‘Suriname bijna gereed om luchtruim weer open te gooien’

23
Protestbijeenkomst bezorgde SLM-burgers bij KLM kantoor in Suriname
Archieffoto: SLM op luchthaven van Suriname

Suriname is bijna gereed om de deur weer open te gooien voor vliegtuigen uit diverse landen. Dat zegt minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme tegen de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT). Volgens de krant kan het luchtruim mogelijk deze maand weer opengesteld worden.

Op 13 maart 2020 werd voor het eerst een besmetting met het coronavirus op Surinaamse bodem vastgesteld. Het ging om een vrouw die kort ervoor met het vliegtuig teruggekeerd was uit Nederland. Die dag werd het besluit genomen om het luchtruim van Suriname te sluiten.

Nu bijna een halfjaar later kan het luchtruim mogelijk weer opengesteld worden. Volgens de minister is een aantal zaken hiervoor al in orde gemaakt op Zanderij, schrijft dWT.

23 REACTIES

 1. Mooizo gooi alles open en dan ben je over 2manden met 10000 besmetingen.nederland heeft zelfde gedaan en kyk wat nu daar gebeurd.tog willen ze hier kans nemen!!wang Lo ka de in de mang dies ede!!
  gemodereerd

 2. Ik sluit me aan de reactie van nako. Big up nako. Nederland heeft in een week 15000 besmetting geregistreerd. Laat die luchtruim. Check aub de prijzen in de winkel. Oude voorraad wordt gewoon verhoogd met 20 tot 30%. Chan , verkoop een blok van de olie. Maar de volgende regering hoogwaarschijnlijk niet u , zal de vruchten plukken. Als je alle 3 blokken tot productie wilt brengen, gaat het niet lukken. En wij gaan letterlijk dood in de film. Dollars hebben we nu nodig.
  gemodereerd

 3. Men kan aannemen dat er voldoende passagiers zijn die willen vliegen. Laten wij ervan uitgaan dat economische motieven de doorslag hebben gegeven.
  gemodereerd

 4. Mensen niet alles krakeling overnemen.
  Gebruik ook je eigen gezond verstand.
  Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen doen en later.

  Gezondheid is belangrijk!!


  Maak melding

 5. Prima zaak! Waarom moet de economie steeds langer lijden onder dat achterlijke gedrag van enkele onverstandige Surinamers? Laat ze maar ziek worden, dan leren ze het! Waarom moet een ieder die moet reizen eronder lijden?
  gemodereerd

 6. nako.Het help niet alles dicht gooien de brazilianen zijn de boos doeners de braziliaanse president zij toen dat het gewoon een griepje was nu zijn dat de derde land met het propleem.
  gemodereerd

 7. Eindelijk .
  Net 1 dag voor vertrek vanuit ned naar su gaf su een total lockdown af .
  Hoop dat ik eindelijk die kant op kan komen om te bouwen en opzetten van mijn zaak .
  Sorry om te zeggen voor sommigen die pro bouta zijn .

  Maar nu hij weg is zien velen su weer zitten wat ik hier in Ned merk om terug te gaan naar su om te wonen en iets op te zetten .
  Daar ben ik dus ook 1 van .

  Hoop dus dat de Surinamers zich houden aan de corona maatregelen zodat de cijfers van besmettingen omslag gaan en de luchtruim werd opengaan .
  Per vliegtuig vlucht komt laten we zeggen minimaal als elke passagier 1000 euro meeneemt gem 300.000 aan euro binnen per dag dus .
  Dit maal 30 wil zeggen 9 miljoen wat in Suriname dan uitgegeven word .

  Dus houd u aan de corona maatregelen zodat de economie weer kan draaien .
  Dat is in een ieders voordeel .


  Maak melding

 8. Wo ka wakti!!!!! Na kon mang oen wang prei. Straks ga je horen dat ned de schuldige is en dat zij degene zijn die de besmetting hebben overgebracht. Als je corona in su krijgt ben je ten dode opgeschreven!


  Maak melding

 9. Als je dood moet gaan ga je dood.
  Buitenlucht is prima tegen covid. Die mensen die doodgaan zijn vaak degene die zich last aanmelden, onderliggende kwalen hebben slecht voeden.
  Ook dengue is dodelijk maar hoe ga je ermee om. Gewone griep of longontsteking kan je dood laten gaan


  Maak melding

 10. Open gooien die lucht ruim heeft te lsng geduurd. Covid patienten blijven ondanks dat toch stijgen ligt niet aan de mensen die komen als je een test eist bij aankomst of een formulier dat je kan aantonen bij binnenkomst dat je geen covid heb probleem opgelost
  gemodereerd

 11. Nako na ka Dé na you Ede.
  Denk verder dan je neus lang is .
  Sluit alles af en straks heb je geen eten meer .Yo kaf tikie .
  Succes nanga deng dong Matti foe you!!!
  gemodereerd

 12. Waag een gokje, het kan goed uitpakken!
  Covid19 is een ander soort virus, griep enz. enz.
  Deze kunnen redelijk goed behandelt worden, soms geeft het te denken” waar, op de wereld je leeft”


  Maak melding

 13. Het wordt tijd. Hier in Nederland hebben ze het ook gedaan. Kost het land te veel geld .Natuurlijk moet je de denken aan de gezondheid van de mensen, maar je kan het niet eeuwig blijven sluiten.
  gemodereerd

 14. Wij moeten maar leren om ons aan te passen aan de omstandigheden. Als wij ons houden aan de regels zal er minder besmettingen zijn. Covid is en zal blijven. Men kan dan alles sluiten en wat hebben we om op terug te vallen. Geen bal. Zelfs landen die get zich kunnen permitteren kunnen het op den duur niet uitzingen. De regels volgen en naleven is onze redding en geen totale lockdown. Mens neem je verantwoordelijkheid.


  Maak melding

 15. Nergens ben je zeker dat je geen Covid krijgt. Niet in Nederland, niet in Brazilië, niet in Amerika.
  En ja hoe gek het klinkt de economie moet ook draaien. Want wat is het alternatief??? Allemaal werkloos worden?? Niets meer te eten of te drinken?? Zelfs als er een vaccin komt weet je niet wat voor bijwerkingen je daarvan krijgt. Vooralsnog is je aan de regels houden de beste bescherming. En ja dan kan je ook pech hebben. Krijg je geen corona wordt je doodgereden of gekapt bij een beroving. Dus we moeten ermee leren leven. Vroeger durfde men niet hard op te zeggen als je Kanker had. En van aids ging je ook dood. Nu kunnen veel mensen daarvan genezen. Over aantal jaren is dat ook met Covid. Maar ja tot die tijd blijft er altijd een risico. Voor iedereen.
  gemodereerd

 16. De deur moet open gegooid worden. Er zijn vele mensen die hun fam . Willen zien en ook ff eruit willen.
  Mensen moeten uiteindelijk gaan beseffen wat de consegueties kunnen zijn , tav Covid.
  Men gt ten eerste slordig om mt hygiene en distance .
  Als elk mens zich aan de regels houd dan is dat al een positieve uitdrukking.
  Alles moet inprincipe normaal kunnen draaien om de economie weer op gang te krijgen.
  Vele mensen hbbn gn baan en geld om door te leven.
  Laten we met zn allen begrip opbrengen , om elkaar te beschermen.
  We zijn nog lang niet covid vrij.
  Dit zal nog lang duren.
  gemodereerd

 17. kunnen niet wachten op het afreizen naar ons geliefde suriname dus kom maar op covid wel of niet mensen hebben zolang ze bestaan op aarde te maken met virussen en bacillen, en dood gaan we toch is het niet aan covid dan aan wat anders, leef je leven maar laat je niet leven


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.