Tien personen dakloos door woningbrand te Beekhuizen

16
Tien personen dakloos door woningbrand te Beekhuizen

Tien personen, vijf kinderen en vijf volwassenen, zijn donderdagmiddag dakloos geworden, nadat hun hoogbouw woning op de hoek van de Grofolo- en Morastraat in brand is gevlogen. Het bovenste gedeelte is compleet verwoest en beneden heeft waterschade opgelopen. De woning in Suriname was niet tegen brand verzekerd.

Een belendend pand heeft schade aan de rechtergevel opgelopen. Door de hitte zijn enkele rammen gesprongen en een zonnekap is ook verwoest. Deze woning was wel tegen brand verzekerd.

Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De politie van Nieuwe Haven heeft de zaak in onderzoek.

Het was de tweede woningbrand in Paramaribo binnen 24 uur. Woensdag rond 23.00u was een laagbouw woning aan de Richard Voullairestraat in brand gevlogen en compleet verwoest.

16 REACTIES

 1. Een huurders verzekering kon een som geld opleveren om de verloren inboedel te vervangen. Nu moet je bij 1 voor 12 stchting aankloppen of bij volkshuisting om een .huisvragen.


  Maak melding

 2. In deze moeilijke tijd dan nog je huis verbrand, erg hoor.
  Verzekering vinden ze te duur of er is geen geld ervoor.
  Nu moeten ze anderen gaan lastig vallen voor onderdak.


  Maak melding

 3. Als alle Surinamers deze familie ondersteunen, d.m.v. de een levert planken, zinkplaten, anderen kleding, ondernemers in huishoudelijke artikelen, gasfornuis, ijskast, bedden en matrassen, een geld inzameling houden voor hun, kerken, winkels, enz. Is het probleem opgelost.

  Aangezien het nu vakantie is en bijna droge tijd. Er zijn genoeg bouwvakkers in huizenbouw die ook vrijwillig hun bouw skills in de praktijk kunnen laten zien.

  Surinamers ondersteunen jullie deze mensen.

  Samen Werken, Samen Sterker.

  Ik wens de familie sterkte toe


  Maak melding

 4. Er moet wel een groep zijn/kerken, mandirs, enz

  Wat belangrijk is in mijn voorstel dat er wel een groep is die de leiding heeft om met derden in contact treden en derden met hen in contact treden over dit probleem.

  De mensen uit de kerken, mandirs zouden die rol best op zich kunnen nemen. Hierdoor is er een aanspreek punt waar mensen in contact kunnen aannemen of mensen zich aanmelden met hun goederen en diensten.

  De kerk of mandir, enz moet met deze mensen alles bespreken, wellicht ze opvangen. Deuren van kerken, mandir, Moskee zijn altijd open ga ik van uit. En deze instellingen kunnen mensen in nood de helpende hand bieden.


  Maak melding

 5. @Passant,

  Een Mandir is de woonhuis van God. Het hoort er altijd schoon te zijn en een goede atmosfeer uit te stralen en is dus niet de plaats voor opvang van mensen met pech. En zeker niet een plaats waar vlees, vis, eieren, alcohol en wat niet meer genuttigd kan worden en ongewassen mensen er langdurig verblijven.
  Kerken en moskeeën hebben daar wellicht geen probleem mee, dus dat moeten zij zelf weten.


  Maak melding

 6. Dre 6 september 2020 At 13:17
  Een pieromaan, ik ken deze buurt goed. Deze straten liggen te dicht bij elkaar om te denken dat het toeval is@@

  Bedoel je een pyromaan en die gaat op klaarlichte dag brand stichten in een boven woning verder snap ik je hele reactie niet je kent die buurt goed straten zijn dicht op elkaar hoe kunnen straten dicht op elkaar zijn één straat onder en de rest dicht er op
  gemodereerd

 7. Als het mogelijk is, altijd een brand, inboedel,begrafenis,ongevallenverzekering afsluiten ook voor hele gezin. Hang van de situatie af. Leef netjes en oprecht.
  gemodereerd

 8. @Dre,

  Per 10.000 huizen voor mensen staat er misschien 1 huis voor God. Heb je daar ook al moeite mee?
  Waarom moeten ze per se een Godshuis in? Hebben ze geen familie/buren/kennissen/vrienden/overheid/sympathisanten? Wat zijn zij dan waard> Wat ben jij waard? Stel jij je huis ter beschikking voor opvang?


  Maak melding

 9. Misschien kan er een inzamelings aktie vanuit de mandirs , moskeeën , kerken , georganiseerd worden .
  Tenminste als ze het niet te druk hebben met bullshit .

  Wat heb je eigenlijk aan ze als ze in tijden van nood niet bij ze kan aankloppen ?????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.