Delegatie regering Suriname afgereisd naar Frans-Guyana

15
Delegatie regering Suriname afgereisd naar Frans-Guyana

Een regeringsdelegatie van Suriname is vanmorgen afgereisd naar Frans-Guyana om bilaterale gesprekken te voeren. De delegatie staat onder leiding van minister Albert Ramdin van van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

De delegatie bestaat verder uit minister Kenneth Amoksie van Justitie en Politie, minister García Emanuels van Regionale Ontwikkeling en Sportzaken, minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, minister Krishna Mathoera van Defensie.

Ook Luitenant-Kolonel Danielle Veira van het Directoraat Nationaal Veiligheid, directeur Miriam Mac Intosh van het ministerie van Buitenlandse Zaken en andere regeringsvertegenwoordigers maken deel uit van de delegatie.

De delegatie is warm verwelkomd door een groep personen van Surinaamse afkomst die wonen in Frans-Guyana. De delegatie werd opgewacht door de groep bij de aanmeer locatie in Saint Laurent. Ook door de Franse autoriteiten is de Surinaamse delegatie goed ontvangen.

Minister Ramdin heeft ter plekke zijn waardering uitgesproken voor het gebaar van de groep. Hij heeft vervolgens aangegeven dat de regering zich sterk maakt voor alle Surinamers, waar ter wereld zij zich dan ook bevinden. Dit is ook een van de redenen waarom de overheid zich samen met de Franse regering buigt over vraagstukken, die zowel de Franse en de Surinaamse gemeenschap raken.

Op schema vandaag staat een meeting met een Frans regeringsdelegatie. Op de agenda staan onder andere de volgende punten: COVID-19 situatie; Veiligheid; Het managen van transport van personen, goederen en diensten; Immigratie controle.

15 REACTIES

 1. Op de agenda mis ik het grens conflict.
  Wie zwijgt stemt toe. En in dit geval in het voordeel van Guyana. In 1861 is vastgesteldeld dat de Tapanhoni de grens rivier is. Tot dat er in 1885 goud is ontdekt.
  De fransen hebben toen aan de rechter over een post gevestigd. In 1888 had de keizer van Rusland in het voordeel van Suriname besloten dat het berwist gebied aan Suriname toe behoord. Nu is het tijd om het op te eisen.


  Maak melding

 2. Dat zoveel ministers tegelijkertijd op werkbezoek gaan naar hun buurland, getuigd niet van diplomatie. Door verschillende belangen van ieder minister komen de doelstellingen niet ten goede. Er ontstaat een ondoorzichtige situatie.
  gemodereerd

 3. Ze leren het niet en zullen het nooit leren deze surinamers, 1.5 meter afstand en je mondkapje op. Kijk ze staan hebben je met de regels en alles,denkend dat Guyana geen Covid heeft hoop dat bij terug komst ook 2 weken in carantaine gaan BELACHELIJK. GEWOON EN DAN WILLEN JULLIE SERIEUS GENOMEN WORDEN, LACHERTJE
  gemodereerd

 4. Zie je mondkapjes?? Nee.
  SVB bij Chan, geen mondkapjes op hun foto. Naast elkaar.
  SVB bij Brunsie. Geen mondkapjes.
  Maar dat geklets met lockdown en plaatsen dicht. Deze gastdn zorgen voor covid. Debielen. Was het Bouta dan zou je horen.
  gemodereerd

 5. Namen en foto van de Regeringsdelegatie naar Frans Guyana … prima … vorm van transparantie. In this case …weten wij {volk van Suriname} … wie wat waar !!!!!!!

  Kan deze vorm van transparantie ook niet toegepast worden bij benoeming van Commissies en RvC ’s !!!!!

  Je hoort … leest … Pres. Cie zus en zus … is benoemd door de Pres. met als voorzitter …..!!!!!! Tot nogtoe worden alle { belangrijke} Pres. Cie … voorgezeten door een lid/leden van de VHP.

  Wie de overige/andere commissieleden zijn … tast een ieder in het duister !!!!!!

  Mogen wij niet weten wie er allemaal in de commissies en/of Rvc ’s benoemd zijn ?????????

  Begrijp ik dat de ” KOEK ” definitief verdeelt is tussen VHP en ABOP/PL ?????????

  Wie had de mond vol van …. een ieder zal erbij betrokken worden … ook de Pol.Partijen die niet vertegenwoordigd zijn in het Parlement.

  In het Parlement gedragen de heren Jogi en Gajadin zich als … DE EIGENAREN … van het huis van het volk.

  Heren van de Coalitie … WATCH OUT … OEN DRAAI ANOE PAR’ NA BOTO !!!!!!!!!!

  LAAT HET TIJ NIET KEREN EN HET COALITIE SCHIP BLIJFT VAST ZITTEN OP DE OEVER !!!!!!
  gemodereerd

 6. Sommigen klagen over de nieuwe regering. Onterecht ! Deze regering werkt goed georganiseerd en systematisch. Kijk eens ook naar minister Nurmohammed van OW hoe voortvarend zijn team bezig is.

  In amper 2 maanden al zoveel opgang gebracht !
  De Surinaamse media mag best wel vaker de prestaties van deze regering belichten ipv constant opzoek te gaan naar schoonheidsfoutjes. Team Nurmohammed van OW levert topprestaties en dat moet ook gezegd en gezien worden.

  De klagers en jankers zouden moeten gaan klagen bij de ex-president, bij de ex vice president, bij de ex-ministers, bij de ex raadsadviseurs en zouden opzoek moeten gaan naar Hoefdraad.

  De regering Santokhi lijkt geen “wbpb-regering” (weer bruku pur bruku) te zijn.

  Ik ben benieuwd naar het verslag van deze delegatie.

  Tja go. Set kong !

  Suriname voorwaarts. Krakti !


  Maak melding

 7. Moet je doewet zien nu als een loop meisje van Mathoera.
  Grote bek had zij.
  Nu moet ze koffie en thee gaan zetten voor de hele delegatie. 😅😅😅😅


  Maak melding

 8. @@@Para Express
  Helemaal mee eens.
  Iets wat 10 jaren lang kapot gemaakt is, kun je niet in 10 dagen herstellen. Maar wat de regering Santokhi in 2 maanden heeft bereikt, sla de geschiedenis van Su open en je komt erachter dat geen één regering in 2 jaar tot deze hoogte heeft kunnen herrijzen.
  En reken maar dat deze sneltrein niet te stoppen is. Wij hebben ook het voordeel dat Santokhi in Nederland is afgestudeerd. Hij weet van wanten en aanpakken!!!!!!!
  gemodereerd

 9. @@@Phalane
  Zeer goede vraag. Daar zat ik ook mee!!
  Maar kom nu erachter dat dit een meester zet van Santokhi is. Dit getuigd van zeer groot denken. Sterke delegatie van ministers op alle fronten in één keer. Het getuigd van daadkracht en kunde dat wij niet met ons willen laten sollen. Een fundamenteel basis op alle fronten aanleggen met je buurland om op een gelijkwaardige manier diplomatie, handel en bedrijvigheid te voeren.
  Su heeft geen tijd te verliezen. Iedere slag is een daalder waard!!!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.