Pg wil spoedig informatie van minister inzake aangifte EBS fraude

30
EBS Suriname

In de strafzaak tegen Andy Rusland en Otmar Sibilo, heeft de procureur-generaal (pg) in Suriname, Roy Baidjnath-Panday, minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen aangeschreven en gevraagd om hem spoedig van informatie te voorzien.

Volgens de pg is het dringend noodzakelijk om informatie van de minister te verkrijgen omdat bij de aangifte documenten zijn ingesloten die verificatie behoeven. Onder andere zou een externe financiële deskundige, bij voorkeur een accountant de onderhavige aanbestedingsprocedure en de gunning onder de loep moeten nemen meent de pg.

Volgens de aangifte zouden de twee op slinkse wijze profiteren van de financieel belabberde situatie binnen de EBS. In de aangifte wordt uiteengezet hoe er middels aanbestedingsfraude een continue claim op de valuta-inkomsten van de EBS wordt gelegd door één bedrijf dat er grof geld aan verdient.

Dat bedrijf zou volgens de aangifte de firma OLIBIS NV van Sibilo zijn. Sibilo zelf noemde aangifte tegen hem ‘laster’ en eiste eind vorige maand intrekking van de aangifte.

“Aangezien door het Staatshoofd publiekelijk is aangekondigd dat corruptie-onderzoeken met de nodige voortvarendheid ter hand zullen worden genomen, vraag ik u om mij ten spoedigste per ommegaande te informeren en wordt deze brief eveneens ter kennis gebracht van het Staatshoofd”, aldus besluit de pg in de brief aan Abiamofo.

30 REACTIES

 1. DE PAARSE FRAUDEURS MOETEN AANGEPAKT WORDEN EN ACHTER SLOT EN GRENDEL GEZET WORDEN.

  Hun bezittingen moeten moeten verbeurd verklaard worden.

  DE STAAT BEROVEN MAG NIET BELOOND WORDEN


  Maak melding

 2. Pg heeft nu haast en de rest van de zware delicten daar hebben ze geen haast mee. Ik vind dat ook de rechters in Suriname onder de loep genomen moeten worden. Als desi moet opkomen dagen zijn ze ziek,zwak of loesberreh


  Maak melding

 3. @Henry, sweetie sranang heeft nog geen wet om gestolen bezittingen verbeurd te verklaren. Die wet wordt gemaakt als de onderzoeken binnen 200 dagen zijn afgerond. Om die redenen probeert de NDP de boel te frustreren middels demonstraties zgn volksopstand. Hun doel is regering Santhoki / Brunswijk ten val te brengen zo dat de uitkomsten van de onderzoeken de doofpot in gaan.


  Maak melding

 4. @Redskin,

  Ja ik ben het met je eens, in Afrikaanse landen is het een normale zaak, civilisatie komt daar niet voor,
  Maar de nazaten van hun willen op dezelfde wijze doorgaan ook in andere continenten. Maar als er een oprechte regering het land gaat leiden dan schreeuwen ze moord en brand.
  gemodereerd

 5. het zal de ndp niet lukken,ze hebben hun eigen graf gegraven en weldra daar in verdwijnen zand er over
  gemodereerd

 6. Een kundig mens komt goed beslagen ten ijs. Wie steelt of frauduleus bezig is, begeeft zich op glad ijs. Regering Chan, maakt vaart en voorzie de PG van de benodigde informatie zodat de rechtsgang en vervolging kan plaatsvinden. Deze en alle andere hufters, mogen niet hiermee wegkomen. President Chan, ten tijde van uw ministerschap bij Justitie & Politie regeerde u met ijzeren hand en werden criminelen elke dag hard aangepakt. Uit welingelichte bronnen bevind de grootste financieel fraudeur van Suriname, t.w. saka-saka hoefraad zich op brokobaka. Heel Suriname weet dat. Waarom is er nog geen opsporingsbevel uitgevaardigd? Het is tijd voor actie. Met hulp van de officier van justitie is er zo een bevel geregeld om het gebied uit te kammen. Eventueel met hulp van het leger. Het vertrouwen van het volk en de toekomst van Suriname, is in uw handen.


  Maak melding

 7. Iedereen blij en gelukkig met de daadkracht van Chan. Gek genoeg vind niemand het vreemd dat Melvin Linscheer tot veiligheidsadviseur is benoemd van Chan. We spreken elkaar nog wel.


  Maak melding

 8. @blackskin,

  Als desi moet opkomen bij de rechtbank, heeft hij loesbereh, hij is zwak/ziek, of hij is onder invloed van drugs.
  Hij laat zijn advocaat enkel komen opdraven.
  gemodereerd

 9. Alle overblijfselen van de ex-ndp criminele regering opsluiten!
  Hun baasje bouta ook opsluiten .Het is walgelijk te weten dat hij met een veroordeling ban 20 jaar nog altijd vrij loopt in ons midden,hij de veroorzaker van alle ellende in Suriname!
  Tragisch dat de surinamer ieder ander crimineel met houwer en al willen bewerken maar bouta de grootste crimineel van Suriname met rust laten .
  Hun fantasie vermogen krijgen een blackout bij het horen van de naam bouta.


  Maak melding

 10. En het houdt maar niet op! We worden elke keer dood gegooid met proefballonnen van vermeende corruptie. Allemaal afleiding van de incompetentie van deze regering. Wanneer gaan wij eens een bericht lezen waarin een DAAD van deze regering wordt weergegeven? En dan bedoel ik een daad die aangeeft dat er gewerkt wordt aan de toekomst, de opbouw van Suriname!! Een daad die een van de vele verkiezingsbeloften inlost!! Wat een losers, wat een bedriegers, maar dat wisten we al toch!?? En modereren maar!!
  gemodereerd

 11. Kent iemand toevallig de verkiezingsbeloften vd ndp? Ik bedoel niet die fly-overs, tram, spoorlijn, tralievrij, mofinavrij, koers omlaag, 2e Dubai. Nee de meest recente van 25 mei 2020. Bestaan ze überhaupt?

  Boeven vang je met….
  Stratego!


  Maak melding

 12. @ lucien caprifodi,

  Wat verwacht je dat 10 jaar wanbeleid, het land is bewust failliet gemaakt, en wil je verandering binnen een paar maanden zien???? vooruit zal je zeker na 5 of 10 jaar moeten zien, als alle schulden afgelost zijn en dat de staat meer inkomsten gaat genereren dan pas zal je beetje bij beetje vooruitgang zien, je moet geen Afrikaanse visie hebben !!!
  Waar heb je op school gezeten???
  gemodereerd

 13. LK jij bent de grootste loser je voelt je wel aangesproken als er een onderzoek is naar de vele foute dingen (bijv. fraude, verduistering en zelf verheerlijking ) van de vorige paarse boevenbende , maar ja jij zal ook wel een product zijn van de paarse opperrat b en dan zit je nu al te piepen o goh ze doen mijn baasje toch niets aan, troost je hij en zijn bende inclusief jou ( paars ratje ) zullen voor jaren in het gevang belanden en kunnen ze daar nadenken wat ze allemaal fout hebben gedaan en vele slapeloos nachten krijgen vergeet de vasaline niet, hum mooi opgeruimd die bende
  gemodereerd

 14. Ray, waarom doe je het niet zelf, Bouterse bewerken met houwer of kapmes, ga je gang, be a man, succes.(aub niet ordinair gaan schelden) of durf je niet.😂😂


  Maak melding

 15. Wat een janboel is dit.
  Vanaf de vorming van de regering, waarbij het NH ministerie was toegekend aan de NPS, werd binnen 24 uur dit weer teruggedraaid, en kwam het in handen van de abop.
  Dilip sardjoe heeft grote belangen in de energie sector , dus op aandringen van hem bij abop heeft d NPS het ministerie moeten afstaan aan de abop. Vanaf begin is het geen regering santhoki/brunswijck, maar regering brunswijck/santhoki.
  A Rusland moest van sardjoe daar de grote man zijn.
  Komt niet van brunswijck , kan niet vooruit denken, maar van n sardjoe.

  In de zaak dat bij de pg ligt hebben de vhpers zich moeten terugtrekken, mede op aandringen van sardjoe.

  Ook hij heeft een scheve schaats gereden in deze oplichtings zaak.
  Jogi en Azis hebben ook opdracht gekregen om erover te zwijgen in de dna.
  Regering brunswijck/santhoki.
  Waarom dit zo genoemd, abop heeft met de tien zetels en die van pl de macht in handen .
  Zal mij niet verbazen dat ze gedreigd hebben eruit te stappen als de vhpers zich niet terugtrekken n de zaak.
  Santhoki heeft maar te slikken wat de abop wil.


  Maak melding

 16. vasseur volgens mij begrijp je er niets van ABOP met 9 zetels zit niet te stieren en de VHP met 20 zetels hebben samen met de ABOP , PL 1 zetel en de NPS met 3 zetels een coalitie gevormd en jij denkt dat de ABOP roet in het eten zal gooien, de ABOP weet zelf heel goed mochten zij de handdoek in de ring gooien en samen met de ndp en bep een coalitie vormen zij worden gegijzeld en buiten spel staan en ze weten ook dat er dan nog een grotere chaos komt in het land en zeker voor hun aanhang in het binnenland, dus de ABOP zal dit zeker niet doen, vasseur paarse ratje mislukt ha ha
  gemodereerd

 17. De Pg werkt onafhankelijk, aan verdachtmakingen heeft hij niks.
  Het is de normale procedure, dat de Pg de aangifte eerst wilt verifiëren en dan pas een beslissing neemt of hij wel of niet de aangifte ontvankelijk verklaart.
  Dus wat hij doet is niks bijzonders, hij doet gewoon zijn werk.

  Gun de goede alle tijd en rust om zijn werk zo correct mogelijk te doen.


  Maak melding

 18. @Robles

  Ik hoorde dat Linscheer inderdaad adviseur is geworden van president Santhoki. Uitgerekend Melvin Linscheer. Ik begrijp deze move van de president helemaal niet. Ook het bombarderen van zijn vrouw tot commissaris bij Staatsolie vind ik geen goede zet.

  Ik ben een Santhoki aanhanger maar op deze manier ga ik het vertrouwen in hem kwijtraken.

  Dit is absoluut geen goede ontwikkeling.


  Maak melding

 19. Santhoki wordt naar huis gestuurd, niet door het volk maar door dat herzenloze ding van een vp.
  Zijn doel is pres te worden.
  1 eerste Marron voorzitter dna
  2 Eerste Marron als vp
  3 eerste Marron pres
  En daarna

  Eerste Marron keizer van su alla bokassa


  Maak melding

 20. Koos, Ray en andere vhpers,

  Het geloof in de VHP begint schuren op te lopen. Jullie prijzen het onderzoek van de Pg. Ondertussen hebben twee van de indieners zich terug getrokken, zBinda en Ramsukul van de VHP. Wat vinden jullie hiervan. Deng mang o setting 😜😜

  Ray, als Surinaamse geschiedwetenschapper kun jij je liever toeleggen op mensenkennen, zo zie je maar weer, in jouw democratische wereld is alles mogelijk😂😂


  Maak melding

 21. JoJo,
  Heb je al gebeld met de coalitie fractie in het parlement mbt de terugtrekking van het geachte lid Binda en mede lid Ramsukul.
  Graag het antwoord opsturen naar onze “econoom” Robg 😜😜


  Maak melding

 22. Para express, hoeder en bescherm heer van deze coalitie.
  K
  De terugtrekking van Binda en Ramsukul is geen fake nieuws, komt niet uit de koker van de paarse ratten zoals de vhpers de ndp’ers noemen.

  Over ruggengraat gesproken!!!


  Maak melding

 23. @Pony

  😁😎🤞🤢
  Ik vindt de reacties van Gajadien en Jogi heel slecht. Brunswijk en Doekhi kun je met een stapeltje papier bij de neus nemen. Dat Jogi en Gajadien mee spelen vindt ik heel zwak vooral omdat zij na de asfalt machines affaire best weten hoe men er geld tussen door kan drukken met officiële papierwerkjes.

  Dat VHPers zich nu terug trekken uit de aangifte is ook slechte regie.

  Echter wees gerust de PG kan dit snel oplossen als de mensen die de aangifte gedaan hebben goed gedocumenteerd zijn.

  Een aanbesteding voor locatie A laten leiden tot een contract voor locatie B is onmogelijk.
  Gaan onderhandelen over aanbestedingsresultaat (financiering toevoegen) is ook verboden want aanbesteden vereist dat vooraf iedereen weet waarop geboden wordt onder welke condities. ofwel level playingfield.

  Veranderen van voorwaarden moet door alle gegadigden duidelijk worden en op nieuw aangeboden kunnen worden.


  Maak melding

 24. Henry, ik geloof er niks van, hij heeft zich terug getrokken, en zijn smoes : het was niet nodig hij had immers niks getekend als indiener.
  Ja hij staat nog vierkant achter de Pg, nogal wiedes maar niet als mede indiener, dus zal hij niet worden opgeroepen door Pg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.