Modernisering vacaturebank ministerie van Arbeid in strijd tegen werkloosheid

4
computer

Een van de manieren ter bestrijding van de werkloosheid in Suriname, is om via de vacaturebank van het ministerie van Arbeid, vraag en aanbod van arbeid met elkaar op een efficiënte manier in contact te brengen. Hiertoe zal de vacaturebank volledig worden gemoderniseerd met een database waarin een grote verscheidenheid van beschikbare vacatures te vinden zullen zijn.

Dat zei minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) tijdens een gesprek met de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA). Het ministerie beschikt al jaren over een vacaturebank die valt onder het beheer van de afdeling Directe Bemiddeling. De modernisering hiervan moet resulteren in het sneller inspelen op de behoeften op de arbeidsmarkt. 

Het streven is erop gericht om werkzoekenden onder andere via de digitale weg voortdurend te informeren over vacatures die bij hen passen en tegelijkertijd werkgevers sneller en vollediger op de hoogte te brengen van het beschikbare aanbod van arbeid. Om dit te bereiken is een traject ingezet genaamd ‘Opzet moderne vacaturebank en registratie werkzoekenden’ welke als doel heeft de modernisering en professionalisering van de afdeling Directe Bemiddeling.

Naar aanleiding hiervan voert de minister gesprekken met onder andere bedrijfsleven organisaties om hun ondersteuning te krijgen voor vooral het beschikbaar stellen van vacatures. Onder andere de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), de Associatie voor Kleine- en Middelgrote ondernemingen (AKMOS), de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF), en de ASFA juichen het initiatief van de minister toe en hebben hun volle ondersteuning toegezegd.

4 REACTIES

 1. uitstekend zo’n digitale vacaturebank en welwillende arbeiders zoekende zal zeker iets vinden zeker top, kijk nu zie je het verschil met de vorige regering die hadden er geen kaas van gegeten om zoiets op touw te zetten, waarom omdat hun aanhangers geen werk wilden alleen maar lui willen zijn en alles opgeschept willen hebben in ruil voor een stem met de verkiezingen, maar ja voor deze lieden zal het moeilijk zijn om werk te vinden en zeker niet bij in de vacaturebank ze zijn liever moe dan werken, maar ze komen van de koude kermis thuis en zijn dan echt afhankelijk van een pakket, maar hoe moet je de 10 srd betalen voor het pakket als je nooit gewerkt hebt en je vorige regering je in de steek heeft gelaten, sorry foutje bedankt


  Maak melding

 2. Zie Suriname had zo, n regering nodig, kijk in korte tijd wat er wordt gerealiseerd?
  Ndp was alleen bezig over financiële dit financieel dat, maar foefoermang praktijk ging op volle toeren draaien? Een paar maanden voor de verkiezingen worden de eigen bevolking beroofd 2 honderd miljoen
  Dat die koullo adhin laat zijn gezicht nog met een goedkope smoes uien en aardappelen, ik heb volste vertrouwen in santhoki voor alle Surinamers
  Wie alla sranang mang, veel succes
  Nóóit meer ndp nooit heeft bouta iets goed gedaan dan alleen dreigen en stelen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.