SLM Boeing 777-200ER weer onderweg naar Suriname

26
SLM Boeing 777-200ER weer onderweg naar Suriname
Foto (c) Douwe van der Zee

De ‘nieuwe’ Boeing 777-200ER van Surinam Airways die vrijdag uit Suriname vertrok en zaterdagochtend voor het eerst op Schiphol landde, is weer onderweg naar Suriname. Het toestel vertrok om 15.25u vanaf de internationale luchthaven Schiphol.

De Boeing maakte een demonstratievlucht vanuit de Surinaamse luchthaven Zanderij. Daarbij werd een omweg gemaakt vanwege het ontbreken van een ETOPS-certificering. Ook vandaag zal weer met een omweg worden teruggevlogen.

Door de omweg duurt de reis naar Suriname langer dan 12 uren:

De aankomst gisteren op Schiphol:

26 REACTIES

 1. Goed zo en nu de rest van de papieren in orde maken, zodat de SLM nu waardig kan gaan vliegen, zonder brokken te maken. Succes SLM.
  gemodereerd

 2. Moeten we hier nu voor aplaudiseren of zo?? Er komt een vliegtuig zonder de benodigde certificaten ander half uur later binnen vanwege een omweg, nou nou, wat een nieuws zeg. foto’s erbij, het is bijna lachwekkend.


  Maak melding

 3. Zo en nu maar hopen, dat alles gauw in orde wordt gemaakt en Suriname weer kan worden aangedaan, want het wordt als een groot gemis ervaren en dan druk ik mij nog gemoedelijk uit.

  Ook hoop ik, dat net als met het aantreden van de nieuwe regering ook bij en binnen de SLM een hernieuwde start zal worden gemaakt. De SLM moet zich bewust worden van haar functie voor Suriname en niet de belangen van bepaalde lieden, die enkel het eigen en niet het belang van de SLM en Suriname belangrijk vinden. Geen vlucht voor de helft gevuld met SLM-ers, want dat brengt geen geld in het laatje en geen grootspraak want het bestaan hangt niet zozeer alleen af van de werknemers/ directie, maar meer nog van de personen die met de SLM willen vliegen. SLM als visitekaart voor ons prachtig Suriname.
  gemodereerd

 4. Dit vliegtuig is geleased vanuit België.
  Niks mis mee.
  KLM wordt natuurlijk in alle opzichten bevoordeeld.
  SLM is helaas een Surinaams product.
  gemodereerd

 5. Dit is toch prachtig dat de SLM met haar nieuwe aanwinst Schiphol aandoet. Nu maar voor zorgen dat alle benodigde documenten in orde worden gemaakt. Ik gun de SLM een goede toekomst.
  gemodereerd

 6. Ze waren aan het kijken of de piloten die extra 1,5 uur aankunnen en of Schiphol wel of niet moeilijk doet ivm ontbreken van de certificering. Tevens ook hoe de vliegtuig het houdt en of alles naar behoren werkt.

  Na landing te JPL gaan ze evalueren hoe het allemaal is verlopen.


  Maak melding

 7. @RobG

  het gaat niet om de documenten maar of de maatschappij kan werken volgens de processen en procedures waar die documenten voor staan.
  Het trieste is dat SLM keer op keer (A340 2 maal. en B737 700 2 maal en B777 nu) bewijst niets te leren van ervaringen in het verleden.

  U duidelijk ook niet. Het is niet de eerste keer dat het voorspelt mis gaat.

  Het is toch meer dan schandalig dat een toestel dat geleased wordt van een Boeing Financieringsmaatschappij niet kan nu al 9 maanden geld kost en niet produceert.

  Halleluja verhalen heb je niets aan.
  Waar vliegt SLM volgend jaar Mei mee.
  Volgens Bouterse met een B787. De kans dat het papieren vliegtuigjes zijn of Wetlease van VAMOS is groter.


  Maak melding

 8. Tripje heen en weer heeft minstens 150 duizend euro gekost. ik vraag me af wat de werkelijke reden voor de vlucht is. Verplicht voor de ETOPS certificering? Of het uitvoeren van een reparatie? En wie heeft er gevlogen? SLM piloten of “huurlingen”?


  Maak melding

 9. Ik vraag me af of dit toestel wel de juiste keuze is voor de route Suriname – Nederland.
  Dit toestel lijkt mij eerder geschikt voor de route Suriname – Florida / Cariben.

  Misschien moet minister Albert Jubithana er toch beter naar kijken. Want nu wordt er geimproviseerd ten koste van de veiligheid.

  Of zie ik het verkeerd ?


  Maak melding

 10. 3-3-3 opstelling ls kwa pax comfort wel veel minder dan 2-4-2 opstelling van A340 maar tsja, kwa zuinigheid wint deze het ruimschoots daarvan plus opbrengst per pax ook ivm higher pax density (9 stoelen vs 8 stoelen per rij)


  Maak melding

 11. Mooi dit toestel is geschikt voor de route Amsterdam paramaribo visa versa
  Kan met een volle tank 1 5000 kilometer afleggen, boeing van KLM 747 was 30 jaar oud, slm veel succes!!!


  Maak melding

 12. dus als ik het goed begrijpt kost dit toestel ons zoveel geld, maar levert het niets op?
  Dat geloof ik niet. Zo stom zijn ze zelf bij ndp niet

  of
  Wat of wie is er vervoerd, ging het daarom


  Maak melding

 13. De B747 is een van de betere toestellen ooit vervaardigd door Boeing. Tegenwoordig let men op efficientie en brandstof zuinigheid, etc. Dat is heel verkeerd afgelopen met de 737-max. De B777 en B787 Dreamliner moeten zich nog bewijzen. We moeten niet de wereld nadoen door ook dure toestellen aan te schaffen, maar de ROI (Return on Investment) laat te wensen over. Je moet het vergelijken als wanneer je met een Ferrari in een zandweg met kuilen zou rijden. Er moet een realistisch, technische evaluatie komen mbt de keuze en omvang van de vloot zonder emoties en sentimenten.


  Maak melding

 14. @Flyer,
  Vlucht SLM995P bevond zich om 21.50 uur Nederlandse tijd ten oosten van NewFoundland (Canada) ter hoogte van de plaats Saint Johns.Altitude 38000 ft. De communicatie van het toestel is een hele tijd te volgen geweest via airtraffic control Shannon in Ierland. De communicatie van het toestel kan je nu op dit moment volgen via Gander Airtraffic control. Callsign SLM995P. Prachtig om te horen hoe de piloten met de verkeersleiding communiceren. Af en toe hoor je het toestel een cell call uitzenden. Het toestel komt in Suriname aan om 22.45 uur plaatselijke tijd.

  @jojo,
  Als de SLM aan alle vereisten voldoet ontvangt men de documenten (certificering). Dit is een zorgvuldig proces. Dat het in Suriname nog niet rond is met de certificering houdt in dat vele zaken nog niet in orde zijn.De in-end-outs ken ik niet.
  gemodereerd

 15. Als je goed leest staat er dat de vlucht langer dan 12 uur duurt, ook als je alles berekent kom je op 13+ uur…. Dus als Surinam Airways winst wilt behouden wens ik hun veel succes, het was slimmer om een andere A340 te leasen of desnoods een 747 todat de papieren op orde waren
  gemodereerd

 16. @Flyer,
  Omstreeks 21.30 uur Nederlandse tijd vloog vlucht SLM995P net ten oosten van de stad Saint Johns op New Foundland (Canada). Een hele tijd kon je de communicatie van het toestel volgen via airtraffic control Shannon in Ierland. Daarna nam Gander op NewFoundland de vlucht begeleiding over.Callsign SLM995P. Prachtig om de stemmen van de piloten te horen. Af en toe hoor je het toestel een cell call geven. Je kan het toestel nu op dit moment 23.20 uur Nederlandse tijd volgen boven de Atlantische oceaan ver uit de kust ten westen van de stad Philadelphia. Boven de Atlantische oceaan nu ter hoogte van de stad Delaware (natuurlijk ver uit de kust ) wordt een lichte bocht naar het oosten gemaakt richting het Caribische gebied. Het toestel moet nog een afstand afleggen van 3535 km. De luchtverkeersleiding wordt nu overgenomen door airtraffic control Bermuda. Na Bermuda neemt hoogstwaarschijnlijk Piarco (Trinidad) de begeleiding van het vliegtuig over. Na Piarco neemt Suriname aircontrol de begeleiding over.Als alles goed verloopt komt het toestel om 22.41 uur aan in Suriname.

  @jojo,
  Begrijp mij niet verkeerd. Met documenten bedoel ik wanneer de complete certificering is afgerond. Certificering is een zorgvuldig procee. Er zijn nu nog een paar hobbels te nemen. Uiteindelijk moet het wel goed komen. Ga ervan uit dat men met dit toestel nog even mee zal door blijven vliegen.


  Maak melding

 17. Is jij door Nederland goed gekeurd zonder drugs ???? Hopenlijk wordt hij snel ingezet om de tekorten in te halen maar wel voor nb a vrij maken he oohja er is ook nog vracht dat verscheept moet worden ook inkomsten hopenlijk gaan die Importeurs en exporteurs ook meer deviezen belasting betalen want de prijzen om te posten richting Suriname zijn met haast 50% verhoogd kassa voor Chan


  Maak melding

 18. @RobG

  U gaat er van uit dat>>>
  Feit is dat het toestel sinds mei 2019 buiten bedrijf was en in december 2019 in Suriname aankwam zonder dat SLM een duidelijk plan had,
  Feit is dat Bouterse het proces van de A330 een beter toestel afgeblazen heeft.
  Feit is dat er nu 9 maanden betaald wordt voor iets dat niet productief is en kostbaar is omdat SLM het proces niet onder controle heeft.
  Er van uitgaan dat het wel goed komt is onzin want over 8 maanden moet het ding weer ingeleverd worden. Volgens het plan van Bouterse staat er dan een B787 klaar die gecertificeerd zal moeten zijn.

  gelukkig staan er bij Boeing actueel nog heel wat B777 ex singapore airlines in de moten ballen dus het zal, als Suriname kan betalen, meer dan logisch zijn dat er door gevlogen kan worden echter wel op een kostbare manier omdat niemand een lange termijn gepland heeft. Ofwel wanneer komt de D check langs en staat het ding ergens 6 weken in een hangar en moet SLM huren incl. bemanning.


  Maak melding

 19. Denken jullie nou echt dat hier alleen personen in vervoerd worden?.. dan zou het zeker in deze tijd niet rendabel wezen om zo’n toestel te vliegen. Het gaat om goederen. Kijk maar eens goed naar wat de logistiek doet in Suriname en Nederland.
  gemodereerd

 20. RobGAY….

  jij fantaseert al 3/4 jaar dat je dit afgedankte vehicle, proefvluchten hebt zien maken.
  🤮🤮🤮

  Waarvan achteraf blijkt dat dit ding nooit 1 meter van de grond geweest is.
  🙈🙈🙈

  Jij bent, zoals alle paarse rioolratten, een ordinaire fantast en pathologische leugenaar.
  🥊🥊🥊

  Dus kom hier nu niet de wijsneus uithangen, want je bent gewoon betrapt op ordinaire leugens.
  🖕🖕🖕

  9 maanden leasen en nu leeg heen en terug vliegen…..Mei 2021 weer inleveren bij de leasemaatschappij.
  🥳🥳🥳

  Tel uit je winst….laaggeschoolde paarse pauper.
  👋👋👋


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.