OW-minister onderzoekt bevorderingen en positie nieuw aangetrokken personeel

30

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken heeft deze maand, september, uitgetrokken om problemen van personeelsleden te analyseren en waar nodig te herstellen. Het gaat bij dezen om bevorderingen en het aannemen van nieuw personeel.

Medewerkers die onlangs zijn aangetrokken worden op dit moment per brief meegedeeld, dat zij, binnen een termijn van 1 maand, op de hoogte gesteld zullen worden ter zake het al dan niet voortzetten van hun dienstbetrekking en dat zij gedurende die periode niet hoeven aan te melden op de werkplek. Er is sprake van veel onduidelijkheden die een diepgaand onderzoek nodig hebben. De bewindsman is van mening om de rechtspositie van de medewerkers door deze evaluatie te beschermen.

De bewindsman voert aan, bij zijn aantreden veel onzuiverheden geconstateerd te hebben met betrekking tot bevorderingen van bestaand personeel en het aantrekken van nieuwe medewerkers. Hij laat verder optekenen dat personen niet eens op de hoogte waren van de aanname bij de overheid in Suriname, ofschoon anderen in het bezit van een missive weigeren de werkplek te bezoeken. Het gaat om een aantal medewerkers dat onrechtmatig in aanmerking is gekomen voor bevorderingen. Er zijn ook personeelsleden die reeds enkele maanden in dienst zijn en vooralsnog geen betaling hebben ontvangen. De OW-minister gaat voor een grondig onderzoek en houdt rekening met fraudepraktijken.

Vervolgens zegt de minister dat de medewerkers een brief ter geruststelling ontvangen, zodat ook hun zaken goed onderzocht worden. Hij vindt het niet verstandig om zonder het ontvangen van een loon met onkosten opgejaagd te worden door elke dag op de werkplek te verschijnen. “Op dit moment is er ook geen geld om deze personeelsleden uit te betalen. Niemand wordt thuis gezet met behoud van salaris, een ieder wordt ingezet. Het onderzoek moet volgens planning binnen een maand zijn afgerond, waarna duidelijk moet zijn hoe verder met alle nieuwe medewerkers”, aldus Nurmohamed.

30 REACTIES

 1. Tot over een maand dan. Benieuwd naar de bevindingen. Nog benieuwder naar de daaruit voortvloeiende consequenties en het anticiperen daarop. Als alles volgens de wet geschiedt is er niks aan de hand. En anders ……..!
  gemodereerd

 2. Lijkt wel een afrekening,
  De gewone man mag nergens op worden afgerekend,
  onrechtmatiging moet uiteraard worden gecorrigeerd, maar we gaan geen HEKSENJACHT
  openen op de gewone man omdat hij loyaal was aan een bepaalde politiek ,die moet ook brood op de plank hebben punt uit.
  Etnische dingens moeten we niet hebben in dit land.
  gemodereerd

 3. @sip, dus iedereen die brood op de plank moet hebben, dus iedere Surinamer, moet dan maar klakkeloos aangenomen worden bij de overheid omdat ie toevallig een een bepaalde politieke partij was? Ga jij al die mensen betalen dan? En wat moeten ze doen? Deze zijn dus geen gewone mensen.


  Maak melding

 4. Ga werken lummel!! Dit is nou de manier waarop deze bedriegers het volk zand in de ogen strooien. Steeds maar wijzen op zogenaamde onregelmatigheden die onderzocht moeten worden, een heleboel moord en brand roepen, vingertje wijzen en verdachtmakingen om hun eigen incompetentie te maskeren. Dem grab teki zonder te weten hoe zaken te managen. Ga de beloften waarmaken die je aan het volk hebt gedaan in ruil voor hun stem en stop met doen alsof je nog in de verkiezingsstrijd zit! We hebben voor je gekozen, laat nu zien datb je onze sytemmen waard bent. GA WERKEN LUMMEL!!!
  gemodereerd

 5. Een van de beloftes die nu waargemaakt wordt is dat “de bezem” er door wordt gehaald. Er wordt schoonschip gemaakt !

  Eerst onkruid wieden en omploegen,dit is niet leuk werk maar het moet gebeuren,
  DAARNA zaaien en oogsten, dan wordt het weer leuk.

  De regering Santokhi houdt zich aan zijn belofte !

  Niet storen, wij werken aan een beter Suriname ook voor jou. Krakti !


  Maak melding

 6. Met het op de valreep aannemen van 3600 mensen op verschillende ministeries dacht de ndp een bom gelegd te hebben onder het bewind van de huidige regering. Het moet de ndp al voor de uitslag van de verkiezingen duidelijk zijn geweest dat zij een nederlaag zouden lijden en hebben het volk, lees hun eigen aanhangers, als speelbal gebruikt bij hun wraakactie.
  De huidige regering doet er goed aan om in alle rust op alle ministeries orde op zaken te stellen. Met transparantie, integriteit en vakkundigheid zullen ze een heel eind komen. De uitslag van de schillende onderzoeken die van start zijn gegaan zal niet alleen vragen om nieuw beleid, maar ook hoe de Surinaamse wetgeving zodanig kan worden aangepast om het wanbeleid van de afgelopen 10 jaar in de toekomst te voorkomen. Ook zal serieus gekeken moeten worden op welke wijze het versterken van Defensie en Politie kan plaatsvinden teneinde de orde en vrede in de maatschappij te kunnen handhaven en garanderen. Het vervolgen van allen die zich schuldig hebben gemaakt aan fraude en corruptie dient ook hoog op de lijst te staan, immers het volk wilt dat gerechtigheid geschiede. Daartoe pleit ik voor een speciale eenheid die zich dedicated bezig houd met onderzoek van frauduleus en corruptief handelen van politici in de afgelopen jaren.


  Maak melding

 7. alle onrechtmatige en nutteloze promoties en personeel aannames verhalen op de ndp en het bestuur.

  leuk dat een ndp’er het over de wet heeft, die 10 jaar niet nageleefd is.
  lachwekkend


  Maak melding

 8. Rechtvaardigheid is wanneer iemand universeel denkt en door
  inzicht en wijsheid handelt.
  Zodra iemand individueel reageert op een situatie dan is dat vanuit
  zijn tegenstrijdig en verdeelde geaardheid die zelfzuchtig is en geen
  begrip heeft voor de noden van anderen.

  Leer van de uitdaging maar ga in deze niet in strijd met de uitdager(s) of actievoerders.


  Maak melding

 9. @Lucien,
  als je overheidsbaantjes zonder vacatures wil uitdelen, ben jij niet alleen zelf een LUMMEL,
  maar een inhoudloze, met het paarse virus besmette, GROTE LUMMEL.


  Maak melding

 10. Men klaagt want men wilt de waarheid niet weten. Maar men geeft geen reactie op het feit dat er loon werd gestord voor mensen die niet eens bestaan en dat zelfs 16-jarigen op de loonlijst staan als beleidsadviseur.

  Hypocriet of niet ?


  Maak melding

 11. Voorlopig is de enige minister die de koe bij de horens vat. We zullen hem kritisch blijven volgen en zien we de resultaten na het einde van de maand.

  President Santokhi,
  Wanneer volgen de andere ministeries??
  Het mag niet te lang duren anders beland alles in de doofpot. En dat moeten we het niet hebben.

  TOP minister Nurmohamed!!!!!
  gemodereerd

 12. @vanDijk: Voel je je op je pik getrapt? Of ken je de politieke realiteit van Suriname niet? Dit fenomeen doet zich al sinds de 60er jaren voor en de VHP en NPS hebben zich daar het meest aan schuldig gemaakt. Dus leuteren over iets dat je hebt uitgevonden, al jaren aan mee doet en nu ook weer als eerste daad hebt neergezet vind ik gelul, ja! En wat inhoudsloosheid (ja, met een s) betreft, steek hand in eigen lege boezem!


  Maak melding

 13. Dus omdat het in het verleden (proportioneel) ook gebeurde, er mag nu wel naar het verleden gekeken worden omdat het in het voordeel kan werken van de NDP, is het gerechtvaardigd om het (overdreven disproportioneel) te blijven doen.
  M.a.w. fouten mogen (overdreven) herhaald worden, fouten moeten niet verbeterd worden.

  De bekende verhaal van de ezel en de steen.

  Het is genoeg geweest. Wij willen een beter Suriname.
  Tra fas no de. Krakti !


  Maak melding

 14. Goed zo!!
  Tijdens bouta werden mensen in dienst genomen zonder te voldoen aan toelatingseisen die gelden voor aanname van nieuw personeel in dienst.Tijdens bouta hoefde je alleen maar te zeggen dat je een ndper bent en je hebt al een baan waarop je geen recht maakt.Daarom dat we blijven zeggen dat al de leeghoofdigen,criminelen,
  fraudeurs en moordenaars op de belangrijkste posten zitten.Zie maar crimineel bouta en bende..ongekwalificeerd en een hoop rovers.
  De surinamers kan je het niet kwalijk nemen.Ze willen een hoge post alhoewel ze niet gekwalificeerd zijn.Dit alles moet stoppen.We willen de juiste mensen op de juiste
  plaatsen.
  Bravo nieuwe regering,eindelijk wat orde,langzaam maar zeker.


  Maak melding

 15. Beste mensen…., Vandaag komt de Surinaamse overheid met het bericht ‘dat ze meer tijd nodig heeft’ en overleggen de regeringspartijen.. Suriname heeft een berg aan schulden overgehouden van de ndp-regering…De waarde van de srd, de Surinaamse munteenheid is geveld door de ndp.., dat is al stressvol voor de samenleving.. Winkelprijzen zijn gaan stijgen.. . Een debat over de kwestie…, systematische wanbeleid van de ndp is ook al jaren aan de gang. Nu een persoon .. Hij Gilmoor H., was als ndp- minister van financiën grotendeels verantwoordelijk voor het departement… Gilmoor H was naar Guyana gevlucht om te voorkomen dat hij door autoriteiten ondervraagd kon worden… Feit is dat hij Hoefdraad veel geleend geld van de Amerikanen, in corrupte omstandigheden heeft laten verdwijnen… Wat de oplossing gaat worden, is nog onduidelijk… Mogelijk wordt hij ook berecht in de Verenigde Staten… Dan is hij nog niet jarig zult U denken…, en dat is zo.. De Amerikaanse financiële instellingen hebben tijd nodig om de praktijken van Gilmoor H en companions in kaart te brengen en met een brief te komen.. . Wat betreft Covid-19.. . Het is crisis en crisis vraagt om actie”.. Mensen voor nu even sterkte en vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding

 16. Ook het gedrag v deze ambtenaren is niet normaal en afkeurenswaardig. De minister maakt duidelijk dat dit niet door de beugel kan, that’s the spirit. Er is geen zand meer over, alles wordt nu blootgelegd. Stukje gratuzz opvoeding. Die ermee wat je wilt, is je eigen verantwoordelijkheid.


  Maak melding

 17. Ex minister Chotkan die nu weer terug is bij luchthaven beheer moet direct uit zijn functie worden ontheven, want ook hij is verantwoordelijk voor wandaden op OW.
  Alle NDP’ERS op sleutelposities moeten worden overgeplaatst.
  Gisteren was ik naar buitenlandse zaken om informatie, niemand die daar kennis heeft dat ik direct kon gebruiken eerst een brief schrijven en een week of 2 wachten op antwoord.


  Maak melding

 18. @@@Ramon
  De cloe is om nu steekpenningen te geven, anders kun je het vergeten. Ze traineren met opzet de boel om tjoeku binnen te slepen. Doe dat dan ben je veel goedkoper uit!!!

  Wanneer ik iets van de Su overheid nodig heb, ga ik niet eens naar kantoor. Het wordt voor mij thuis bezorgd!!!
  Helaas geen andere optie.
  gemodereerd

 19. wanneer gaat Brunsie zijn ministeries doorlichten…,,, dan wordt het echt feest..

  wat dacht van el Somo zoon die is ook niet achterlijk , ik wacht zijn doorlichten af..

  en vergeet de n p s niet die moet ook wat doen het krioeld van de paranen al daar … soso blaka..
  gemodereerd

 20. Zo hoort het ook,personeel is aangenomen nooit komen opdagen, maar krijg netjes zijn salaris uit betaald onder ndp en stront bouta, de gebroeders jethu van surinaamse afkomst gaat chan santhoki gratis advies geven over het financieel adviseur van de president, dat is mooi en top, maar ndp haalde zoveel adviseurs uit Nederland die stuk voor stuk dieven waren boefdraad putters, die allemaal na hun advies van 10 jaar zijn weg gevlogen, wat santhoki doet, doet hij voor de welzijn van ons geliefde Suriname, sranang mang ab even geduld aub, een dag zullen jullie deze man santhoki dankbaar zijn, vhp nps heeft geschoolde kaders jammer dat nps niet al teveel stemmen heeft gehad, nooit meer ndp soso kaka foefoermang gemodereerd


  Maak melding

 21. Kijk wat de vrouw van santhoki doet geeft zijn ervaring door aan studenten van anton de kom universiteit, wat deed de vrouw van bouta waldering, New York Zwitserland dubai alleen inkopen doen met gestolen geld van de arme surinamers zo mensen jullie hebben een goede president waarvan jullie later de vruchten gaan plukken, venetian was ook een goede president
  Bouta boefdraad ndprs alleen boeverij


  Maak melding

 22. he lucientje, weet je wie de grootste lummel is wie denk je, kijk in de spiegel en je ziet iemand zien ja jij zonder ballen, ben je gecastereerd ?? ben je luci geworden zal wel lulhannes


  Maak melding

 23. maripo ko echt goed verwoordt ja de vorige lady waldering ofzo gaf toch geen uitstraling ja wel als ze omgeven was van diamanten dan voelde ze zich in haar sas, maar het blinkt van geen kant dus valse straling


  Maak melding

 24. Ma as die mense kreige nie die loon, ma se hebbe die kontrak, dang welk werk se koome doen dang. Is freemde saak mang, datie sommige mense hebbe kontrak ma geen loon en andere mense kreige loon ma hebbe geen kontrak, dang sommige mense mooge bleive tuis, dang juis andere mense moete koome op werk terweil is geen werk foor se.
  Ik weet nie wat forig regering was aan doen. Ma nu bleike datie selvs as je neem somaar paar duisent amtenaare in diens, dang nog je win die ferkiesing nie.


  Maak melding

 25. Veel van deze aanstellingen zijn fake. Sommige mensen willen misbruik maken van de situatie. Iedereen wil bij Lantie werken. Veel van deze mensen die beweren te zijn aangesteld kunnen niet eens met documenten aantonen waarom zij ineens zijn aangesteld. Waarom gaven zij niet eerder ruchtbaarheid over het feit dat ze nog geen loon hebben ontvangen. Ik vermoed dat zij ook door mensen binnen de overheid worden geholpen met een verzonnen verhaal over een aanstelling.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.