Rodney Cairo zegt STREI! lidmaatschap op en stapt uit bestuur

7
Militair die politiek actief is bij STREI! doet aangifte van vrijheidsberoving
Rodney Cairo

De Surinaamse ex-militair en politicus Rodney Cairo heeft vandaag laten weten dat hij zijn functie in het dagelijks bestuur van de politieke partij STREI! heeft neergelegd en zijn lidmaatschap heeft opgezegd. “Mijn idealen komen niet overeen met de handelingen en acties van het bestuur van STREI!, waardoor ik me niet meer kan verenigen met de partij” zegt hij op Facebook.

“Ik heb me met veel plezier en leergierigheid altijd ingezet voor de idealen van STREI! en wil op deze manier ook een ieder van de partij en ook de aanhangers bedanken voor het vertrouwen en de steun, ook in de moeilijke tijden die ik heb meegemaakt als lid en DNA-kandidaat van de partij” aldus Cairo.

De 33-jarige Cairo was korporaal bij de commando-eenheid Korps Speciale Troepen tot hij corruptie en afpersing in het leger aankaartte. Voor de partij STREI! kandideerde hij tevergeefs tijdens de verkiezingen van 2020 op plaats 2 in Paramaribo. Kort voor de verkiezingen werd een inval bij hem gedaan door de veiligheidsdienst die hem mishandelde en onrechtmatig eigendommen afnam.

Voor de inzet voor Sociale projecten mag een ieder hem benaderen, zo ook voor protest acties tegen het wanbeleid van elke regering zegt hij. “Ook deze regering zal ik kritisch volgen en waar nodig mijn stem laten horen. Let wel, we leven in een democratisch land. Mijn stem zal ik laten horen en zal het volk van Suriname bereiken. Wat ik graag wil is dat wij bundelen en blijven strijden tegen onrecht en corruptie in ons land” zegt de oud-militair.

7 REACTIES

 1. Rodney Cairo wilt misschien meer betekenen voor land en volk maar ziet dat Strei eigenlijk geen partij meer is.

  Strei en Pro hebben goed gedaan om het volk wakker te maken. Dit was hun doel en dat is bereikt.

  Slim-Suriname heeft goed gekozen voor verbroedering en eenheid en samen strijden voor een beter Suriname.

  Er is nu een nieuwe regering gekozen, er zal samengewerkt moeten worden.
  Zolang fouten tijdig hersteld worden zijn fouten geen fouten maar slechts leermomenten dat bij ontwikkeling hoort.

  In eenheid werken wij aan een beter Suriname. Suriname voorwaarts. Krakti !


  Maak melding

 2. Hij kan geen schijnwerpers gebruiken voor zijn zaken.
  Veel waarde was er niet aan zn partij en zichzelf. Maisha vormt mooi koppel met hem. Politieke droom voorbij


  Maak melding

 3. Ik vind het beneden peil van hem zo snel al de partij, die je kanditateerd vaarwel zeggen, dan noem je zelf een militair wat is met je doorzettingsvermogen je moed je durft gebeurd. Gelukkig ben je niet gekozen, dan ben je de eerste, die met de zetel vandoor zou gaan.
  Je partij moet groeien. Eerst leren kruipen, dan lopen, maar je bent gedegradeerd tot een politieke gelukzoeker. Mijn advies aan Maisha over 5 jaar samen met PRO onder 1 paraplu de verkiezing.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.