‘Bouterse beschermt voortvluchtige ex-minister Hoefdraad’

62
Surinamers kiezen voor of tegen verdere armoede

Ex-president Desi Bouterse zou de hand boven ’t hoofd houden van de voortvluchtige ex-minister Gillmore. Dat zegt commentator Ludwich van Mulier in het radioprogramma ABC-Actueel. Volgens Van Mulier zou Hoefdraad door burgers gezien zijn te Leonsberg en zou de ex-minister zich ophouden op Bouterse’s buitenverblijfplaats te Broko Baka.

Van Mulier zei verder dat het opmerkelijk is dat de politie in Suriname, die ervoor getraind is om boeven op te sporen, Hoefdraad niet kan vinden terwijl zijn drie advocaten hem wel weten te vinden. Afgelopen weekend nog heeft de ex-minister van financiën, via zijn advocaten gevraagd aan de rechter een rechtsvordering op verkort termijn in te stellen, tegen de Staat, De Nationale Assemblee (DNA) en het Openbaar Ministerie. 

Het is niet de eerste keer dat naar buiten komt dat Hoefdraad wordt beschermd door Bouterse en zijn vrienden. Vorige maand ging op social media rond dat Hoefdraad zich schuil zou houden op Paramaribo-Noord bij Chas Warning.

Van Mulier zegt verder tegen de zender dat Bouterse over een privé-leger van ongeveer 200 gewapende mannen in het Surinaamse binnenland beschikt. Het complete interview in ABC-Actueel, is hier te beluisteren. Een fragment is hieronder:

62 REACTIES

 1. De enige mensen die Ludwig serieus nemen is hijzelf en zijn Sesamstraat vriendjes.

  ZELF ROMEO HOOST GELOOFT HEM NIET.

  Hij moet niet aan ons vertellen, maar aan de VHPG & DE POLITIECOMMISSARIS.
  gemodereerd

 2. Op boefdraad heeft de politie een opsporingsbevel uitgegeven.

  Afgaande op de geruchten dat Boefdraad op/in Leo is, in Brokobaka, in Casewinica zal justitie en politie die samen werken met de militairen op al deze plaatsen een inval doen.

  Ze kunnen dan ook gelijk ddb mee nemen aangezien die al door de krijgsraad is veroordeeld voor 20 jaar gevangenisstraf voor de 8 december 1982 moorden.

  Het volk heeft hem al afgewezen bij de algemene en geheime verkiezingen van 25 mei 2020.

  Alle Surinamers die weten waar boefdraad is moeten dit melden aan de politie. Bel nr: 115 en geeft u aan of boefdraad op dat adres of plaats aanwezig is.

  Een advies aan boefdraad: meld je aan bij de dichts bij zijnde politiebureau waar jij je bevindt.

  Ook de advocaten die met hem in contact staan, als die weten waar hij is, ga dit aanmelden bij het dichts bij zijnde politiebureau. Helpt u de misdaad ook op te lossen. De politie is je beste kameraad.

  Veiligheid s heel belangrijk en laat justitie en politie en het leger zijn werk naar behoren doen.


  Maak melding

 3. Hij is zeker vergeten dat vene hem het land uit heeft gezet dat ze nog aandacht aan zo iemand besteed begrijp ik niet
  gemodereerd

 4. Dit allemaal komt niet als verrassing!
  We weten allemaal dat de politie het lef niet heeft achter bouta en zijn bende te rennen.Bouta en zijn leger aan bende is beter uitgerust met de modernste wapen en de politie loopt nog rond met de trauma dat ze flink werden afgetakeld bij de coup overname en ze hebben kennis gemaakt met duivelse ‘ power’ van bouta!
  Vreemd nietwaar,een ieder ander wordt wel opgepakt alleen bouta en bende kan niet opgespoord worden door de politie.
  Het is een vernedering voor Suriname dat onze ,zowel de politie en het leger,de manschappen , moed en durf, de capaciteiten niet hebben om bouta en bende op sporen en te arresteren
  Maar Suriname heeft geen ander keus, hoogtijd dat de hulp van buitenlandse eenheden gevraagd wordt om te helpen bouta en bende te arresteren!
  Suriname heeft 1 vijand…bouta!
  En hij kan wederom een coup plegen om aan de macht te komen!
  Arresteer hem.
  gemodereerd

 5. Meneer Hoefdraad als u niet schuldig bent, waarom schuilt u dan?
  Dat bewijst al veel, dat u boter op uw kop heeft. Indien dat niet zo is, dan moet u bewijzen dat u uw mannetje kan staan.
  Overal heb je mensen die boevenstreken uithalen. Jo feni joe pai dja en a no te joe dede.
  Wan dey foe sabakoe, wan dey foe tjon tjon.


  Maak melding

 6. Bouterse moet zich schamen. Hij zou de rechtsgang in Suriname moeten respecteren en Hoefdraad ook. Als hij niks misdaan heeft hoeft hij ook niks te vrezen . Het feit dat hij voortvluchtig is zegt genoeg . En dan wordt hij door zijn criminele vriendjes gesteund . Logisch of niet ?
  gemodereerd

 7. Hij geeft zelf aan dat dit de weg vormt voor speculaties. Nou ,we hebben het geweten; hij is geweldig gaan speculeren. Namens het volk. Tijd om minder speculaas te eten. In ieder geval was dit een spannend sciencefictionverhaal. Bewijs ,bewijs ,dat wil men zien! Gewoon kappen met die lage politieke streken die altijd onder de gordel gericht zijn! En natuurlijk zal de media ongeverifieerde berichten van dit allooi al te graag de ether insleuren.
  gemodereerd

 8. Zie { foto } die Paarse Bandiet lachen !!!!!
  Het lachen zal hem ” straks ” vergaan in Santo Boma !!!!!!

  De Misdadige Moordenaar moet … Boefdraad …. een shelter bieden …. want hij {MMDDB } is indirect medeverantwoordelijk/schuldig aan de criminele activiteiten van Boefdraad.

  Boefrdraad … het heeft geen zin te schuilen. Vroeg of laat word je toch gepakt … nu is het uitstel van executie. De Misdadige Moordenaar gaat je niet tot in der eeuwigheid kunnen beschermen.

  De Misdadige Moordenaar hangt zelf een straf van 20 jaar boven het hoofd.
  Samen kunnen jij en MMDDB … samen met mede-gevangenen … dag en nacht TROEFCALLen … gokken … PESE PESE , 500 UIT en/of BACCARRA [ Turks gokspel } !!!!!!

  Voor de Damsport zijn jullie te Dom !!!!!!
  gemodereerd

 9. Boefdraad kan beter in de gevangenis zitten. Dan dat hij bescherming geniet van bouta.

  Die ingie is onbetrouwbaar. Dat heeft hij al een paar keer laten zien.

  Als de politie niet durft om Boefdraad te arresteren omdat bouta een klein leger heeft. Dan kan de president militaire hulp inroepen van het zuid amerikaanse Unasur. Ze zijn daar lid van.

  Dit is een paar jaar geleden ook gebeurd in gambia.
  De ex-president die de verkiezingen had verloren wilde niet vertrekken.
  De west afrikaanse legermacht Ecowacs heeft hem toen verdreven.

  Ik rust
  Djamoe

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 10. Gek bericht, zelfs zijn advocaten weten hem te vinden, ja duh!! Hij is toch hun cliënt.
  Heeft Bouterse nou echt genoeg financiële middel om 200 man te bekostigen!
  Vroeg of laat wordt deze man toch opgepakt, dan lacht hij niet meer.


  Maak melding

 11. Wie betaalt dat uit 200 personen bestaande privé leger van Bouterse?
  Ik kan mij niet voorstellen dat B. dat uit eigen (verkregen) middelen doet.
  Betaalt de overheid dat dan? Zo ja, onmiddellijk stoppen.
  Of wordt B. beschermt door bepaalde overheidsfunctionarissen?


  Maak melding

 12. Bouterse moet Hoefdraad en de rest van de criminelen wel beschermen, want als Hoefdraad gepakt wordt dan neemt hij Dagoebert Dilip en de Bouta boyz ook mee.

  Hoefdraad heeft Bouta bij zijn ballen tot voor zover hij ze nog had.

  De arrestatie van Hoefdraad kan nog best spectaculair worden.
  Het zou mooier zijn wanneer hij samen met Putter, want hij zal vast ook wel daar verblijven, bijvoorbeeld door burgers ontvoerd en afgeleverd zou worden.

  De Surinaamse media kan nu internationaal krantenkoppen scoren bij een spectaculaire arrestatie van Hoefdraad.

  A torie spang.

  It is just a matter of time. Bouta is busted.

  Wie pakt Hoefdraad als eerste en wordt de populairste Surinamer allertijden ?
  Heel Suriname zoekt Hoefdraad.
  Jij doet toch ook mee.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 13. Niet teveel praten wat jullie nu bezig zijn aan het doen is teveel lullen jullie weten nu waar Hoefdraad zich bevindt gewoon ophalen jullie hebben als Minister post zoals Defensie,en minister van justitie en politie 👮‍♀️ dus wat houdt jullie nog tegen.
  gemodereerd

 14. Als de bewering van meneer Mulier op waarheid berusten vind ik het wel een afgang van Bouterse die ooit de leiding had van het Land. Hoe kan je iemand die opgespoord wordt verbergen? Jij bent nu dus ook schuldig aan een strafbaar feit. Ze kunnen jullie dus beiden arresteren en opbergen. Privé Leger of niet in een Rechtstaat is dus ook dat leger schuldig.
  Denk na en lever de man uit aan Justitie. Zwager of niet wees wijs.


  Maak melding

 15. Militaire op afsturen, koste wat kost deze bendes ndprs opsporen oppakken allemaal horen te zitten in santo boma?
  Bouta boefdraad jullie dagen zijn geteld
  Veel mensen wachten op deze dag dat jullie achter slot en grendel zitten
  We waktie, neem snel aktie, spoor zo snel mogelijk, die fatoe agoe boefdraad
  Loeking fesie foefoermang


  Maak melding

 16. Tralala geroeptoeter van een doorgesnoven dronkaard en fossiel, dement POLITIEK KUIKENTJE

  Het net sluit zich poco a poco rond deze c oirrupte, criminele familie.

  Maar straks gezamenlijk voor jaren achter de tralies.

  🥊🥊🥊🥊🥳🥳🥳🥳👋👋👋👋


  Maak melding

 17. In geval deze criminele vetgemeste dikkop boefie een kroongetuige is in verschillende mega corruptie schandalen mag hij wel oppassen waar hij zich ook bevindt.
  Als het ware is zijn leven niks meer waard want hij weet teveel. Alleen ademt hij nog n vreet hij zich dikker n lijdt aan slapeloze nachten maar geestelijk is hij al gesloopt
  Anderzijd denk k dat chan er aan meewerkt om hem niet te laten pakken want hij hft duistere afspraken gemaakt mt die moordenaar..
  gemodereerd

 18. Brunswijk heeft zijn lijnen naar zowel Bouterse als Hoefdraad. Dit heeft hij zelf toegegeven in juni. Op het ministerie van Justitie en Politie zit een minister van de ABOP en deze zal absoluut geen moeite doen om Hoefdraad op te sporen, omdat Brunswijk de kier naar de NDP open wil houden voor een samenwerking in de toekomst.


  Maak melding

 19. Debby 8 september 2020 At 20:19
  Op het ministerie van Justitie en Politie zit een minister van de ABOP en deze zal absoluut geen moeite doen om Hoefdraad op te sporen

  ====

  Nee maar de PG wel denk ik. En die gaat daarover.


  Maak melding

 20. Als je niets hebt gedaan ga je gewoon naar de Rechtbank met al jou bewijsstukken.

  Deze man is een schoft en hoop dat hij mag weg kwijlen en lijden met zijn co samen.


  Maak melding

 21. Het is de taak van de PG om een onderzoek naar dit verhaal te laten instellen. Mijns inziens is het een kwestie van DDB en de advocaten van Boefdraad uitnodigen voor een informatief gesprek. De 200 man zijn gewoon in loondienst bij het kabinet van de president, een van hen was laatst gevlucht uit een politiebureau, nadat hij was aangehouden voor mishandeling.
  Chan moet beginnen met het uitroken van deze was was godo.


  Maak melding

 22. Boefta en boefdraad hebben genoeg geld gestolen om zoveel man te kunnen betalen. PE a monie de: bij deze boeven. Santokhi schakel Amerika in om korte metten te maken met deze geboefte criminelen. Beiden moeten achter slot en grendel, op de vlucht doodgeschoten.


  Maak melding

 23. Als mensen Hoefdraad werkelijk hebben gezien waarom hebben ze niet gefilmd of een foto gemaakt. Mensen halen tegenwoordig om het minste geringste direct hun smarphone erbij en filmen erop los…

  Een goede cameraman/fotograaf kan van lange afstand met een goede zoomlens opnames en foto’s maken. Een drone zou hoogstwaarschijnlijk door de bewakers neergeschoten kunne worden, zou ik dus niet proberen.

  Ben benieuwd…


  Maak melding

 24. Iedereen zoals Van Mulier, Tigri Barba, Back and Neck, Dominee Breeveld of Bravo, die ooit eens samengewerkt heeft met Bouta, is in mijn ogen onbetrouwbaar, zo iemand hoeft mij niets negatiefs over Bouterse te vertellen, want als hij ze niet een trap onder hun kont had gegeven, zouden ze hem nog steeds likken.


  Maak melding

 25. wat een verhaal, eerst was hij gevlucht naar Berbiece in Guyana daarna zou hij zicht bevinden op weg naar Venezuela vervolgens heel even zou hij in Bubai zijn en nu plotseling in S M E brokobaka – Leonsberg wat waar is moet onze leve heer weten, in ieder geval ,,ze zijn bij de nog in leven en wel..
  het is algemeen bekend, dat de politie s m e weinig rol van betekenis heeft in het op sporen.. het volk weet vaak meer dan de overheid..

  heel jammer is dat de Pres. geen ,,,, guts ,, heeft.. een suf kop is… niet op gewassen is tegen dit soort crime.. de man is te beleefd..
  gemodereerd

 26. Als onze leger en politie niet bij machte zijn deze troep op te ruimen hoop ik dat de regering op korte termijn een uitnodiging verstuurt naar degenen die dat wel kunnen.
  Het volk heeft te lang geleden aan deze shit.
  Hoogste tijd dat er flink gebezemd en gedweild gaat worden door onze amerikaanse vrienden.


  Maak melding

 27. SANTOKHI DENKT DAT IEDEREEN GEK IS ALS HEM ZELF SANTOKHI EN BRUNSWIJK LIEGT LACH EN BEDRIEGT HET HELE SURINAAMSE ARME VOLK.

  VAN ENE GIFTIGE BOOM NAAR DE ANDERE GIFTIGE BOOM OP ZO EEN MANIER BLIJF DE SRD TOT VIER JAAR EEN OP ZESTIEN IK HOOP NIET DAT DIE KOERS OVER DRIE MAANDEN NAAR TWINTIG ZAKT ALS SANTOKHI ZO DOOR GAAT DAN VREES IK HET WEL, EEN EURO EN TWINTIG SRD, DE STICHTING EEN VOOR TWAALF DOET MEER DAN DE REGERING OP DIT MOMENT.


  Maak melding

 28. Deze fantast Ludwig van Mulier, loopt nog steeds met onverwerkte trauma’s rond. Hij is uit hetzelfde hout gesneden als het leugenbeest Ma Dinie Blokland. Op de Amsterdamse radiozender Radio Damsko heeft hij samen met de VHP-er Sedric Samson nog meer beschuldigingen geuit. Van Mulier en Samson zijn uit op een harde clash in Suriname. Zij willen graag bloed zien vloeien in Suriname.
  gemodereerd

 29. In plaats dat wij Surinamers kijken wat er nu politiek gebeurt gaan wij ons druk maken waar hoefdraad is net als hij opgesloten is er een oplossing kom voor de problemen in het land maar ja het volk zoek hoefdraad en de regering regel de zaken van hun vrienden
  gemodereerd

 30. Als ik de lachende gezicht van Boefdraad zie, moet ik gelijk schijten: (!Hij en zijn baasje ) schoonvader kunnen de T. van mij krijgen !

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 31. @zandloper
  als het waar is wat je schrijft dat die 200 man in het “privé leger” van Bouterse worden betaald door het kabinet van de president dan is dat hot news. Dan zou Chan er van afweten.
  That will be the day!
  Hoop dat het niet waar is. Aan de andere kant is Bouterse ook niet de man die zulke personeelskosten graag uit eigen zak betaald. Dat zou zijn financiën snel doen verpieteren. Rara? Een onderzoek lijkt me hier op zijn plaats.


  Maak melding

 32. President Santokhi.
  Je hebt de Su commando’s tot je beschikking. Waarom zet je die niet in om Boefdraad op te sporen.
  Wat belet jou????
  gemodereerd

 33. Bouterse 200 man in het binnenland is fake nieuws. Is een vorm van bangmakerij!!!!
  Zou het gerucht op waarheid berusten, dan noch is hij niet in staat deze mannen te betalen. Zijn gelden staan geparkeerd op buitenlandse bankrekeningen.
  gemodereerd

 34. Boefdraad pakken kun je niet want is onder bescherming van bouta en deze is bang dat boefie gaat praten waar al die miljarden naar toe zijn gesluisd. Dus het wordt weer een lange weg om hem te pakken, net als bouta terwijl die al 20 jaar veroordeeld is en nog steeds 40 jaren vrij rondloopt, geen echte vrijheid want met de gestolen gelden moet hij zijn 200 lijfwachten probleemloos kunnen uitbetalen totdat hij dood gaat. En dat is niet lang meer….
  gemodereerd

 35. Dit ben ik, niet mijn (sealige) evil twin:

  Als wij nu eens stoppen met bouterse overal tussen te halen en hem negeren en vergeten, net als voldemort. Er zal ergens een tovenaarsleerling komen voor hem.

  Negeer bouterse, hij kan niet iedere week het nieuws halen.
  gemodereerd

 36. Gewoon de buitenlandse inlichtingendienst inschakelen en arrestatie laten uitvoeren door een bevriende natie. Nu ze toch bezig gaan zijn op dat niveau, ook de voormalige president laten arresteren. Aangezien hij ook boter op zijn kop heeft.
  gemodereerd

 37. @jojo,
  Er maakt zich van Mulier een manie meester als hij bepaalde namen hoort.. Die figuur is zwaar gefrustreerd. Men beweerd dat hij in de jaren 80 en 90 speciaal naar Suriname was afgereisd om vuilwerk voor de Nederlandse Inlichtingendienst uit te voeren. In Suriname wist de Surinaamse contra spionage hem snel te ontmaskeren. . Alles wat hij schrijft of beweerd is speculatief.In Nijmegen waar hij heeft gestudeerd hadden onderzoekers al snel de buik vol van hem. Hij was ongeschikt om als wetenschapper gewichtig werk uit te voeren Ik heb begrepen dat hij door president Venetiaan tot ongewenste persoon in Suriname was verklaard. Zodra hij overschakelt in zijn fantasie-modus is ‘ the sky the limit ‘. Met andere woorden wanneer hij begint te liegen kan niets hem tegenhouden.


  Maak melding

 38. Ik zou niet zo hoog van de toren blazen. Van Mulier is zoals heel veel Surinamers over het algemeen doorgaans goed op de hoogte van het reilen en zeilen in Suriname. Ook al is het allemaal suggestief, is het publiek geheim in Suriname dat Bouterse zich achter een harde kern kan scharen die ook nog eens zichzelf de afgelopen jaren goed heeft weten te bewapen. Zo is het ook publiek geheim dat er op meerdere momenten wapens van de staat Suriname zijn verdwenen.
  En volgens mij hoeft het niet zo moeilijk te zijn, er is nog steeds een defensieverdrag met Nederland die de Surinaamse Overheid zou kunnen aanspreken.


  Maak melding

 39. @Sabaku, jij bent net als Ludwig van Mulier suggestief bezig. Waarom zouden er wapens van de staat verdwenen zijn terwijl men op de illegale wapenmarkt in o.a. Brazilië aan moderne wapens kan komen. Niemand heeft er belang bij om Suriname in een onzekere avontuur te storten. Ik denk eerder dat die Ludwig van Mulier met zijn vendetta er belang bij heeft om het land in grote onzekerheid te storten. Hij is bewust bezig om het land te destabiliseren. Van Mulier is met zijn Nederlandse paspoort polariserend bezig. Suriname heeft mijn inziens belang bij als president Santokhi van Mulier tot ongewenst persoon verklaard.


  Maak melding

 40. Kondremangs
  Lawpi…..ik heb jou altijd betiteld als Ludwig van mulier de 2e…..dus je ziet nu wel waarom….je bent een paarse kameleon…..
  DiDiBri zal zijn schoonzoon beschermen, aangezien die heel veel geheimen weet van de paarse boevenbende……het OM moet gewoon doorpakken en desnoods bij verstek veroordelen die boefdraad. Hij kan niet altijd dokken….zijn vet lijf zal een keer boven water moeten komen……en dan wordt die paarse criminele bovenbende olv de veroordeelde moordenaar en drugsdealer DiDiBri verder ontmanteld.
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 41. Blakaboy,

  =================================
   dit geen fake news? Stel de politie doet inval bij Bouterse en vind Hoefdraad niet, wat gebeurt er met van Mulier.
  ================================

  Ik weet niet of je in nederland woont ?
  Want dan weet je dat soms de politie vraagt naar informatie over de verblijfplaats van een crimineel. Dit is het zelfde.

  Als de surinaamse politie informatie krijgt over een vermoedelijke verblijfplaats van een crimineel of een voortvluchtige dan gaat de politie dat onderzoeken.

  Is jou vraag beantwoordt ?

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 42. Bouterses bitiya kan niet leven zonder te chode met Hoefdraad, dus heeft Bouterse geen keus dan die chodebaaz toe te laten op zijn privé terreinen. Het gaat allemaal om chode chode. Zodra die bitiya een ander bhataar heeft gevonden, kan Hoefdraad opkrassen. Dan kaate ze misschien zijn chhoennie.
  Hoefdraad moet beseffen dat hij als chutmaar wordt gebruikt en als hij een mard is, dan houdt hij de eer aan zich zelf en meldt hij zich aan bij sipahi.


  Maak melding

 43. RobG … be a man … maak bekend wie je bent { your real name } …. dan kan MEN { ik niet } nagaan of je werkelijk afgestudeerde econoom van de Univ. v. Groningen bent.

  Ik hoef niets na te trekken … voor mij ben je sinds jaar en dag … één {1 } Mislukt Product van de Spinazie Universiteit !!!

  Van Ludwig van Mulier weten wij … dankzij je informatie … dat hij afgestudeerd is aan de Universiteit van Nijmegen. Men kan het natrekken …. naam bekend … snapé vous !!!!!!!!!
  gemodereerd

 44. Boevie is zijn eigen gevangene geworden. Wanneer hij geen bloed aan z’n handen heeft, waarom slaat hij dan op de vlucht!!!
  Deze kat is helemaal in het nauw gedreven en zal nu zijn eigen baard moeten likken!!
  Dit is ook een vorm van straf, steeds maar op de vlucht. Wanneer hij het vluchten moe is, dan zal hij genoodzaakt zijn om zichzelf aan te geven. PG blijf de druk houden!!!!!
  gemodereerd

 45. RobG 9 september 2020 At 15:52

  En jij bent een vieze vuile paarse rioolrat. Ik ontken nergens dat e.e.a. niet suggestief is. Het enige dat een harde feit is, is dat in dit soort zaken in Suriname publiek geheim is, dus hoeft niemand het ook te ontkennen. Je zou eens een keer minder éénzijdig bezig moeten zijn met je oordelen, wellicht helpt dat je trauma’s te verwerken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.