Man dood na aanval door Braziliaanse bijen in Suriname

6
Man dood na aanval door Braziliaanse bijen in Suriname

De 34-jarige Donovan Emanuelson is zaterdagmiddag rond 17.20u tijdens het vissen op een weiland aan de Amapestraat te Vredenburg Serie A doodgestoken door Braziliaanse bijen.

Volgens de politie was het slachtoffer met een vriend van hem op de plaats aan het vissen. Op een bepaald moment werden zij plotseling aangevallen door de bijen. De vriend wist te vluchten terwijl Emanuelson achterbleef.

Het Command Center kreeg de melding en dirigeerde de politie van Houttuin ter plaatse voor onderzoek. De brandweer werd vervolgens ook ingeschakeld. Bij aankomst van de brandweer haalde zij het ontzielde lichaam van Emanuelson uit het bos.

Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood vast. Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is het lijk afgestaan aan de nabestaanden.

6 REACTIES

 1. In een aantal staten van de VS hebben ze braziliaanse bijen patrouilles. Als een nest melding binnen komt dan gaan ze in een speciaal pak de bijen doden met gif. Verder gaan ze de buurt onderzoeken op meer afrikaanse bijen nesten. Zo worden ze hier genoemd.


  Maak melding

 2. Gevaarlijke lui die Brazilianen. Of het nu bijen zijn of illigale goudzoekers of houtkappers. Ze helpen Suriname naar de kloten.
  gemodereerd

 3. R.I.P. jongeman

  Familie sterkte met dit groot verlies.

  Mensen maak melding zodra je een nest ziet.

  Sarie Tori
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.