benieuwd of geld gebrek de gezamelijke projecten vertragen. Is wel fijn dat andere landen met Su willen werken. Andere dan chinezen.
  De ambzssadeur zou patroi boten moeten schenken om de illegale vissen tegen te gaan.


  Maak melding

 2. Hoe zit het trouwens met Warsha Torieman – Sardjoe ?
  Zij heeft niet eens haar school afgemaakt maar heeft wel een master baan en een topsalaris die door de belastingbetaler moet worden betaald.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 3. De Chinese ambassade zit er toch ook t.b.v. hun eigen belangen en dat van de Chinese gemeenschap in Suriname.
  Dat doet bijna elk land.
  Amerika heeft geen ambassade van bijna 400 miljoen USD in ons land omdat ze van Suriname houden, is puur strategisch. Ze willen alles in de gaten houden. In deze tijd is het heel makkelijk om vertrouwelijke informatie te vergaren. Daarvoor hoef je geen beroepshacker te zijn.


  Maak melding

 4. ‘kondre Mang’,
  Probeer je te beheersen. What about de chinezen, haitianen en ganezen? En de turken en marokanen in de casino wereld. komen ze uit een van Surinaamse buurlanden? welk project heeft Haiti of Gana of een afrikaanse land in Suri geïnitieerd? … en zo kunnen wij nutteloos door gaan. Echter, wees blij dat India geld wil investeren voor de opbouw van Suri. India is niet arm. De centrale bank van India staat op miljarden positief. India bestaat uit verschillende landen verenigd zoals Euopa. Flap niet zomaar iets uit je mond. Ook de band tussen Nederland en Suriname kan nooit gescheiden worden. Er wonen evenveel Surinamers hier in Nederland. En ze hebben zich hier in verschillende generaties gevestigd. Ook ondergetekende. Denk ruimer dan emotioneel iets uit te laten. Werk aan eendracht en saamhorigheid. Profiteer van de mogelijkheden die voor ons open liggen of worden aangeboden. Help desnoods je eigen bevolkingsgroep zich te ontwikkelen om te kunnen participeren in de technologische ontwikkelingen. Paars heeft ze afhankelijk gemaakt van pakketten met de slogan “winti waai, Lanti paai.” Maar so a kondre no draai. ook niet door haatzaaierij! of ben je misschien ook paars bevlekt? Je reageert bot en onverantwoord, dat getuigd van onvrede.
  Vrede komt uit het hart van de mens. Vrede is een vrucht van Gods Geest. Dus wil je vrede?…kom dan tot Jezus, de vrede Vorst! alle lezers, vrede van God zij met u allen.


  Maak melding

 5. ‘mi mofo’
  Stop met tweedracht zaaien onder de hindostaanse gemeenschap. Hindostaanse hindoes-Moslims en Christenen hebben een hechtere band door gemengde huwelijken. ieder kent hun plek. zowel in Nederland alsmede in Suriname. Ik deel, spreek en bid met ze en counsel velen van hen. Is jouw eigen wandel en handel rechtvaardig? probeer daaraan iets te doen. Laat Suriname een nieuw ingeslagen weg op gaan. De toekomstige generatie moet niet met de pinarie zitten. Neem een positieve instelling. Gado blessie


  Maak melding

 6. China is de grootse solar panel producent.

  Alhoewel India veel ICT professionals heeft is China de grootste producent op het gebied van productie van Hardware en onderdelen.
  Heel veel internationale bedrijven verplaatsen hun research en development naar Shenzen omdat je daar veel sneller een produkt kunt testen, ontwikkelen en produceren. China is op dat gebied al veel verder dan de rest van de wereld omdat de Chinese overheid ook miljarden pompt on die sector. Zonder smartphone kun je bijna niks in China, het is je I.D., je portemonnee, tracking en monitoring device. De volgende stap is een standaard microchip in je lichaam.


  Maak melding

 7. mr paltoe… van uw zijde … top bewoord zover mijn inzien… complimenten en een wijze les voor vele … ongeacht geloof / afkomst , maar in naam van onze toekomst, succes van onze nakomelingen en deze wereld …dank U!


  Maak melding

 8. Kondre Mang 14 september 2020 At 12:55
  mijn vraag is wat komt hij doen? Suriname moet zich richting Zuid-Amerikaanse en en Caribische gebieden voor economische groei. Suriname heeft niks aan India behalve hun afstammelingen. India moet zich richten op India en niet met Suriname bemoeien en dat geldt ook voor Nederland.

  Zoveelste zwarte racist die zo dom is om niet in te zien dat India Suriname niet nodig heeft maar andersom wel. India weet dat de zwarten het niet alleen kunnen redden want 10 jaar lang een regering van zwarten bracht Suriname alleen maar ellende en armoede. Als jij zo tegen India bent waarom lijd jij dan nog honger > Ondankbaar sujet !


  Maak melding

 9. Onder leiding van Bouterse, dachten velen dat Nederland en Amerika, zich bemoeiden in Surinaamse aangelegenheden. Het zou u sieren, als u geen tweedracht zou zaaien tussen de religies.
  Nu tonen grote landen belangstelling voor Suriname, inclusief de gemeenschap.
  Zie de grijze woorden tussen: bemoeien en belangstelling.
  Nee, u kunt het niet zien, u hebt een bril met paarse glazen opgezet!
  Gun, uzelf niets, maar denk aan anderen.


  Maak melding

 10. Krotoe oso, maak jij dezelfde fout als alle andere gasten die het over “zwarten” hebben, wie bedoel je met zwarten, heb nog nooit een witte Indiase Suri of een javaanse suri gezien in su, jij wel zeker. Zwarten zijn niet witten. Krotoe oso ben je soms een witte!!!

  Ps neem contact met rev. Paltoe, hij kan je counselen, hahaha


  Maak melding

 11. @Rev. Paulus Mohan Paltoe,

  Je bent een mislukkeling die het als Hindoe niet heeft kunnen waarmaken. Waarom zou je dan als christen succesvol zijn? Je bedondert de mensen.
  Ga je afvragen waarom jouw voorouders wel tevreden waren met het Hindoeïsme, maar jij niet. Het probleem ligt puur bij jou, dus ga geen mensen bekeren, integendeel, wordt weer Hindoe en pak de draad weer op.
  Jezus was voor de Jooden, niet voor Hindoestanen, begrijp je? Jij bent geen Yood, dus ga niet voor Yood spelen. Jezus redt geen Hindoestanen, Jezus redt niemand. Hij moest zelf gered worden aan de kruis. Jij gaat ook niemand kunnen redden, dus hou op met je huichelachtigheid.


  Maak melding

 12. Goed zo India. Zet vele succesvolle projecten op. Ook de mensen die tegen zijn, gaan ervan profiteren. Vishva bharan poshan kar djooi, taaker naam Bharat as hooi.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.