donderdag, december 7, 2023
HomeIngezondenDevaluatie SRD product Regering Bouterse I en II

Devaluatie SRD product Regering Bouterse I en II

-

Does Travel & Cadushi Tours

INGEZONDEN – De devaluatie van onze munt, de SRD, is een product van slecht beleid van regering Bouterse I en II. De devaluatie van de SRD, begon vlak na het aantreden van regering Bouterse I en na het aantreden van regering Bouterse II, is de devaluatie flink uit de hand gelopen.

In de periode augustus 2010- 2020, is niet alleen onze munt gedevalueerd maar ook de regering Bouterse gedevalueerd. In 10 jaar tijd werden meer dan 100 ministers en topfunctionarissen gereshuffeld, de waarde van regering Bouterse was afgewaardeerd tot een bacoven-winkel. Het staat onomstotelijk vast dat de hoge koers, een nalatenschap is van het trio Bouterse-Adhin-Hoefdraad.

De devaluatie is een feit, het is onvermijdelijk. Vrijwel alle economen hadden gewaarschuwd dat na de verkiezingen van 25 mei 2020, de koers flink omhoog zou gaan. Het land is totaal verziekt door slecht beleid van Bouterse- Adhin- Hoefdraad. Het aardappelen- en uienbeleid van Ashwin Adhin en de leenzucht van Bouterse/Hoefdraad, hebben ervoor gezorgd dat het volk crepeert. Met hun tralala beleid hebben ze het volk vaak slapeloze nachten bezorgd.

We hebben overvloed aan natuurlijke hulpbronnen en toch heeft de vorige regering Bouterse/Adhin, ervoor gezorgd dat wij nu aan de rand staan van een economische afgrond. “Waarom zeuren ze over een schuld van US$ 2,5 miljard als goud-, olie- en bauxiet-reserves meer dan US$ 200 miljard waard zijn”. Dat zei de demagoog, reken- en leugenmeester, Ashwin Adhin, op een NDP massameeting.

De huidige regering onder leiding van president Chan Santokhi, is ampertjes 7 weken aan de macht en Adhin, verwacht wonderen van deze regering. Wat in 10 jaar is vernietigd kan je onmogelijk in 7 weken herstellen. Keulen en Aken zijn niet in een dag gebouwd. Om het paarse afval op te ruimen vergt tijd en geduld. En ik ben ervan overtuigd dat deze regering in staat is de economie te stabiliseren.

Adhin schuift de schuld van de hoge koers in de schoenen van deze regering en de VHP. Toen Bouterse aan de macht was en hij de koers maar niet omlaag kon krijgen, gaf hij de schuld aan de VHP en cambiohouders, die zogenaamd gelieerd waren aan de VHP. De koers is nu hoog en de schuld wordt niet meer geschoven in de schoenen van de cambiohouders maar in de schoenen van deze regering.

Om de ernstige economische teruggang te herstellen en het land weer gezond te maken gaan we een bittere pil moeten slikken, we moeten door de zure appel heen bijten. Er is geen andere uitweg want de staatskas is leeggeplunderd. Er zal een pakket aan impopulaire maatregelen doorgevoerd worden, de samenleving zal het als onprettig ervaren maar de maatregelen zijn noodzakelijk om het land te redden.

Als ik me niet vergis zal op 18 september aanstaande duidelijk worden hoe hoog de schuldenberg is, hoe groot onze staatsschuld is. En wie allemaal betrokken zijn bij grootscheepse corruptieschandalen bij de CBvS, EBS en SPSB, en welke maatregelen getroffen zullen worden om het land te redden.

Idris Naipal

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

75 REACTIES
 1. Zelfs nu Bouterse president af is probeert hij met intimidatie en protesten de nieuwe regering ten val te brengen.Dit gaat verder dan alleen regering Bouterse I en II. De vernietiging van Suriname dateert uit jaren 80 waar Bouterse ook voor verantwoordelijk is. De man is een hebi voor Sranang.


  Maak melding

 2. Koos. .. Het Bouterse gelul komt sommige mensen nu de strot uit. Hij is niet meer aan de macht. Brunsie en Chan moeten nu hun best doen. Achteruit kijken kunnen wij eeuwig blijven doen. Hup aan de slag en stopt nu met het gelul. Daar hebben de Surinamers in Suriname geen boodschappen aan. Het propaganda gezeur is nu voorbij.


  Maak melding

 3. Glenn

  10 september 2020 At 08:31

  Koos. .. Het Bouterse gelul komt sommige mensen nu de strot uit. Hij is niet meer aan de macht. Brunsie en Chan moeten nu hun best doen. Achteruit kijken kunnen wij eeuwig blijven doen. Hup aan de slag en stopt nu met het gelul. Daar hebben de Surinamers in Suriname geen boodschappen aan. Het propaganda gezeur is nu voorbij.

  ==============================

  Nee Glenn, een onderdeel van het herstel is bewindspersonen aanpakken voor vermeende corruptie. Daarnaast moet het gestolen geld teruggevorderd worden. En zoals de heer Naipal al verwoorde in dit stuk, Surinamers hoeven geen wonderen binnen afzienbare tijd te verwachten.

  Snap goed dat de NDP-ers niks over Bouterse willen horen maar neem van mij aan dat zodra de onderzoeken zijn afgerond, de PG overuren gaat maken. Wens de NDP en haar achterban vele slapelozenachten toe.


  Maak melding

 4. De waarheid en keiharde realiteit.
  Heel goed verwoord door Idris Naipal.
  Maar wees gerust, onze pseudo economen onder leiding van RobG, zullen wel vertellen dat het niet aan de vorige regering heeft gelegen.
  Nee, de algemene malaise in de wereldhandel zal de schuld wel krijgen.
  Hoog tijd voor een grote kaalpluk actie onder de veroorzakers.

  Ave Sranan.


  Maak melding

 5. Graag de uitnodiging aan de paarse rioolratten hier met onderbouwde argumenten en feiten hun tegendeel te beargumenteren a.u.b.
  Wij hebben niets aan prietpraat. Feiten en bewijzen.


  Maak melding

 6. @@@Koos
  Helemaal mee eens!!!

  De geboorte van het verval was reeds ingeluid, dat Suriname onafhankelijk ging worden. En wiens schuld was dat. Hindoestaan Hindorie natuurlijk want door zijn toedoen kreeg Henk Arron meerderheid in het parlement, anders was Su niet onafhankelijk geworden!!!
  Hiervoor heeft hij één miljoen gulden van de Nederlandse regering ontvangen. Dus de hindoestanen hebben zelf hun been laten amputeren, maar het frappante is, dat zij steeds de kleurlingen met de vingers aanwijzen. Was maar Su niet onafhankelijk geweest!! Ik als hindoestaan schaam me dan ook. Voor tijdens en na de onafhankelijkheid vertrokken de meeste rijken en geleerden uit Su naar Nederland. De geboorte van een grote vacuum was ontstaan. Je ziet ook dat een jungel commando vp is geworden.

  Tijdens deze periode zijn er steeds geleerden bijgekomen, dus de jonge generatie. Maar deze krijgen geen kans om de juiste posities te bekleden. Het is meer een Walhalla land geworden.


  Maak melding

 7. Door eerlijk en hard te werken werd ik opgelicht (2014-2016)in Suriname met 1,8miljoen srd, ik pinaarde wreed daar. En zit nu lekker in Nederland. Sterkte daar in de jungle. Krakti


  Maak melding

 8. @@@Glenn
  Ik kan helaas jou niet tegenspreken.
  Het is wel een feit lering uit het verleden te trekken en de heden op te bouwen.

  De Surinaamse bevolking heeft 10 jaren nagelaten om de politiek van Bouterse en zijn roversgelederen te stoppen door in verzet te komen. Nu Santokhi aan de macht is hoor je ze uit alle hoeken piepen en schreeuwen. Hoeveel petten hebben ze op!!!

  Ook na de regering bouterse 1 hebben ze hem wederom de volmacht gegeven om te regeren en werd bouterse 2 gevormd. Wat hij ook deed werd domweg genegeerd door het Su volk om in verzet te komen en eventueel de regering vroegtijdig naar huis sturen. EIGEN SCHULD DIKKE BULD!!!

  WAAKZAAMHEID
  Het is nu de taak van de Surinaamse burgers om hun oogleden goed open te houden en de regering van Santokhi steeds te blijven wijzen aan hun gestelde beloften. Dus blijf allert en maken jullie niet steeds dezelfde fouten om in verval te raken.

  Zoals vele forum schrijvers stellen; diepgaande onderzoeken naar vorige bestuurders van land en organisaties, ministers, hoge pieten en veratwoordelijke ambtenaren in combinatie met het bedrijfstak. Bij omissies strafrechterlijk vervolgen en vermogens confiskeren en terug naat Staatskas. Het moet een duidelijk signaal zijn eens en nooit meer. Ook voor toekomstige bestuurders van het land moet als voorbeeld dienen.

  Alle buitenlandse bankrekeningen en vermogensbeleggingen van ministers bestuurders ertc. beslag laten leggen en de gestolen gelden/vermogens terug naar Staatskas. Hievoor moeten de burgers zelf een vinger in de pap houden en steeds druk op de regering uitoefenen, anders gebeurt er niks!!!!


  Maak melding

 9. @@@Koos
  Gelijk heb je!!
  Maar houd een vinger in de pap en roep ook de Surinaamse burgers, dat zij erop toezien de regering Santokhi niet in verval raakt als de regering Bouta 1 en 2. Dat jullie met z’n allen tijdig in verzet komen om de landsbelangen optimaal te behartigen.


  Maak melding

 10. Dat is me toch een negativiteit en jankverhaal van de eerste orde. Steeds met het vingertje naar achteren wijzen in plaats van de huidige verrichtingen van deze regering te analyseren, in details te treden en een waardeoordeel te opineren. Wat zien we echter gebeuren? Steeds de aandacht verleggen, zondebokje zoeken en slachtoffertje blijven spelen . Zo kunnen we aan de gang blijven . Het slachtoffertje bestaat niet meer ,het is getransformeerd tot deze huidige regering en is daardoor dader geworden. Deze regering draagt nu de volle verantwoordelijkheid. En als men het niet aankan, daar is de deur!


  Maak melding

 11. Aangezien er nog enkele duizenden Surinamers zijn die Bullshit Bouta geloven is en blijft het belangrijk om de feiten te blijven aangeven.
  Veel Surinamers spelen liever struisvogel, zij moeten nu beseffen dat zij voorgelogen, bedrogen en besteeld zijn !

  Nu komt de aap uit de mouw, ook de valutawet was bedrog !

  Men kan wel roepen dat er niet geklaagd moet worden en geen vinger gewezen moet worden, maar de feiten niet durven te erkennen is gewoon weglopen van je verantwoording.
  Om deze ellende aan te pakken is onderzoek maar de oorzaken belangrijk om herhaling te voorkomen.

  De nasleep van de regeringen olv Bullshit Bouta zal nog lang merkbaar zijn, dit kan niet ontkend worden.
  De fouten van de vorige regeringen kunnen en mogen niet de huidige en toekomende regeringen aangemeten worden. Hetgeen het NDP-volk maar al te graag doen, omdat zij geen verantwoordingsgevoel hebben. Zij hebben een a no mi mentaliteit.

  There is no God higher than truth.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 12. @@@Daga Interpriso & co
  Dan heb je jezelf laten oplichten. Dit getuigd niet van kundigheid. Je had beter een bedrijfsadviseur kunnen inschakelen.

  En trouwens Nederland is een blanke staat. Je blijft altijd een tweederangsburger. Zal hard moeten werken maar eten en drinken heb je volop!!!!


  Maak melding

 13. Deze regering kan geen moer dan alleen maar klagen over de vorige regering ga de prijzen in de winkel aanpakken en de koers daar hebben we wat aan dan steeds gelul over bouta dit bouta dat dat


  Maak melding

 14. @@@Para Express
  Ja duizenden Su burgers. Kijk maar met hoeveel zetels NDP binnen komt. Maar liefst 16 zetels. En dat is niet niks. Ik vraag mij af, zijn er zoveel domme Surinamers. Hoe breng je het land op deze manier vooruit?????????????????????


  Maak melding

 15. Paki-RAT-igri….

  jij beloofde na 25 Mei van dit forum te vertrekken.

  Maar zoals elke rechtgeaarde paarse leugenaar, ja-knikker en meeloper, heb jij je niet aan je woord gehouden.

  Lekker opflikkeren en jezelf weer terugtrekken in de riolen en krochten van de Bijlmer.

  DAAR is JOUW DEUR 🏃‍♂️🏃‍♂️🏃‍♂️👋👋👋


  Maak melding

 16. Hoelang bestaan Suriname? Sinds ik verstand begon te krijgen was het alleen maar gezeik over vorige regeringen . Jullie kunnen blijven janken, maar daarmee schiet het land niet op. Het land heeft geen baat bij om constant achteruit te kijken. Het is alleen maar paniek voetbal wat jullie aan het spelen zijn. Jullie VHPers moet nu stoppen met het gezeik. Mensen zijn het zat om de flauwekul te lezen. Hoelang willen jullie doorgaan? Als je constant achteruit blijven kijken ben je bang voor iets en tevens krijg je pijn in je nek van. Houden nu aub op met het gelul …Stopt met jullie psychologische oorlogsvoering. Sommige mensen hebben het door.. Hup …aan de slag om het land vooruit te brengen.


  Maak melding

 17. Luister ff. Ik wordt er een beetje schijt ziek van wat Bouterse gedaan heeft. Sluit en hem op pak alles wat ten onrechte vergaard is of zwijg een keer!Het volk weet al dat Bouterse een klootzak is.Gaan jullie het verschil maken met al die familiare benoemingen?we hebben niks aan spang tories. Bevries hun rekeningen. Ondertussen staan alle bezittingen
  van boefdraad nog daar waar ze waren en nog steed op naam.hij bewijst dat hij geld heeft met al die kortgedingen van hem. is er inmiddels al een internationale arrestatiebevel voor boefdraad?Heeft santhokie al rechtshulp gevraagd aan Nederland voor die witmang die naar Nederland is gevlucht.Er zijn genoeg mensen die een misdaad in Nederland hebben begaan en in suriname vastgezet dus kan ook in Nederland. Die bouta tories beginnen steed meer op misleiding te lijken.
  welke maatregelen gaan er tegen Bouterse genomen worden,op den duur was hij einverantwoordelijk voor alles of zie ik dat verkeerd?

  Hey wil je rijk worden in suriname ga de politiek in. Minister kong eerste day nanga fiets na een paar maanden helikopter tap ing dak want huis meteen voor een miljoen waard.

  Dus meneer de president en vice-president in mijn gedachten zijn jullie ook aan het devalueren. Ga zo maar door.

  Ps mijn mening!


  Maak melding

 18. Voor de verkiezing was het de NDP die constant de VHP vals beschuldigde !
  Altijd was het de schuld van de VHP.
  Nu komt hun poep boven drijven en wordt het duidelijk dat het niet de schuld van de VHP was maar het is het bedrog van de NDP.

  Het NDP-volk wordt nu een spiegel voorgehouden. En iedereen die de NDP sympatiseerde moet beseffen dat de NDP een dekmantel is voor een criminele organisatie.

  Het is geen kwestie van vinger wijzen en schuld geven maar een kwestie van de oorzaken en feiten benoemen. Dat de NDP de feiten niet kan verdragen is begrijpelijk, want hun handelen blijkt desastreus te zijn geweest.
  Na so a torie de !

  En wees niet bang, er wordt geregeerd maar ook maatregelen treffen.
  De regering Santokhi is Full Speed bezig met regeren.
  Het volk heeft een goede keuze gemaakt.

  Tra fas no de, wi no sa frede. Krakti !


  Maak melding

 19. @Pakiratigrie en Glen,

  Jullie willen niet aanhoren hoe de VERNIETIGER VAN SURINAME het land VERNIETIGD heeft.

  Waar is Hoefdraad? Taigi mi or Boefdraad de nanga KKA.

  ALLE KUMAKOISI LOVERS ZIJN DEBET AAN DE TELOORGANG VAN SURINAME


  Maak melding

 20. De blaffende Paarse Honden willen niet dat de Coalitie Regering … EVALUEERT … wat er in de afgelopen tien {10} jaar aan …. VERNIETIGING …. heeft plaatsgevonden.

  De Coalitie moet haast maken … binnen een mum van tijd … orde op zaken stellen … zodat zij { de PAARSE HONDEN } kunnen zeggen … Volk van Suriname …. ziet u er was … er is … niets aan de hand.


  Maak melding

 21. Weer dat zelfde gelul van Idris! Jullie hebben, omdat dat de makkelijkste manier is om geld te scheppen de SRD gedevalueerd en niet de vorige regering!! Stop met dat liegen en bedriegen, ga werken, lummel!! Deze regering bestaat echt uit lummels en hun falen wordt door soortgelijken als deze sjacheraar goedgepraat!! Maar we hebben jullie allang door!!


  Maak melding

 22. @ Glenn & Afiba,

  Ooit gehoord van oorzaak en gevolg? En Afiba jou uitspraak getuigt van een onderwijs-niveau dat zo laf en laag is dat het in de moderne WESTERSE / ONTWIKKELDE wereld niet meer voor komt…en waarschijnlijk schadelijk zou zijn voor nakomelingen, zie jezelf als resultaat. Terzijde van de goede suri’s en ongeacht welk geloof of ras, zijn types als jij een groot voorbeeld van ( om het in jou woorden te benoemen ) een GROTE KANKER-gezwel voor de suri-samenleving met zulke uitspraken… En namens vele : zsm uitroeien met chemo voor het uitzaait in het ” lichaam” van moeder SURINAME…Of je nou van reacties wil uitlokken houdt of niet… als SURINAME je niet bevalt, dan donder je op naar Uganda ofzo… Suriname is niet van jou, je bent net als bijna iedereen een gast, ” geadopteerd ” door moeder suriname, dus ik ZEG je gaat leren met je mede SURI- broeders en zusters om te gaan en problemen op een beschaafde manier samen op te lossen en anders zorg je maar dat je zelf oplost stuk schande voor je (voor)ouders…


  Maak melding

 23. inderdaad wordt er best geklaagd over de vorige regering en je zou kunnen denken dat het te veel is, maar het is wel functioneel, omdat mensen hun ogen moeten open gaan. de vorige regering had geen mondkapjes, maar oogkapjes (blindfolds) voor de mensen. die moeten eraf en mensen moeten verder ook de koffie ruiken ’s morgens vroeg.


  Maak melding

 24. Lucienneke….

  Slecht bericht gehad vanmorgen van de RECLASSERING en UWV ?????

  Kansloze, geïndoctrineerde, paranoïde paarse pauper.

  De verpletterende verkiezingsaffstraffing doet pijn hè.

  Het volk heeft de criminele organisatie NDP en de veroordeelde massamoordenaar massaal UITGEKOTST.

  🥊🥊🥊🥳🥳🥳👋👋👋


  Maak melding

 25. Angst overheerst
  het groepje neemt toe en af
  Af waldo wayamboo
  toe ric glenn
  Wat is hun tooegveegde waarde nul, komma nul
  Het enige dat ik steeds van ze lees is kijk ajb niet achterom, dat lees ik ook van rbrown
  Waarom toch niet
  Het antwoord ligt voor de hand. Deng mang frede
  ja jullie partij heeft zich ongelooflijk verrijkt, misschien hebben sommige van jullie ook een kruimel gekregen.
  ja, jullie partij heeft Suriname naar de afgrond gebracht.
  JUNK status
  of zoals de fossiel zei; als ik Suriname niet kan krijgen dan zal niemand haar krijgen. Ik vernietig haar en zoeken jullie het maar uit. Ik zal geen slapeloze nachten krijgen.
  Sommige teringcriminelen zijn al gevlucht, toch blijven jullie hopen, hopen waarop? Op een grote berg schijt midden op je kop
  Ik wens jullie alle slecht toe dat er maar bestaat
  Laat een ding duidelijk zijn
  Nederland zal jullie geen cent cadeau geven. Ga het halen waar het is, jullie hebben genoeg gehad en dit aan adviseurs, ministers, spookambtenaren, en nog meer gespuis gegeven.
  Santokhi weet dit en zal Nederland, noch de Surinamers in Nederland met een Nederlandse nationaliteit om geld vragen
  Investeren mag, wordt iedereen beter van.
  JULLIE TERINGSCHURFTIGEN, ZICHZELF NDP NOEMEND HEEFT HET LAND VERNIETIGD EN ER KOMT IEDERE DAG MEER STRONT TEVOORSCHIJN.
  HOE KAN JE MET JEZELF LEVEN!


  Maak melding

 26. @ Glenn,

  Denk jij ook zo over de slavernij en arbeidcontracters ( misleid tot slavenwerk ) of apartheid? ” Niet naar verleden kijken” ? Of alleen wanneer je dom gelul uit komt? ( zeg maar anti VHP, voor anderen ANTI een bepaalde etniciteit ) Leer alvast, je gaat met alle positieve mensen moeten werken ongeacht kleur of ras anders eindig je naast een winkel die vrouwen en kinderen lastig valt… ‘ heb je een SRD voor me?” … Stilstaan heeft geen zin, maar je moet OORZAAK en GEVOLG niet vergeten, anders kan je ook niet vooruit denken DOMBO! Ondanks shit-verleden kunnen de meeste ( hoe zwaar het ook is ) verder denken en plannen…JIJ daarin tegen bent geestelijk nog steeds een geestelijke slaaf en kan je niet zonder een BAAS…Misschien moet je je probleem bij jezelf zoeken …Suri-syndroom ( afg. stockholm)? Wees realistisch: met een lege kas en toren hoge schulden mag je ” JEZUS ” zelf zijn maar dat fix je niet in een paar maanden…dat weet een normaal ontwikkeld kind van 6 zelfs… Trouwens over aan de slag gesproken, wat doe jij voor de samenleving, waarom begin je niet zelf je eigen politieke partij/sekte? Er zijn enkele , ook hier, die het fijn zouden vinden… En nu zoals jouw BAAS of een NL BAAS zou zeggen : TJOP TJOP …genoeg frustatie geuit, nu weer aan het werk voor je land…fijne dag!


  Maak melding

 27. Realitymaster@ Kruipt lekker terug in je hol waar je vandaan komt.Probeer je de mij mond te snoeren??? Lekker blijven mopperen. Ik heb geen politieke voorkeur. Wat heeft Suriname aan mensen als jij? Ik schrijf wat ik wil. Ik hoef niet mee te hollen met de grote massa. Bevalt het jou niet… dan zeg ik maar van..Jammer dan. Ik ben niet te gast in Suriname. Ik ben allang weg uit Suriname om zulke idioten als jij niet meer te zien. Blijft maar 100 jaar lang zeuren over Bauta…Het komt Suriname ten goede. Ga Bouta oppakken voor de december moorden dan praten verder over politiek.

  Henry.@@ Ik zou niet weten waar Hoefdraad is. Dat is jullie groot probleem. Zeg je iets tegendraads dan ben je een paarse rat of weet ik veel. Klagen over Bauta zijn jullie goed in, maar het lijkt of sommige van ullie hetzelfde doel nastreven Mensen de mond snoeren. Hell not

  Trouwens…. politiek kan mij gestolen worden. De meeste politieke figuren zijn nep als ik weet niet wat.


  Maak melding

 28. Als ndp liefde heeft voor Suriname en echt ontwikkeling voor ogen heeft voor het volk zoals ze hebben beweert in het verleden, laten ze dan alle leningen van hun regeerperiode overnemen zodat het land en volk zich kan ontwikkelen. Maar ze konden zelf geen antwoord geven wat is gebeurd met die 200 miljoen dollars dat verdwenen is tijdens hun regeerperiode. Nu willen ze op alles een antwoord van de huidige regering. Eigenlijk hebben ze geen recht van bestaan hier in Suriname. Zijn anti-SURINAME en meer pro-ik en friends. Nog steeds is hoefdraad voorvluchtig. Als ik weet dat ik niks illegaal heb gedaan, waarom zou ik me verstoppen? Nu ie kiebri, ben je bang hoefdraad? Je billen knijp 🙂


  Maak melding

 29. @Glenn

  Als je van het land Suriname houdt moet je ondubbelzinnig afkeuren wat de VERNIETIGER VAN SURINAME met het land gedaan heeft.

  Glen, jij bent deze MOORDENAAR aan het verdedigen vandaar mijn vraag aan jou waar Hoefdraad is?


  Maak melding

 30. @realitymaster: bIk zou denken, als ik jou retoriek bekijk en het schuim op je bek zie, dat je de moderator bent. Ga je mond afvegen, daty schuimbekkend relaas van jou slaat kant nog wal. Je laat ook weer eens duidelijk zien van welk ras je bent, ik moet me inhouden om niet te schrijven van een verfoeilijk ras gezien jullie gedragingen op dit forum. Als je zonodig je moet mengen in de discussies, doe dat dan inhoudelijk en leg je haat jegens andersdenkenden, voor jou zijn dat NIET VHPers, voor even aan banden. Je zal zien hoe bevrijdend dat voor de ziel is…..ach ja, vaak zijn jullie verloren zielen en niet vatbaar voor rede.


  Maak melding

 31. Faya Mang 10 september 2020 At 10:16
  @@@Daga Interpriso & co
  Dan heb je jezelf laten oplichten. Dit getuigd niet van kundigheid. Je had beter een bedrijfsadviseur kunnen inschakelen””””””””””#######

  Nee hoor! Gemaakte contracten moeten door beide partijen nageleefd worden. En daar hield ik me aan. Helaas is Suriname failliet gegaan, in combinatie met zakkenvullers, wanbetalers en oplichters waardoor ik ben vertrokken. Hier in Nederland heb ik een goedlopende beveiligingsbedrijf. Dus zaken doen met suriname(rs) behoort volledig tot de verleden tijd. Ik kan mijn hypotheek gewoon betalen hier.


  Maak melding

 32. Ja en weer zo’n beschuldigend vingertje naar de vorige regering. Blijkbaar is het lastig om verkiezingsbeloftes na te komen en dan rest er niks meer dan vingerwijzen. Dat de koers tot februari stabiel was en vlak voor de verkiezingen omhoog gestuwd werd wordt verder maar klakkeloos aangenomen als een NDP probleem. Maar het kan natuurlijk ook prima uit de hoek van de VHP zijn gekomen om te helpen de verkiezingen te winnen.
  Inmiddels is de koers boven de 18 voor de euro. De huidige regering gaat zich in de vingers snijden als het zo door gaat.

  Verder schaar ik mij achter @Glenn. Als je kritisch bent dan ben je gelijk een paarse rat. Iedereen loopt vanaf de Noordzee klakkeloos elkaar na te praten. Ook ik ben al jaren weg uit Nederland. Ben politiek niet gebonden aan een partij. Ik kijk per dag wat een regering doet. Ik ben niet blij met de strapatsen van de NDP maar wat de huidige regering doet is om te janken.


  Maak melding

 33. Beste mensen…., Vandaag komt de Surinaamse overheid met het bericht ‘dat ze meer tijd nodig heeft’ en overleggen de regeringspartijen.. Suriname heeft een berg aan schulden overgehouden van de ndp-regering…De waarde van de srd, de Surinaamse munteenheid is geveld door de ndp.., dat is al stressvol voor de samenleving.. Winkelprijzen zijn gaan stijgen.. . Een debat over de kwestie…, systematische wanbeleid van de ndp is ook al jaren aan de gang. Nu een persoon .. Hij Gilmoor H., was als ndp- minister van financiën grotendeels verantwoordelijk voor het departement… Gilmoor H was naar Guyana gevlucht om te voorkomen dat hij door autoriteiten ondervraagd kon worden… Feit is dat hij Hoefdraad veel geleend geld van de Amerikanen, in corrupte omstandigheden heeft laten verdwijnen… Wat de oplossing gaat worden, is nog onduidelijk… Mogelijk wordt hij ook berecht in de Verenigde Staten… Dan is hij nog niet jarig zult U denken…, en dat is zo.. De Amerikaanse financiële instellingen hebben tijd nodig om de praktijken van Gilmoor H en companions in kaart te brengen en met een brief te komen.. . Wat betreft Covid-19.. . Het is crisis en crisis vraagt om actie”.. Mensen voor nu even sterkte en vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding

 34. Voor 1 Euro moet je tussen de 17 en 20 Srd neertellen
  Voor 1 Usd moet je ook minimaal 17 Srd neertellen.
  Over een week zal er weer een stijging zijn.

  DAT IS DE REALITEIT…


  Maak melding

 35. Het beste is om al het geld in omloop gebracht tijdens bouta dictatuur bewind.te vervangen.Het geld in omloop tijdens bouta heeft geen enkele waarde en nergens ter wereld wordt het geaccepteerd.Met regering Santokhi aan de macht gaat onze geld eenheid zijn waarde terug krijgen maar eerst moet alles dat ons doet herinneren aan bouta dictatuur weg geveegd worden en ons geld moet met een nieuw kenmerk in omloop gebracht worden.
  Bouta heeft ons geld enkele malen verwisseld en gedegradeerd tot 0.Het is van groot belang om het geld in omloop in de samenleving tijdens zijn bewind te vervangen.Het hoeft niet gelijk in 1 keer te gebeuren maar in fasen om alle chaos te vermijden.


  Maak melding

 36. Allerlei spannende dingen lees ik en vele opties worden gepresenteerd. Volgens wetgeving kan een officier van justitie in kader van een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijk financiële wandaden de Rechter Commissaris verzoeken een machtiging tot inbeslagneming of beslaglegging te verstrekken. De OvJ heeft tijdens het onderzoek al het nodige in kaart gebracht en dan kan een dergelijke machtiging ervoor zorgen, dat niemand ergens bij kan.
  Volgens mij zijn er bepaalde lieden al als verdachte aangemerkt en zou dat kunnen. Gewoon beslaglegging van roerende en onroerende goeder/zaken. Bij financieel onderzoek betreft het niet enkel de meest recente “verdiensten”, maar zelfs mag beslag worden gelegd op vermogen welke reeds voor de aanvang van de “oneigenlijke handelingen” was vergaard. Beslaglegging op alles dus. Er zullen meerdere lieden zijn die kunnen worden aangemerkt als deel te hebben genomen aan een criminele organisatie. Bouta als leider zei zelfs “zand erover” toen, maar nu is het andere koek.


  Maak melding

 37. Deze regering en alle vorigen zijn dus het product van een
  tegenstrijdig en verdeeld begin. Vandaar dat het steeds slechter gaat en niemand
  en dan ook niemand in staat is een nieuw begin te maken.

  Een nieuw begin is alleen mogelijk wanneer men vanuit het universeel denken
  een regering vormt en niet van uit individualiteit en etniciteit.


  Maak melding

 38. @@@Robles … ” Ook ik ben al jaren weg uit Nederland ….”!
  Je bent uit Nederland gevlucht … je werd wegens Oplichters Praktijken …. gezocht !!!

  Vertel de waarheid … OPLICHTER … het moment dat je voet op Nederlandse bodem zet word je gearresteerd. Je bent jaren geleden …. met je compagnon …. naar Suriname gevlucht en heb shelter gevonden bij de Nationale Dieven/Criminele/Berm Partij.

  Ook in Suriname heb je mensen OPGELICHT … er zijn toch aangiften tegen je gedaan bij het OM.

  @@@Robles …. de Nederlander { Ned. Nationaliteit } … ik hoop dat de Regering … je na een eventuele veroordeling het land uitzet.


  Maak melding

 39. @ Glenn

  Wie is nou de hypocriet? Zal het op een nette manier uitleggen, lager school niveau …Wie zei hier boven ” Jullie VHPers moet nu stoppen met het gezeik “…Met je zogenaamde geen politieke voorkeur? Dus je hebt geindoctrineerde NDP beeld van VHP met een etnische voorkeur? Volg je je zelf nog? Nee niemand wil jou de mond snoeren, integendeel we horen graag je mening met alle…ter genot van de meerderheid ( sarcastisch bedoeld )… Dus zo denk je over surinamers in SU : ” Ik ben allang weg uit Suriname om zulke idioten als jij niet meer te zien ” Voor jou info …woon al decennia’s in NL en SU. Wie ben ik om ” Bouta ” op te pakken… Hiervoor heb je juridische wegen ( recht & democratie ) en uiteindelijk de hoge machten daarboven. Mijn streven is dat elk suri kind een toekomst krijgt of ieder geval de eerlijke kans krijgt en beschermd wordt tegen types als jij die niks aan het land bijdragen, verdeeldheid willen zaaien op een manupilatie niveau van schoolplein KLEUTERSCHOOL …. Dus blijf jij niet in je hol zitten of wacht je op je “zakcentje” van ….? ohhh zo lief….


  Maak melding

 40. @ Pakiritigri
  Je maakt het wel erg bont met de opmerking:
  “Het slachtoffertje bestaat niet meer ,het is getransformeerd tot deze huidige regering en is daardoor dader geworden.”

  En wel om de volgende redenen
  1. Slachtoffer is niet de huidige regering, maar het volk. Het volk van Suriname
  2. Een vrouw die verkracht is, herkend haar dader en beschuldigt hem of haar van verkrachting. Volgens jouw theorie is daarmee de kous af. Zij moet het achter zich laten en is getransformeerd tot dader.

  @ Delano. Je bent behoorlijk ontstemd dat er geen vooruitgang wordt geboekt merk ik.
  Maar bedenk wel dat niemand twee keer voor het zelfde vergrijp kan worden veroordeeld.
  Dus als nu criminelen voor het gerecht worden gebracht en de zaak is niet volledig dicht getimmerd en de dader wordt hierdoor vrijgesproken of komt er met een lichte straf van af, is ook niet wat je wilt.

  Wat het artikel betreft;
  1) Wie is Idris Naipal?
  Zomaar een willekeurig persoon, net als wij.
  Of is hij lid van de regering?
  Indien hij geen minister is, dan begrijp ik de reactie van sommigen hier niet, die verwijzen naar de regering. De regering heeft dan part noch deel aan deze ingezonden brief.
  Apart, dat er dan met de vinger wordt gewezen naar de regering

  ik las het en haalde mijn schouders er voor op. Inhoudsloos. Apart dat waterkant zoiets publiceert. Wat zegt deze man dat nog niet bekend was?
  Ik heb enige tijd geleden aangegeven dat mijns inziens in 2012 de basis is gelegd voor de devaluaties.
  Ik weet niet wie de minister van financiën was noch wie governor was. Hoefdraad was wel in functie, maar welke functie hij bekleedde weet ik niet
  Wat ik wel weet is dat de helft van de goudvoorraad is verkocht en dat dit bedrag niet in de schatkist is gevloeid. Immers de officiële reserves zijn met $ 300 mln afgenomen

  Als je de bodem onder iets weghaalt zal de zaak instorten. Deze bodem is in 2012 weggehaald

  Een ieder mag zijn mening hier op Waterkant geven, al zou je dat 100 keer willen herhalen.
  Lees het of lees het niet.
  Aan de mensen die van mening zijn dat ze neutraal zijn zou ik willen vragen
  Noem mij drie zaken, die er toe doen, die slecht zijn gegaan onder de ndp en
  noem mij drie zaken, die er toe doen, die slecht zijn gegaan onder deze regering


  Maak melding

 41. Er zijn nu een hoop van die klojo’s die zeggen je moet niet als huidige regering in de achteruit kijk spiegel kijken. Deze zelfde ratten die dit zeggen hebben hun mond wel vol voor herstelbetalingen wat hun allemaal is aangedaan vanwege het feit dat hun voorouders het slavenbestand zijn ingejaagd. Ik zal het maar niet zeggen wie dit systeem heeft helpen faciliteren in Afrika. Hun eigen nobele mensen, die hun eigen mensen verkochten aan de blanken.
  En wat voor beleid heeft de NDP de afgelopen 10 jaar gevoerd?
  Een beleid van verschroeide aarde, een beleid van overal in de wereld geld lenen, een beleid van monetair financiering, een beleid waarbij onze resources zijn verkocht aan het buitenland, een beleid waarbij heel veel gestolen geld in het buitenland is gerepatrieerd, een beleid die geleid heeft tot verrijking van de NDP mensen, een beleid die heeft geleid tot de geboorte van verschillende NDP miljonairs. Alle valuta bij de Centrale Bank is verdampt. Anders zou de regering Santhoki nog interventies kunnen plegen om de SRD te stutten.
  Er is zoveel geld in de economie gepompt door monetaire financiering, dat er nu geen houden meer aan is. Denk aan de verkeersvergelijking van Fisher. M x V= P x T.
  De SRD was allang gedevalueerd. Het was al toilet papier geworden en daarbij is de NDP debet aan. De dieven zoals Boefdraad. Deze mensen moeten levenslang worden opgesloten.


  Maak melding

 42. @Lucien

  Haha nu zal je het krijgen …spuit 111111…. over HOLLE RETORIEK gesproken, wie bagatelliseert de feiten? Wie heeft vooroordelen in dit geval over blijkbaar hindoestanen? Ik zou de moderator zijn volgens jou…..hahhaha …wat een looser… voor jou info… we zijn mix van hindoestanen, creools en javanen, met als geloof rooms katholiek, hindoe, christen en moslim… Dus zal IK me moeten inhouden, gezien jij over een verfoeilijke ras praat ( wederom de hindoestaan) die ook een mede pilaar vormt in su samen met andere etniciteiten? JIj moet je bek gaan spoelen met palm of gramoxone, dat zou iedereen om je heen RUST geven EN bevrijdend zijn voor je eigen tekorten … Dit noem jij voorbeeld ” voor je volk en de jeugd ” ? Su gaat SAMEN groot worden, wen er maar aan …Wie ben jij om te bepalen of ik voor de toekomst van kennisvolle su-jeugd ga en hun bescherm tegen types als jou, schijt roepende *** racisten als jij, mezelf moet inhouden? Gelukkig weet ik uit ervaring dat er bij elk geloof of etniciteit er meer goede mensen zijn om Su groot te maken…En om ff op jou niveau te gaan, misschien dat je het dan begrijpt….ben je gefrustreerd omdat je waarschijnlijjk het product ben van een geruilde RAY-BAN ? NOGMAALS ALS!!! ik voor welke politieke partij ZOU moeten kiezen,ongeacht ras/geloof kijk ik naar de Feiten en cijfers, maar sowieso tegen rascisme en voor onschuldige jeugd … Feiten feiten feiten fijne avond!!!


  Maak melding

 43. Met leugens en bedrog aan de macht komen dan moet je nu het gelag betalen.
  Zelf VHPers schelden Chan nu uit.
  Enige wat hij kan is benzine omhoog, valuta omhoog, en bruggen schilderen.
  Chan had gedacht dat Nederland stond te wachten met miljoenen euro’s, dat die diaspora mensen geld zouden sturen. Elke keer hoor ik hoe Amerika (die zelf super schulden heeft) en Nederland klaar staan om te helpen. Dromen.
  Valutawet die werkte zaten ze dwars, ni schijt Chan, vrienden willen wat voor wat.
  Opgelicht van je srd 1,8 miljoen. Pe yu fenie a monie??
  Waarom naar Su gekomen ermee???


  Maak melding

 44. Wendy, ben helemaal eens met jou opmerking. Deze regering heeft nog niets positiefs gedaan wat het bestrijden van Covid-19 virus betreft en ook niets gedaan wat de armoedebestrijding betreft. Integendeel is de valutakoers flink omhoog gegaan en alle prijzen in de winkels zijn gestegen. Benzineprijs is omhoog gegaan. De regering is nog steeds met zichzelf bezig. Al twee maanden is de regering bezig met benoemingen van familie, vrienden en sponsoren. Wat heeft deze regering concreet voor de sociaal zwakkeren gedaan. Niets!!!!!! Nu pas gaan ze met pakketten langs en moet het arme volk een deel zelf betalen.


  Maak melding

 45. De coalitieregering onder leiding van Zijne Excellentie Chandrikaperkash Santokhi verdient en moet alle steun van de totale Surinaamse bevolking krijgen om de vele uitdagingen waarin de vorige regering en de Covid-19 Suriname zit.

  Het vergt tijd en geduld en offers van de totale Surinaamse bevolking.

  Chan o set in boen


  Maak melding

 46. Wendy jullie hadden gedacht dat wij klaar zouden staan voor jullie.
  Jullie dachten we stelen de boel bij elkaar en dan gaat vhp voor ons bedelen en krijgen we weer geld. ze krijgen medelijden met ons en dan kot alles weer goed.
  Me go
  Niets ervan vreet je eigen stront maar op


  Maak melding

 47. Reminder.
  Bron: Crimesite

  Over benoemingen, dekolonisatie, etc. gesproken ..

  ” …

  De Surinaamse president Bouterse heeft een veroordeelde drugscrimineel benoemd tot hoofd van de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst CIVD. Het gaat om de oud-militair Hans Jannasch die betrokken was bij de exploitatie van een xtc-laboratorium in Paramaribo dat in 2003 door de Surinaamse politie werd ontmanteld. Dat schrijft de NOS.

  Acht jaar

  Hij kreeg daarvoor een gevangenisstraf van acht jaar. In 2010 is hij vervroegd vrijgelaten. Sindsdien trad Jannasch op als beveiliger van Bouterse. De CIVD is de belangrijkste geheime dienst van Suriname en heeft veel bevoegdheden en macht. Vorige week maakte Bouterse op een persconferentie bekend dat er voor de functie van Hoofd CIVD drie kandidaten waren. Jannasch volgt George Biervliet op die vorige maand om niet nader genoemde redenen uit zijn functie werd ontheven.

  Nederlander

  Het xtc-laboratorium waarbij Jannasch was betrokken produceerde pillen voor de Verenigde Staten. Het was opgezet onder leiding van de Nederlander André ten Kleij. Deze kreeg van de Surinaamse rechter tien jaar cel. 

  … “


  Maak melding

 48. De coalitieregering onder leiding van Zijne Excellentie Chandrikaperkash Santokhi verdient en moet alle steun van de totale Surinaamse bevolking krijgen om de vele uitdagingen op te lossen waarin Suriname in verkeert, naast de Covid-19 die ook een rol speelt en ook moet worden opgelost.

  Samen werken en samen sterker.

  Houd u aan de COVID-19 maatregelen, 0a:
  – gezichts-en neusmaskers dragen, vooral in winkels, kantoren, in gebouwen,
  – houdt u 1,5 – 2 meter afstand van elkaar,
  – geen samenscholing van mensen,
  – handen goed wassen met water en zeep en dit goed afspoelen,
  – ramen open zetten in huis, winkels, gebouwen voor een goede ventilatie,
  – enz, enz.

  Houdt u aan de regels, voor u eigen best wil, uw eigen gezondheid en ook van derden.

  Chan o set in.

  Geeft u Chan de kans om zijn werk te doen.


  Maak melding

 49. Idris Naipal staat weer te liegen. Hij is met een afleidingsmanoeuvre bezig om de neerwaartse diepe duik van Santokhi tegen te houden. Hij voelt letterlijk de nattigheid in zijn onderbroek manifester worden. ” Wo sit ing” lijkt steeds verder van de horizon te verdwijnen.

  Naast de openlijke vriendjespolitiek zal het leven in Suriname onder Santokhi alleen maar duurder worden. De devaluatie van de SRD is onder Santokhi in gang gezet door een misberekening van zijn adviseurs in het clubje VES. De koers gaat binnen niet al te lange tijd oplopen naar 1 op 20 voor de US dollar zodat er gretig uitgewassen kan worden. Sommige cambio’s gaan zelfs meer bieden. De Cambio’s bepalen het monetaire beleid van Suriname en niet de autoriteiten.

  Met een devaluatie heeft men een doel voor ogen. Onder Bouterse wist men dat een devaluatie niet nodig was. Een devaluatie moet bijvoorbeeld het Surinaams product ( grondstoffen) goedkoper maken voor buitenlandse kopers. De export moet dan stijgen hetgeen goed goed zou zijn voor de economie en de werkgelegenheid. Maar Suriname heeft op dit moment naast goud, hout, aardolie en een beperkt aantal landbouwproducten niet veel te bieden. Idris draait het hoofd weg voor de rol van de cambio’s. Zij zijn de oorzaak van de prijsopdrijving.Misschien lukt het Nederland om Santokhi onder druk te zetten zodat hij de cambio’s kan verbieden. Jammer dan voor de familie van Idris Naipal.


  Maak melding

 50. henry 10 september 2020 At 21:22
  Hey DOMME WENDY,

  HOU LIEVER JE SMOELWERK DICHT HOOR.
  KAULO DONG BEEST

  ====

  Even serieus. Vind je dit zelf nou een normale reactie? Zou je in de kroeg dit ook doen of doe je dit alleen op internet vanachter je toetsenbord.


  Maak melding

 51. @Robles

  De opmerking van die DOMME GRIET WENDY dat de VHP door LEUGENS EN BEDROG aan de macht is gekomen is toch ABSURD.

  Ik kan haar niet niet anders noemen dat ze een KAULO DONG BEEST is.
  De stomste dingen komen uit haar SMOELWERK.

  Ik weet ook dat het zeer onvriendelijk overkomt wat ik over haar schrijft.


  Maak melding

 52. Haha, die rob je doet me denken aan een zware loes bereh, je spuit alle kanten op man
  zoek even in het archief van waterkant je opmerkingen over de devaluaties onder bouterse boefdraad -bb-
  hier is geen houden meer aan. je bent het lachertje op waterkant


  Maak melding

 53. Deze regering kan niet voldoende benadrukken hoezeer de vorige regering heeft gestolen en wat voor een puinhoop ze van het land hebben gemaakt. Wat mij betreft benoemd Santokhi een vaste commissie die het volk elke week rapporteert over de misstanden sinds 1980. Het volk moet heropgevoed worden, zodat ze bij toekomstige verkiezingen niet dezelfde fout maakt als in het verleden. Het macho “revo” gelul heeft Suriname niets opgeleverd, integendeel is het land bankroet en leeft het volk nu in armoede.
  Alle shit die het land Suriname nu ondergaat is te herleiden naar die ene nacht in februari 1980.


  Maak melding

 54. HET KAAL PLUKEN VAN DE ROVERS VAN HET VORIGE PARLEMENT WEET SANTOKHI WEL WAT DAT WOORD BETEKENT IK DENK HET NIET,
  DIE SANTOKHI DIE WEET NIET HOE HIJ SCHONE SCHIP MOET MAKEN DIE DOMME BOELER.
  VOLGENS MIJN DENKT SANTOKHI LAAT ZIJ MAAR GENIETEN MET DIE MILJARDEN EN IK LAAT DIE ARME BEVOLKING KRIPEREN VAN DE HONGER VOORAL DE OUDEREN EN GEHANDICEPTEN DIE HET OMGEREKENT 30 EURO PERMAAND ONVANGEN.
  ZO GENAAMD IS HIJ ER MEE BEZIG. ALLEEN ZOGENAAMD. HIJ ZIT OP ZIJN LUIE REET ALLES TE VERLENGEN WANT HIJ ZELF HEEFT TOCH GENOEG TE VRETEN DUS WEG MET ANDER MANS PROBLEEM. VOOR DE VERKIEZING HAD HIJ WEL EEN HEE GROTE BEK,


  Maak melding

 55. Wendy, legt de vinger op een zeer gevoelige plek. Het lijkt alsof zij door een wesp worden gestoken. Zij moeten afkicken van de leugens waarin zij in zijn getrapt. Het gaat niet goed met Chan en zijn regeerteam. ” Wo sit ing ” , is voor hen niet haalbaar. Het ” geld ” van de diaspora lijkt meer op een luchtspiegeling . Amerika en Nederland staan niet te springen om Chan financieel bij te staan. Zij gaan strenge eisen stellen. Dat wordt Chan zijn politieke dood als hij de eisen inwilligd. Chan en zijn adviseurs hebben al ver uitgewerkte plannen om een van de oliebronnen al te verpachten zodat zij aan geld kunnen komen. Waren het niet Gajadien en de grondrover en racist Jogi die met veel bombarie de regering Bouterse beschuldigden dat zij een van de oliebronnen wilden verpachten voor geld. Karma is een bitch.


  Maak melding

 56. Hallooooo, zitten we elkaar weer lekker te verketteren, zo bouwen we geen land op. De regering Santhoki heeft niks aan de diaspora hier op waterkant, alleen maar schreeuwers.
  De diaspora in nederland denkt dat zij beter instaat is Suriname op te bouwen dan de Suri’s in Suriname, ze denken beter de problemen aan te kunnen, ga lekker dromen, haha, of ze moeten de Nederlandse bril afzetten.
  Degenen hier met hun grote toeter, tegen hen wil ik zeggen, ga het eens proberen, koop een enkeltje KLM, (met de SLM willen zij al niet vliegen) geef je op bij Santhoki , het OM of probeer een eigen toko, dan wil ik zien wie het uithoudt.

  Nederland kent een keurig aangeharkte economie, Suriname evenwel kent maar voor nog geen 30% een keurig aangeharkte economie, de rest is een “BROEJA” economie, met heel veel losse werknemers, hosselaars, (deze werken alleen als zij geld nodig hebben), maw nog geen 30% zorgt voor de ruim 600.0000 inwoners.

  Ga je met deze elementen een bloeiende economie onderhouden, ik geeft je het te doen.

  De Surinaamse Overheid is weinig instaat genoeg inkomen te genereren, op dit moment, zal dus blijvend buitenlandse hulp en financiële injecties nodig hebben, is geen schande.

  In Suriname zeggen ze, “hier doen wij alles anders” niks lijkt op wat het is. Ga er heen dan zul je merken wat ze hiermee bedoelen.

  Dit is maar een (1) voorbeeld waarmee Su te kampen heeft


  Maak melding

 57. @wouter, onder de regering Bouterse wilde men de cambio’s aan banden leggen op aandringen van diverse deskundingen. De Cambio’s blijken een uitstekend instrument te zijn om illegaal geld wit te wassen. Zij ondermijnen het monetaire beleid van de autoriteiten, verzwakken de positie van de algemene banken, stimuleren belastingontduiking, de prijzen van goederen worden door toedoen van de cambio’s omhoog geduwd. enz. Santokhi is gegijzeld door de cambio’s omdat zij zijn verkiezing hebben gesponsord.

  Wendy, heeft gewoon een scherp oog op zaken. Heel veel mensen zijn teleurgesteld door de regering Santokhi. Recent was Marshia Neus in een uitzending van Radio Mart in Amsterdam. Ook zij geeft toe dat mensen totaal misleid te zijn. Zij hebben o.a. Marshia, Curtis en anderen gebruikt om politieke winst te halen. Er was hiervoor gewaarschuwd. De crisis gaat alleen maar erger worden in Suriname. Santokhi en zijn regeerteam kunnen het niet aan. Santokhi kan geen lead nemen om de crisis het hoofd te bieden. Zijn droevige treintje gaat ontsporen. De maatregelen die zij uit het boekje halen gaan ontzettend veel banen kosten. Hij probeert thans op een slimme manier de vakbeweging mee te krijgen in zijn plannen. Maar het arme Suriname is niet het rijke Nederland. Dit zal nooit lukken omdat de vakbondsleiders zich uiteindelijk niet naar de slachtbank laten lokken.


  Maak melding

 58. Ben je van plan om 5 jr lang je grieven hier te poneren @robg.
  Eerst vond je dat de cambio’s bewust de koers omhoog hielden i.o.v. president Santokhi, en vandaag vind je dat hij door dezelfde cambio’s wordt gegijzeld, pffff.
  De enige die recht hebben op teleurstelling zijn de stemmers vd coalitie. Niemand heeft de ndp-stemmers iets beloofd.
  Gelukkig beseffen de slimme coalitie kiezers, dat 10jr verderf en rommel tijd vergt om op te ruimen.

  Gaat jullie niet lukken om de boel te verstieren. Wie niet mee wil, snijd in eigen vingers.

  En wendy, ach, ik denk eerder dat de ndp-stemmers die 6 mnd niet zijn uitbetaald zich bedrogen voelen. Deze mensen zullen nooit meer ndp stemmen.


  Maak melding

 59. Jammer hoor veel slap gelul over dit en dat..etnisch of hoe je het wil bekijken…politicians are liars.Suriname heeft geen geld maar iedereen wil daar gaan zitten.why..ye damn right..om de zakken te vullen…gekrenkte vingerwijzing om de schuld af te stoten en de zg “stemVee” te beinvloeden…inderdaad Chan heeft geen toverstok om alles terug te draaien..er is geen geld..waarom dan de belofte dat de koers binnen enkele weken naar beneden zou gaan..nu is het de schuld van Bouterse 1 en 2…same shit..only with other flies on it..sorry sometimes the truth hurt


  Maak melding

 60. @RobG

  Je bakt ze weer Bruin. Bouterse had de Gambio’s niet onder controle en misbruikte Chotalal met dollars om de koers kunstmatig laag te houden . U draait als een tol.

  Bouterse is 1.000% verantwoordelijk voor de koers van de SRD. Na de aanpassing mag RobG Santohki en zijn regering verantwoordelijk houden.
  Als de koers nu 1 op 14 is dan hebben alle mensen die nu verantwoordelijk zijn daar over nagedacht. Behoudens de regering zijn dat nog steeds de zelfde mensen als tijdens de regering Bouters.


  Maak melding

 61. @Esmerald, jij kijkt met een eenzijdig blik naar tien jaar regering Bouterse. Nu mag Santokhi laten zien wat hij in zijn ” mars ” heeft. Economisch beleid is een kwestie van keuzes maken. Als het aan jou en de jouwen zou liggen moest de regering Bouterse in 2013 – 14 zwaar bezuinigen. Nu mogen Chan en zijn regeerteam en adviseurs de bezuinigingen doorvoeren. De basis van de Surinaamse economie kan je niet gelijkstellen met de fundamenten van de Nederlandse economie. De gemiddelde Nederlander heeft een goed vermogen en kan hierdoor negatieve economische klappen opvangen. In Suriname is de meerderheid arm. Bouterse weet dit en zocht naar een aanpak die de bevolking niet hard zou raken in de hoop dat de economie weer zou aantrekken.


  Maak melding

 62. Ach, DIE LAUWPIE ALIAS ROBG TÓCH: IN SURINAME IS DE MEERDERHEID ARM, DAAROM ZOCHT DE VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL TEVENS MOORDENAAR NAAR EEN AANPAK DIE DE BEVOLKING NIET HARD ZOU RAKEN IN DE HOOP DAT DE ECONOMIE WEER ZOU AANTREKKEN: Aldus de afgestudeerde econoom aan de Rijksuniversiteit Groningen.

  Deze econoom RobG dicht de veroordeelde Drugscrimineel tevens meervoudige MOORDENAAR Goddelijke Wonderen toe.

  DIESIE LAUW E DOE NANGA SMA


  Maak melding

 63. Is dat zo, @robg

  “Als het aan jou en de jouwen zou liggen moest de regering Bouterse in 2013 – 14 zwaar bezuinigen. Nu mogen Chan en zijn regeerteam en adviseurs de bezuinigingen doorvoeren.”
  Antwoordt; Dan doen ze ook, waarom klaag je dan.

  “In Suriname is de meerderheid arm. Bouterse weet dit en zocht naar een aanpak die de bevolking niet hard zou raken in de hoop dat de economie weer zou aantrekken.”
  Antwoord; en ja dat hebben ze aan de lijve ondervonden, grootste armoe in de geschiedenis v suri. Zal niet in herhaling treden, maar het is mislukt.

  Volgt u alstublieft de training ‘Strategische economie in de 21e eeuw’. U heeft 5 jr de tijd om uw kennis op te kalefateren.

  Suc6 😘


  Maak melding

 64. @Realitymasturbent: Dat je alleen in de termen grammoxoon en daru kan denken en redeneren zegt genoeg over jou en maakt jou dus een repliek onwaardig. Net als vele leeghoofden hier probeer jij op klungelige manier een standpunt te poneren. Echter jou redenatie, hoeveel woorden of clichés je ook gebruikt, jou cerebrale leegheid blijft manifest. Met het maskeren van middels het aanhalen van je zogenaamde multi-etniciteit houd je misschien de losers hier voor de gek maar mij en anderen niet. Het product van een geruilde Ray-Ban is mij vreemd.. Is dat een ander merk zonnebril of heb je weer gebruikt of…. ik denk dat je aan het spiegelen bent. Vraag het aan de persoon die het kan weten en vraag of ze die bril nog heeft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES