Nieuw SLM-toestel maakt demo vlucht naar Amsterdam

23
VIDEO: SLM voert testvluchten met 'nieuw' toestel uit in Suriname
Foto: (c) Waterkant/Anair80 Aviation Photography

Het ‘nieuwe’ vliegtuig van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) is vrijdag vanuit Suriname vertrokken richting Nederland. De Boeing 777-200, genaamd Bird Of The Green Paradise, vertrok rond 17.40 vanaf de luchthaven Zanderij met bestemming Schiphol. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat het zou gaan om een demo/test vlucht.

De Boeing van de SLM heeft nog geen Extended Range Twin Engine Operational Performance Standard (ETOPS) -certificering maar zal toch naar Nederland vliegen. Dit zal via een omweg geschieden hetgeen ook blijkt uit beelden van Flightracker (onder).

De omweg zorgt ervoor dat de reis in totaal 10,5 uren zal duren. de SLM heeft eerder aangegeven dat ze verwacht dat de ETOPS certificering binnen een paar maanden een feit moet zijn.

Hieronder de positie van het toestel na circa 5 uur vliegen. Te zien is dat een andere route wordt gevolgd:

Beeld: Flighttracker

23 REACTIES

 1. Veel veilige vlieguren en prettige vluchten toegewenst.

  Eerlijk gezegd zou het toch mooier zijn wanneer de vrije vogel geel zou zijn ipv rood. Het verwijst dan ook naar de gele ster in onze vlag. En dan zijn ook alle kleuren van onze vlag vertegenwoordigd op het toestel.

  Suriname eerst. Krakti !


  Maak melding

 2. Vanmorgen om 08.45 uur Nederlandse tijd maakte vlucht SLM996P een bocht boven Beverwijk om vervolgens de landing in te zetten op Schiphol. Op flightradar was dit live te volgen.Registratienummer PZ-TCU.
  gemodereerd

 3. Binnen een paar mnd moet etops gefixt zijn. In 2021 loopt het lease contract af en moet de toestel ingeleverd worden.

  Hoeveel maanden heeft deze kist niet gevlogen en hoeveel verliezen heeft men gedraaid. Puur mismanagement !!!
  gemodereerd

 4. @Pony, die Flyer is een nachtmens. Ik ga ervan uit geen piloot. Op het tijdstip dat ik vlucht SLM996P op Flightradar had getraceerd trok Flyer de deken juist over zich heen. Hij en vele anderen mogen straks op de A4 tussen Amsterdam en Hoofddorp rijden om het toestel op een afstand te bekijken. Het vliegtuig zal zeker een eyecatcher zijn.
  gemodereerd

 5. Je kan niet spreken van mis management van de SLM, Singapore Airlines vloog er vele jaren ETOPS vluchten mee. Het is de directeur van de Civil Aviation Authority Suriname, die geen bal bestand heeft van certificering. Waarom timmeren jullie, >als eigenaar van het Staats bedrijf< die vent niet op zijn bek.

  Enne een tip voor SLM directeur Radjesh Radjkoemar, registreer dat toestel in Singapore, volgende week heb je de registratie.
  gemodereerd

 6. RobGAY….

  jouw speeltje van de afgelopen 10 maanden heeft nu een proefvluchtje gemaakt.
  Jij helemaal uit je dak hè, kinderhand is snel gevuld.
  🥳🥳🥳

  Als het leasecontract in Mei 2021 is afgelopen, is die certificering nog niet rond en moet hij weer teruggegeven worden.
  👋👋👋

  Kan je weer gaan zoeken op flightradar naar dat overjarige, kolengestookte ding.
  🥳🥳🥳


  Maak melding

 7. Ik hoop dat alle Nederlanders met SLM gaan vliegen zodat we Suriname kunnen helpen om weer op zijn benen te staan . Ik ken deze vliegtuig heel goed is zeer veilig . Heb diverse keren mee gevlogen toen het bij Singapore in dienst was. No Spang a Veilig .
  gemodereerd

 8. @Laksi
  u heeft de discussie niet goed gevolgd. De luchtvaart autoriteiten ook die in Suriname hebben zich te houden aan internationale regels.
  SLM heeft er een puinhoop van gemaakt door lak te hebben aan de internationale regels en een loopje te nemen met de veiligheidsprocedures. Als je dan faalt heb je overal ter wereld een probleem.

  Dat SLM nu weer spreekt over ETOPS over een paar maanden geeft aan dat zij haar eigen poep gegeten heeft en beseft dat zij verantwoordelijk is voor dit blunder proces.

  De oorzaak voor dit blunder proces komt uit het gebrek aan inzicht. De vorige regering beëindigde het proces dat met Airbus ingezet was voor het omruilen naar een A330 van een jaar of 10 met heel weinig vlieguren en uiterst modern. Bij het overgaan naar een A330 zou men binnen de Airbus systematiek blijven en zich kunnen concentreren op ETOPS.
  Helaas wilde de president een dreamliner edoch die is niet te betalen dus moest men “Tijdelijk” tevreden zijn met een B777 die aan zijn laatste passagiers fase begint voor het naar vracht gedegradeerd wordt. De pres. droomde van een dreamliner die in mei 2021 gereed zou moeten staan.

  Het gevolg twee migratie processen in een ondertussen veel te korte tijd. Migratie van Airbus naar Boeing en van 4 motoren naar 2 motoren (ETOPS). Ook zonder Corona was het falen voorspelt.


  Maak melding

 9. @ Jojo

  Je bent letterlijk een analfabeet in de luchtvaart. De A330 zou ook Etops gecertificeerd moeten worden net als de B777. Het is een volkoren leugen dat het toestel 10 jaar oud is . Een A330 is in de jaren 95 gemaakt. Wat een lulverhaal verkondig je . Duidelijk een luchtvaartanalfabeet ben je. Het toestel werd als demo toestel gebruikt en staat tot nu toe aan de grond. Zonder een configuratie van stoelen wat ook nog extra kosten zou meebrengen . Als je niks weet hou je liever bezig met speelgoed vliegtuigjes.
  gemodereerd

 10. jammer 1 vliegtuig in ons bezit abroko ie ka dan zal je reactie”s zien van personen met vertraging
  gemodereerd

 11. JoJo 5 september 2020 At 12:50
  “Helaas wilde de president een dreamliner edoch die is niet te betalen dus moest men “Tijdelijk” tevreden zijn met een B777 die aan zijn laatste passagiers fase begint voor het naar vracht gedegradeerd wordt. De pres. droomde van een dreamliner die in mei 2021 gereed zou moeten staan.”
  ==================================================

  Jojo,

  En die President is inmiddels wakker geworden en droomt helaas nog steeds!


  Maak melding

 12. Deze vliegtuig is geleased uit België.
  Sinds de Lease is dit de eerste officiële vlucht.
  Certificaat om rechtstreeks te mogen vliegen is niet in orde.
  Nooduitgang ging niet open bij de laatste certificering.
  Heel veel pech voor de arme SLM.
  Maar ja, ik vlieg via de KLM en niet meer via de SLM.
  gemodereerd

 13. Weet je, indien in mijn gezin een auto niet betaald kan worden dan maar geen auto en ook geen huur! Zo simpel is het! Denk eens na SLM / nieuwe coalitie!!!
  gemodereerd

 14. Onveilige vliegtuig en lange reisduur. Niemand wil dat. Misschien alleen als een retourtje 300 euro kost.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.