In Suriname gezochte Robert Putter zit hoog en droog in Nederland

60
In Suriname gezochte Robert Putter zit hoog en droog in Nederland
Foto van Putter zoals die verscheen in het Surinaamse maandblad Parbode

De 71-jarige Nederlander Robert P. Putter, die door de Surinaamse politie gezocht wordt in de zaak van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), zit hoog en droog in Nederland. Dat zegt de Belgische onderzoeksjournalist Zoë Deceuninck op Twitter. Putter’s vrouw liet de journalist recentelijk weten dat ze naar Nederland zijn vertrokken.

Putter was adviseur van de eveneens gezochte ex-minister Hoefdraad, toen hij governor was van de CBvS. Hij wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan medeplichtigheid aan overtreding van de Anti- Corruptiewet, overtreding wet Moneylaundring, deelneming aan een Criminele organisatie, verduistering en oplichting.

Deceuninck schreef voor Parbode eerder al een artikel waarin ze de verborgen agenda van Putter, die via de oprichting van lege stichtingen deals sloot die het daglicht schuwen, aan het licht bracht. In een eerder onderzoek naar corruptiepraktijken bij de staatsbank SPSB kwam Putter ook al ter sprake zegt ze.

Robert Putter heeft de Nederlandse nationaliteit en Nederland levert volgens Deceuninck geen burgers uit. De journalist vraagt zich af of Putter daarmee de dans misschien ontspringt.

60 REACTIES

 1. Waar is de corruptie en fraude journalist van Nederland, dhr van der Spek nu. Hij komt wel naar Su om fraude bij de bonumang te ontmaskeren, laten wij zien of hij wat bewijs kan vinden over dhr van Putten.
  gemodereerd

 2. zandloper

  8 september 2020 At 20:50

  Waar is de corruptie en fraude journalist van Nederland, dhr van der Spek nu. Hij komt wel naar Su om fraude bij de bonumang te ontmaskeren, laten wij zien of hij wat bewijs kan vinden over dhr van Putten.

  ===========================

  Je haalt de woorden uit mijn mond. Zelfde geld ook voor John vd Heuvel.
  gemodereerd

 3. Nederland levert wel uit. Weer zo’n incapabele Belgische journalist. Daar hebben we er meer van gehad.
  gemodereerd

 4. De banden met Nederland worden aangehaald.
  Er zal vast diplomatiek overleg volgen.

  Bouterse in ruil voor Putter ?

  Ik vind wel dat de PG behoorlijk traag is.
  gemodereerd

 5. Para Express 8 september 2020 At 21:05

  Bouterse in ruil voor Putter ?

  =====

  Dat is niet logisch. Er loopt hier nog steeds een proces tegen Bouterse. Nederland gaat daar niet tussen zitten.
  gemodereerd

 6. Kan mij niet voorstellen dat een verdachte die de Surinaamse samenleving zoveel schade heeft berokkend in bescherming wordt genomen door de Nederlandse staat.
  Denk dat als hij zich schuldig heeft gemaakt aan criminele activiteiten hij wel degelijk door de Nederlandse justitie vervolgd kan worden. We gaan zien.
  Dacht dat vrouwe Justitia geblinddoekt was. En kleuren blind. Of toch niet. Kan zij door de ooglappen voor haar ogen zien dat Putter blank is?????????????????
  gemodereerd

 7. @Robles, Nederland en Suriname hebben geen uitleveringsverdrag. T kan wel dat Putter in suriname bij verstek wordt veroordeeld en dat hij hier in Nederland zijn straf mag uitzitten. Stelletje rovers en boeven en toch loopt men te roepen, is mijn president, meh dedeh gi bouta.


  Maak melding

 8. @Koos, T zijn onze eigen mensen, die van der Spek hebben verteld over wientie en voorop. Waarom moest men dit rondbazuinen? Van der Spek heeft die panjie nengres zeker betaald.
  En geloof me, van der Spek of John van der Heuvel gaan zich zeker verdiepen hier in. T komt nog. Of Peter R.


  Maak melding

 9. In principe levert Nederland zijn onderdanen niet uit. Er is wel een uitleveringsverdrag met Suriname. Er zijn voorwaarden. Het kan een maandenlange procedure worden en uiteindelijk kan geadviseerd en besloten worden de onderdaan niet uit te leveren. Kijken wat de minister van Justitie Grapperhaus gaat doen indien Suriname als eerste stap, het verzoek doet. Voorlopig kan Suriname deze Robert Putten tijdelijk en misschien wel forever on hold zetten. Maar de procedure moet wel direct in gang gezet worden. Straks verkast hij naar een ander land of duikt onder. Het laatste woord is dus nog lang niet gezegd.


  Maak melding

 10. Ook laksheid van onze regering mag gezegd worden.
  Vele hebben ruim de tijd om bewijslasten te laten verdwijnen of zelf te verdwijnen.
  gemodereerd

 11. Oh oh wat is het jammer om te zeggen, maar het lijkt erop als wij surinamers niet meer normaal over zaken kunnen nadenken.
  De man in kwestie zit in ned, maar werd geaccomodeerd door Surinamers met een ding voor ogen , dollars. Gezegd kan worden dat het Surinaams volk besmet is van top down met een hebzucht en corruptief handelen die zijn weerga niet kent. Hoefdraad die zogenaamd niet gevonden kan worden en ondertussen lekker vertoefd bij zijn schoonvader, waar huidige regerings leiders natuurlijk.van op de hoogte zijn. Een onderwerp waar je nauwelijks via publieke media of van het parlement iets van hoort. Vraag je je zelf niet af waarom Dan niet te vergeten de dibueuze houding van de altijd zo allerte Jogi, Gajadien en onze VP omtrent de zaak EBS. Waarbij zij zich hebben laten informeren en niets fout hebben hebben kunnen constateren bij de aanbesteding van een zeker bedrijf. De zaak ligt bij de PG. Alvorens je als VP of parlementariër hierover uitspreekt. Geeft de rechtelijke macht de kans dit uit te zoeken . Materie waar je niet thuis in bent nu al betreden met een bewuste of onbewuste subjetieviteit, mijn weer waarom . Zo kunnen wij doorgaan over zaken die niet door de beugel kunnen in ons geliefd land, Leo Bruiswijk en mw Santokie die gewoon de wet overtreden bij niet houden aan de desbetreffende statuten Staats Olie, maar het wel gedoogd wordt door huidige regering en het Surinaams volk.
  Zelf denk aan wat mijn opa altijd zei. De zelfde stront met andere vliegen. Behoren wij als rechts geaarde Surinamers nou tot die stront of zijn wij die vliegen.
  gemodereerd

 12. Uit Suriname kunnen alle zware criminelen vertrekken, dus ook deze die nu in Nederland zit met zijn miljoenen us-dollars van de Surinamers/ Suriname. Nederland levert geen burgers uit aan andere landen

  Een optie zou kunnen zijn dat Nederland en Suriname die een historische band met elkaar hebben, hier een uitzondering op de regel maakt ieder voor hun land en dat ddb en robert putten tegen elkaar worden om geruild. Ruilhandel.

  Ik had liever gehad dat het hoofd van ddb voor geld met de Noordzee werd geruild, maar nu in Suriname de politie, militairen, enz bij de grens, plaatsen waar vreemdelingen het land in komen en uit gaan niet goed controleren, is deze roofvogel/zware crimineel gevlogen en gaat hij met het geld een luxe leven leiden hierin Nederland/EU. Hopelijk dat het OM, justitie en politie hem nu wel bij interpol aanmeldt. Piet Hein, kolonisten, joden wisten, Columbus er iets van, maar deze laat zien dat ze het nog niet verleerd hebben. Het blijft maar door gaan. Suriname arm gemaakt, net als de nieuwe Surinaamse criminelen, ddb, ddb-kliek, boefdraad, ddb gezin. En mensen bang maken met leger groen en een leger in Casewinica.

  Het zal mij niet verwonderen als sommige Surinamers bij de rivieren hier hun medewerking in hebben verleend tegen een betaling. Dit omdat ze goed zijn om over de grensrivieren te gaan en te komen. Ook boefdraad was tijdens de lockdown in Berbice gezien. Aangezien Surinamers hem in Leonsberg, Broko Baka en Casewinica hebben waargenomen was hij weer Suriname binnen gekomen.

  Sari tori, dat de grenzen zo slecht bewaakt worden door politie, justitie, militairen, enz. en dat Surinamers, ondersteuners van deze zware criminelen, hier grof geld verdienen aan die het land vreselijk hebben benadeeld.
  gemodereerd

 13. waarom heeft die Ram-dien toen hij een paar weken geleden in Nederland was,,, niet direct een uitlevering verdrag gesloten met Ned. , dan was alles sneller in werking getreden…
  kon alles sneller opgelost worden..
  gemodereerd

 14. Je haalt de woorden uit mijn mond. Zelfde geld ook voor John vd Heuvel.
  Die mensen zijn dagelijks bezig, anderen te helpen dag in dag uit. En het gaat niet zonder slag of stoot.
  Alle landen hebben hun wetgeving.
  Er komt heel veel bij kijken dan jij ziet.
  Je hebt alleen naar een programma gekeken.
  Wat achter de schermen gebeurt, is heel wat.
  De rest, mag je zelf uitzoeken!
  Iets horen en zonder bij na te denken, een oordeel vellen is voor…..weg gelegd!


  Maak melding

 15. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  In Suriname gezochte Robert Paul Putter zit hoog en droog in Nederland.

  Dat was reeds lang te verwachten.
  En dat vermoeden had ik ook.

  Nederland levert haar eigen onderdanen niet uit.
  Maar deze Robert Paul Putter, wordt nu goed in de gaten gehouden.
  Want de onderzoek journalisten in Nederland en België, zullen hem blijven opjagen.
  Ik denk b.v. aan de volgende persoon.

  Ferry de Kok, van onderwereldfiguur tot succesvol paparazzo.
  Wie is Ferry de Kok, de fotograaf die Grapperhaus in zwaar weer bracht?

  Dus Robert Paul Putter, je zal ieder keer om je heen moeten kijken.


  Maak melding

 16. Een mooi moment dat Suriname een omruil deal met Nederland gaat sluiten.
  Jullie weten hoe het zit.
  gemodereerd

 17. Je haalt de woorden uit mijn mond. Zelfde geld ook voor John vd Heuvel.
  …….Ze zijn elke dag bezig om anderen te helpen.
  Je hebt een programma gezien, meer niet.
  Achter de schermen moeten heel veel gedaan worden. Je weet het, daar ben ik van zeker, je probeert alleen dom over te komen.


  Maak melding

 18. Ik heb het echt gemist, wist niet dat Putter, door de Nederlandse staat wordt beschermd.
  Elk staat dient haar burgers te beschermen. Politie en justitie, moeten hun werk doen.


  Maak melding

 19. Gewoonlijk moet DDB en achterban niets hebben van alles wat uit Nederland komt. Echter, als het om die bakra’s gaat met dezelfde karakter eigenschappen van DDB en Boefie (listig, sluw, frauduleus, crimineel, corrupt, noem maar op), dan zijn ze welkom. Vaak genoeg gaat het om afgedankte, oude bokken die niet meer aan bod kunnen komen in NL. Denk bijv. ook aan dat kliekje van Strukton die hier een treinproject wilde beginnen en aan die gasten van Ballast Nedam. Er wordt dan vaak genoeg een contractje of MoU gesloten met een borrel erbij. Het is toch vaak gebleken dat DDB nooit nuchter is als hij wat komt uitkraaien. Of hij is high van de drugs, of van wat flessen babbelwater. Wanneer het te heet wordt onder hun poten, dan vluchten ze als lafaards.


  Maak melding

 20. Ja wat kan hierover nou gezegd worden. De Nederlander die geaccomoddeer is door Surinamers, om mee te doen aan onze favoriete bezigheid , corruptie. Neem de kwestie Hoefdraad, die maar niet gevonden kan worden , maar ook geen preoritiet geniet, bij de huidige actualiteit. Radio, krant , onze huidige parlementariërs of de aangewezen ministerie. Mijn waarom
  De kwestie EBS. Waar de VP en de altijd zo allerte en goed geïnformeerde Jogi en Gajadien heel voorbarig zijn met subjectieve conclussie, waarbij zij stellen. Neks no fout. De aanbesteding personen cq bedrijf hebben correct gehandeld.
  Even begreep ik het niet en dacht dat zij reageerde op de conclusie van de PG omtrent deze Kwestie . Nee onderzoek is nog niet afgerond en er ligt een conclusie van de drie wijzen daar klaar. Mijn vraag weer, waarom , is het bewust of onbewust.
  Dan niet te vergeten de zaak Leo Brunswijk , mw Santokie. Overtreding statuten toch gedoogd door huidige regering en niet terug gedraaid.
  Terug komend op Dhr Putter, die dacht bij zich zelf in Suriname is het goed vertoeven als het gaat om corruptief handelen Aangezien men het niet nauw neemt met interger beleid .
  Wij tot in ons diepste van top down besmet zijn,met een bijna pathologische manier,van corruptief en accomoderend handelen
  Het doet mij wel denken aan de woorden van mijn opa. Ik vraag mij af bij de huidige regering is dit niet het geval.
  O ja mij zei altijd. Het de zelfde stront met andere vliegen
  gemodereerd

 21. Olivia 8 september 2020 At 21:29
  @Robles, Nederland en Suriname hebben geen uitleveringsverdrag.

  ====

  Fout. Dat hebben ze wel. Zo is Radj Oedit die de Nederlandse nationaliteit heeft uitgeleverd. Er zijn er meer.


  Maak melding

 22. Fer.E 8 september 2020 At 22:47
  Nederland levert haar eigen onderdanen niet uit.

  =====

  Hardnekkig misverstand. Ik raad jullie allemaal aan eerst even jezelf te informeren voordat allerlei uitspraken gedaan worden. Nederland levert wel degelijk onderdanen uit. Zeker als er een uitleveringsverdrag is. En die bestaat tussen Nederland en Suriname.
  De Belgische onderzoeksjournalist doet dus haar werk niet goed en roeptoetert maar wat geruchten op Twitter tezamen met onwaarheden.


  Maak melding

 23. Bouta zit hier achter, als 1 wordt gepakt boefdraad of putter, dan ddb weet bliksem goed dat hij ook achter de tralies wordt gezet, santhoki moet schoon schip maken met die diebdiebbri
  gemodereerd

 24. Als hij in nederland is, is hij zeker niet ontvindbaar. Het is nu aan SU om een dossier tegen R.P. op te bouwen en hem formeel aanklagen voor……


  Maak melding

 25. @Robles
  Ia Ragj Oedit al uitgeleverd? Bevindt zich volgens mij nog in Nederland met een doktersattest
  dat hij, gezien zijn gezondheid (nog), niet mag vliegen.
  Je hebt wel gelijk dat de Nederlandse rechter geen bezwaar maakt tegen zijn uitlevering.


  Maak melding

 26. @ Olivia
  Er is wel een uitleveringsverdrag tussen Suriname en Nederland. Maar in de grondwet van Suriname en Nederland is ook opgenomen dat zij hun eigen onderdanen niet mogen uitleveren aan een vreemde mogendheid. Zij leveren alleen vreemdelingen uit aan een vreemde mogendheid. In nederland is het zo dat wanneer je 2 nationaliteiten bezit, jou de Nederlandse nationaliteit wordt ontnomen en daar uitgeleverd.


  Maak melding

 27. meneer Putter claimt zijn bedrijven overgedragen te hebben aan SPSB en er geen zicht meer op te hebben gehad.
  Hij roept een verlaat de gevangenis briefje te hebben.
  Bouterse gaat shaken als Kromosoeto gaat dealen want zei Bouterse niet bij de NDP preekt dat Kromosoeto altijd makkelijk geld regelde voor de regeringsplannen.

  waarschijnlijk door pensoenfondsen en de bank te plunderen.


  Maak melding

 28. Boegaloe 9 september 2020 At 00:56

  Volgend mij is de uitleveringswet in 1986 al gewijzigd en kunnen ze Putter wel degelijk uitleveren als een Nederlandse rechter dat beslist.


  Maak melding

 29. De Vliegende Hollander Putter is weggevlogen. In het meest gunstige geval als er een rechtszaak wordt aangespannen en er bewijs geleverd is en hij veroordeeld wordt ,zit hij zijn straf uit in Nederland. In het meest gunstige geval gaan de Nederlandse autoriteiten ertoe hem aan te houden in afwachting van het proces. Evengoed doen ze dat niet en hoeft hij misschien alleen zijn paspoort in te leveren of zich van tijd tot melden bij de autoriteiten. Evengoed doen ze helemaal niets en kan deze Vliegende Hollander zich frank en vrij bewegen zonder lastiggevallen te worden. Van Nederland wordt toch wel verwacht dat daar waar mogelijk is , hij zijn medewerking verleent. Maar Suriname moet de eerste stap zetten en een nette brief sturen naar Grapperhaus. Dan treedt de molen in werking. Molens kunnen verdomd langzaam malen.


  Maak melding

 30. Het artikel van Deceuninck geeft een inkijk in de wijze waarop Hoefdraad ( een nazaat van de slaven) samen met een nazaat van de slavenhouders creatief gewerkt hebben om Suriname op te lichten en naar de afgrond te helpen. In 1980 was er ook een prachtige samenwerking tussen Bouterse en kolonel Valk om de democratie in Suriname om zeep te helpen. Het wordt tijd dat de Surinaamse gemeenschap wakker wordt, omdat een nieuwe clown zich opmaakt om de volgende president van Suriname te worden. Het is geen geheim dat Brunswijk zeer goed bevriend is met Hoefdraad en wellicht precies weet waar Hoefdraad zich schuil houd, maar vanwege afspraken met de Bouterse zijn kaken stijf houd.


  Maak melding

 31. Ik heb verschillende keren gelezen dat surinaamse criminelen ( met een nederlandse paspoort) die een misdaad hebben gepleegd in nederland en die dan naar suriname zijn gevlucht worden uitgeleverd.

  Dat is het toch logisch om aan te nemen dat er een uitleveringsverdrag bestaat?

  Maar mogen Tata,s die alleen een Nederlandse paspoort hebben en die strafbare feiten plegen in suriname door nederland uitgeleverd worden aan suriname ?

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 32. Beste volk van Suriname klop deze man zal Suriname nooit meer zien putter hoop dat santoki en bruinswijk ook de hele wit was casino sluit en op donder terug naar Turken land en Oost Europeanen Turken haad alle donkeren mensen en hoor ook ze hebben Surinaams vrouwen in de hoeren huis gezet om te werken en afgeperst met onze Surinaams crimineels judas land veraders ga dit maar in Turk land doen nooit ook casino openen nooit erdogan schop je er uit al deze oplichters crimineels moet weg uit Suriname Turken zijn geen grote maffia landen zoo als Italië Rusland Columbia en nog een paar maar een land als Suriname kunnen ze best veel uit halen en met geld politie om koopen ze afpers de zwakken mensen in Suriname maar niet de sterke gezinen hun vrouw loop met hoofd doek rond in stad speel heilig terwijl hun allemaal crimineels zijn santoki bruinswijk moet aktie nemen land uit schoppen tjauw


  Maak melding

 33. Wat een gedoe om deze putter…maar hoe zit het met hoefdraad? Waarom is er nog geen arrestatie of opsporingsbevel van deze boef uitgevaardigd?
  Als hij zich in Suriname bevindt en zich schuil houdt, zet een prijs op zijn hoofd of vorm een speciale eenheid die dedicated aan zijn aanhouding werkt. Dat zet meer zoden aan de dijk dan je tijd verkwisten aan een verlepte Hollander.


  Maak melding

 34. John vd Heuvel en Peter R gaan voorlopig hun vingers niet branden aan deze zaak want ze kunnen in Suriname alleen met (S)pionnen werken omdat didibri ze de toegang heeft ontzegd op straffe van… Chan moet ze eerst weer schonen als dat gebeurd worden al die luxe binnenland bewoners/onderduikers binnen notime gevonden. Niet wachten dus tot ze ernstig ziek of besmettelijk worden en met hun bewakers in de molen van de MZ belanden.
  Iedereen weet dat didibri de regisseur is nou isoleer hem en de bevrijders/handlangers zullen bij bosjes opduiken. Maar wij moeten ook verder denken want ik denk niet dat Santo Boma genoeg voldoet aan het opbergen van deze zware groep criminelen. didibri en achterban wanen zich nog steeds een staat in een staat.


  Maak melding

 35. Er is wel degelijk een uitleveringsverdrag tussen Nederland en Suriname uit 1976. De vraag is dan ook alleen of Putter in Suriname berecht wordt, of hier in Nederland. Nederland heeft overigens ook een lijstje met Surinamers die nog een celstraf in NL mogen uitzitten.


  Maak melding

 36. De PG is wel opvallend traag.
  Robert van trikt zit inmiddels al langer dan een half jaar vast !
  Heeft de PG al beslag laten leggen op computers en administratie ?
  Wordt het geen tijd voor internationale opsporing en aanhouding ?
  Wordt het geen tijd voor huiszoekingen ?

  Is Roy Baidjnath Panday wel geschikt voor deze job ?

  Terwijl het gras groeit sterft het paard.


  Maak melding

 37. pakiratigri 9 september 2020 At 06:01

  De Vliegende Hollander Putter is weggevlogen. In het meest gunstige geval als er een rechtszaak wordt aangespannen en er bewijs geleverd is en hij veroordeeld wordt ,zit hij zijn straf uit in Nederland. In het meest gunstige geval gaan de Nederlandse autoriteiten ertoe hem aan te houden in afwachting van het proces. Evengoed doen ze dat niet en hoeft hij misschien alleen zijn paspoort in te leveren of zich van tijd tot melden bij de autoriteiten. Evengoed doen ze helemaal niets en kan deze Vliegende Hollander zich frank en vrij bewegen zonder lastiggevallen te worden. Van Nederland wordt toch wel verwacht dat daar waar mogelijk is , hij zijn medewerking verleent. Maar Suriname moet de eerste stap zetten en een nette brief sturen naar Grapperhaus. Dan treedt de molen in werking. Molens kunnen verdomd langzaam malen.

  Waarom schrijf je niet zelf die brief naar Grapperhaus aangezien jij dichter bij zit dan de Sur. overheid ? Dat durf je niet praatjesmaker. Alleen maar praatjes.
  gemodereerd

 38. @Para Express

  De PG en zijn staf is zeker traag te noemen. Echter zorgvuldigheid in het justitie milieu is synoniem voor traag. Men is bang voor fouten.
  Echter in het geval Putter is beslag legging op basis van verdenking faillissementsfraude een te begane route die Putter zal dwingen tot actie en produceren van bewijs dat hij ter goeder trouw gehandeld heeft.

  Faillissement fraude is een te creëren route omdat zijn bedrijven zwaar belast met schulden bij SPSB en hij naar verluid nog als bestuurder ingeschreven staat. SPSB vordert leningen in >> onderneming kan niet betalen >> Curator doet onderzoek en roept bestuurder op voor onderzoek >> bestuurder is foetsie >> Curator doet verzoek tot opsporing en legt vanwege onttrekkingsgevaar overal beslag.


  Maak melding

 39. Para express,
  “de Pg is wel erg traag”
  Nogal frappant dat je tot dezelfde conclusie komt.

  De NDPers zijden in hun regeerperiode ook steeds hetzelfde, sommigen zijden dat hij zit te luieren in zijn hangmat.😜


  Maak melding

 40. Bij verstek veroordelen en de Nederlandse overheid vragen voor uitlevering. Want dit is ook cruciaal in het proces van boefdraad. Dat krijg je nog meer inzicht in de financiële rotzooi en ook de mogelijkheid om godfather bouta aan te pakken als hoofdmatador/veroorzaker/opdrachtgever van de financiële malversaties.


  Maak melding

 41. JoJo, op wat wordt er beslag gelegd, de gewiekste Putter heeft niks achter gelaten, alles is fake geweest niks concreet op papier.

  Ik ben bang dat de Pg zonder buitenlandse hulp weinig kan doen.

  Ik ben ook bang voor Robert-Gray van Trikt, dat hij misschien lang moet zitten, als de voortzetting van zijn zaak afhankelijk wordt van de verhoringen van Hoefdraad, Putter andere mede verdachten. In het geval van van Trikt zal de rechter aan te pas moeten komen, zijn zaak kan niet in eeuwigheid (eindeloos) duren.


  Maak melding

 42. @ JoJo 9 september 2020 At 12:07

  ” …
  De PG en zijn staf is zeker traag te noemen. Echter zorgvuldigheid in het justitie milieu is synoniem voor traag. Men is bang voor fouten.
  … ”

  Mee eens, toch denk ik dat men eerder bepaalde figuren in voorarrest (hadden) kunnen plaatsen of een bepaalde vorm van beperking kunnen opleggen. En zeker nu er meer gereisd kan worden zou een internationale opsporing wel vlotter doorgevoerd kunnen worden.

  Het zal zeker spannend worden hoe Putter zijn betrokkenheid / aansprakelijkheid zal verdedigen.

  De PG zal inderdaad heel zorgvuldig de aanklacht moeten formuleren. Deze groep criminelen zijn zeer intelligent en voorbedacht, er is geen ruimte te blunderen.
  Er moet wel rekening gehouden worden dat een aantal verdachten al in voorarrest zijn, zij zullen ook ongeduldig worden.

  Het lijkt er wel op dat de structuur van de criminele organisatie steeds meer vorm begint te krijgen. Het zal niet lang meer duren, ik denk dat de ontmanteling bij de urgentiefase hoort. Want zolang dit niet is aangepakt wordt stabiliseren moeilijk. Dus hoe eerder hoe beter.


  Maak melding

 43. @ Pony 9 september 2020 At 14:38
  ” …
  Para express,
  “de Pg is wel erg traag”
  Nogal frappant dat je tot dezelfde conclusie komt.
  …”

  Dit zijn 2 verschillende situaties.

  Bij de NDP beweerde de PG geen medewerking te krijgen, dat hij constant vertraagd werd en dat hij daarom zijn werk niet kon doen.
  Nu heeft hij wel alle medewerking en krijgt hij wel de ruimte.

  Ik denk eerder naarmate de structuur van de criminele organisatie duidelijker wordt en naarmate men dichter bij de leiding komt men voorzichtiger moet zijn ivm mogelijke maatschappelijke onrust. Men zal hier rekening mee moeten houden en voorbereid moeten zijn.


  Maak melding

 44. PG Roy Baidjnath Panday had de arrestatie van Hoefdraad, Kromosoeto en Putter tactischer moeten plannen.
  Nu komt het er op neer dat hij eerst heeft aangekondigd: let op meneer de crimineel u wordt verdacht van misdrijven en van u wordt verwacht dat u thuis blijft zodat u gearresteerd kan worden.
  Hoefdraad en Putter weten dat zij strafbaar zijn, natuurlijk zullen zij dan vluchten.


  Maak melding

 45. Para express,
  interessant wat je allemaal suggereerd, vraag mij alleen af als het wel klopt, het OM kent nog steeds geen Persvoorlichting – Dienst Justitiele Inrichtingen.
  Waar haal jij dan je insite info over de voortgang van het proces vandaan.
  Ik lees, dat je steeds zeg, ik denk dat….en ik dit….dat je ook loopt te zoeken naar antwoorden, bij wijze van spreken.

  PS. Als er een mol in het spel is hoef je natuurlijk niks te zeggen👌


  Maak melding

 46. Pieter-Jan de Ruijter.
  =================================
  Nederland heeft overigens ook een lijstje met Surinamers die nog een celstraf in NL mogen uitzitten.
  ================================

  Als suriname slim is kunnen ze dit dit mooi uitspelen. Als jij Robert Putter aan ons uitlevert, leveren wij vijf in nederland gezochte criminelen uit.
  Dit gebeurd ook in andere landen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 47. Niet verbaasd, doen ze overal en laten de rest stikken. Eens een dief, altijd een dief. Kenmerk van sommige staten.
  gemodereerd

 48. Para express, geen van beide als ik jouw stukjes moet geloven.
  Ik heb meer trek in feiten dan in aannames, met aannames begeef ik mij op glad ijs. Vooral op juridisch terrein, dit terrein verdraagt geen aannames, hier wordt er met harde feiten gewerkt.
  Sorry, dat ik dacht dat je ons hier kon “verblijden” met de werkelijke voortgang van de onderzoeken van de Pg.🤦🏻‍♀️


  Maak melding

 49. Para Express 9 september 2020 At 17:48
  PG Roy Baidjnath Panday had de arrestatie van Hoefdraad, Kromosoeto en Putter tactischer moeten plannen.
  =======

  Wil niet vervelend zijn hoor maar als je eerst de DNA toestemming moet vragen om Hoefdraad te vervolgen dan is iedereen allang gealarmeerd. De PG doet gewoon z’n werk. Dat mensen vluchten hoort erbij. Dan worden opvolgende stappen genomen zoals dat in elke rechtstaat gaat. Het is geen detective film ofzo.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.