Ambassadeur wil legale status voor Brazilianen in Suriname

34
Ambassadeur wil legale status voor Brazilianen in Suriname

De Surinaamse minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), Rishma Kuldipsingh, heeft dinsdag de Ambassadeur van de Federatieve Republiek Brazilië in Suriname, Laudemar Gonçalves de Aguiar Neto, ontvangen voor een beleefdheidsbezoek ter versterking van de bilaterale relatie tussen beide landen.

De ambassadeur heeft bij deze gelegenheid aandacht gevraagd voor de vele arbeidsmigranten uit Brazilië en de uitdagingen waarvoor ze staan. Eén daarvan heeft betrekking op het legaal verrichten van arbeid in Suriname. De ambassadeur schat in dat tussen de 15.000 en 30.000 landgenoten van hem zich in Suriname hebben gevestigd.

Een groot deel werkt in de kleinschalige goudwinning in het binnenland en velen hebben een illegale status. De diplomaat heeft het verzoek gedaan om de migranten een legale status toe te kennen op de arbeidsmarkt teneinde die als volwaardige burgers met hun gezinnen te laten deelnemen aan het maatschappelijk leven in ons land.

De door hun verrichte arbeid is volgens de ambassadeur een niet te onderschatten bijdrage aan de economie van Suriname.

34 REACTIES

 1. Moet je de Brazilianen in de goudsector nou echt een legale status geven?
  Met al hun crimineel gedrag en geen belastingafdrachten doen van de gevonden grammen goud?

  Registreer en geef een proefperiode, zoals je hebt bij het aanvragen van een nationaliteit, van circa 2 tot 5 jaar vooraleer de aanvraag kan worden ingediend. Dus geen legale status aan illegalen. Waarom zou je dat moeten doen?


  Maak melding

 2. Voorlopig is zo een gedachtegang uitgesloten mi want het zijn ook de importeurs en verspreiders van Covid in Suriname. Ze komen illegaal, misdragen zich, roven Surinaams goud brengen ziekten en noem maar op. Laten ze in hun land blijven het is groter en daar kunnen ze doen en laten wat ze willen .


  Maak melding

 3. Opzouten met deze criminele bende en nooit maar dan ook nooit hun legaliseren. De vorige leider van Suriname wat een Bobo Jantje die alleen aan zijn eigen hachje dacht, hij was ongeschoold en dom. De huidige sterke leider van Suriname is alles wat Bouterse niet was. Jaaa die Brasaos tekenen zich al rijk met al de rijkdommen die Suriname kent. Laat de ambassadeur maar zijn mond dichthouden en nagaan of in zijn land vreemdelingen ook gelegaliseerd worden. Ja oorlogsmisdadigers misschien !
  gemodereerd

 4. Dit is een not done situatie. Al die roven en moorden die er ook gepleegd worden door deze heet hoofden moet deze ambassadeur direct meenemen naar land van herkomst. Niets legaliseren. Deze ambassadeur komt meteen met zijn eisenpakket. De Brazilianen moeten allemaal terug. Het zijn de afvalligen die, hij vind dat thuis hoort in Suriname. Mensen wees op je hoede. Vrouwen doodslaan is hun werk.
  gemodereerd

 5. Gewoon zo?

  Kunnen illegale Surinamers just like that ook een legale status krijgen in Brazilie?

  Ik zeg, deporteer ze allemaal terug en laat ze netjes weer aanvragen.

  De enige uitzonderingen zijn zij die legaal werken voor een firma die belasting afdraagt.

  Regering van Suriname, let op uw zaak.


  Maak melding

 6. Dit is de eerste stap. Suriname wordt een gewest van Brazilië.
  Met weemoed zal worden gedacht aan Santokhi.
  Wat hebben we gedaan, we hebben die man zo tegengewerkt en kijk wat het ons heeft opgeleverd, nu zijn we het stiefkindje van Bollesenaro.
  😭😭😭😭😭
  gemodereerd

 7. Die Braziliaanse ambassadeur heeft de COVID te pakken. Hij is niet goed wijs bij zijn hoofd.
  Suriname moet echt ophouden zich door anderen de les te laten voorlezen.
  Registreren en terugsturen.


  Maak melding

 8. De Surinaamse Geerd Wilders zijn weer bezig met alle Brazilianen onder één kam scheren dat deed Hitler ook met de joden jullie zijn zo zwakzinnig en bekrompen dat jullie de schuld van alle kwaad en covid19 naar de Brazilianen schuiven eerst waren het de hindustanen dan de marrons en nu zijn het de Brazilianen alsof ze het kwaadaardige en covid19 hebben uitgevonden
  gemodereerd

 9. Als er sprake is van ilegaliteit kan deze gemeenschap nooit by gedragen aan onze economie
  een ander object is dat het in het binenland leidt tot problematische excessen,waar het leger by moet staan ,weer een comissie instellen om hier de houdtbaarheidt tegaan onderzoeken
  Wie weet zyn het een undercover leger garnizoen van de brasiliaanse leger


  Maak melding

 10. De meesten zijn wen lat dan aanwinst voor het land. Het goud wordt weggedragen en niemand doet iets. Ze heersen als heet en meester in het binnenland en men kijkt gewoon de andere kant op. Coke en wapenhandel is hun op het lijf geschreven en wreedaarts bij uitstek. De goeden niet na gesproken. Weg met deze figuren. De ambassadeur mag lekker ook oprotten.


  Maak melding

 11. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Ambassadeur wil legale status voor Illegale en Criminele Brazilianen in Suriname.
  Ik zou de Nieuwe Regering van Suriname adviseren, om deze Brazilianen geen LEGALE STATUS te verlenen.

  Ten eerste dienen deze Brazilianen zich eerst aan de melden bij de Vreemdelingendienst.
  Foto’s en Vingerafdrukken afnemen.

  Ze moeten daarna worden nagetrokken op antecedenten in Brazilië.
  Onderzoeken hoelang deze GASTEN reeds in Suriname verblijven.
  Waar verrichten ze arbeid en hebben ze reeds 50% Belasting afgedragen aan de Surinaamse Staat?
  Op welke adressen deze GASTEN in Suriname?
  Zowel de mannen als de vrouwen moeten heel goed worden nagetrokken.
  Want ook van deze Brazilianen worden door hun eigen autoriteiten gezocht in de gevaarlijke die favela’s in Brazilië.

  Wie tijdens Covid-19 illegaal Suriname is ingereisd, dient zonder meer terug te worden gestuurd naar Brazilië.

  De Surinaamse politie dient zich in deze ook contact op te nemen met de Franse autoriteiten in Frans-Guyana.
  Want daar zullen enkele van deze gasten ook worden gezocht.
  En natuurlijk ook in ons buurland Guyana.
  Want vaak is er nieuws over de Brazilianen te lezen in Kaieteur News – Online en stabroeknews.com.
  Na hun misdrijven gepleegd in Guyana, vluchten ze vaak via het zuiden of via het district Nickerie ons land binnen.

  Ik vertrouw deze Braziliaanse Ambassadeur niet helemaal.
  Dus ik hoop niet dat Suriname zomaar overgaat tot het verzoek van de Ambassadeur.


  Maak melding

 12. Wat paar verwilderde uitspraken lees ik hier zeg! Heb je pvvers ook onder de Surinamers? Voordelen, stigmatiseren generaliseren zijn jullie heel goed in. Shane on..


  Maak melding

 13. Dit heeft nu geen prioriteit. Volgend jaar misschien, er zijn wel degelijk arbeiders nodig in het binnenland. Legaliseren is belasting afdragen, hopelijk beseft de ambassadeur dit.
  De covid brandhaard zit nu in Zuid Amerika, volgens WHO, beware.


  Maak melding

 14. Mv koeldipsing, Brazilianen zijn een probleem in hun eigen land in de jungle zijn deze Brazilianen net harteloze varkens
  Daar zullen wel wat goede tussen zitten
  Maar niet zomaar een status geven eerst informatie winnen, de meeste zullen criminelen achtergrond hebben, het zit de Brazilianen in de genen, puhh ’n d


  Maak melding

 15. Illegaal is illegaal. Wil je een legake status dan moet je persoonlijk aanvragen en er is een bepaalde procedure die doorlopen moet worden. Je kan niet een bepaalde groep legaliseren en een ander groep uit sluiten. Er moet goed nagedacht worden over het emigratie beleid. De brazilianen zijn niet om SU op te bouwen, maar juist voor eigen belang.


  Maak melding

 16. Waarom kunnen zij niet lekker terug naar eigen land zoals velen op dit forum al aangeven?? Dat land is groter (zegt Sammy ook al) en als zij niet van toegevoegde waarde zijn voor Suriname, zie ik niet in waarom zij zo vrij vrij een legale status moeten krijgen. Analfabeten gaan het land niet dusdanig kunnen opbouwen. Stuur de illegalen (uitzonderingen daargelaten) terug naar Brazilië. Hetzelfde geldt voor illegale Chinezen, Dominicanen, Haïtianen en noem maar op. Brengen ze alleen maar ellende mee(?), dan moeten ze terug naar eigen land. Suriname heeft al genoeg werk aan haar eigen burgers.


  Maak melding

 17. Deze mensen praten de hele dag door Portugees!! Ze komen uit de armste steden/wijken vanuit Brazilië naar Suriname en geloof me, ze voelen zich geen Surinaams met die racistische Braziliaanse president van ze!

  Wat voor werk wil je ze aanbieden met dat laag niveau Nederlands van ze?? Een inburgeringscursus zou verplicht moeten zijn en nachecken of zij geen criminele achtergrond hebben. Dan pas kun je erover nadenken om een enkele te legaliseren! Tot die tijd zitten ze daar in Tourtonne oftewel Klein Belem!


  Maak melding

 18. Structurele problemen moeten hoe dan ook opgelost worden. De status quo kan op de duur alleen maar erger worden. Bovendien kun je deze dringende vraagstukken stapsgewijs en kruiselings oplossen. Een voorbeeld is de ordening van de kleine goudsector waar veel illegale Brazilianen zich mee bezighouden .Door de ordening zal aan het licht komen hoeveel illegalen aanwezig zijn . Wanneer vastgesteld is dat het geen criminelen zijn en ze voortaan netjes belasting afdragen, kan die groep gelegaliseerd worden. Regelrechte criminelen moeten gewoon gedeporteerd worden. De vrouwen moeten ook doorgelicht worden. Legale activiteiten en een legale status kun je beter in de hand houden dan datgene wat in het donker verblijft. De Brazilianen zijn er om te blijven ,dus kan men beter creatief aan de slag en ze meer erbij betrekken .Soort zoekt soort en het ophokken kun je tegengaan door de woongemeenschap te verdelen. De grenzen van Suriname worden ook slecht bewaakt.

  Het biedt geen enkele constructieve oplossing een bevolkingsgroep te stigmatiseren. Geen wonder dat ze elkaar opzoeken en voor de rest dezelfde gewoontes , leefstijl en taal die ze in Brazilië gewend zijn , in Suriname continueren. Het wederkerigheidsprincipe door illegale Brazilianen te legaliseren kan Suriname ook toepassen op Brazilië en het op andere terreinen ondersteuning vragen. Het zijn toch buurlanden. De ambassadeur ,namens Brazilië, komt op voor zijn landgenoten. Is er een Surinaamse gelastigde die in Nederland opkomt voor illegale Surinamers en andere Surinaamse belangen?


  Maak melding

 19. Oppassen met deze wereldbeheersers. Ze hebben Brits Guyana al verblind
  met een zogenaamde Dubai status om het in te lijven. In hun eigen land
  hebben ze de armen overgelaten aan Covid= 19. Hebben ze dan interesse
  voor illegale Brazilianen in Suriname ?


  Maak melding

 20. Gewoon belachelijk..wat zijn Surinamers politiek dom.

  Er zijn regels voor naturalisatie.Als men die volgt en verder aan fiscale verplichtingen voldoet ok.

  Alles eraan doen dat de Brazilianen uitsuitend een nationaliteit behouden.

  Voor Sur/Neds geen dubbele nationaliteit dus
  consequent blijven


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.