Ambassadeur van Brazilië brengt bezoek aan minister Volksgezondheid

3
Ambassadeur van Brazilië brengt bezoek aan minister Volksgezondheid

De ambassadeur van Brazilië Laudemar Aguiar bracht een werkbezoek aan het ministerie van Volksgezondheid. Deze ontmoeting vond plaats op vrijdag 11 september.

Tijdens het gesprek somde de ambassadeur de diverse projecten op die zij de afgelopen periode gehad hebben met het ministerie van Volksgezondheid. Enkele projecten waaraan Brazilië steun verleend heeft zijn: het Malaria Project en het HIV/Aids programma. Recentelijk heeft de Braziliaanse overheid mede namens de United Nations World Food Programme (WFP) en de Pan American Health Organization (PAHO) een ambulance toegezegd aan Suriname.

Volgens de ambassadeur is het de bedoeling om met iedere minister een gesprek aan te gaan om zodoende na te gaan welke projecten zij gecontinueerd wensen te zien en welke nieuwe project verzoeken zij hebben, waarna de informatie naar Brazilië doorgespeeld wordt en er hierdoor nieuwe projecten voortvloeien uit de samenwerking Brazilië-Suriname.

Ondanks het vraagstuk niet een directe aangelegenheid is van het ministerie van Volksgezondheid, sprak de ambassadeur de hoop uit dat de legalisatie van Brazilianen die in Suriname gevestigd zijn ook wordt aangepakt. Hierdoor kunnen zij legaal werken waardoor het gemakkelijk wordt om toegang te krijgen tot de gezondheidszorg.

“Ik kan u zeggen dat ik bereid ben om onze goede relatie te continueren”, aldus minister Amar Ramadhin. De bewindsman gaf aan bereid te zijn samen te werken om zodoende meer innovatieve projecten te creëren waaraan beide landen baat bij hebben. Hij suggereerde dat de afleveringen van het COVID-19 journaal dat momenteel in het Nederlands verzorgd wordt, ter beschikking gesteld kan worden aan de ambassade om ook vertaald te worden naar het Portugees voor de lokale Brazilianen. Ter afsluiting van het bezoek gaf de minister een relatiegeschenk aan de ambassadeur

3 REACTIES

 1. “om ook vertaald te worden naar het Portugees voor de lokale Brazilianen”

  Brazilianen die Suriname vertoeven zijn echt 1 talig. Ze weigeren vaak om een andere taal te leren. Je kunt dan van Chinezen kletsen wat je wilt maar ze spreken de taal van de plek wel waar ze wonen en werken, hoe gebrekkig het soms ook is. Ze doen wel moeite om een andere taal te leren. Die Braziliaan doet dat zelden.

  Al spreek je geen Nederlands. Je kunt tenminste wel moeite doen om Sranan Tongo of Engels te spreken en te verstaan. Zo blijft het land opgesplitst en in hokjes verdeeld. En dan wil men een dag van verbroedering en eenheid…


  Maak melding

 2. Stuur deze meneer netjes terug naar Brazilië, er is in Brazilië hoop werk te verrichten, beschermen van de regenwoud
  Criminaliteit en niet te vergeten, hij komt om te paaien om Brazilianen een status te geven, zijn onze buurman maar toch moet hij in eigen land veel werk verrichten dus welkom maar eerst je eigen werk doen


  Maak melding

 3. Ze durven deze man niet de waarheid te vertellen, nl. dat Brazilianen eerder een last dan een zegen zijn.
  Zijn naam is Aguiar. Ze zijn bang dat als ze iets kritisch opmerken, hij misschien aag phoenke lagie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.