Voorstelling ‘Schitterende Schaduw’ wil koloniaal- & slavernijverleden Gelderland zichtbaar maken

10
Voorstelling 'Schitterende Schaduw' wil koloniaal- & slavernijverleden Gelderland zichtbaar maken

De nieuwe muziek- & danstheaterproductie Schitterende Schaduw heeft als doel het koloniaal- & slavernijverleden van Gelderland zichtbaar te maken, maar dan via muziek- & danstheater. Een unieke combinatie, waarvoor een crowdfundingsactie is opgezet die je hier kunt steunen.

Nu meer dan ooit, in de actualiteit van Black Lives Matter, is er de noodzaak tot bewustwording van ons gezamenlijk verleden. De voorstelling Schitterende Schaduw en de hieraan verbonden randprogrammering haakt aan op de urgentie en voorziet in de behoefte om dit pijnlijke verleden onder ogen te zien, en hierover in gesprek te gaan.

In Schitterende Schaduw wil men via podiumkunsten, via dans, muziek, zang en spel, niet eerder vertelde verhalen uit de schaduw halen en vol in het licht zetten. Hiermee worden de koloniale sporen binnen de huidige samenleving blootgelegd. In de gesprekken die na elke voorstelling plaatsvinden, gaat men in gesprek met het publiek. Een gespreksleider zal deze nagesprekken in goede banen leiden.

Om de voorstelling Schitterende Schaduw op de planken te kunnen brengen, is er hulp nodig. Steun deze crowdfunding zodat je actief mee helpt aan de verandering die in de hedendaagse maatschappij nodig is om tot een inclusieve samenleving te komen. Samen moet dat ons lukken!

Hier ga je naar de crowdfunding pagina op voordekunst: 
https://www.voordekunst.nl/projecten/10236-muziek-danstheater-schitterende-schadu-1

De voorstelling wordt geproduceerd door Reframing HERstory Art Foundation. Deze stichting, die in 2019 is opgericht, heeft als doel: bewustwording, educatie en het stimuleren van dialoog over de sporen van het koloniaal- en slavernijverleden van Gelderland in de huidige samenleving. 

De pilot zal eind oktober 2020 in Gelderland te zien zijn. Voor meer informatie zie de website: https://www.reframing-herstory-art-foundation.nl/

10 REACTIES

 1. Het zijn alleen maar zielige mensen eerst slavernij dan BLM .Als het leven andere niet mee telt Straks het gezeur en gezeik over zwarte piet ,terwijl heel Suriname en Caraïbische sinterklaas viert.IK BEN BENIEUWD WAT DE VOLGENDE AANDACHTTREKKERIJ WORDT WE WACHTEN HET AF.


  Maak melding

 2. Het zijn alleen maar zielige mensen eerst slavernij dan BLM .Als of het leven andere niet mee telt Straks het gezeur en gezeik over zwarte piet ,terwijl heel Suriname en Caraïbische sinterklaas viert.IK BEN BENIEUWD WAT DE VOLGENDE AANDACHTTREKKERIJ WORDT WE WACHTEN HET AF.


  Maak melding

 3. Ik wist niet dat Gelderland een koloniaal en slavernij verleden had. Zaten die mannen van de WIC niet allemaal in Noord en Zuid Holland? Gelderland zelf zat vol met straatarme turfstekers.


  Maak melding

 4. Tegenwoordig stikt het van de loonslaven. Blank, zwart, bruin, geel, noem maar op.
  De volgende stap, na de loon zijn punten. Geld, loon zal worden vervangen door een puntensysteem. Hoe meer punten je hebt, des te meer je je kan veroorloven.
  Bouw je negatieve punten op, dan wordt je ingezet als proefkonijn, zoals bijv. een aap in een laboratorium voor het testen van medicijnen.
  Binnen 10 jaar zal al het geld zijn afgeschaft en het puntensysteem (beloont gehoorzaamheid aan de overheid) zal zijn ingevoerd.


  Maak melding

 5. Het zou geen slecht idee zijn om het geld af te schaffen, het heeft nu toch al geen waarde. We zullen dan alleen terug gaan naar een periode voor de middeleeuwen, dus het is dan alleen maar een bewijs dat de o zo slimme mensen de autentieke Europeanen hebben gefaald.
  Ik heb mango´s, jij hebt knippa´s, de vraag is hoeveel knippa´s krijg ik voor 1 mango.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.