VIDEO: Presentatie eerste ambulancefiets Regionaal Ziekenhuis Wanica

7

Het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) heeft op woensdag 29 augustus haar eerste ambulancefiets gepresenteerd. In het filmpje hierboven geeft Anand Doekhi, coördinator ambulancedienst RZW, uitleg over de fiets.

Het RZW is vorige week ook begonnen met het opzetten van een tweede COVID-19 isolatietent nabij het ziekenhuis. Dit omdat het aantal coronagevallen in Suriname toeneemt en de huidige faciliteiten onder druk staan. De isolatietent is bedoeld voor mensen die besmet zijn met het coronavirus, maar minder ziek zijn dan mensen die ziekenhuis zorg nodig hebben.

Vrijdag zijn is er weer twee coronadoden genoteerd in Suriname. De afgelopen 24 uur zijn er 37 nieuwe besmettingen bijgekomen en 48 personen genezen verklaard. Het aantal actieve cases bedraagt nu 811.

Voor dit weekend geldt er wederom een total lockdown in Suriname. Deze is vrijdag 4 september om 20.00u ingegaan en is van kracht tot en met maandag 7 september 05.00u. Niemand mag zomaar op straat behalve personen die vallen onder de diverse groepen die geïdentificeerd zijn als essentiële diensten.

7 REACTIES

 1. De ambulance komt en patient gaat dood. Wie gaat de fiets rijden??
  Geen artsen. Verpleging?? Doodmoe voor ze ter plekken zijn. In Su werkt dit niet.
  Rode kruis staat klaar bij de evenementen. We zien dat bij wandelaars. Geef scholieren de fietsen. Dat filmpje was voldoende. Het artikel gaat niet over die hele fiets.
  gemodereerd

 2. De ambulancefiets zal ingezet worden op autovrije zones.De bemanning van deze ambulancefiets is medisch getraind .Zijn taak is om te assisteren bij hulpverlening.
  De ambulancefiets zal niet ingezet worden te rijden in het verkeer om naar bestemming te gaan.
  Het zal ingezet worden bij evenementen waarbij de straten zijn afgesloten.
  En nu hopen dat deze projekt die nu in proef-fase is ,zal slagen.
  Succes.


  Maak melding

 3. wie gaat hierop??
  Die dikke gasten die werken in ziekenhuis of de luxe artsen??
  De artsen gaan er nooit op.
  Dit werkt niet voor Suriname
  gemodereerd

 4. Ja de straten zijn afgesloten en zeker ook voor de hulpdiensten noem één straat die afgesloten is voor de hulpdiensten
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.