Amerikaanse minister BuZa bezoekt Suriname

53
Amerikaanse minister spreekt zich uit over verkiezingen in Suriname
Mike Pompeo (c) Fox News

Voor het eerst in de historie van Suriname brengt een Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken een bezoek aan ons land. Dat meldt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws zojuist. Volgens de site zal minister Michael Pompeo donderdag een kort bezoek brengen aan Suriname.

De 56-jarige Michael Richard (Mike) Pompeo is een Amerikaans politicus van de Republikeinse Partij. Hij is de minister van Buitenlandse Zaken onder president Donald Trump sinds 2018. Daarvoor was hij de directeur van de Central Intelligence Agency (CIA) onder president Trump van 2017 tot 2018. Eerder was hij van 2011 tot 2017 lid van het Huis van Afgevaardigden.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zei tegen Starnieuws dat de komst van Pompeo een belangrijk signaal is dat deze regering het vertrouwen geniet van de Verenigde Staten van Amerika.

Pompeo brengt ook een bezoek aan buurland Guyana. De Amerikaanse minister sprak zich in juni in onderstaand filmpje uit over de verkiezingen in Suriname:

53 REACTIES

 1. GOD Zijn Met Ons Surinamers.

  Beste land Genoten

  Ik Vraag Me Af Als Bouterse It Binnenstad van Paramaribo Nog Hermetisch Gaat Of Zal Afsluiten Nu De Minister Van De USA Op Bezoek Komt.


  Maak melding

 2. Afgelopen 10 jaar heeft Suriname te maken gehad met leiders die zich schuldig hebben gemaakt aan institutionele criminaliteit. Het land is tot op het bot vernietigd. De paarse zombies verwachten nu van Pres Santhoki dat hij het land binnen 3 mnd op de rails heeft. Zo dom zijn die lui. Dat Min Pompeo nu naar Suriname komt is een goed teken. De VS heeft ook vertrouwen in de huidige regering. Het gaat goed komen met Su.

  Ps: gaat tralala Bouterse nu Paramaribo ook afzetten ?


  Maak melding

 3. Even wakker blijven mensen! Wat is er plotseling zo belangrijk? Heeft het met Venezuela te maken? De Amerikanen moeten nog maar afwachten of hun aanstaande verkiezingen en overdracht aan een eventuele Biden regering zo redelijk vlot gaat verlopen als toen wij de MOORDENAAR naar huis duwden.


  Maak melding

 4. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Amerikaanse minister BuZa Michael Pompeo bezoekt Suriname.

  Dus Baas Desiderius Bouta met zijn PAARSE NDP bende zijn gewaarschuwd.
  Probeer nu in je versleten militaire uniform vanuit Leonsberg met je PAARSE NDP bende, Paramaribo HERMETISCH af te sluiten.
  Je veroordeelde zoon Dino zal hij zeker niet meenemen naar Suriname.


  Maak melding

 5. Laat hij de slager met zijn grote bek gelijk meenemen naar Amerika. Kan hij zijn zoon gaan bezoeken en gezelschap houden. Ik wil weten wat hij nu gaat doen. De stad Paramaribo afsluiten voor Pompeo. Die smerige lafaard. Een lafaard tot de derde graad.


  Maak melding

 6. Het is muisstil in het kamp van Bouta dat je zelfs een speld kunt horen vallen.
  Het is angstig stil want deze Pompeo is geen Alexander
  Het is akelig stil want de witte man uit Amerika laat blijken toch niet bang te zijn voor Bouta
  Het is nu dus geen “als hij komt met kwade bedoelingen dan sluit ik Paramaribo hermetisch af maar als hij komt met goede bedoelingen dan lever ik hem persoonlijk af bij de president.
  Try my”.

  Bouterse
  Je private army wacht op instructies of ben je er toch van bewust dat het niet hebben van tanden niet zeer doet bij het bijten.


  Maak melding

 7. Land van manjas en papajas
  Land van bana boulanger
  Land waar tussen de lianen
  tijger loeren op hun prooi
  Heerlijk olieland, heerlijke Eldorado land
  Hoezee voor Surinam !!!!!


  Maak melding

 8. Suriname moet aanbieden dat de VS een luchtmachtbasis mag bouwen in ruil voor veeeel GELD ! Om te beginnen moeten die zware Opperheimer leningen van tafel.

  Juist in de achtertuin van Maduro. Ja het kan.


  Maak melding

 9. Z. E. Santokhi blijkt een zeer goed en sterk internationaal netwerk te hebben dat rijk is aan kennis en kapitaal, alles wat Suriname nodig heeft om weer op koers te komen.

  Slim-Suriname heeft een goede keus gemaakt.
  Het komt goed met Suriname.
  Heb geduld, pasensi na wan bita bon.

  W’o set en. Krakti !

  P.s.
  Skot de paarse slangen !


  Maak melding

 10. Koos jij hebt visie, maar ik denk als het over luchtmacht basis gaat, dan is Guyana de beste keus en. Niet Suriname, maar een luchtmacht basis is welcome in Suriname, en iemand droom dat hij Dino mee neemt
  Ik moest even lachen, dit zijn geen democraten maar zijn republikeinen dus no mik grap nanga ding, hij komt op bezoek, ndprs krijgen kippen vel hahhaha


  Maak melding

 11. Als het voor ddb, ddb-kliek, paarse kakkerlakken niet duidelijk is dat het poppenkast voor hun nu echt over is, dat snap ik het niet meer.

  De USA zal never nada toestaan dat in hun achtertuin spelletjes gespeeld worden die hun belangen schaadt.

  Venezuela bezorgt hun al genoeg problemen.
  Er zijn grote aardolie vondsten in Guyana gevonden en ook voor Suriname zijn er goede perspectieven. Frankrijk, Nederland zijn goede NAVO bondgenoten, Brazilie een goede vriend, evenals Columbia. China is een grote tegenstander van USA en het is de USA bekend hoe deze relatie is tussen Suriname en China. Zie vele Chinese supermarkten in Su als u niet begrijp wat ik bedoel.

  Op grond hiervan zal de USA alles op alles zetten om ddb/wanted voorgoed uit te schakelen.

  Een heel mooi moment voor Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi om de minister van State Department Mike Pompeo bij te praten. De CIA-agenten van de USA-ambassade kennen, met hun bondgenoten, Frankrijk, Nederland, Brazilie, Guyana het Surinasmse grondhebied uit hun hoofd. De USA, Franse, Braziliaanse satellieten draaien ook over Suriname en volgen alles, ook het internet van Su en cellehone. Weten waar de luizen in de pels zich wonen in Leonsnerg, en wat er gebeurt in Brokobakka en Cassewinica.

  Ook de hospitaalboten van de USA die Suriname vaker bezocht hebben voor humanitaire steun kennen de diepgang van de wilde kust van Suriname.

  De USA Airforce komt op JAP en ook USA vrachtvliegtuigen met de auto’s van president van de state Department met zijn CIA-agenten.

  Fotografen, Journalisten,media zie een stukje van de power van USA dat Suriname zal aandoen en een zeer kort verblijf in Suriname zal hebben.

  Het zwijgen zal voor ddb/ wanted, kliek en paarse kakkerlakken nu toch duidelijk zijn of snappen ze het echt nog niet wat er aan de hand is.

  Wanted zal uitgeleverd worden aan de USA, een kwestie van tijd en het moment. De omstandigheden ervan moeten wel geschokt zijn.

  Let op er vaart een hele vliegdekschip met andere toeleverings oorlog boten van de USA in voor de internationale wateren van Venezuela, ook op Porto Rico is de USA gelegerd.Het is maar even de koers wijzigen om zo in diepzee van de Wilde Kust van Suriname te zijn. Dan us het showtime, Navy Seals.


  Maak melding

 12. Ik denk dat boegdraad nu wel
  heel snel uit zijn schuilhol gaat komen. Hij voelt de nattigheid al aankomen.

  Waar de USA Airforce One allemaal niet goed voor is.


  Maak melding

 13. wendy 13 september 2020 At 22:59

  ze zitten al met 1 been uit de regering. Iets doen kan hij niet. Sloven jullie je maar niet uit.
  ===============
  Whohaaa girl, i smell something burning?!!


  Maak melding

 14. RobG 13 september 2020 At 23:31

  Deze hardline Trump diplomaat komt niet zomaar in de regio op bezoek. Dit bezoek is in de regio is getimed om de presidentsverkiezingen in Amerika te beïnvloeden. Ik vermoed dat Pompeo steun komt verwerven tegen de Venezolaanse regering van Nicolaas Maduro. Santokhi zit qua financiën op zwart zaad. De Amerikaanse geldbuidel kan Santokhi doen besluiten om zich ferm te keren tegen Nicholas Maduro. Dit zou een echte judas streek zijn in ruil voor ” zilverlingen “. Met oog op de komende verkiezing in november a.s. in Amerika kan Trump een succesje wel gebruiken.
  ==========================
  Aaaaaah, lady’s and gentlemen Robgay de wereld specialist!!! Give him a bigie anoe and skop him out off Surinam please.


  Maak melding

 15. weet dat de security services van amerikanen een week van te voren alles in su al hebben gecleared om mike pompeo veilig in su te kunnen laten landen.
  satellieten en drones in elk geval maar ook boots on the ground.
  ik was 2 jaar geleden in Manila filipjjnen toen Trump daar was. de helft van Manila was een week eerder al in lockdown.
  Het zou zo maar kunnen dat bouterse op de amerikaanse ambassade wordt uitgenodigd – ontboden en te horen krijgt dat hij zich beter kan voegen naar de nieuwe werkelijkheid.
  bouterse zal dan in een eigen speech zeggen dat hij een goed gesprek heeft gehad met pompeo.
  de hele regio wordt nu in een harder reset gezet door de amerikanen.
  aanwezigheid van russen en chinezen en ook nog potentiele huisvesting van islam fundamentalisme is niet iets waar de amerikanen op zitten te wachten.


  Maak melding

 16. Rustig aan ; de Amerikaanse dollars vloeien het land nog niet in , maar het is wel een signaal dat de Amerikanen deze regering hartelijk verwelkomt ten opzichte van de vorige machthebbers.

  Wellicht dat de NDP kliek en in het bijzonder hun doorgedraaide leider Desi Bouterse gaan inzien dat het paarse tijdperk voorbij is ondanks alle dreigementen en opruiing.


  Maak melding

 17. weer aan het fantaseren robje?
  amerika heeft suriname echt niet nodig voor de verkiezingen hoor.
  al gezien wat de democraten als kandidaat hebben?? een geflipte demente idioot?


  Maak melding

 18. @RobG,

  Wat je dus zegt is dat ‘het volk’ (lees: de marrons) niet aan mentaliteitsverbetering wil doen. M.a.w. deze groep zal elke regering gijzelen en dwingen om te lenen en te lenen en te lenen. Zolang zij maar niet hoeven te werken of bedrijvigheid te ontplooien en maar alles gratis krijgen.
  Andhera nagari, dhandhoesar radja.


  Maak melding

 19. Beste mensen…, het is zeker goed nieuws voor de Surinaamse gemeenschap, ook overzee… Een gezant van De Verenigde Staten brengt een werkbezoek aan Suriname… Een Amerikaanse republikein of een democraat doet voor de gewone Surinamers echt niet terzake. In werkelijkheid is er weinig verschil tussen beide. Obama een democraat heeft een Midden-Oosten politiek gevoerd dat een fotocopie is van de republikeinen.. . Mensen Suriname is geen eiland. Suriname kan meer handel gaan drijven en haar export naar Amerika vergroten….Surinamers zingen graag liedjes van Tina Turner. Amerika is ook cultuur exporteur . Amerika is groot en machtig.. Cuba heeft momenteel financiële problemen en verwacht ookal hulpverlening uit Amerika.. Maar ook Poetin van Rusland is welkom zou een Surinamer zeggen. Russische energie maatschappijen werken thans wereldwijd..Brazilië is een buurland van Suriname. Vergis U niet…, Brazilië is een groot land waar Suriname zeker een win-win relatie mee aan kan gaan.. Ja mensen, even hardop zeggen .., sergeant Bouterse en kliek zit diep in de export van verdovende middelen. Ook naar de Verenigde Staten ..Er loopt een opsporingsbevel in Nederland.. .Misschien wilt Pompeo een keer in het echt zien hoe hij, Bouterse nuchter uitziet of in het groen. Misschien heeft Pompeo een verrassing voor Bouterse waar hij nog van niks weet.. Surinamers houden van een verrassing, dat is bekend… Zeg dus gerust, alles kan.. Maar voor nu mensen sterkte en vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding

 20. Iedereen die weet waar ddb, boefdraad, abrahams, bouva, doeki, jenny geerlings – simons, alibux, jules wijdenbosch, jozefzoon, herrenberg, kortom de hele ndp- kliek is moet dit doorgeven aan de CIA agenten van de USA- ambassade in Leonsberg in Suriname.

  Het wordt mooi als de Air Force One op Zanderijen/ JAP – International Luchthaven gaat landen met militaire vrachtvliegtuigen met de auto van Minister van Buitenlandse Zaken van Mike Pompeo, legerhelikopters, volgauto’s vol met CIA-agenten, militairen, equipment, in contact met de CIA-agenten van de Ambassade in Leonsberg, satellieten die draaien boven Suriname en alles volgen en in de gaten houden en in contact staan met de Air-Force One op JAP, het Wiite Huis in Wastington DC en het Pentagon en het ministerie van Buitenlandse Zaken van USA. Het vliegdekschip voor de internationale water van Venezuela, Puerto Rico, Zelf in Californie, Florida, de militaire post op Cuba.

  De veiligheid is top en Surinamers kunnen maar liever binnen blijven en niet denken dat ze gaan kunnen komen kijken. Alles gaat potdicht zijn ook door het Surinaamse leger en politie.

  Ik heb dit vaker gezien als Air Force One met militaire vrachtvliegtuigen ergens landen. Surinamers gaan het echt niet leuk vinden.

  Volg Air Force video landingen maar ergens in de wereld op youtube om een beeld te krijgen.

  Showtime.


  Maak melding

 21. Het is triest tezien hoe myn landgenoten, zich laten misleiden en ook heel vaak vergeten
  De zelfde USA die onze voorouders hebben voorgelogen alleen bauxiet tevervoeren tewyl men goudt en uranuim eh andere grondtstoffen weg smokkelde met medeweten van enkele omgekochte Suralco stafleden, daar gaat men nu aanbieden om tegenvergoeding Surinamers in tezetten in vredesoparatie,s ,een USA die op zo,n wyze met haar burgers omgaat,het zal jullie toch niet ontgaan zyn wat er in de USA gebeurd en republiekeinen dat zyn de KKK ofwel de racisten van deze tydt
  Suriname zal uiteindelyk toch een Socialistisch land worden en het hele systeem moet gesantioneerd worden,dit zal wel even duren


  Maak melding

 22. Pompea welkom . Er is teveel rotzooi om op te ruimen in sur.
  De naam bouterse moet weggevaagd worden uit het land.behalve de goeden natuurlujk.
  Desi crimineel moordenaar n drugsdealer, vrouw diamant n landrover dus ook crimineel, stiefzoon moordenaar n rover, zoon terrorist n drugsdealer opgesloten in usa, dochter n zogenaamde beleidsadviseur gehaald uit nederl met verschillende duistere bedrijven in sur.
  De naam bouterse in n vloek n een schande. BHEH DIE STINKERDS.


  Maak melding

 23. Welcome welcome.
  Wat een paniek maar begrijp het wel.
  Trump is uit op macht hij stuurt niet zomaar zijn man naar Suriname.
  Leonsberg is al in kaart gezet.
  Nu nog een paar maanden.
  CIA,FBI. Ze hebben sattelieten in de ruimte en dat leverd veel informatie op.
  Alles wordt ingezoemd of uitgezoemd.
  Bewoners uit Leonsberg attension.
  Jullie zitten onder een vergrootglas.
  Wie kan Zanderij en Paramaribo afsluiten ?????
  TRALALA TRALALA.
  Ze scheiten nu in hun broekkkkk


  Maak melding

 24. President tralala heeft diarree. Met Suriname als achtertuin, heeft Amerika baat bij een transparante en kundige regering die instaat is de democratie te herstellen en de veiligheid in de regio te waarborgen. Het zou een goede zaak zijn als er een Amerikaanse militaire basis in Suriname komt.
  Indien nodig kunnen zij helpen bij het verdelgen van didibrie Bouta en zijn paarse rioolratten bende. Hij kan zich dus liever gedeisd houden en stoppen met doen van dreigende uitspraken die de democratie ondermijnen en onrust veroorzaken in de Surinaamse maatschappij.


  Maak melding

 25. Ik mag hopen dat alle alarm bellen afgaan in heel Switi Sranan kondre deze krabdagoes zijn niet te vertrouwen.Dit ga ik dus even onderbouwen vr jullie.
  1 De Nate of Americans zijn beroofd,gemarteld,verkracht en vermoord door deze gasten.Tot op de dag van vandaag worden deze mensen als honden behandeld in de VS.
  2 Sadam Hoessein was de grootste mattie vn de VS en heeft zelfs militaire steun ontvangen in de oorlog tegen Iran.Donald Rumsfeld was vaak op bezoek bij Sadam in 1 vn zijn paleizen waarbij er vaak alcoholische dranken,sigaren en waarschijnlijk ook vrouwen werden gegeven aan deze vuile klootzak.
  3 Anne Sacoolas 42 jaar vrouw vn amerikaanse ambassadeur in de VK ontvlucht het VK na een dodelijke aanrijding en weigert zich aan te melden in het VK.
  4 Google mega-deal Philiips beademingsapparatuur en lees maar wat er is gebeurt.
  Dit zijn enkele voorbeelden.
  Geniet ervan en laten we hopen dat Switi Sranan kondre niet vn een koude kermis thuiskomt.
  “Alla pier tifie anno lafoe”
  “Te u mattie barba e bron u musu nattie die fu u”
  Mi e bari un alla wan switi odi.


  Maak melding

 26. Suriname en Guyana stellen op mondiaal niveau weinig voor. Maar er is volop olie voor de kust van beide landen. Het zijn Amerikaanse maatschappijen die het in de oliewinning voor het zeggen zullen hebben. Pompeo komt op de eerste plaats de Amerikaanse belangen veilig stellen. Gaat vervolgens politieke steun zoeken tegen president Maduro van Venezuela. Zal met de geldbuidel zwaaien om zijn zin te krijgen. Voor sommige mensen is geld het heiligste wat er is. De Amerikaanse ambassade zal deze informatie zeker aan Pompeo hebben doorgegeven. Suriname moet zich als lid van de Caricom niet laten uitspelen door de yankees. Deze gringo’s weten als geen ander een verdeel en heers politiek te voeren. Bij zijn vorige bezoek aan het Caribische gebied hebben de Amerikanen getracht de Caricom uit te spelen. De Caricom staat namelijk heel kritisch tegenover de Amerikaanse bemoeienis in Venezuela. Mijn advies aan Santokhi, ga alvorens de gesprekken met Pompeo plaatsvinden in overleg met het Caricom bestuur.


  Maak melding

 27. @Phalane, ik begrijp jouw relaas niet. Ik praat figuurlijk uitgedrukt over bosbessen en jij praat over cassave. Ik zie het verband niet. Ik heb helemaal geen woord gerept over Marrons. Jij mag met spiegeltjes en kraaltjes de Marrons in hun goudbasins gaan misleiden.


  Maak melding

 28. @ Rbrown / Mundo

  Zeker zijn ze niet perfect, maar als je als je pro rato het eindsaldo bekijkt, zijn er anderen die het slechter hebben gedaan of gedaan zouden hebben… Want uiteindelijk is SU (ex-NL) de 2e wereldoorlog goed weggekomen door de bescherming van de Amerikanen….eigenbelang? Misschien… // heeft Su er ook profijt gehad? …Ja// was het geld wat waard? …. Ja /// Waren er mede Suri’s vermoord ?… Nee //…Was de wereld/NL/SU gered van de NAZI’s door dat de fransen en amerikanen met het Suri bauxiet o.a. vliegtuigen bouwden? JA!! ps en nu hoef ik de racistische uitlatingen van o.a. ene domme W niet in het DUITS aan te horen ala NSDAP … hahhahah Fijne dag!


  Maak melding

 29. O ja voor de racisten die hun ” pakket ” ff eisen en dreigen met ongeregeldheden en verkeerde figuren verheerlijken…het komt eraan… YES!!! Santa Claus is coming to town… hahahah , voor hij het land verlaat zal hij zeggen: I’ll be back !!! …


  Maak melding

 30. Wie denkt dat het echt een prioriteit zou zijn voor de Amerikaanse regering om, twee maanden voor hun eigen verkiezingen, Suriname en Guyana te bezoeken om de nieuw gekozen regering te feliciteren vergist zich.
  Het is bekend dat Florida een zeer belangrijke staat is voor de Amerikaanse verkiezingen, met een aanzienlijk deel van de Venezolanen en Cubanen die vijandig staan tegenover het Castro- en Maduro-regime. De VS wil de druk op Maduro op gaan voeren en heeft hierbij steun nodig van o.a. Guyana en Suriname. Op zich zou het een goede zaak zijn als Maduro opstapt, omdat het leven voor de Venezolanen steeds ondraaglijker wordt. Miljoenen zijn al naar het buitenland gevlucht.
  Ik ben daarom benieuwd wat het standpunt van de regering van Suriname is ten aan zien van Venezuela.


  Maak melding

 31. RobG 14 september 2020 At 09:50
  Mijn advies aan Santokhi, ga alvorens de gesprekken met Pompeo plaatsvinden in overleg met het Caricom bestuur.
  =================
  Kijk een ka hier, nog een adviseur voor Santokhi.
  Met Bout had je niks te vertellen toch.


  Maak melding

 32. Ik grote lijnen ben ik het eens met Rbrown en RobG. Aan de dromers en USA-aanbidders zou ik willen zeggen zich geen illusies te maken dat het de Yankees te doen is om vrede en democratie in Sur. en Guyana te garanderen. Het gaat hen slechts om de olie en goud dollars. Dus bradas, geen luchtmachtbasis van welk land dan ook propageren in de Guyana’s. Dat is vragen om oorlog, meer prostitutie en criminaliteit in de regio. Zie maar wat men in Irak en Afghanistan heeft gedaan. Maar als Pompeo speciaal naar Sur. komt, of al is gekomen, om het hoekhuis aan de waterkant belangeloos aan Sur. te schenken, dan zeg ik: thank you Sir, ga heen in vrede!


  Maak melding

 33. @ RobG 14 september 2020 At 09:50
  “Suriname en Guyana stellen op mondiaal niveau weinig voor. Maar er is volop olie voor de kust van beide landen. Het zijn Amerikaanse maatschappijen die het in de oliewinning voor het zeggen zullen hebben.”

  Beste RobG het is heus geen feestje als Pompeo op bezoek komt. Echter het zegt wel wat.
  U roept nu dat Suriname mondiaal weinig voorstellen. Onder de vorige regering profileerde u Su bijna als wereld macht als ze bij Xi etc langs moesten komen om te vertellen hoe de schulden terug betaald zouden gaan worden.

  het bezoek van Modi was een theater show die niets anders dan kredietlijn gebracht heeft voor pompen etc. die nog steeds niet functioneren als mede achterstallig onderhoud van helikopters,

  De afgelopen jaren was Suriname internationaal een paria en kon Bouterse nergens gaan behoudens Cuba, Venezuela, Bolivia en China zonder dat er iemand terug kwam.

  Laten we kijken wat er uit het vliegtuig gaat komen. Het is in mijn ogen een stapje voorwaarts en of men daarvoor een Chavez een muggenbeet moet toe dienen. Het zij zo want Venezuela is zo diep gezonken dat zij olie installaties die niet meer draaien als schroot moet verkopen om dat wat nog draait te kunnen onderhouden.
  RobG Suriname ging onder Bouterse hard achter Venezuela aan en heeft baat bij elk voordeeltje dat Pompeo zal kunnen brengen.


  Maak melding

 34. @Bodkopoemang, mijn advies is duur maar gratis. Met yankees moet men altijd uitkijken.Zij willen de hele wereld overheersen. Wat niet Amerikaans is, met uitzondering van West Europa, daar kijken ze op neer. Maar Chan en zijn vrienden mogen mijn advies verwijzen naar de prullenbak. Geen vuiltje aan de lucht.


  Maak melding

 35. Het is algemeen bekent Amerika probeer al jarenlang een militaire basis in Suriname te vestigen maar regering Venetiaan en regering Bouterse gaven geen toestemming. Wie kan zich nog herinneren dat Santokhi as in 2015 naar Amerika is gegaan en heeft met onder minister van buitenlandse zaken gesproken. Wat Santokhi de Amerikanen belooft heeft weten we binnenkort want minister Pompeo komt niet voor een kennismaking gesprek naar Suriname. Minister Pompeo komt naar Suriname om zijn beloning te halen voor de Mexicaanse steun aan Santokhi presidentschap . let op mijn woorden we krijgen een Amerikaanse militaire basis in Suriname en iedereen weet dat als Amerika éénmaal in een land zijn gaan ze nooit meer weg en destabiliseren ze het land voor hun eigen gewin!


  Maak melding

 36. @jojo, Suriname is niet het enige land dat in een crisis verkeert. Als Pompeo iets komt aanbieden zal dat niet veel zijn. Honderden landen smachten naar hulp vanwege corona. Over 10 weken zijn er verkiezingen in de USA. Trump kan een succesje of verassing in het Caribische gebied gebruiken. Ik bekijk het nuchter terwijl sommige mensen in een waan of manie beginnen te raken. Ik zou de verwachtingen n.a.v. dit bezoek van Pompeo maar naar beneden bijstellen. Trouwens Amerika wil ook niet achterblijven met een hoogwaardig bezoek aan Suriname. Een paar maanden terug was Lavrov van Rusland op bezoek in Suriname.

  Pompeo bezoekt meerdere landen in de regio. Hij zal zeker een poging wagen om de regio tegen de Venezolaanse regering op te zetten. Het Amerikaans buitenland beleid geeft niet veel hoop. Het devies van Trump is ‘ America first ‘.


  Maak melding

 37. Bondgenoten van USA in ao Latijns – Amerika zijn: Brazilië, Frans – Guyana/Frankrijk/NAVO, Brazilië. Brazilië is een trouwe bondgenoot van de USA. Ook Nederland is een NAVO bondgenoot, op de Antillen aanwezig, voor de kust van Venezuela. Ook met Columbia heeft de USA goede banden.

  In Guyana en Suriname zijn olievoorraden gevonden oa van USA-olie multinationals. DE USA zal om economische, maar ook om politieke, militairengebied de relaties met Suriname en Guyana willen aanhalen om de macht in Latijns-Amerika te consolideren.

  USA heeft een grote probleem met Venezuela en wil Maduro liever vandaag dan morgen weg hebben als dictator en daar iemand hebben, waarmee ze zaken kunnen doen. Ook met China voert de USA een strijd op handelsgebied, de strijd van de US-$ in stand te houden als internationale geld, macht in de wereld. USA doet er alles aan om producten uit China in de USA te weren en USA-producten te beschermen. Ook weet ze dat China een sterke band heeft in Suriname.

  Latijns-Amerika is de achtertuin van de USA en is niet blij met andere spelers, zoals China, de politieke toestand van Venezuela sinds Hugo Chaves tot op heden, Cuba in Latijns – Amerika.

  Op grond van deze politieke situatie in oa, Venezuela en de belangen van USA in Latijns -Amerika, wil de USA ook haar militaire macht in haar achtertuin, Carbischgebied en Latijns – Amerika versterken. De USA is op zoek naar bondgenoten en wil op die manier oa Maduro helemaal uitschakelen, Idem het communistisch Cuba helemaal uitschakelen en de macht van China in Suriname beperken.

  De USA is bezig na te gaan waar ze haar militaire basis kan opzetten. Wordt het Guyana of wordt het Suriname. Dit om Maduro zo snel mogelijk uit te schakelen en haar macht in het noorden van Latijns – Amerika te hebben om deze werelddeel onder controle te hebben.

  USA doet alles voor eigen behoud, wereldmacht, politiek, handel, US-dollar als de sterkste munt in de wereld, het gaat om dominantie. USA first.

  Suriname en Guyana hebben weinig keus dan te kiezen voor de USA, andere keus is er niet, tenzij het ten onder wil gaan net zo als Venezuela.

  Met Zijne Excellentie president Chandrikaperkash Santokhi, tra fas no dé, dan met USA/NAVO, Frans-Guyana/Frankrijk/NAVO, Brazilië, Guyana, Nederlandse Antillen/Nederland/NAVO samen te werken. Chan O Set In, Me Taigie.

  De USA-Ambassade in Kristalstraat 165 Paramaribo – Suriname is een gebouw om u tegen te zeggen.

  Ik zou blij zijn als USA een militaire basis in Suriname opzet, maar Guyana zal dat ook willen en de mogelijkheden voor hen zijn groot, gelet op de ontsluiting van hun land met een weg naar Brazilië, Engels als voertaal, grote olievoorraden die nu al worden verhandeld, wellicht een diepzeehaven voor hun kust.

  Suriname zal goed moeten onderhandelen, oa meer dan een bruggen bouwen over de Corantijnriver, een aftakking van de noordzuidweg van Guyana door het betwiste gebied tussen Suriname en Guyana naar Suriname dat aansluit op de verbindingsweg, Apoera naar Zanderij/JAP, Paramaribo, een diepzeehaven, de Surinaamse bevolking dat uit diverse etniciteiten bestaat en vreedzaam naast en met elkaar leeft en respect tonen naar elkaar toe, een Moskee naast een Synagoge, de band van Suriname met Nederland/Nederlandse Antillen/ NAVO, de relatie met Frans-Guyana/Frankrijk en dat we daar ook een brug gaan bouwen. Suriname tussen de twee Guyana’s ligt en daarom een goede locatie is om een militaire post van de USA te hebben. Bovendien doet doet leger van de USA al leger oefeningen/humanitaire trainen met het leger van Suriname in Suriname. Dit zou met de Fransen en Guyana daarom goed zijn als dit in Suriname gebeurt en het leger van USA hier gevestigd is. Centraal liggen en de Fransen en Guyanezen naar Suriname komen voor deze gezamenlijke trainingen.

  Actie:
  Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken zal met deze plannen hier goed op moeten inspelen om minister Mike Pompeo van USA te overtuigen.


  Maak melding

 38. @RobG

  Suriname hoeft ook niet zo veel te krijgen van de VS . Wat druk op Oppenheimer en een paar boze woorden richting Alcoa, wat juridische bijstand in het nagaan van de geldstromen uit suriname, wat mee luisteren in wat de Ambassade uit de ether kan filteren (afluisteren van mobieltjes van wat verdachte Surinamers) en wat Noodhulp zet al heel veel zoden aan de dijk.

  BTW het zijn nog 7 weken tot de moeder aller verkiezingen.


  Maak melding

 39. Trump wil Venezuela binnen vallen, zoek steun in de regio, verkiezingsstunt van een idioot.

  Misschien kan onze topexpert van buitenlandse aangelegenheden, passant ons meer vertellen over het bezoek van dombo pompeo. H


  Maak melding

 40. HULP EN INVESTERING IS GOED MAAR IK BEN BANG DAT DIE HULP SANTOKHI MET ZIJN HELE FAMILIE ZAL SLIKKEN EN DE BEVOLKING ZAL MET MONDVOL TANDEN KIJKEN EN NIETS VAN MERKEN. DICTATOR SANTOKHI HOUD ALLE ETEN VOOR ZICH ZELF.

  DAT IS TE MERKEN SINDS MEI 2020 TOEN HIJ MET ZIJN GROTE MOND MENSEN BELOOFDE DAT ARMEN EEN EIGEN GROND ZOU KRIJGEN EN NU MAG JE DAT NIET ZEGGEN ANDERS GAAT DE POLITIE JE OPSLUITEN. NU DENKT HIJ DAT HIJ GROTER IS DAN GOD,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.