Nieuwe Raad van Toezicht bij het GLIS geïnstalleerd

8
Nieuwe Raad van Toezicht bij GLIS geïnstalleerd

Het Grondregistratie en Landinformatie Systeem (GLIS) in Suriname heeft een nieuwe Raad van Toezicht. De raad wordt geleid door mr. Anenda Veldman en bestaat verder uit de leden Aditkoemar Sewnandan, Wayne Telgt, Dinesh Kalpoe en Riedo Banai. De nieuwe raad werd gisteren geïnstalleerd door de Surinaamse president.

Het GLIS geeft ondermeer invulling aan het grondwettelijk recht op bescherming van eigendommen van burgers en investeerders en bestaat hoofdzakelijk uit twee afdelingen:
1) Kantoor van de Bewaarder, voorheen hypotheekkantoor en
2) Kantoor van de GLIS-landmeter, voorheen staatslandmeter.

De Raad van Toezicht is benoemd voor een periode van vier jaar. Het staatshoofd benadrukte dat Raad van Toezicht good governance moet waarborgen binnen het GLIS en de dienstverlening naar het publiek toe moet verbeteren.

Voorzitter van de Raad van Toezicht Anenda Veldman zei in een korte reactie, dat eerst de overdracht van de gewezen raad aan de huidige moet plaatsvinden. De nieuwe raad zal de huidige situatie vaststellen van hetgeen is overgenomen waarna een kennismaking volgt met het bestuur van het GLIS.

8 REACTIES

 1. RobG 11 september 2020 At 13:36 Devaluatie SRD product Regering Bouterse I en II

  Wendy, heeft gewoon een scherp oog op zaken

  Soort zoekt soort

  I rest my case


  Maak melding

 2. Ai Wayne……..je bent er eindelijk. Dacht al waar blijft die “ Pedo”, hopelijk lopen er geen minderjarige in de ronte. Regering “ Chan”’ mijn oma zou zeggen “ a sreef ipie ka , nanga tra fre fre.


  Maak melding

 3. ha ha jawel hoor ze zijn er weer domme gans wendy (paars ratje ) ene pony ook een domme gans en ook die stanley paarse rot zak hebben het over pedofielen verkrachters en vrouwen moordenaars waarom geen mannen moordenaars je ziet het alweer dat wendytje hé paars ratje het weer niet weet, volgens weet ze niet wat al die benamingen inhouden ja wat wil je als je niet verder bent gekomen dan de kleuterschool oh-oh ratje verdwijn toch een keer je maakt je telkens belachelijk doei doei doei
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.