Werkgroep Doorlichting KPS bezoekt korpsleiding

4
politie in Suriname
Archieffoto: politie in Suriname

De werkgroep Doorlichting KPS heeft op woensdagmorgen 2 september een kennismakingsbezoek gebracht aan de leiding van het Korps Politie Suriname. Tijdens dit bezoek zijn er afspraken gemaakt tussen de korpsleiding en de werkgroep over onder andere de wijze van informatie verzameling en informatie uitwisseling.

De werkgroep onder voorzitterschap van de heer Sharma Lakhisaran, is vorige maand door de Surinaamse president ingesteld. Hij gaf daarbij aan dat het KPS een belangrijke actor is bij de bescherming van mensenrechten en de rechtshandhaving en daarmee een essentiƫle organisatie is ter waarborging van de democratische rechtstaat in Suriname.

“Om deze reden zal het KPS een onbevlekte en integere organisatie moeten zijn en zullen politieambtenaren, die deel uitmaken van het KPS, eveneens onbevlekt en integer moeten zijn” aldus president Santokhi destijds.

De korpsleiding heeft de werkgroep een tussentijdsverslag overhandigd van de werving voor de komende lichting en andere documentatie van de afzwaaiende lichting meldt de politie vandaag.

4 REACTIES

 1. De volgende werkgroep moet nagaan hoe rijst in slechts 2 maanden na zaaien geoogst kan worden en de werkgroep erna moet uitzoeken of het niet beter is dat heel Suriname voor 5 jaar een neukverbod krijgt, immers er is geen geld en kinderen kosten heel veel geld. Scheelt heel veel aan kinderbijslag, schoolgebouwen, leraren, busvervoer enz.


  Maak melding

 2. Rowdie jij hebt helemaal gelijk over het neukverbod. Immers lukraak worden er kinderen gemaakt en mensen zijn niet eens in staat om hun eigen boontjes te doppen laatstaan dat ze eten voor de kinderen op tafel kunnen zetten.
  Dus neukverbod prima.
  Trouwens is niet de schuld van de huidige regering hiervoor zijn de boutisten de schuldigen


  Maak melding

 3. Santoki heeft een politie verleden, dus het zeer aannemelijk dat hij het beste voor heeft met de politiedienst. Om het korps tip top te organiseren, begint het uiteraard bij de beginners. Eindelijk wordt er nu van de gelegenheid gebruik gemaakt om een goede uitstraling en integer korps te bewerkstelligen. Dit is alleen maar toe te juichen want het resultaat zal zijn dat de gemeenschap er alleen maar profijt van zal ondervinden.

  Succes
  gemodereerd

 4. De regering Santokhi treft voorbereidingen voor een veilig Suriname.

  No nonsense, zero tolerance.

  Tja go. Set kong !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.