Ministers brengen oriëntatiebezoek aan luchthaven Suriname

8
'Suriname wil internationale vluchten beperken vanwege coronavirus'
De Johan Adolf Pengel internationale luchthaven van Suriname, ook bekend als Zanderij.

Hoewel het Surinaamse luchtruim nog gesloten is heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, op uitnodiging van collega-minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) op zaterdag 12 september 20202 een oriëntatiebezoek gebracht aan de Johan Adolf Pengel International Airport in Suriname.

Van de leiding van NV Luchthavenbeheer kregen de ministers een rondleiding in het kader van veilig werken op de luchthaven en een mogelijke langzame opstart en of normalisatie van de werkzaamheden ter plekke.

De functionarissen hebben de diverse hallen, waaronder de aankomsthal en de vertrekhal bezocht. De delegatie is ook deelgenoot geweest van het proces van arriveren en vertrekken. Er is kort gesproken met de afdeling Port Health. Ook is gekeken naar de diverse inspanningen die zijn gepleegd door NV Luchthavenbeheer met het implementeren van hun eigen bedrijfsprotocollen.

De ministers constateerden een goede progressie. Volgens de beleidsmakers zullen hier en daar nog enkele zaken voorbereid moeten worden. Er is vanuit beide ministeries logistieke en technische hulp aangeboden aan NV Luchthavenbeheer. Er zijn ook adviezen gegeven met betrekking tot medische preventie, medische controle, proces van inchecken en aankomst. Tenslotte zijn er werkafspraken gemaakt.

8 REACTIES

 1. Voor Suriname geldt als reisadvies nog altijd code oranje. Dit houdt in dat alleen in strikt noodzakelijke gevallen naar het land gereisd moet worden. Wie ben ik om dit advies naast me neer te leggen. Ooit zal het er weer van komen om switi Sranan veilig en wel te kunnen bezoeken.


  Maak melding

 2. Allen,

  Wil Suriname vooruit gaan op grond van toerisme, dan is dit de oplossing:
  Klant vriendelijkheid op Zanderij en in winkels.
  Kijk maar naar andere landen waar er veel toeristen gaan, laat mensen zich welkom voelen.

  SUCCES.


  Maak melding

 3. Dagje uit inclusief cola kreek? Giem wang brik, elke minister ket Zanderij al van binnen en buiten. De problemen van Zanderij gaan niet opgelost worden door een ministers bezoekje maar door meer logistiek, transport, landingen en passagiers. En die problemen los je niet op met een ministersbezoek.


  Maak melding

 4. Anders oprichten, meer diversiteit, mentaliteitsverandering, harder werken, vriendelijkheid. Een beetje groeten mag ook vb goedemorgen/goedemiddag mevrouw of meneer.


  Maak melding

 5. Iedereen moet gelijke behandeling krijgen.
  Meer variatie op Zanderij bij de paspoort controle, vriendelijkheid kost geen geld,
  Een beetje glimlach 😊 mag, en niet 😡.
  Geen toegang voor onbevoegden bij aankomsthal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.