Disciplinaire maatregelen tegen politieagenten vanwege ‘gangster-achtig’ gedrag

29
Disciplinaire maatregelen tegen politieagenten vanwege 'gangster-achtig' gedrag

Een filmpje waarin deze drie politieagenten van het Korps Politie Suriname te zien zijn, is vrijdag viraal gegaan via social media. In het filmpje dat door een van de mannen is opgenomen, tonen de mannen demonstratief geld en een van hun zelfs een wapen. Dit alles onder begeleiding van rapmuziek, waardoor de beelden ‘gangster-achtig’ overkomen.

De mannen die horen bij het Regio Bijstands Team Paramaribo (RBTP) genieten zichtbaar, maar velen op social media vinden er niets aan. Het gedrag van de agenten werd onder de aandacht gebracht van de korpschef en de minister van Justitie en Politie (Juspol), die hun afkeur uitspraken.

“Gangsterisme en ander verwerpelijk gedrag zal op geen enkele manier worden getolereerd”, zegt Maritha Ritfeld-Asontoe van de publiciteitsafdeling van Juspol tegen de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT). Tegen de mannen zullen na onderzoek daarom disciplinaire maatregelen worden getroffen, schrijft de krant.

29 REACTIES

 1. Ze lijken echt op Gangsters met die dikke gouden kettingen ja.

  In USA hebben ze de Racketeer Influence and Corrupt Organization (RICO) statute. Oorspronkelijk gericht op de mafia in de jaren ’70. Je kunt voor minimaal 20 jaar in de cel belanden en zelfs levenslang als er ook sprake is van bijv. moord.
  gemodereerd

 2. Om de egte gangsters te pakken moet je soms ook zelf gangster spelen.dat na heer torie!!sorry hoor maar ik zie niks verkeerd hieraan.ik denk dat foto’s schieten een normaal ding is.ze zyn ook niet in hun uniform.aandacht geven aan dit soort zaken is zomaar er zyn nog belangrijke zaken.mode maken is over al toegestaan hé!!
  gemodereerd

 3. Asontoe beter ga jy een uitweg zoekn om hoefdraad oppakken.dit vind u gangster gedrag.en wat heeft hoefdraad gedaan???dat is een egte Fucking crimineel!!!als het om een kleine man zou gaan was die allang achter slot en grendel.maar jullie kunnen nog geen spoor van hoefdraad ruiken.fa dan????
  gemodereerd

 4. Dacht dat het gewapende goudzoekers waren. Zo zie je, het loont foe tron skowtoe. Ga me aanmelden want ik wil ook dikke gouden ketting dragen. En de dieven zijn ook dom. Kunnen beter agenten worden


  Maak melding

 5. Zo a staat e pinas ma jhe rij anga foefoer dalla tak u na kaai mang rbt mie mars oeng lul boeng b kwai mang mik mie schie if na gangster foto tru tru pussy boefe bij elkaar
  gemodereerd

 6. @Nako…..wat een KA achterlijke vergelijking maak je. Zat je ergens anders met je gedachte tijdens de schoollessen.
  gemodereerd

 7. Opsluiten en de sleutels weggooien. Nako, het gaatt om politie agenten die land en volk moeten beschermen! Dit gedrag vertoonde de vorige regering!!! Langzamerhand worden ze opgeruimd, het zal jou een keertje overkomen dat je door dit soort tuig wordt opgepakt en mishandeld en vervolgens schieten ze jou per ongeluk dood. Ik ben benieuwd hoe je gaat piepen!


  Maak melding

 8. De agenten moeten ook op hun gedrag worden aangesproken.Zij voorbeeld figuren van ons land.En verdienen zij veel geld dat ze zoveel valuta bij zich hebben.Alleen maar witwasserij.De agenten van ons land misdragen zich soms,denken dat ze macht hebben mogen doen wat ze willen.


  Maak melding

 9. Ik zie dat het meer gaat om dat geld en dikke ketting wat ze aan hebbn.dus wang skouwtoe no mag weer wang ketie??wang skoutoe no mag ab monie???myn opmerking blyft t zelfde.ik zie geen enkel vorm van wet overtreding of wat.die mannen hebbn gewoon film foto’s gemaakt wat een ieder doet.dus komen jullie me zeggn omdat ze politie zyn morgen ze geen film of foto’s maken!!als dit nu valt onder een strafbaar feit dan mi no sabie jere.
  gemodereerd

 10. @ Nako jo aangebrande PANNENKOEK, HOU JE DOMME MOND,jij kijkt nog steeds tom & jerry.joe dongkaw joe.
  gemodereerd

 11. Opzouten voor altijd,komt nooit meer goed met deze kleuters,what a shame Suriname wat is er met ons systeem aan de hand,zijn ze al ontslagen ?
  gemodereerd

 12. Dit is provocerend gedrag van een stelletje gezagdragers en dat mag niet, deze idioten moeten de wet handhaven en niet andersom ! ( Sranan man lobi sensatie, en dati nanga goutu nanga goong wat a K@ zootje is dit ? Ze moeten deze jongens diciplinair uit de korps verwijderen man, zonder wapen zijn ze niks, alleen een grote bek hebben ze !

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 13. Het wordt met de dag lastiger om de crimineel van de politie agent te scheiden. Maar wat willen we mensen? Ook nog verklaarbaar maar niet toloreerbaar.
  Deze agenten hebben in de afgelopen 10 jaar in een context moeten opereren geschapen door de amorele krachten van paars. Een omgeving zonder waarden en normen, een omgeving waar criminaliteit loont, een omgeving waar scheidslijnen tussen goed en kwaad is verdwenen, een omgeving waarin harddrugs zijn ingang heeft doen vinden, een omgeving waarin prostitutie een normaal verdienmodel is.
  In deze omgeving hebben deze dienders moeten opereren en moeten acteren. Dat ze de waarden en normen van deze omgeving hebben geïnternaliseerd is de plausibele verklaring. Ik zou ze eruit rotten uit het politiekorps. De crimineel is niet meer te onderscheiden van de gezagsdrager. In wat voor maatschappij zijn we terecht gekomen in Suriname? Product van het verrotte- en stinkende paars.


  Maak melding

 14. Niet zo drastisch reageren maar ga in gesprek met deze stoere jongens
  die nog gevormd moeten worden tot zelfbewuste en verantwoordelijke
  mannen.
  Afstraffen en vernederen kan averechts werken.Leer van het verleden.


  Maak melding

 15. Leden van drugskartels die posten ook zulke foto’s op social media.
  Die rappertjes en nepgangstertjes die doen dat ook.

  Het is dus eigenlijk kopiëergedrag.


  Maak melding

 16. Het is schering en inslag binnen de organisatie. Deze korpsleden zijn een tipje van shit binnen het korps en dom ook nog. Je immoreel gedrag en wandel filmen en het viraal zetten?,?, Dan ben je inderdaad een gangster tussen haakjes. Het korps moet gelicht worden en alles wat de schijn tegen heeft ontslaan. De politie heeft een voorbeeld en opvoedkundige functie. Is dit het voorbeeld voor kinderen? Tja voorbeeld doet volgen. Sari tori. Dit is aanleiding voor een gvo. Overal in de wereld heb je deze gasten. Italië had enkele maanden terug ook zo een bende coruptelingen opgerold.
  Ik denk hierbij terug aan WEILEN PAPA TOWTJI.


  Maak melding

 17. Het kan zijn dat hun gouden ketting en dat stapel of bundel biljetten nep/ fake zijn. Waar zijn de Rolex horloges en gouden armbanden en vinger ringen????
  Wij Surinamers hebben toch een mooie sub-cultuur = een Surinaamse man of je een creool, Chinees, Javaans, Hindoestaans bent, zij hebben de gewoonte om een gouden halsketting, gouden vinger ring en een gouden armband te dragen. Het is van jongst af geleerd.De vraag is: Wat is er mis in deze? Vertel mij maar.


  Maak melding

 18. Ik ben niet zo opgevoed. Gouden sieraden werden gekocht en was een waarborg voor slechte tijden. Die werden naar de van gebracht als we het krab hadden. De sieraden diende als vangnet. Dat dit later werd aangegrepen om te dienen als mode en levenssteil kwam door de wakamangs en ja iedereen ging in mee. Mijn eerste salaris dat ik kreeg,kocht ik een 22 karaat ring en kon deze verpanden als ik krap zat. Terug komend op deze gasten is het triest. Demonstratief met pakken geld en een automatisch geweer. Ze horen niet thuis bij een gewapende macht. Ze horen thuis als inmate te boma. Schandelijke stukjes ongeluk dat ze zijn en de gegoeden van het korps een slechte naam bezorgen. Dit kan men op geen enkele manier rechtpraten, onbegrijpelijk en waardeloos.


  Maak melding

 19. Politie man/vrouw betekend de orde handhaven, wet en recht, voorbeeld zijn voor de burgers, etc. Wie zo een gedrag vertoont hoort niet in politie korps. Gewoon wegdoen, die gangsters want is bouta-achtig gedrag.
  gemodereerd

 20. Ram is de enigste die de spijker op de kop slaat met z’n comment.
  Corruptie,fraude,afpersing en roof zyn synoniemen voor bepaalde agenten,de zogenoemde rotte appels,en het heeft geen bal te maken met politiek want corruptie en afpersing vindt sinds jaar en dag plaats op het politie keuringsstation,
  en ik praat over eigen ervaring.
  Drugs en in beslag genomen geld verdwijnt uit politie buro,rara door dieven van buiten gestolen? Betaald lanti politiemannen in us dollars,ik solliciteer gelijk daar na toe.Dus Nako blijf maar struisvogeltje met jezelf spelen en hou je hoofd onder het zand omdat het ook zo heet is tegenwoordig,lol
  gemodereerd

 21. Als mensen nog moeten uitleggen wat er hier fout aan is, zijn we snel uitgesproken.
  Het lijkt wel of deze samenleving steeds meer geestelijke tekortkomingen vertoont en los is van alle moreel besef.


  Maak melding

 22. Het zijn wets dinaren goed voor de jeugd neks no fout . Dit is popo ten alletijden in dienst ook al ben je vrij.dan zijn ze dieven die van criminelen stelen namens de staat neks no fout


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.