Regering bespreekt aanpak COVID-19 vraagstuk en gevolgen daarvan voor samenleving

6
Regering bespreekt aanpak COVID-19 vraagstuk en gevolgen daarvan voor samenleving

De regering in Suriname heeft zondag van gedachten gewisseld met de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA), de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), Gaming Board, Transport Sector en de Horecasector, over de aanpak van het COVID-19 vraagstuk en de gevolgen daarvan voor de samenleving. De gesprekken werden geleid door vice-president Ronny Brunswijk, bijgestaan door leden van het Outbreak Management Team. Ook een deel van de ministerraad was tijdens de gesprekken aanwezig.

De gesprekken vonden plaats in de vergaderruimte van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en zijn zeer vruchtbaar verlopen. Er is beraadslaagd over het trekken van een balans tussen de gezondheidszorg en de aandacht voor de economie. Na met deze groepen gesproken te hebben is er binnen het Beleidsteam COVID-19 van gedachten gewisseld over dit vraagstuk.

De uitdaging is nog steeds het overgaan tot eventueel versoepeling van de maatregelen, het verder oppakken van de economie temidden van de COVID-19 pandemie tegen de achtergrond van de zorgcapaciteit. Uit presentaties van medische deskundigen is gebleken, dat het aantal besmettingen een dalende trend vertoond.

Tijdens de meeting waar ook leden van De Nationale Assemblee aanwezig waren zijn ondermeer de volgende zaken aan de orde gekomen te weten armoedebestrijding, awareness van het volk, werkloosheid en onderwijs.

Op maandag 7 september 2020 zullen de gesprekken voortgezet worden maar dan in aanwezigheid van president Chandrikapersad Santokhi. Het staatshoofd zal zich daarbij ondermeer breedvoerig laten informeren over de actuele stand van zaken met betrekking tot de aanpak van het COVID-19 vraagstuk in ons land.

6 REACTIES

 1. Het is voor deze regering een gevecht tegen twee kwaadheden, tw. COVID-19 en het herstel van de economie. Geen makkelijke opgave als je weinig middelen en bijna bankroet bent. De situatie schreeuwt om drastische maatregelen. Er zal een nationale beleid en visie moeten komen bij de bestrijding van COVID-19. Met het sluiten van de grenzen met de buurlanden i.c.m. het versterken van de zorg en intensievere l zou een positief effect kunnen hebben. Voor het herstel van de slechte economische situatie zullen offers gebracht moeten worden. Daarnaast zal het ambtenaren apparaat hervormd moeten worden teneinde de uitgaven te beperken en zullen investeerders aangetrokken moeten worden om de werkgelegenheid een nieuwe impuls te geven.


  Maak melding

 2. Als de surinamers zich houden aan de coronaregels dan zullen automatisch beperkingen die gelden ,ontheven worden.
  Surinamers werken jullie mee.Wij kunnen onze economie weer op gang krijgen door samen met elkaar te werken.


  Maak melding

 3. De regering moet niet zeuren en het geheel blijven overdrijven door er theaterspektakel van te maken. Er zijn op deze aardbol heel veel landen die met dezelfde vraagstukken zijn geconfronteerd of nog erger. Maar de gasten van de VHP doen alsof Suriname het enige land is met economische en covid problemen. Zij doen ook een extra schep boven op. Hoelang kunnen ze het volk nog in de maling blijven nemen? Nu kunnen zij niet terugvallen op Nederlandse ontwikkelingsgelden die hen voorheen rijkelijk werden toebedeeld.Ook de diaspora gaat haar geld niet investeren onder een onbetrouwbare regering van VHP.


  Maak melding

 4. Ik zal antwoord geven rob op je vraag
  tien jaar?
  mars
  ga hoefdraad zoeken
  mars,
  ga putter zoeken
  jij vuile vieze teringhond. Ik snap die criminelen wel van de ndp, zij zijn er beter van geworden, maar jij zit hier en krijgt neks, helemaal neks.
  deng mang e laf ie mars
  不不不不不不不不不不不
  gemodereerd

 5. Ik denk terug aan de fossiel. Wat riep hij ook alweer
  ik beloof jullie een nieuw vliegveld. ik heb jullie al een highway eggeven en die nar mezelf genoemd, ja jullie weten toch dat deed wijdenbosch ook, dus ik ook. Ik mag
  Een betere bereikbaarheid naar het binnenland? Ach, kom op zeg onbelangrijk hoor
  Maatregelen om te voorkomen dat na de verkiezingen corona vrij spel heeft?
  ach kom op zeg, corona hehehe, ik stuur het persoonlijk terug naar waar het vandaan komt hehehehe
  Deze man heeft Suriname vernietigt
  gemodereerd

 6. Heeft geen enkel zin
  Suriname was corrupt en zal altijd blijven
  Tijdens lockdown gaan de grote jongens gewoon buiten sporten helaas doet de politie eindelijk zijn werk om door hun aan te houden, maar helaas voor korte duur
  Een telefoon naar de hogerhand zijn ze gelijk weer buiten
  Dit is afgelopen weekend gebeurd.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.