President stelt werkgroep ‘Ghetto Boyz’ in om problemen kansarme buurten aan te pakken

41
President stelt werkgroep 'Ghetto Boyz' in om problemen kansarme buurten aan te pakken

Een door president Chandrikapersad Santokhi geïnstalleerde werkgroep zal zich moeten bezighouden met de problemen waarmee de achterstandswijken, de zogenoemde ‘ghetto’s’, kampen. De werkgroep werd op donderdag 3 september geinstalleerd op het presidentieel paleis. Het in het leven roepen van deze commissie behelst een project om kansarmen en sociaal zwakkeren tegemoet te komen.

Bij de installatie werd vooral de nadruk gelegd op de werkwijze, de communicatie en de ondersteuning naar de doelgroepen. De president gaf aan dat de groep in goede handen is bij Stanley Dijksteel. Hij zal de liason officer zijn en directieven geven aan deze groep

‘Ghetto Boyz’ zal onder anderen meehelpen bij de distributie van voedselpakketten aan sociaal zwakkeren in de verschillende buurten. Behoeftigen, die zich voor ondersteuning nog niet hebben geregistreerd bij de overheid, kunnen dit doen bij de werkgroep.

Ifmorel Becker, die is aangesteld als één van de coördinatoren van de commissie, benadrukt dat het woord ‘Ghetto’ bij deze groep staat voor ‘Getting Higher To Help Each Other’. De groep wil met dit gegeven af van de negatieve lading van het woord. Een van haar belangrijke taken is: de verschillende problemen identificeren en die op een concrete en eerlijke manier op te lossen.

Er zal gewerkt worden volgens een werkstructuur, die met het staatshoofd en de leden van het Bureau Eenheid, voorheen Bureau Volkscontacten, is besproken. Becker zegt dat de werkgroep Suriname naar grotere hoogten zal brengen en de minderbedeelden vooral beter zal positioneren.

41 REACTIES

 1. Dictator Bouterse heeft geen ene moer voor jullie betekend en toch stemden jullie op hem. Wat heeft die ellendeling gedaan ? Niks ! Zijne Excellentie Samtokhi gaat jullie beschaving en menswaardig bestaan garanderen.
  gemodereerd

 2. Ghetto Boyz weer zo een werkgroep en commissies zoveel mensen en er is geen geld om salaris uit te betalen mensen van de vorige regering moeten weg omdat ze zijn aangenomen door de vorige regering maar chan blijf commissies benomen wie houd wie voorde gek de hele regering is een familie bedrijf bestaande uit drie familie
  gemodereerd

 3. Konden ze andere naam verzinnen ? Als je iets positief wil bereiken, moet je juist geen naam geven wat alleen maar negatieve associaties oproept.
  gemodereerd

 4. Op zicht geen slecht idee, een eerste stap. Alleen weinig of geen vrouwen. Ik zou meer vrouwen accommoderen en weinig mannen.
  Ik generaliseer nu, mannen zijn geen sociale types, die hebben geen of nauwelijks belangstelling voor hun Buurt, misschien voor voetbal. De vrouwen daarentegen dat zijn de Stong foetoe’s, niet alleen in de buurt maar in de hele maatschappij . Van hen kan je veel verwachten maar van de mannen, mwa.
  Pres. Santhoki is gek op het benoemen van commissies en werk groepen, hij denkt dat hij hiermee het land beter kan besturen. Hij vergeet echter de foute benoemingen te herroepen. Is dit weer een rook gordijn!!!!.
  Ik heb nog geen enkele maatregel of beleidsdaad gezien om het leed van grote delen van het volk te verlichten, geen enkele prijs verlaging, niks laste verlichting. Wij horen alleen maar losse kreten als: wo zoekoe na moni, wo zoekoe deng foe foeroe mang, wo sroto deng, Pé a moni de. Typische reacties van een gewezen inspecteur van politie, ongeschikt als regeringsleider.


  Maak melding

 5. @Ric
  Wij begrijpen het.Voor jou is aanpassen van communisme naar democratie, zeer moeilijk en langzaam.Dat Suriname failliet is hebben we te danken aan je baasje bouta.
  Gelukkig dat niet een ieder zo ontmoedigd,lui,asociaal en onproductief is als jou.
  Hulde aan allen die ondanks de moeilijke tijden werken samen met de regering Santokhi voor een beter Suriname.
  @Ric,gebruik je hesenen(als je het hebt),nuttig.


  Maak melding

 6. Lijkt me een goed initiatief. Die naam vind ik alleen niet mooi, maar goed zal de jeugd meer aanspreken.

  Op weg naar goede/ betere educatie en gelijke kansen zodat men zich werkelijk uit de ghetto en/of armoede kan werken. Niet iedereen hoeft advocaat, dokter of ingenieur te worden. Maar leer een specialistisch vak, of maak van je passie je beroep en verdien een eerlijk dagelijks brood om iets positiefs bij te dragen aan de samenleving.

  Alleen zo verhef je de bevolking en samenleving.


  Maak melding

 7. Het is goed dat de president zulke structuren in het leven roept om de problemen in de achterstandswijken te identificeren, te duiden en een adequaat plan van aanpak te maken. Hoop dat de president op de langer termijn met een integraal plan komt om de bewoners van deze achterstandswijken te verheffen. Het draait heel veel om onderwijs. Onderwijs is de sleutel tot maatschappelijk succes en emancipatie van deze bewoners van deze wijken. In ieder geval niet een plan a la NDP, die allemaal tot doel hadden om de NDP-ers te verrijken over de ruggen van de minder bedeelden. Stelletje oplichters. Die hebben het land naar de gallemiezen geholpen.


  Maak melding

 8. Voor dat er een dollar aan de mensen uit de getto is besteedt is de helfd van het budget al verdamp by de aan gestelden, typisch wat men noemd water naar zee dragen.
  we zullen zien wat het wordt,als deze lui niet meer welcom zyn in de resorten waar ze voor aangesteld zyn.


  Maak melding

 9. Iedereen kan iets goeds doen met zijn/haar leven en deze kansarmen ook. Goed dat Zijne Excellenite president CS deze groep ook niet vergeten is en hun problemen ziet en perspectieven voor hun mogelijk maakt om deel te gaan nemen aan het arbeidsproces.

  Ik het vertrouwen dat de geïnstalleerde werkgroep door president SC haar werk goed zal doen.

  De doelen, oa einddoel voor deze groep.

  Er zal flink gesleuteld moeten worden aan, oa: zelfvertrouwen, normen en waarden, respect, wat kan ik en wat wil ik en wat is mogelijk.
  Het gaat om deel te nemen in het arbeidsproces. Werk en inkomen. Geloof in eigen kunnen. Niet afhankelijk zijn van anderen. Sommige zaken moeten in groepsverband plaats vinden, anderen op het individu, want daar gaat het om. De persoon die klaar gemaakt moet zijn om te gaan werken.

  Ook moet gekeken worden als ze niet na een korte tijd direct inzetbaar zijn in het arbeidsproces. Werken en leren te gelijk. Er zijn genoeg bananenplantages, waar grote groepen zo in geplaatst kunnen worden, naast de Haitianen.

  Samen Werken Samen Sterker.

  Er gloort hoop voor deze groep.

  Ik wens allen heel veel succes toe.


  Maak melding

 10. Delano 4 september 2020 At 15:40

  dat is wel waar wat je zegt ric. Daarvoor geef ik je geen ongelijk.
  ===================
  Me mars voor Ric, er zijn genoeg ambtenaren die voor niks aangenomen zijn door vorig regering. Zo kunnen ze ook ingezet worden, iedereen die salaris ontvangt moet werken.


  Maak melding

 11. Ray, zeer opmerkelijk bij jouw. Je loopt anderen uit te maken voor communist etc als het jouw niet zint, zelf zeg je dat je Democraat bent.
  Maar beste man, democratie of zo je wilt communisme breng je in de praktijk, het is geen identiteit.
  Een oprechte Democraat geeft altijd ruimte aan een ander om zijn mening te mogen uiten, bij jouw zie ik steeds het tegen over gestelde, en jij noemt je zelf Democraat, schaam je man, bah.


  Maak melding

 12. Flyer,
  jij schijnt ook hulp nodig te hebben haha
  Je hebt jouw goeroe niet begrepen, ook de oranje-geel/zwart mislukkelingen kunnen de broodnodige hulp gebruiken, ze wonen niet in paleizen zoals hun leiders.


  Maak melding

 13. Ric

  4 september 2020 At 15:29

  Ghetto Boyz weer zo een werkgroep en commissies zoveel mensen en er is geen geld om salaris uit te betalen mensen van de vorige regering moeten weg omdat ze zijn aangenomen door de vorige regering maar chan blijf commissies benomen wie houd wie voorde gek de hele regering is een familie bedrijf bestaande uit drie familie

  =============================

  Wederom lul je maar wat de ether in. Je hebt geen notitie van de zaken. Pres. Santokhi heeft de salarissen en speciale toelages van duizenden ambtenaren stopgezet. De regering heeft geconstateerd dat er in de afgelopen jaren honderden commissies en werkgroepen zijn ingesteld waarvan niet duidelijk is wat hun taken en werkzaamheden zijn. Gebleken is dat de leden van deze commissies vaak hoge salarissen ontvangen, soms ook nog aangevuld met toelages en andere voordelen zoals gratis telefoneren. Ook die commissies zijn ontbonden.

  Nu doet de President iets terug voor de zwakkeren dan is het nog steeds niet goed.


  Maak melding

 14. Waar is meneer slootje naar toe. Was hij niet werkzaam op volk contacten van pres bouta. Heeft hij zich aangemeld om ook een steentje bij te dragen aan de vernietiging die ze 10 jaren hebben gevoerd. Of is hij ook met de noorderzon vertrokken en denkt gratis geld te ontvangen.


  Maak melding

 15. Die president moet tegen die chors zeggen dat ze raam-naam jap moeten doen hele dag. Dan al hun garibi gaat verdwijnen.
  Misschien is een Valmik onder hen. Koi na jane.


  Maak melding

 16. Een goed initiatief, de afstand politicus-publiek wordt hiermee verkleind
  De kosten gaan voor de baat uit
  Kosten zijn uit te drukken in geld.
  Baten daarentegen niet altijd, een veiliger gevoel, het gevoel hebben dat er naar je geluisterd wordt is ook belangrijk
  Minpuntje ik zie maar twee of drie vrouwen. Dit had minstens!!50% moeten zijn geweest.

  Het aantal dc’s mag wat mij betreft fors omlaag evenals het aantal ministeries


  Maak melding

 17. mensen laten wy de mensen die de hulp nodig hebben niet gaan uit maken voor alles en nog wat,dat er hulp en ondersteuning komt is een hele aangename tegemoedkoming.
  dat wy voor elkaar over moeten hebben als sociale samenleving,dus niet denigrerend gaan redeneren want zyn niet uw lotgenoten maar we zyn wel landgenoten


  Maak melding

 18. Waarom die naam??
  Is een engels woord en geeft een type buurt/wijk aan. Gaan we effe mensen in hokjes plaatsen??
  gemodereerd

 19. Pony…..

  jij bent geen pony, maar slechts wat er onder hangt.

  Laaggeschoolde paarse ja-knikker en meeloper.

  🥊🥊🥊🥳🥳🥳🖕🖕🖕👋👋👋


  Maak melding

 20. Pico
  Ik heb beloofd geen posting meer te plaatsen welke de huidige regering rakende.
  Ik wil wel een reactie geven op je bijdrage van : ” Minpuntje ik zie maar twee of drie vrouwen. Dit had minstens!!50% moeten zijn geweest.”

  Een terechte opmerking waar ik het mee eens kan zijn.
  Ilk vrees alleen dat in de mannen (macho) maatschappij in Suriname en de gebiedende ogen van de mannen de vrouwen vaak genoeg niet bij monde (machtig) zijn enige tegenstand te bieden.

  Wat ik wel wil toevoegen aan de grootte en samenstelling van deze werkgroep:
  “President ik heb in de jaren 80 gepleit voor het in het leven roepen van een vaste groep personen met verschillende disciplines (grotendeels administratief) die als een uit te lenen uitzendgroep om diverse afdelingen binnen de overheid en Parastatale bedrijven te ondersteunen kwalitatief verbeteringen aan te brengen en achterstanden weh te werken. Een soort uitzendbureau van de overheid”

  Ai Pico
  Wij komen elkaar wel weer een keertje tegen.


  Maak melding

 21. @Pony
  Jij ezel,je mag je mening uiten omdat het je recht is.Maar dat betekent niet dat je onzin gaat staan uitkraaien als een kip zonder kop.In een democratie pleegt een leider geen coup,je vermoord je burgers niet.,hij lokt geen burgeroorlog uit zoals Moiwana oorlog,in een democratie dragen leiders geen amnestie om zich schuil te houden hierachter om te ontkomen aan gevangennistraf.In een democratie loopt de leider niet te paraderen met een veroordeling van 20 jaar aan zijn mars.Als je niets fout ziet tussen de begrippen democratie en dictatuur dan mars,of als je het verschil niet kent, ga met je stommiteiten bij een ander die zin heeft om naar je bs te luisteren!
  In een democratie is niemand trots een communist te zijn zoals jij.Landverrader dat je bent!


  Maak melding

 22. Flyer,
  Pony
  “Laaggeschoolde paarse ja-knikker en meeloper.”

  Je voelt je zeker op je pik getrapt haha en nu vindt je mij een laaggeschoolde paarse ja-knikker en meeloper , wow, wat denk je zelf.

  En dat vindt iemand, die nog niet eens twee zinnen aaneen kan schrijven. Knap hoor!!!


  Maak melding

 23. Een President die om zijn volk geeft en dat heeft hij ook in zijn inauguratie speach aan het volk voorgehouden, komt zijn toezeggingen/beloften na. Toppie heer Santokhi. Hij is toch anders dan anderen.🌹👍
  gemodereerd

 24. Al deze voortvarende activiteiten hebben tot doel om de structuren van de NDP binnen de Surinaamse samenleving te vernietigen. Maar neem van me aan dat deze nieuwe coalitie regering met de harde realiteit geconfronteerd gaat worden. Zij kunnen de NDP niet breken. Integendeel de NDP komt terug. Als Abop en PL in sommige districten geen verbintenis hadden gesloten op met een lijst op te treden had de NDP geen 16 maar 19 zetels gehaald. De NDP is een politieke factor die deze regering de stuipen op de huid jaagt.

  Santokhi moet maar zo snel mogelijk komen met cadeautjes voor de bevolking. Zij beginnen de hete adem van het volk in hun nek te voelen. De steun van hun kiezers kunnen zij snel kwijt gaan raken. Dat zou een geschenk uit hemel zijn. Het gemene van deze regering is dat zij bepaalde plannen in de pijplijn hebben. Zij beschuldigden de NDP dat zij de oliebronnen wilden verpachten aan oliemaatschappijen. Wat blijkt nu….? De regering Santokhi is serieus aan het beraadslagen om de oliebronnen te verpachten aan oliemaatschappijen zodat zij nu vooraf enkele miljarden kunnen cashen.


  Maak melding

 25. Jammer dat de zogenaamde hooggeschoolden(intelectuelen) die de Democratie zo om armen,
  heel denigrerend naar de minder bedeelden toe afgeven en ze het recht op vrye meningsuiting
  proberen in de kiem te smoren.
  Dit is uiterst ongepast ,het heefd toch ook iets van dictatoriaal gedrag


  Maak melding

 26. Ric, je lul zomaar , Chan tak au sit kon a sang ne go nanga winti je moet een werkgroep hebben die de problemen moeten opnemen om verder te evalueren.Jij moet blij zijn , misschien kom je uit zo’n caulo getto en nu ga je hulp krijgen misschien snap je het dan pas.
  gemodereerd

 27. Beste Ray, we leven niet meer in de jaren 80/90 van de vorige eeuw, wordt eens wakker.

  De regering Santhoki is democratisch gekozen, dus………..
  Wat je memoreert klopt allemaal, het was een zeer ernstige periode, een periode van dood en verderf, moeten wij niet meer hebben, laten wij hopen dat wij zo’n periode never meer hoeven mee te maken, was niet………..

  Je hebt mijn vorige posting gelezen maar niet begrepen, kan aan je algemene ontwikkeling liggen of het kan ook dat je heb zitten slapen onder de Nederlandse les, want van begrijpend lezen heb je geen kaas gegeten.

  Je denkt dat je Democraat bent, maar een Democraat is iemand die de ruimte geeft aan vrije meningsuiting en dit niet beperkt en ordinair gaat lopen uitschelden.
  Je hebt het niet gemerkt, maar met jouw gedrag zou je niet hebben misstaan in de dictatoriale periode onder Bouterse, en zo iemand heeft het over democratie.

  Ik zal het nogmaals voor jouw herhalen: Democratie breng je in de praktijk, het is geen identiteit. Dus m.a.w. je gedrag bepaalt welk systeem je aanhangt en niet jouw persoontje. Snap je het nu een beetje of moet ik nog duidelijker zijn, met jouw niveau
  moet je het toch snappen, toch!!! Dit is Jip en Janneke taal dus………zelf de kleintjes snappen het.

  PS. Laten wij het hier netjes houden, wil je meediscussiëren met de volwassenen hier, gedraag je en kom dan met argumenten anders kom primitief over.


  Maak melding

 28. Dit iniatief is een adhoc besluit van de president. Voor het podium regisseert hij deze korte film. In feite heeft deze doelgroep niet zijn prioriteit. Er zit geen traditie in. Het staat en valt met de inzet van vrijwilligers.Zij hebben niet de ambitie om een groot offensief in te zetten tegen armoede, ongeschoolheid,hangjongeren, criminaliteit, vele grote een-ouder-gezinnen, mishandeling van kinderen, werkeloosheid, slechte gezondheidszorg, enz Deze vrijwilligers zullen spoedig de brui aan geven. Er zit geen ideologie hierachter.


  Maak melding

 29. Goed initiatief! 👍
  Voor deze groep is een crowdfunding hard nodig. Diaspora kom op.
  Hoeft niet specifiek geld te zijn.
  Ik denk aan boeken, bibliotheek, computervaardigheden, volkstuintjes, buiten spelen, huiswerkbegeleiding. Leer ze fietsen en zwemmen, voetballen. (Sport).
  Kan nu al, om de beurt in kleine groepen vanwege covid. Gooi de wereld voor ze open.
  Dit zorgt voor een mentaliteitsverandering, van uitzichtloos, naar aandacht en een hoopvolle toekomst.

  Een kans voor de remigranten-boomers. De casino’s zijn dicht, adopteer een buurt en draag je kennis over.

  De samenstelling is precies goed. Vaak genoeg heeft moeder 2 banen omdat vader ontbreekt. Die jongens hebben een rolmodel nodig en de meisjes iemand die ze respecteert.


  Maak melding

 30. Practical is het een heel goed initiatief van de president C.S. om zeker ook de aandacht te hebben voor de kansarmen en de sociaal zwakkeren binnen de samenleving.
  gemodereerd

 31. Redshin @@ Moet je niet werken met je stichting? Iedereen heeft het recht om zijn meningen te geven. We hoeven niet met elkaar eens te zijn. Uitroeien hebben de Duitsers in jaren 40 willen doen met de joden.

  Robg@@ Niet zo pessimistisch doen over deze regering. Je hoeft niet mee eens te zijn, maar je moet de mensen een kans geven om het land vooruit te brengen.Bouterse heeft al jaren lang zijn kansen gehad, maar blijkbaar was het volk niet erg blij mee, anders had hij de verkiezing gewonnen.. Persoonlijke gevecht doe je niet de politiek. Je dient namelijk het land belang. Alleen krijg ik het gevoel dat sommige politicus in Suriname geen rekening daarmee houdt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.