Coronianen krijgen voedselpakket van overheid

7
Coronianen krijgen voedselpakket van overheid

Om hun de nood vanwege de COVID-19 crisis te helpen lenigen, heeft districtscommissaris Maikel Winter van Coronie in samenwerking met het Bureau Eenheid een project geรฏnitieerd om voedselpakketten aan bewoners van dit district te verstrekken. De eerste partij van 50 pakketten werd op zaterdag 12 september aan de daarvoor in aanmerking komende burgers van het cocosdistrict overhandigd.

Behalve deze hulpbehoevenden mochten ook het Kindertehuis De Toekomst en het Verpleeg- en Verzorgingshuis Huize Lunor pakketten in ontvangst nemen. In een later stadium zullen er nog 550 pakketten verstrekt worden aan andere hulpbehoevenden in het district. Volgens districtscommissaris Winter zal het niet hierbij blijven voor Coronie. Hij maakt zich er sterk voor het naar grotere hoogte brengen van zijn district.

Zowel het verstrekken als het samenstellen van de pakketten is gedaan in samenwerking met Bureau Eenheid, een werkarm van de regering Santokhi, met ondersteuning van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting in Suriname. โ€œEr is vooraf een huis-aan-huisbezoek geweest om na te gaan wie hulp behoeftโ€, zegt Hortence Monkou adjunct-districtscommissaris van Coronie. Burgers mogen zich ook opgeven bij het districtscommissariaat om in aanmerking te komen voor een pakket.

Charles Blackson, die een pakket in ontvangst mocht nemen, is zeer ingenomen mee. Hij zegt de hulp hard nodig te hebben. Volgens hem kan een ieder getroffen worden door de COVID-19 crisis. Joan Verwey-Creton van Kindertehuis De Toekomst vindt het geweldig dat er aan de kinderen wordt gedacht. Ze hoop op continuering.

7 REACTIES

 1. Wees dankbaar maar plant, kweek en wordt
  zelfvoorzienend. Want wie steeds zijn hand openhoud
  voor giften van anderen vernietigd zijn eigen wilskracht
  en zelfstandigheid en blijft ondergeschikt en afhankelijk.

  De wereld is als de zee dat wat niet mee stroomt komt op de BODEM
  terecht (zinkt) of wordt als SCHUIM (sakasaka) aan de kant geduwd.


  Maak melding

 2. Men moet ophouden met die voedselpakketten. Geef de mensen desnoods een vergoeding al dan niet in de vorm van een afbouwende subsidie om zelfredzaam te worden. Voedselpakketten riekt naar fraude.


  Maak melding

 3. Goed zo regering Santokhi.
  Mensen, zit niet te wachten op voedselpakketten,wees creatief
  Begin bv met een tuinbouw projekt waar de buurtbewoners deel aan nemen.Overschotten kan verkocht worden en met de winsten kunnen zaden en bemesting gekocht worden voor de volgende oogst.
  Het is de bedoeling dat regering en volk samen moeten werken .Zo hoort het te zijn.Regering Santokhi doet zijn deel van zijn plicht het andere deel moeten jullie doen.
  Laat je niet verwennen,werk voor je eten!


  Maak melding

 4. Schandelijk. Sharam ki baat. Coronie heeft 1 van de meest voedzame etenswaar: de kokosnoot. Tabbo ie log bhukhaa marat hai. Ie log ke nariyar ke khoprie hai, shir na hai.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.