Actievoerders Totness in dienst genomen door vorige regering en niet betaald

32
Actievoerders Totness in dienst genomen door vorige regering en niet betaald
De actievoerders maandag

Voor de tweede opeenvolgende dag is de Oost-West verbinding nabij Totness in het district Coronie gebarricadeerd door boze actievoerders. Het gaat om mensen die in dienst van de overheid zijn genomen en nog geld voor hun werkzaamheden moeten krijgen. De politie heeft vandaag streng opgetreden en de barricades vrijwel meteen verwijderd.

Één van de leiders van het protest, de 39-jarige Sergio Sinester, zegt in gesprek met de redactie van Waterkant.Net dat het niet gaat om een politieke actie vanuit de NDP zoals gesuggereerd wordt. Waar die suggestie vandaan komt weet hij niet. “Misschien omdat de NDP beide zetels in Coronie heeft” aldus Sinester.

Zijn team van circa 50 man is op 1 maart in dienst genomen door de vorige regering. Ze zouden na 3 maanden (dus 1 juni) betaald worden, maar dat is nog steeds niet gebeurt. Volgens Sinester zijn er ook mensen ontslagen, die op 1 september 2019 met een tijdelijk beschikking in dienst waren genomen.

In totaal gaat het om een groep van meer dan 100 personen die geld krijgen, nadat ze in dienst zijn genomen door de vorige regering. De actievoerders hebben hun acties beëindigd en zullen volgens Sinester tot eind van deze maand wachten op een oplossing.

Als die niet komt gaan ze weer over tot barricaderen van de weg en de acties opvoeren zegt hij.

32 REACTIES

 1. Regering Santhoki moet zoveel mogelijk NDP dienstverbanden beeindigen en deze mensen doorverwijzen een baan in het bedrijfsleven. Ambtenaren apparaat moet flink afgeslankt worden.


  Maak melding

 2. Met dank aan de fossiel en zijn partij
  Hoeveel lijken zullen nog tevoorschijn komen. Stelletje hondelullen
  En maar janken over AOW
  en maar janken over de bakra (intussen via de achterdeur een binnen halen, die voldeed aan de eis namelijk een teringcrimineel zijn)
  en maar janken dat KLM winst maakte
  en maar janken over inflatiecorrectie
  en maar janken over solidariteitsheffing
  de ndp moet worden aangemerkt als een criminele organisatie. Pluk ze en verbied deze organisatie iedere vorm van samenscholing

  Of wat ik hier wel eens gelezen heb
  Stenig ze en de overlevenden op een boot naar Curaçao.


  Maak melding

 3. Ze moeten gaan staken en barricaderen bij die mensen die hun in dienst hadden genomen en hun hadden voorgelogen. De NDP heeft ze gewoon belazerd net als die paarse win auto.

  Hahaha
  na 3 maanden, 1 juni, dus na de verkiezingen zouden ze uitbetaald worden. Zijn ze dan echt zo dom of werken ze mee aan politieke oplichting.
  En wat voor werk hebben ze dan in die tijd gedaan ? Wie heeft ze ingedeeld met welke opdrachten ?

  Dit zijn gewoon de domste mensen van Suriname.

  Gaan jullie je geld halen bij Ashwin Aloedin, Bullshit Bouta of Misie-ka-kaba.

  Domme ezels !


  Maak melding

 4. Slaven werd verboden te leren lezen en schrijven. Geletterdheid en slavernij gaan niet samen. Is dit niet wat Bouta weer heeft bewerkstelligd,alles weer terug bij af. Iedereen moest weer de slaven-taal gaan spreken, de scholen draaien niet of met ongekwalificeerd personeel, die amper een normale Nederlandse brief kunnen schrijven, terwijl heel Suriname qua lesstof Nederlands georiënteerd is. Hij heeft mensen aangenomen tot op de laatste dag van zijn vertrek, en nu wordt deze regering met het zoveelste probleem van de oude Bouta regering opgezadeld. Het houd niet op.😌


  Maak melding

 5. De NDP heeft deze mensen in dienst genomen zonder dat er werk voor hun is. De mensen die nu protesteren zouden zelf moeten beseffen dat ze voor de gek zijn gehouden door de NDP. Ze moeten aankloppen bij de NDP toppers die miljoen achterover hebben gedrukt.


  Maak melding

 6. Coronianen, maak jezelf niet afhankelijk van een overheid maar, plant, kweek of
  ga vissen en verhandel je producten op een lokale markt of aan vaste klanten.
  Volgens mij is er in Coronie geen bakker en ook geen slager voor rund, varken of kip.
  Alles komt vanuit Paramaribo.


  Maak melding

 7. Alle contracten ongedaan maken, of deze mensen naar Bouterse doorverwijzen. Hij heeft deze mensen iets beloofd wat hij niet kon waarmaken. Laat die paarse rat hun betalen. Die mensen hebben niet eens gewerkt al die tijd maar willen geld. Mars kunnen ze krijgen. Ga naar Bouterse, ga daar actie voeren.


  Maak melding

 8. Niet belangrijk door wie ze in dienst genomen werden zolang het wettelijk geschiedde. De overheid moet deze mensen als de wiedeweerga uitbetalen. Drie weken heeft de overheid en anders maar weer staken. Ze hebben recht op salaris en in het uiterste geval ;sleep de overheid voor het gerecht.
  gemodereerd

 9. Kom maar op met het arbeitscontract
  Zo kan iedere idioot wel zeggen dat hij in dienst is genomen
  Misschien in de zeik genommen dat kan weer wel
  gemodereerd

 10. Zijn niet in dienst genomen. Ze zijn omgekocht om te stemmen op de ndp.
  Aanmelden bij ocer. Staat een batterij aan juristen klaar voor jullie.
  Sleep je overheid voor het gericht, LOL, volgend jr ben je aan de beurt. Het is namelijk hartstikke druk, sorry.


  Maak melding

 11. Welke aantoonbare werkzaamheden hebben ze uitgevoerd.
  Niets maar wel het lef hebben geld te eisen.
  Die lui zijn gestoord.
  Hoor net dat gestoorde in 12 maanden geschikt voor de maatschappij worden gemaakt. Gelijk aanmelden die hap
  gemodereerd

 12. Domme PANNENKOEKEN,NU BEGIN IK ECHT TE GELOVEN DAT CORONIANEN EZELS ZIJN.oeng go wroko ,planten,..vissen,..serie krontowatra,..MONIE NO DEH,..A KABA OEN DONG KAW !
  gemodereerd

 13. Helemaal eens met Para Express.
  Bovendien zijn ze gerecruteerd door een criminele clan…daar moeten ze ook hun geld gaan halen.
  Tip…enkele van dat gespuis kom je nog tegen in de DNA…want jullie waren zo mpp dom om ook nog op ze te stemmen🤣🤣🤣


  Maak melding

 14. Waarom gaan deze personen niet bij Bouterse actie voeren. Hij is toch in gebreke gebleven. Lekker voor niets doen geld binnen harken.
  Weg met die meute, wat valt er trouwens in Coronie te regeren. NIETS!!!!
  gemodereerd

 15. @ pakiratigri 8 september 2020 At 21:37
  “Niet belangrijk door wie ze in dienst genomen werden zolang het wettelijk geschiedde. De overheid moet deze mensen als de wiedeweerga uitbetalen.”

  beste pakiratigri. Laten ze eerst maar eens uit zoeken of ze legaal in dienst genomen zijn. Allereerst is dan de vraag was er een vacature en noodzaak om schaarse middelen van de staat aan adhoc aan te nemen ambtenaren uit te geven.

  Dit riekt beste pakiratigri naar verkiezingsfraude. 50 banen plus familie plus een paar bussen in in Coronie net genoeg voor de 2de zetel geweest. Anders was die naar de NPS gegaan


  Maak melding

 16. k hb 1 vraag @ de regering. Regeren is niet CONTINUEREN??? regeren hft niks met huidige n vorige.
  gemodereerd

 17. Die taal gebruik ik niet. Dat is niet mijn tekst. Bah, jo aap.
  Best gek dat zulke dingen gebeuren bij waterkant.

  Dre_1 8 september 2020 At 18:36
  Met dank aan de fossiel en zijn partij
  Hoeveel lijken zullen nog tevoorschijn komen. Stelletje hondelullen
  En maar janken over AOW
  en maar janken over de bakra (intussen via de achterdeur een binnen halen, die voldeed aan de eis namelijk een teringcrimineel zijn)
  en maar janken dat KLM winst maakte
  en maar janken over inflatiecorrectie
  en maar janken over solidariteitsheffing
  de ndp moet worden aangemerkt als een criminele organisatie. Pluk ze en verbied deze organisatie iedere vorm van samenscholing


  Maak melding

 18. Natuurlijk moet worden nagegaan of de mensen legaal indienst genomen werden. Ben ik volledig met @Jojo eens. Omdat ik me niet kan indenken dat er ergens een arbeidscontract is dat zegt dat je mag beginnen te werken en pas over drie maanden betaald krijgt.


  Maak melding

 19. Ik vind dat iedere Coroniaan die een baan zoekt, een Coronie-test (intelligentie-test) moet ondergaan let op ik bedoel geen Corona-test !!!!
  Want iedere boerenlul weet dat als de NDP je een baan aanbiedt, ze daarmee een bepaalde bedoeling heeft. !!!! De NDP nationale decadente partij heeft het land bewust naar de klote geholpen !!!!. Duizenden mensen zijn vóór de verkiezingen aangenomen om stemmen te winnen.

  Nu zit deze nieuwe regering met een gigantisch financieel probleem, al deze last minute mensen moeten een salaris krijgen en het land is failliet, er is een tijdbom gezet voor deze nieuwe regering.
  Het is ook zo hypocriet van de NDP-ers dat als deze mensen het volkslied zingen” Opoh kondre mang oen opo, Gado de oen fesi mang enzzz We mus seti kondre boeng.
  En vooral leg ik de nadruk op deze regel : we mus seti kondre boeng !!!!!!!
  Hoe laag en onethisch kun je zijn om deze regel te zingen, je hebt een land naar de verdoemenis geholpen en dan met trots deze regel zingen !!!!!

  Jaren hebben jullie op die Hollanders gescholden maar wie heeft het land na 1975 uitgebuit !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 20. Stemmen zijn op borgoe gekocht. Op wie hebben de actievoerders gestemd? Waarom gaan ze niet protesteren bij hun partij/mensen die ze beloften hebben gedaan?
  Ik kan me gewoon niet voorstellen dat zoveel coronianen stemmen op een partij die hun zonen wreed de dood in heeft gejaagd.
  Toen ik ooit aan een paar Surie’s in DH vertelde dat ik een halve Coroniaan was zeiden ze smalend “en voor de helft zeker Belg want Coronmang dong morro soppo” Het is me altijd bijgebleven. Jammer genoeg heeft hun stemgedrag die uitspraak niet ontkracht.


  Maak melding

 21. Wat een toneelvoorstelling van de coronianen. Laat het een les voor ze zijn want ze zijn door de partij waar ze op gestemd hebben letterlijk voor paal gezet. Coronmang: Het is niet deze regering, ma na diediebrie bouta bron oe mars! Oe lerie tak: ndp na soso krei nanga lei ebe horie sma na spotoe ala dei.


  Maak melding

 22. Er zijn tal van rasechte Coronianen die hun geboorte plaats verloochenen
  en geen poot/fundament hebben om zich op te bouwen. Laat niemand je
  van je basis vervreemden want dan heb je nergens houvast.


  Maak melding

 23. Ariman,
  “hoe zwarter hoe dommer”
  Wat een stomme opmerking.
  Dan zijn alle Surinamers dom, er wonen nl weinig witte mensen in Suriname.

  De zgn Surinamers hier op waterkant reageren allemaal uit frustratie, ze kunnen geen compassie voor hun kondre mangs in Suriname opbrengen. Waarschijnlijk hebben de meesten het niet gemaakt in Nederland en worden gediscrimineerd door hun omgeving, anders kan ik hun frustraties niet verklaren. Suriname is een arm land, weinig ontplooiingsmogelijkheden, ze doen het met wat ze hebben en dat siert ze. Dat er lieden zijn die hen steeds weer bedriegen en bestelen, daar kunnen zij niet aan ontkomen, te zwakke bestuur.

  Maar de Nederlanders met Surinaamse roots moeten niet denken dat zij het beter hebben, velen leven van de bijstand, te kleine pensioen en dan zo afgeven op Suriname, de witte Nederlanders zouden zeggen: verdomme je mag blij zijn dat je in Nederland mag wonen, ondankbare schepsel.

  Je ziet: mi no lobi deng sma sa wang Broko mi swietie Sranan. Dat er een puinhoop is gemaakt de afgelopen decennia is een feit. Je mag kritiek hebben, is welkom, maar schend jouw aangezicht niet.


  Maak melding

 24. Het is heel erg hoe deze mensen voor de gek zijn gehouden door het paarse bedrog. Ze moeten ook eten en hun gezin onderhouden. Ze moeten afwachten wat de uitkomst is van het onderzoek van de minister van OW en tegelijkertijd gebruik maken van de juridische mogelijkheden van de paarse bende. Ik zou inderdaad dezelfde mensen aanklagen, die de mensen in dienst hebben genomen en als ik geen salaris zou krijgen of een baan, beslag laten leggen op bezittingen van de paarse bende tot het bedrag waar ik recht op heb.


  Maak melding

 25. Het zijn niet alleen mensen uit het district Coronie. De ndp heeft in alle districten mensen omgekocht met een niet bestaande baan. 6 maanden niet uitbetaald en nu eisen ze doekoe.
  Die vrouw amoefoe of iets dergelijks, sloeg zichzelf onlangs trots op de borst. Wij hebben stemmers in alle districten. Yep, omgekochte, misleide en belazerde kiezers.
  Ze mogen zichzelf barricaderen, scheelt lockdown kosten.
  Eigen schuld, dikke bult!


  Maak melding

 26. Zullen wij even stil staan! Hoeveel grote zonen/dochters van ons land kwamen en komen niet uit Coronie?
  Wat een verval heeft de MOORDENAAR en zijn mede misdadigers aangericht en dat allemaal voor zelfverrijking.


  Maak melding

 27. Kunnen ze hun beschikking van aanname, de functie, kantoor, bureau met stoel en de werkzaamheden die ze dagelijks uitvoerden aantonen. Zijn dit wel autentieke documenten c.q. beschikkingen of zijn deze net voor de verkiezingen uitgereikt voor de werving van verkiezingsstemmen. Naar mijn weten valt er administratief of regionale uitvoering weinig te doen in Coronie. En waarom hebben zij toentertijd zich niet beklaagd bij Bouta voor het niet ontvangen aan loon. Lijkt meer op politiek gerelateerd!! Weg met die handel!!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.