Venezuela zal Suriname ondersteunen in strijd tegen coronavirus

32
Venezuela zal Suriname ondersteunen in strijd tegen coronavirus

De ambassadeur van de Bolivariaanse Republiek Venezuela, Ayerin Yesenia Flores Rivas, heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin. Deze ontmoeting vond plaats op maandag 31 augustus.

Naast het kennismaken spraken de minister en de ambassadeur ook over de COVID-19 situatie in Suriname en Venezuela. Uit het gesprek is naar voren gekomen dat zowel Suriname als Venezuela grote uitdagingen heeft om deze pandemie te bestrijden. Wederzijds zullen waarnodig beide landen elkaar ondersteunen tegen COVID-19. Ramadhin heeft zijn ondersteuning aangeboden aan de ambassadeur en haar staf.

Venezuela zal alvast beginnen met de ondersteuning om Suriname te voorzien van COVID-19 sneltesten. Ook zullen beiden landen elkaar ondersteunen op het gebied van volksgezondheid.

Verder is er gesproken over de Milagros-missie, die Venezuela standaard organiseert, maar welke momenteel vanwege COVID-19 is uitgesteld. Minister Ramadhin zal bij de herstart hiervan nog overleg plegen wat de voor- en nadelen hiervan zijn geweest. Er zullen verdere afspraken gemaakt worden over deze missie.

Het COVID-19 Journaal, dat nu dagelijks wordt geproduceerd, zal door de ambassade vertaald en gepubliceerd worden op de diverse kanalen. Het is de bedoeling dat de Venezolaanse gemeenschap hier te lande ook in haar eigen taal het journaal kan volgen en zo up-to-date is als het gaat om COVID-19. In Suriname zijn er ongeveer 1000 Venezolanen woonachtig.

Ter afsluiting van het kennismakingsbezoek hebben de twee functionarissen presentjes uitgewisseld.

32 REACTIES

 1. Noem mij 1 Bolivaarse republiek die succesvol is. Ze worden allemaal geregeerd door dictators. Nu wil Venezuela helpen terwijl hun eigen bevolking aan de bedelstaf zitten. Hoe geloofwaardig is dit.
  Suriname moet ervoor zorgen dat zij tzt kunnen meeliften op de vaccinatie programma van de EU, dit met hulp van Nederland. Ik denk dat Nederland garant staat voor de kosten. En ja voor een Surinaamse vaccinatie programma ben ik bereid om iets over te maken. Vermoed vele Surinamers die in Nederland wonen.


  Maak melding

 2. Ik moest de titel van het artikel 2 keer lezen, omdat het erg ongeloofwaardig overkwam. Het is van dezelfde strekking als: Haitie help Europa tegen Corona virus.
  Het is bekend dat door de uitzichtloze situatie in Venezuela miljoenen mensen uit het land zijn gevlucht. De armoede is enorm en dagelijks sterven mensen door armoede of omdat de noodzakelijke medicijnen niet aanwezig is in het land. Tegen deze achtergrond zou ik als minister bedanken voor de aangeboden hulp van Venezuela.


  Maak melding

 3. Ben benieuwd hoe Venezuela dat zal klaarspelen daar ze nauwelijks hun eigen mensen kunnen voeden en de torenhoge inflatie die zij hebben.
  Het geld van Venezuela kan net zo goed, als indertijd de Surinaamse gulden, als behangpapier worden gebruikt.
  Doorspoelen als toiletpapier zou zonde zijn vanwege de kleurstof vervuiling
  gemodereerd

 4. Vreemde aanbod. Venezuela ligt economisch op de bodem. Verder maakt Venezuela deze producten niet. Is het diplomatiek voor zorg voor mijn staatsburgers-1000-in jouw land?We blijven Ureum aan jouw verkopen en laat mijn vissers in jouw wateren vissen en dollars binnen brengen voor Venezuela.


  Maak melding

 5. Suriname kan 1 ding van ze leren en dat is niet doen wat zij hebben gedaan. Hun hele land is kapot gemaakt terwijl ze 1 na de grootste olievoorraad ter wereld hebben.


  Maak melding

 6. Wat en wie gaan ze ondersteunen, hun eigen mensen kunnen ze niet helpen.
  Regering brunswijck/santhoki moet de banden met dit regiem breken.
  Laten ze eerst voor hun eigen mensen gaan zorgen.
  V
  Covid19 steun tegen rijst. Ophouden die gasten


  Maak melding

 7. Waar is dee minister mee bezig.het volk in Venueula crepeert,de ziekenhuizen zien er niet uit endan ga je hulp accepteren,geeft aan hun kundig deze minister is.


  Maak melding

 8. niet doen!
  suriname heeft nieuw regering,
  zijn van bewust dat ex moederland heeft geholpen ivm de Coronavirus.
  Venezuela is even zo hard corrupt als bouta.
  de imbeciele president Maduro.
  niet doen!!


  Maak melding

 9. Mensen maak je niet druk, dit hoort bij de protocol als er zo’n bezoek wordt afgelegd. Nietszeggende beleefdheid, meer niet. Concreet worden de toezeggingen nooit, dus… vergeten maar.


  Maak melding

 10. De B.Republiek Venezuela gaat door een moeilijke periode. Maar dat wil nog niet zeggen dat zij onmogelijk in staat zijn om anderen te helpen. Venezuela kan ook eigen medische apparatuur ontwikkelen. Zij staan ook open voor hulp van anderen. Het is maar hoe je er naar kijkt. Er is sprake van veel anti propaganda om Venezuela af te schilderen als barbaars.Ook hier draait het om macht.


  Maak melding

 11. De vorige regering kreeg heelveel kritiek om dat ze met dit land zakken deed en wat schets mijn verbazing deze zelfde mensen die zoveel te lullen hadden doen nu ook zakken doen met hun


  Maak melding

 12. Ik beloof dat ik jullie veel zal beloven was een veel gehoorde uitspraak van bouters
  Zo ook dit/ hey als je me hulp nodig hebt, he ie kan kaar mie
  😂😂😂😂😂
  wat met die man anders zeggen


  Maak melding

 13. WAT IS DIT, Venezolanen die in Colombia overleefden, gingen terug naar Venezuela toen Maduro, riep “en Venuzuela no hay Coronavirus” In Venuzuela aangekomen schrokken zij zich dood bij het zien van coronaslachtoffers en het ontbreken van iedere vorm van hulp. Daarnaast gebrek aan water, energie en gas. De vluchtelingen keerden terug naar Colombia, een arm land dat ook moeite had met hulp verlenen aan hun onderdanen maar zoveel mogelijk een ieder probeerden te helpen.
  Tot nu toe creperen de Venezolanen onder Maduro, bij gebrek aan hulp.
  WAAROM MOOI WEER SPELEN ONDER DEZE OMSTANDIGHEDEN??
  Woon in Colombia en kan er van meepraten. Maduro zoekt steun bij ieder land om zijn regiem overeind te houden.
  BEWARE OF THE DOG!!!!


  Maak melding

 14. Eerlijkheidshalve moet toch wel vermeld worden dat de Amerikanen en in het kielzog Europa, veel pressie hebben uitgeoefend op Venezuela. Dat is nog steeds het geval.Het begon al bij Chávez en daarna nam Maduro over. Voeg daarbij de verminderde inkomsten vanwege de olie recessie en de Venezolanen onderling ophitsen tegen elkaar ,namens de VS en Europa , en dan , slechts dan, is het geen wonder te realiseren dat Venezuela aan lager wal geraakt is. Gelukkig hebben ze nog vrienden als Rusland ,China ,Iran, Cuba, etc ,die ondersteunen, maar diezelfde landen hebben ook te kampen met de chantage praktijken van het westen. Alleen staan die landen er ietsepietsie beter voor. Ondanks dit alles , als je het artikel leest ,is Venezuela toch in staat iets te betekenen voor Suriname en omgekeerd. Als de Amerikanen lastig gaan doen tegen Suriname, gaat Suriname nog eerder naar de bedelstaaf dan de Venezolanen. Dan zal Suriname pas begrijpen wat het betekent gechanteerd te worden en dat het heus niet alleen aan het beleid van de huidige Maduro ligt. Min of meer heeft Nederland Suriname gechanteerd ,maar de Amerikanen zijn nog erger.


  Maak melding

 15. Ik was een broekje van 9 jaar toen ik Zamen met mijn ouders Suriname verliet,
  Dat was in het jaar 1979,En tot nu toe heb ik er helemaal geen spijt van,Bananen Republiek ,maar dan in het echt ,schaam me dat ik daar geboren ben,
  gemodereerd

 16. Venezuela is kapot gemaakt door de Yankies en enkele zeer ambitieuze blanken van dat land. Ze wilden geen Inheemsen aan de macht en hebben er alles aan gedaan om de economie te ontwrichten en een staatsgreep te plegen. Maar Rusland heeft ze gewaarschuwd waardoor de VS niet verder hebben kunnen doorgaan met die staatsgreep.


  Maak melding

 17. ROBG, om zeker te zijn van jou ideeën zal het goed zijn om een keer op vakantie te gaan in Venuzuela, en aldaar te ervaren hoe de bevolking crepeert.
  Toen Chavez begon verwachte ik dat de arme Venezolanen eindelijk zouden profiteren van alle oliegelden. Maar niet heus. Hij de militair, heeft heel veel geld in het leger gestoken, ( ze hebben werkelijk een modern leger) deskundigen ontslagen en vele vertrouwelingen zonder de nodige expertise op belangrijke posten geïnstalleerd als marionetten. Zoals altijd herhaald de geschiedenis zich. Vernietig je vijanden die wisten hoe het land te besturen (en te beroven) en je blijft met lege handen. Maak gebruik van hun kundigheid om het land te herstellen en dank ze naderhand af. Zeer waarschijnlijk ben je een socialist die in een land met weinig armoede leeft. Als socialist in Zuid-Amerika leven is voor de meeste onderdanen pinaren. Een ander verhaal dus.
  Wat hebben dictators voor hun volk gedaan? Noem mij een dictator die zijn land opgebouwd heeft. Dus niet een dictator die die tegen de imperialisten was en daarom vereerd werd. NEE, één die zijn volk voldoende te eten en vrijheid van meningsuiting heeft gegeven. Waarschijnlijk zal je een land noemen waar scholing gratis is maar zonder uitzicht op een behoorlijke baan. Een land zonder een openbaremarkt zegt genoeg. Een land grenzend aan de zee zonder een visservloot om het arme volk te voeden, is een gevangenis. De dictator is bang dat de opvarende zijn land verlaten.
  ROBG ga er niet van uit dat ik rechts georiënteerd ben vanwege mijn commentaar.


  Maak melding

 18. Mijne heren, de Amerikanen hebben Chávez geboycot en de Russen hebben willens en wetens de olieprijs doen dalen in het nadeel van Venuzuela. De grootmachten helpen daar waar voordeel te halen valt. Zij zijn één pot nat.


  Maak melding

 19. Afschuwelijk om mensen met mondkapjes te zien.
  Mensen werden al gedwongen hun l.l en k.t te bedekken, nu moeten ze ook nog hun zoenorgaan bedekken. Het wordt nog erger. Straks moet je je oren en ogen bedekken.


  Maak melding

 20. In Venezuela is een ex kolonel van het leger directeur geworden van de oliemaatschappij. Dit is gebeurd ten tijde van Chávez. Nou is niet goed uitgepakt. Op youtube zie je raffinaderij helemaal geroest en kapot. Inkomsten van olie naar Rusland omdat chavez paranoia is en in ieder land een vijand ziet, kocht onderzeeërs, helicopters, migs, wapens bij Rusland. En ja niks geïnvesteerd in de raffinaderijen. Zie wat de uitslag is voor de bevolking. En nu is een ex buschauffeur maduro aan de macht. Wel 80 % van de bevolking wil uit het land. 2 generaties in armoede komende periode. Suriname gaat ook die richting op tenzij jullie beter nadenken. Iedereen heeft behoeftes. Ook regering leiders. Dus oppassen


  Maak melding

 21. Marcel, geef mij a.u.b. aan waar ik het mis heb. Zie dagelijks Venuzuelanen die vroeger aanhangers van Chávez en Maduro waren en uit armoe en honger naar Colombia zijn gekomen. Wacht op jou commentaar.


  Maak melding

 22. Marcel, geef mij a.u.b. aan waar ik het mis heb. Zie dagelijks Venuzuelanen die vroeger aanhangers van Chávez en Maduro waren en uit armoe en honger naar Colombia zijn gekomen. In het voormalige Venuzuela onder het regiem van een kleine rijke clan, hadden de meeste mensen water, gas, elektra en een beetje te eten. Nu creperen zij. De vroegere onderdrukkers zijn voor ergere vervangen. Wacht op jou commentaar.


  Maak melding

 23. Nieuws media aub begin niet. Met deze Donald duck en roodkapje verhalen bouterse is weg (wat een verlossing) venezuela kan niet eens zijn eigen mensen voeden. Meer dan de helft zitten in de aangrenzende landen.. En venezuela gaat suriname helpen???? Wie houden jullie voor de gek??? Alleen de boutisten geloven jullie. Niet het volk dat nu de ogen en de oren
  Open hebben aub probeer iets anders
  gemodereerd

 24. Sinds 2016 zijn er bijna 5 miljoen mensen uit Venezuela gevlucht. Dat is bijna 15% van de totale bevolking. Er is dus sprake van een ongekende EXODUS…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.