Bromfietser dood na elektrocutie door kabels van omgevallen stroompalen

8
Bromfietser dood na elektrocutie door kabels van omgevallen paal

Aan de Curacaoweg in Suriname zijn zaterdagmiddag twee EBS stroompalen omgevallen. Een bromfietser die probeerde tussen de elektriciteitskabels door te lopen met zijn bromfiets aan de hand, heeft daarbij stroomschokken gekregen. De man overleefde de elektrocutie niet en werd dood langs de weg aangetroffen.

De redactie van Waterkant.net verneemt dat de palen een kwartier voor het ongeval waren omgevallen. Een buurtbewoner had een stoel neergezet om het verkeer te waarschuwen. De bromfietser negeerde dit en probeerde lopend met zijn brom te passeren. De buurtbewoner hoorde plotseling een knal en zag het slachtoffer roerloos liggen.

De palen zijn zeer waarschijnlijk door verrotting omgevallen. De Surinaamse politie is ter plekke en heeft de zaak in onderzoek.

Nog een foto ter plekke gemaakt:

8 REACTIES

 1. Door al die kabel, heeft hij geprobeerd een veilig heenkomen te vinden.
  Het noodlot, heeft iets anders in gedachten gehad.
  Het lot? Ik zit ernaast!
  Een bewoner, heeft zijn best gedaan om anderen te waarschuwen.
  Ik weet niet of de bromfietser haast had, koppig was of onwetend over het gevaar van elektriciteit.
  Hoe het ook zei familie, vrienden en liefhebbenden, gecondoleerd en veel sterkte.


  Maak melding

 2. vraagje voor de EBS hoe komt het dat de beveiliging niet heeft gewerkt bij het omvallen van de palen?Want het lijkt me strk dat er twee palen omvallen en dat de draden elkaar niet raken..2:Dit ongeval gebeurt een kwartier nadat de palen zijn omgevallen waarom was er geen politie daar om de straat af te zetten en waar was de ebs om de voedingslijn richting die weg uit te schakelen .


  Maak melding

 3. Ik heb het vaak gezegt ebs kabels onder de ground maar julie luisteren niet begin het nu voor het te laat is.Warom water lieding wel onder de grond en de meest gevaarlijke niet.domme klootzaken julie.


  Maak melding

 4. EBS moet beschikken over een overzicht van welke palen wanneer geplaatst zijn en op basis daarvan een onderhoudsplan hebben. Als dat ontbreekt is EBS ernstig nalatig.
  De DNA moet dit plan opvragen bij EBS en als ze de informatie niet kan leveren actie ondernemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.