Delegatie Paranam Industry Center presenteert plannen aan president

8
Delegatie Paranam Industry Center presenteert plannen aan president

Landbouw en procesverwerking waarbij alle producten via de bestaande haven geëxporteerd kunnen worden. Dit is een van de belangrijke aspecten in de plannen van de Paranam Industry Center (PIC). Het behelst een industriepark dat in de plaats zal moeten komen van de te slopen aluinaarderafinnaderij. Een delegatie van de PIC heeft op vrijdag 4 september 2020 een bezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi en haar plannen aan het staatshoofd voorgehouden.

Indre Ori, co-leader Location Manager Suralco, zegt desgevraagd dat het bezoek op uitnodiging van de regering is geweest. Tijdens het onderhoud met het staatshoofd heeft de delegatie een presentatie gegeven over de PIC. Met dit project werd enkele jaren geleden een aanvang gemaakt. De bedoeling is om een herbestemming te geven aan het gebied waar momenteel de te slopen Paranam raffinaderij staat.

Volgens Ori is dit ook de wijze waarop Alcoa kijkt naar locaties elders ter wereld waar zij smelters of raffinaderijen had staan. “Kan je ze een andere bestemming geven. Kan je aan industrie doen of kan je het op een andere manier ontwikkelen”, legt hij uit.

Met die gedachte heeft de voormalige directie zich in de periode 2015 – 2017  gebogen over de herbestemming van het gebied. Ori: “Het idee is om een Paranam Industrie Center daar te ontwikkelen”. Volgens hem is er een studie geweest van het gebied en onderzoek gedaan welke soorten industrieën er allemaal ontwikkeld kunnen worden. Er zijn verschillende indelingen van de grond gemaakt, waarbij er onder meer aan landbouw en procesverwerking gedaan zou kunnen worden met de bestaande haven als uitgangsbasis. “Alle producten die je nodig hebt en produceert kan je dan exporteren”, zegt de co-leader.

Hij geeft te kennen dat er niet alleen veel onderzoek is gedaan, maar er ook ook gesprekken geweest met verschillende bedrijven, lokaal en internationaal. Ori: “Ze zijn geïnteresseerd om daar hun business op te zetten”. Volgens hem is er In 2018 een conceptplan gepresenteerd aan de toenmalige regering, maar door omstandigheden is daar verder niets van terechtgekomen.

De delegatie is ingenomen met het feit dat zij het concept heeft kunnen presenteren aan de nieuwe regering van Suriname. Zijdens de regering heeft Santokhi aangegeven dat op basis van de ontwikkelingen de Paranam Industry Center valt onder een van de grotere projecten die voor wat betreft productie en werkgelegenheid goed voor het land zou kunnen zijn.

8 REACTIES

 1. So so ka laten ze kirpalani opsporen net als hoefdraad dan kom chan goed over dan ben je eerlijk bezig ga ook 25 jaar terug met onder zoeken naar corruptie dan zijn we pas op de goeie weg nu is chan met stemmen maakerij


  Maak melding

 2. @@@Ric
  Je snapt er niets van.
  Kirpalani is in Suriname gevestigd sinds dat je nog niet geboren was. Kirpalani heeft al decennia lang ervoor gezorgd dat iedere bevolkingsgroep, arm of rijk van goede kleding heeft kunnen voorzien. Zonder deze kleding zouden de Surinamers afgeraggelde onverzorgde en niet om aan te zien zich zouden moeten kleden. En zie hoeveel personeel hij in dienst heeft, dat zorgdraagt voor hun huishouden. Deze hindoestaan verdiend gewoon een pluim.

  Verder.
  – mariënburg suikerplantage, bestaat die ,,neen,,
  – pinusaanplant hout voor de productie van papier, bestaat die ,,neen,,
  – palmolie(obè) project plantage, bestaat die ,,neen,,
  – bananenplantage Santoboma, bestaat die ,,neen,,
  – waterloo Nickerie bestaat die ,,neen,,
  – ’s landsboerderij bestaat die ,,neen,,
  Al deze zaken zijn bankroet gegaan door mismanagement. Kijk naar het beleid en de managers die het voor elkaar hebben gekregen. Je zou toch achter je oren moeten krabben.
  gemodereerd

 3. Het is allemaal theater wat de klok slaat. Waarschijnlijk is de realiteit nu goed tot Chan doorgedrongen. Hij en zijn team zitten alleen nog te bedenken hoe zij dat aan het volk moeten vertellen. Het is voor elke econoom duidelijk dat de Surinaamse samenleving elk jaar de overheid meer kost dan aan geld binnenkomt. De overheid is daarom genoodzaakt om bij te lenen om de begroting rond te krijgen. Maar de begroting rond krijgen lukt op papier misschien wel, maar in de praktijk gaat dat niet.Hoefdraad weet er alles van. Tot Chan is het nu wel doorgedrongen dat het niet anders kan of hij zal zwaar bezuinigen. Dat gaat hij echter niet doen.


  Maak melding

 4. @ RobG 8 september 2020 At 15:00

  Noh, nada, die kaolo regering van je afgelopen 10 jaren heeft de inkomsten verkracht en alles gedaan met leningen, beste robboeler. Dies nah krinn takie!


  Maak melding

 5. Zelf op laatste moment 300.000.000 srd is niet te verantwoorden.waar zijn die miljarden??? Bij boekhoudkundige controle moet alles te kunnen verantwoorden zo niet die verantwoordelijk op pakken wandbhij of zij heeft die geld achter gehouden.
  gemodereerd

 6. @faya mang
  De heer Kirpalani is president-commissaris van de CbvS geweest ten tijde van van Trikt en Hoefdraad. Hij is lid van de VHP. Dus als president-commissaris weet hij helemaal niets van. Hij is clean. Geloof je dat zelf.
  Gevaarlijk spel ontstaat als president Chan de spanning tussen bevolkingsgroepen laat escaleren. Geschiedenis lijkt te herhalen als toen de periode voor de onafhankelijkheid.
  Ik hoop dat Chan kan overstijgen van president van Suriname naar president van het Surinaams volk.
  gemodereerd

 7. @ Fay mang

  Kirpalany is zaken doen en per definitie dus geen held.

  Hij zat boven op de CBvS toen Boefdraad daar huis kon houden en is er tussen uitgeglipt,.
  Hij had privileges qua invoer en door voer naar Cuba.
  Hij heeft de Docksen Club leeg geplunderd

  Enige kritiek is wel op haar plaats.


  Maak melding

 8. RobG

  Het is zeker theater.
  De mevrouw die dit verhaal komt presenteren zit al jaren op kosten van Alcoa op dit dossier en heeft er niets van kunnen maken.

  Ik heb in een dag een sluitend business plan met veel werkgelegenheid uitgeschreven en moet wachten op response. Het trieste is dat
  1>> Boerenveen mij op de gedachte bracht maar niet bereid was er enige energie in te stekken.
  2>> Toen het plan via een relatie bij de president terecht kwam de minister NH een herinnering kreeg er eens goed na te kijken.
  3>> De kassier van de !!! dacht te kunnen innen voor dat er gepresteerd was door de regering of het kabinet terwijl wij al wisten dat hij ons plan met Chinezen besprak en zou gaan testen.

  RobG uit roeien met wortel en tak van de afroom cultuur is heel moeilijk als de zelfde mensen niet maar zo aan de kant gezet kunnen worden.
  Om een omelet te kunnen bakken moet je eerst de eieren breken. Er zijn wat echte NL managers nodig die saneren niet omdat ze het leuk vinden maar omdat het de enige uitweg is.

  Helaas Suriname is traag en bang fouten te maken. Voor dat men begonnen is verzint men eerst een stel redenen waarom het niet zal lukken.

  Helaas de puinhoop van 10 jaar Bouterse is extreem veel groter dan verwacht en iedereen verwacht een toverstokje.

  Einstein stelde “Je kunt niet iets herstellen met de kennis die het probleem veroorzaakt heeft”

  Gegeven is dat de leen-orgie om consumptief de kiezers te kunnen paaijen nu voorbij is en dat er eerst transparantie moet ontstaan hoe de vlaag er echt bijstaat. Dat is extreem moeilijk als het ambtenaren apparaat dat die informatie moet verstreken bergen boter op haar hoofd heeft en de mensen daar onder jaren lang onder dwang het leugen en bedrog traject gefaciliteerd hebben.

  Het zelfde heb je in NL ambtelijke omgevingen. Je krijgt 100% gelijk als je een optimaler voorstel doet en bij besluitvorming gaan ze door op de bekende niet doelmatige route.

  Ik weet heel goed hoe aanbestedingsfraude er uit ziet en hoe je dat moet doen.
  Zie nu hoe eenvoudig Brunswijk, Gajadien en Jogi in de luren gelegd zijn door verklaringen van mensen die allemaal boter op hun hoofd hebben.

  Ik vond vooral Jogi beschamend toen hij een Abdoeltje deed voor Brunswijk. Hij is voor mij van zijn voetstuk gevallen door zonder slag of stoot mee te gaan in een niets zeggende uitleg welke door partijgenoten aan de kaak gesteld is en bij justitie is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.