Alle verkavelingsaanvragen tot eind december 2020 aangehouden

5
Medewerkster verkavelingsbedrijf liet klanten betalen voor reeds verkochte percelen
Foto ter illustratie: perceel te koop in Suriname

De basisregels voor verkavelen in Suriname, worden onder een vergrootglas geplaatst door de Surinaamse overheid. Derhalve zijn alle verkavelingsaanvragen tot eind december 2020 aangehouden. Dat zegt minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken.

De reden hiervoor is onder andere dat er verkavelaars zijn die proberen hun eigen weg op te gaan door de basisregels aan hun laarzen te lappen.

Volgens de bewindsman zullen alle verkavelaars zich moeten verenigen in een Naamloze Vennootschap (NV). De verkavelaars zullen zich moeten aansluiten bij een autoriteit, die door de overheid zal worden aangesteld. Zelf verkavelen wordt bovendien onmogelijk.

Personen die buiten de regels om tot verkaveling overgaan, zullen strafbaar worden gesteld. Zodra wordt geconstateerd dat een verkavelaar buiten de wettelijke voorschriften een perceel heeft verkocht of begint te bouwen, kan die een gevangenisstraf opgelegd krijgen.

Burgers dienen derhalve alert te blijven en de autoriteiten op tijd te melden over de onregelmatigheden in de wijken, indien iets dergelijks zich voordoet zegt de minister.

5 REACTIES

 1. direct opsluiten die verkavelaars en totaal uitkleden die hap, ojee wendytje zal er natuurlijk weer fantasieen op los laten en dan weer uitkramen hé pedofielen en verkrachters en nog een keer probeert om de straat op te gaan en vernielingen aan te richten domme paars ratje
  gemodereerd

 2. “Zelf verkavelen wordt bovendien onmogelijk.”

  Mensen moesten in eerste instantie NOOIT de mogelijkheid hebben gehad om te verkavelen.
  Het is altijd een rommel geweest.
  Maar goed beter te laat dan nooit. Heel veel mensen zullen absoluut NIET blij zijn met deze maatregel. Hopelijk houdt deze minister voet bij stuk, want men gaat het hem HEEL moeilijk maken.
  Verkavelen is slinks geld verdienen en daar steekt Nurmohamed nu een stokje voor.
  Als hij het echt voor elkaar weet te krijgen dan is dat een zeer goede prestatie.


  Maak melding

 3. Deze regering santhoki is met de juiste maatregelen bezig zoals het hoort in democratie, wat heeft ndp gedaan soso kaka wet, kadoos verdelen om aan stem te komen en aan de macht te blijven, nurmohmed je doet je werk goed, ndp heeft geen enkele belang met Suriname,, dan de wereld rondreizen en staatskas plunderen
  Ik vraag me soms af denken sommige mensen niet aan hun kinderen en nakomelingen, en dat men nog goed wil praten over ndp, die heeft in mijn opinie nooit goed gedaan, nooit meer ndp never at all, en kapildewsing van combee markt is goed door bouta voor de gek gehouden, hij wilde ndp nou is hij de tonnen kwijt plus een stuk grond gekregen van bouta wat blijkt dat de eigenaar is Nederland woont hahhaha bouta e naai yoe met de broek aan
  Opgepast met de sluwe vos, een vos verlies zijn haren maar niet zijn streken
  Me lafoe,


  Maak melding

 4. Als ze dan toch bezig zijn laat ze dan gelijk ook een aantal verkavelingsprojecten aanpakken uit de periode van de Front regering. Daar zijn heel veel bewoners de dupe geworden van die fijne verkavelaars. Nu de verantwoordelijke partijen weer aan de macht zijn kunnen ze daar best even naar kijken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.