Somohardjo wuift kritiek op benoeming echtgenote als directeur volkshuisvesting weg

88
Paul Somohardjo

Amina Pardi, de vrouw van Pertjajah Luhur (PL) leider Paul Somohardjo, is vanaf 1 september de nieuwe waarnemend directeur bij het directoraat Volkshuisvesting. Over de benoeming van Pardi, die oud-ambassadeur van Suriname was voor onder andere Indonesië, Australië, Thailand en de Philippijnen, was er deze week grote consternatie.

Critici zien het als een zuivere vorm van nepotisme van Somohardjo, die er eerder ook ervoor zorgde dat zijn zoon Bronto minister van Binnenlandse Zaken werd. Maar de 77-jarige politicus trekt zich niets aan van de kritiek, omdat zijn vrouw volgens hem gekwalificeerd is voor de functie.

“Dat zij mijn wederhelft is, is in dit kader van ondergeschikt belang. Wat belangrijk is, is dat zij in staat is om de resultaten te boeken die van haar worden verwacht als directeur van Volkshuisvesting” zegt de PL voorzitter tegen Starnieuws.

Hij zegt verder tegen de nieuwssite dat de familieband in dit geval geen straf moet zijn en dat personen die capabel zijn niet uitgesloten moeten worden van bepaalde werkzaamheden, alleen maar omdat zij verbonden zijn aan politici met een bepaalde naam.

Somohardjo zelf zal ook als raadsadviseur worden benoemd, volgens hem vooralsnog onbezoldigd.

88 REACTIES

 1. Deze regering heeft capabele mensen nodig. Als blijkt dat betreffende persoon de capaciteit heeft voor dit job, dan moet dat kunnen. Wel vindt ik dat er altijd sprake moet zijn van een proeftijd . Bij wanprestatie moet er direct worden opgetreden. Het gaat immers om lands belang.


  Maak melding

 2. Hij heeft gelijk als de precedent dat doet mag hij dat ook chan is een goed voorbeeld hoe het moet hij is bezig het volk op te voeden
  gemodereerd

 3. die ene mevrouw met een academische titel is toevallig de vrouw van somohardjo en moet dan geaccommodeerd worden. er zijn immers geen anderen, dus dit is pure noodzaak. verder alleen domme mensen in suriname?


  Maak melding

 4. Wat er aan de hand??? Vertrouwen ze niemand meer of zijn ze bang voor pottenkijkers binnen hun eigen organisaties. De tijd zal ons leren wat de achterliggende gedachten zijn of waren.


  Maak melding

 5. Hij leert het nooit de tijd zal leren of ze een geschikte kandidaat is .Aan Somo de boodschap :je hebt een hoop te verantwoorden wanneer het zover is.
  gemodereerd

 6. Beste mensen, zie hier Salam heeft de goktafel rond laten draaien en de winnaar is,…….mevr. Salam.

  Het moet niet gekker worden met die Salam, plaats toch een jonge deskundige & oprechte Surinamer op die positie. Oh,…. hij of zij mag op je lijken!!!!

  Groet, Gado de wi fesi mang


  Maak melding

 7. —–“Somohardjo zelf zal ook als raadsadviseur worden benoemd, volgens hem vooralsnog onbezoldigd.”—–

  Onbezoldigd wil zeggen zonder loon of vergoeding te ontvangen.
  Laten we hopen dat het in de praktijk ook echt zo toegaat.
  Want in Sranan werkt echt niemand “gratis”.
  Vraag maar aan “heiligste der heiligen bisschop apostel” Meye…


  Maak melding

 8. Surinamers zijn plotseling heel braaf geworden.Ze hebben kritiek op alles wat de nieuwe regering doet.Hetzelfde hebben wij hun gevraagd te doen tijdens bouta dictatuur.Toen hielden ze wijselijk hun mond dicht bang dat bouta hun kapot zou schieten.Ze zijn bewust van het feit dat Santokhi zich zal houden aan wet en recht en niet als een dictator zal optreden voor het leveren van kritiek.Democratie is nieuw in Suriname en de surinamers experimenteren ermee.Ze hebben geen idee wat democratie is.
  Surinamers ,dankzij Somo hebben wij een verandering van dictatuur naar Democratie. Zijn wederhelft moet nog bewijzen dat zij waard is om het taak te doen.Als bv dino minister of ambassadeur zou worden onder bouta diktatuur zouden jullie maar voor een halve dag rouwen ,jammeren en huilen en na een halfuur feestvieren na zijn huldiging en alle ndp pispas zonder protest inslikken en gaan aanpassen zoals jullie sinds 1980 gewend zijn te doen.
  Enne..degenen hier die klagen …hebben jullie gemeld dat jullie graag posten willen bekleden in de regering?Hebben jullie gesolliciteerd of moet men gewoon jullie van de straten plukken?


  Maak melding

 9. Onbezoldigd is DUIZEND maal erger dan bezoldigd
  NIEMAND kan hem ooit ter verantwoording roepen.
  Niemand kan eisen stellen
  Natuurlijk moet hij wel een onkosten vergoeding krijgen. Autooooos ed

  Chan doet het
  Brusnie doet het ook
  Somo doet het dan ook maar
  De directeuren zien dit en doen het ook maar
  Adviseurs zien dit en doen het ook
  Chan jij achterlijke lul, hoe stom kan je zijn.
  Sodemieter op ga aardappelen en uien kopen kan je roti verkopen
  Klootzak
  gemodereerd

 10. Somohardjo pa e,,, santhoki heeft gedaan familie bevoordelen brunswijk doet een zaal vol familie aan baan helpen, pa e jij mag niet achter blijven ok
  Dus wat is het probleem :????


  Maak melding

 11. Wat ome Chan mag ,mag ome Bravo ook. Wat Chan en Bravo mogen, mag ome Somo ook. Neks no fout. Op naar de volgende. Zand erover ,het is niet belangrijk, de mensen moeten niet zulke lange tenen hebben. We hebben echt wel belangrijkere zaken te doen. Ga ervan uit dat deze regering het allerbeste met u voorheeft. We zetten alleen maar de meest gekwalificeerde krachten op belangrijke posten. Dat het toevallig familie en vrienden zijn ,tsja, daar kunnen we niets aan doen. We snappen niet wat dit te maken heeft met nepotisme. Waarom zeurt het volk van Suriname zo? Het Surinaamse volk is vrijpostigggggg. Suma na den?


  Maak melding

 12. Is er een wet in Suriname dat verbied dat mensen die familieleden zijn van de president of politieke leiders niet in aanmerking moeten komen voor hoge posities?
  Ook al is de persoon de vrouw of wie dan ook van de politieke leider,
  het belangrijkste is eenmaal men daar al geplaats is, ze moeten hun werk goed doen.

  Aan de ene kant begrijp ik waarom velen tegen deze benoemingen zijn.
  Want als je vrienden die je hoge posities heb aangeboden, corrupt hebben gehandeld en je neemt geen acties tegen ze , zal je tegen je bewuste familielid optreden als ze in de fout zijn gegaan?
  gemodereerd

 13. Geachte kijkers en luisteraars ,welkom bij Netflix aflevering drie van de soap “San e psa nanga Sranan?”. In deze aflevering maakt de welbekende familie Somohardjo zijn intrede. We wensen u veel kijkplezier en beloven u met nog meerdere afleveringen te komen. Onze soaps zullen zich verspreiden over de komende vijf jaar. Althans ,dat hopen we. Alleen bij voldoende kijkcijfers kunnen we het waarmaken. Het ligt aan u.


  Maak melding

 14. Ik had meer verwacht van Santhoki , eerst stelt hij zijn eigen echtgenote aan als commissaris bij Staatsolie en staat vervolgens toe dat zowel Brunswijk en Somohardjo familie leden naar voren schuiven in belangrijke posities.

  wanneer gaan politici in dit land begrijpen wat moraal en ethiek inhouden ??

  Trump heeft een mooie slogan “ America First”
  Surinaamse politici hanteren Familie en Vrienden eerst volop als hun lijfspreuk.


  Maak melding

 15. De taken van een ambassadeur zijn geheel anders dan die voor een directeur Volkshuisvesting.

  Van een leidinggevende op het gebied van Volkshuisvesting verwacht ik iemand met kennis van de huizenmarkt, Bouwkunde of accountancy.

  Waaruit blijkt de geschiktheid van mevrouw? Hoogopgeleid zijn is niet voldoende, want een studie Vrijetijdskunde/Amerikanistiek/Sociologie-antropologie)/kunstgeschiedenis/politicologie zijn ook Universitaire opleidingen.

  Het lijkt een herhaling van zetten; Paul Somohardjo lobbyde eerder bij Bouterse om zijn vrouw voor een hoge post te benoemen.


  Maak melding

 16. Het is opmerkelijk stil met al die stoottroepen op het veld Curtis Hofwijks, Pakitow, Ma Dinie,enz. die zwijgen als het graf. De tienduizenden Euro’s die zij als beloning voor het vuile werk hebben ontvangen laat hen het hoofd wegdraaien alsof er niets aan de hand is. Pakitow ontkent dat hij veel geld heeft ontvangen terwijl mensen erbij zijn geweest toen er afspraken werden gemaskt. Dat manneke leidt nu wel een lux leventje terwijl anderen de touwtjes moeilijk aan elkaar kunnen knopen. Wat nu gebeurt met al die benoemingen van familie is openlijk en een trap in het gezicht van de oprechte mensen die voor hen hebben gekozen. Mensen zijn misleid. Op een dag krijgen zij de rekening gepresenteerd. Karma is een bitch.


  Maak melding

 17. Ray, wie zegt dat alle klagers hier sympathisanten zijn van de vorige regering. Je probeert alleen rechtste lullen wat krom is. Wie heeft flink geageerd tegen nepotisme, wie, dat was toch Santhoki, hij zou dit niet meer laten gebeuren en wat zie je gebeuren, hij gaat verder waar Bouterse is gebleven, hij is gewoon onbetrouwbaar en jij komt met zo’n lul verhaal, man donder toch op, ga een boek lezen over good governance. Je hoeft geen aanhanger van de ndp te zijn, als oprechte Surinamer mag je ook je bek open doen als het fout gaat.
  gemodereerd

 18. Wie geen gebruik maakt van zijn vrijheid om een stevig fundament
  voor zijn nageslacht na te laten is in zijn denken begrensd.
  Slaap maar, onnozele schaapjes, want dan ben je vervreemd van de aarde.


  Maak melding

 19. Freddyyyy. AUB .. geen Trump noemen al voorbeeld voor Suriname. Deze rosé mafketel is letterlijk en figuurlijk gek. Het is niet America First bij hem, maar White First. Oprotten met die boer uit Texas. Geeft mij dan liever SOMO..


  Maak melding

 20. Niets mis mee om familie en vrienden te accommoderen, zolang ze maar de benodigde capaciteiten beschikken en niet gaan stelen van land en volk.
  Het enige wat niet door de beugel kan is het accommoderen van familie van de President en de VP. Je moet in het geval van de President en VP wegblijven van suggestieve belangenverstrengeling.
  Als Santokhi en Brunkswijk zich daar aan zouden committeren kunnen zij de volgende verkiezingen als grote staatsmannen boven de rest uitsteken. Mits het met de economie ook weer ook weer goed gaat natuurlijk


  Maak melding

 21. Dit is laatste adem van Somo. Zn zoon en jonge vrouw zetten. Hopelijk kan zij nu voor hun eigen huis zorgen. Ze hft op zoveel pisten gezeten als spek en bonen.
  Koers gaat maar omhoog. Covid doden en besmettingen worden meer.
  Als je repetitie hebt en je hebt je les niet geleerd dan vul je maar wat in. Dat is deze regering.
  Let op gesprekken van min van Volksgezondheid. Zwak.
  gemodereerd

 22. Volgens mij is Suriname toe aan een mentale bootcamp. Verplicht. Disi no kan! Deze benoemingen vanaf ome Chan tot Somo en iedereen die voor Sinterklaas gespeeld heeft ,moeten stuk voor stuk ingetrokken worden. A no kan! Het is getuige van minachting voor het Surinaamse volk. Ik hoop van harte dat men zich hierop fixeert en blijft fixeren. Trotseer de stormen, het is nu tijd voor een schone lei. Dit kan onmogelijk met deze familie- en vriendjespolitiek.


  Maak melding

 23. @Dre
  Geweldig van je om kritiek te leveren nog voor de nieuwe regering kan bewijzen wat zij waard is.40 jaren geleden was je niet in staat geweest zo te doen.
  Sinds 1980 moesten wij het doen met bouta dictatuur en heden in 2020 is het gelukt met inspanning van Somo,Brunsie en Santokhi om bouta te verslaan en democratie te herintroduceren.Hou je rustig kerel want ook jij zal voordelen hebben van deze verandering.De wereld wil zaken doen met Suriname en van uit alle gaten en hoeken in de wereld wordt hulp aangeboden.Na 5 jaren mag je je misnoegen gaan uiten als je gaat stemmen indien je niet tevreden bent met de nieuwe regering.
  Ga niet denken of hopen dat de nieuwe regering tot afreden moet gedwongen worden middels een coup!Wij gaan niet achterwaarts maar Voorwaarts.
  Als je niet van plan bent om de nieuwe regering te ondersteunen dan please,mond dicht houden ,wacht de ontwikkelingen af en als ze je niet bevallen dan stem na 5 jaren niet meer op de nieuwe regering.Kom niet huilen op onze hoofden want 40 jaren eerder heb je het overleeften 5 jaren proberen kan je geen kwaad doen hoor lummel!
  De kans voor verandering in bestuur ,van dictatuur naar democratie,nou dat gaan we vieren,.
  Het zal je gek maken maar het is mogenlijk gemaakt door Somo en brunsie.
  Zo suck it up!


  Maak melding

 24. Had niet de president gezegd …. heeft niet de president gezegd … dat de departementen geen eigendommen zijn van politieke partijen.

  Wat zien we gebeuren … op de departementen die beheerd worden door PL worden alleen mensen benoemd die lijken op de Somohardjo’s. Idem de departementen beheerd door de Abop.

  Heren van de VHP, Abop/PL … gebruiken jullie nimmer … nooit meer de woorden Transparantie … Wet en Regelgeving … we moeten SAMEN “de job” klaren.

  Jullie komen ONGELOOFWAARDIG over … erger nog … jullie zijn ONOPRECHT naar jullie kiezers toe.

  Gezien het feit dat wij … NOOIT MEER … de Nationale Dieven Partij … in het machtscentrum willen … krijgen jullie van MIJ vooralsnog …. het voordeel van de twijfel.
  gemodereerd

 25. Wat jammer dat niet een ( geen enkele) bevolkings groep in suriname als het ware niet begrijpt dat politiek niet inhoud dat je familie en politiek moet scheiden.Als je zo een taak neemt .MOET JE VOOR HET VOLK GAAN.Er zijn bekwaande .(geleerde mensen ) in Suriname. Er zijn ook hoog op geleiden in sur.
  gemodereerd

 26. Dre 3 september 2020 At 13:46
  Onbezoldigd is DUIZEND maal erger dan bezoldigd
  NIEMAND kan hem ooit ter verantwoording roepen.
  Niemand kan eisen stellen
  Natuurlijk moet hij wel een onkosten vergoeding krijgen. Autooooos ed

  naamgenoot. alleen, ik gebruik geen scheldwoorden die zitten in onderbroeken. je mag hem houden. ok.
  gemodereerd

 27. @ Cora
  Er is geen enkele betrouwbare persoon in Suriname.
  Als er al 1 te vinden is wordt hij in no time omgekocht
  De schurken hebben zoveel verdiend dat ze met alle gemak iedereen kunnen omkopen
  Waarom denk je dat ze geen experts uit het buitenland willen toelaten
  Ze weten allemaal van elkaar hoe verdorven ze zijn en wat ze geflikt hebben en nog steeds flikken


  Maak melding

 28. Persoonlijk ben ik het helemaal niet eens met de gang van zaken wat betreft de benoemingen: Santokhi benoemt echtgenote … Brunswijk benoemt zoon en dochter … Somo zorgt voor benoeming wederhelft.

  Naar mijn mening …. FOUTE BOEL ….. NEPOTISME !!!!!!

  Wat ik de Paarse ……. z.a RobG, P-Tigri ….. duidelijk wil maken is kort het volgende:
  de genoemde personen zullen hard moeten werken voor het salaris.

  In tegenstelling tot de Paarse Abanies … die nooit gewerkt hebben … sommigen weten niet eens waar het ministerie staat … maar elke maand “bloed geld” met een brede lach accepteren.

  Terecht dat de president …. CORRIGEREND …. optreedt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  gemodereerd

 29. Ben hier niet blij mee! Maar tsja, wie ben ik, een Hollandse toeschouwer 🧐.

  Heb ergens gelezen, dat dit de afspraken zijn, in de zin v/d de coalitie-leider beslist. Geen afspraak over de invulling vd poppetjes. Dan krijg je dit.

  Binnenkort wordt de RVC van de cvbs voorgedragen; only VHP poppetjes.
  De NPS heeft zal ook haar eigen mensen voordragen bij Onderwijs en Ruimtelijke ordening en milieu. De focus van het volk ligt natuurlijk op de bekende poppetjes.

  Voordeel van dit gedoe is; de ndp leert nu eindelijk wat nepotisme is. Voorheen niet doorgedrongen waarschijnlijk.

  Wel gezellig zo 🤭


  Maak melding

 30. Ray, jullie profileren zich als de oplossing voor de problemen. Maar de vloek om macht heeft de overhand. Wat blijkt nu al in een vroeg stadium……? De heilige en bewierookte oplossing lijkt erger te zijn dan de kwaal.rnsen voelen zich beetgenomen. Men is nu al breed begonnen met baantjes toeschuiven aan familie en vrienden. De onvrede zal alleen maar toenemen. Het zal niet te stuiten zijn.


  Maak melding

 31. Ray
  en daar maak je nu een fout
  Over vijf jaar verkiezingen, maar dat wil niet zeggen dat je de wandaden van de regering niet moet benoemen. Je met JUIST kritisch zijn, daar kunnen ze van leren. Voor je het weet krijgen we anders ndp toestanden.
  Chan moet beginnen alle recente benoemingen veroordelen en terugdraaien
  Liever op je bek gaan dan dit met je meedragen en wetende dat er meer mensen zullen worden geplaatst die voor ons onzichtbaar zijn
  Voorkomen is beter dan een zwerende wond


  Maak melding

 32. @Pony.
  Heb je ergens gelezen dat Santokhi de benoemingen heeft gedaan?
  Grote lul dat je bent,snap je dan niet dat de nieuwe regering tot stand is gekomen door een coalitie te vormen met Abop en PL?Santokhi heeft geen controle over de interne aangelegenheden van deze groepen die samen met hem de regering vormen.
  Heel Suriname wilde graag Santokhi als president en niemand die gehoopt had dat hij afhankelijk zou zijn van derden.
  Nu, met Santokhi als president ga ik democratie alle kansen van slagen geven!De terugkeer naar diktatuur willen wij niet en nooit ook.Brunswijk en Somo hebben hebben getoond de wil te hebben te werken voor een beter Suriname ,hoe moeilijk en ongelooflijk het ook lijkt en klinkt, wij hopen voor het beste.Tenslotte bruswijk en Somo konden anders gekozen hebben en heden nog zouden we met diktator bouta als lijder zitten en jou zou je blijven aanpassen.
  Accepteer de overgang van diktatuur naar democratie,laat je niet bang maken door deze gedachte.
  Groei op.Suriname Voorwaarts.


  Maak melding

 33. HAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAAHHAHAHA IK HAD DIT EERDER GEZEGD .
  SOMO IS DE SLUWSTE POLITICUS VAN SU .
  HEEL GOED GEDAAN SOMO .
  ALS CHAN3KA DAT KAN? MAG JIJ DAT OOK VIND IK HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.
  IK HEB CHAN HET VORDEEL VAN DE TWIJFEL GEGEVEN EN DAAROM OP DE VHP GESTEMD ,MAAR HEB NU 1000 JAAR BEROUW.
  ALLAH SLAAPT NIET


  Maak melding

 34. Zelfs in NL hebben families en vrienden van deze man percelen gekregen .
  Terwijl sommigen in het land jaren op beschikkingen zitten te wachten.
  Familie Kliek.


  Maak melding

 35. @Dre
  Wat wil jij liever hebben @Dre?
  Een nieuwe regering zonder een dag van regeren maar een regering met gevecht onderling elke dag?
  Weet je wie het moeilijk maakt voor deze regering?
  Jij,jullie die vanaf dag 1 altijd te lullen hebben en alles afkeuren wat deze regering doet.
  Suriname weet met wie allemaal Santokhi een bond moest maken wilden we bouta weg krijgen.Tot dan klaagde niemand.Nu het werkelijkheid is klagen jullie.
  Wil je serieus overkomen hier @Dre en niet als een verbitterde ndper , hoop voor het beste en laat de regering Santokhi zijn werk doen.Als de nieuwe regering niet jou keuze is heb je na 5 jaren de kans om een ander regering te kiezen. Deze regering moet met 0 beginnen, niet een ieder zou president willen worden van een failliete land met verwende surinamers .Een land vol met klagers,nooit tevreden en nooit gemotiveerd.


  Maak melding

 36. Het is maar goed dat sommigen nu met jullie misplaatste kritiek je gore bek kan opentrekken.
  Na tien jaar onderdrukking moet dit een heftige belevenis zijn.
  Geniet ervan!


  Maak melding

 37. @Suresh
  Surinamers ontbreken aan motivatie.40 jaar bouta en je hield je stil.Na de overgang van diktatuur naar democratie lijkt het als of de surinamers hun mond en stem eindelijk terug hebben,40 jaar was het verloren.
  Je hebt 1000 jaren spijt dat je voo de vhp gestemd hebt…hahaha..dat zeggen alle ndpers!


  Maak melding

 38. Ray,
  “Heb je ergens gelezen dat Santhoki de benoemingen heeft gedaan”

  Natuurlijk heeft hij deze benoemingen niet persoonlijk gedaan, hij heeft het gedelegeerd aan de VP, maar dat wil niet zeggen dat hij voor deze benoemingen geen eind verantwoordelijkheid draagt. Hij is de president, hij tekent voor de benoemingen , hij is wettelijk verantwoordelijk, niet abop of de VP. Zij mogen de mensen voordragen maar de president benoemt. De VP is geen gelijke van de President, de VP is onder geschikt aan de president. De VP zit de ministerraad voor en is als zodanig verantwoording schuldig aan de president, de ministerraad spreekt immers met een mond. Weet je niks van bestuurskunde, hou je dan verre van, en loopt anderen niet voor grote lul uit te maken, want je bent zelf een “grote” stomme LUL.

  “Santhoki heeft geen controle over de interne aangelegenheden van deze groepen die samen met hem de regering”.

  Als Santhoki geen controle heeft op de coalitie genoten in zijn regering, jij zegt het zelf, dan is hij een zwakke en slappe drol van een president.

  Ps: mensen van jouw niveau gaan of willen altijd ordinair schelden, dit is heel zwak en verraad het opleidingsniveau en opvoeding van deze mensen, weinig respectvol.


  Maak melding

 39. Ray, nog iets, de President is hooft van de regering, niet de President en VP. De President is de eerste verantwoordelijke, als hij de kikkers niet de wagen kan houden, dan is hij heel zwak. Er is er maar een kapitein op het schip, maar deze kapitein schijnt als eerste het schip te verlaten , a no mi, bij een beetje averij.
  Ferme taal bezigen wil nog niet zeggen dat je ook een kordate leider bent, leiderschap moet je verdienen.


  Maak melding

 40. Santokhi is geen dictator zoveel staat wel vast
  Bouterse is een dictator zoveel staat wel vast
  Geen van beide zijn in staat of willen de corruptie uit bannen

  Als Santokhi zich gaat verstoppen achter het feit dat hij niets kan doen met deze benoemingen dan heeft hij nu al gefaald.
  Hij is eindverantwoordelijk
  The best man for the job bleek iedere keer weer een vuile vieze smerige crimineel te zijn
  en dat is ook nu weer het geval. Santokhi is Bouterse 2.0

  Ray is Rob 2.0
  goed proberen te praten tegen beter weten in. Iedereen ziet het en weet het. Beiden weten het en zien het ook, maar stug door gaan. Dit noemen we ook wel bord voor je kop hebben

  Pony ik ben het volledig met je eens


  Maak melding

 41. @Suresh
  Laat weten of je door je voorraad medicijnen heen bent.
  Mamapiema…Feb 25,1980-25 Mei 2020 heb je nooit spijt of berouw betuigd,
  25 Mei 2020-3september 2020.heb je berouw van een 1000 jaar?!
  Lauwpie..zonde dat Suriname jou als een last moet dragen.


  Maak melding

 42. Er is een youtube filmpje van de grote vhp er Phoeba, waarin hij zegt dat de vrouw van Chan een buitenkind is van Faried Pierkhan, dus schoonvader is adviseur van Chan.
  Ha ha ha


  Maak melding

 43. Ik vraag me af hoe deze benoemingen (besluiten) tot standkomen. Hoe eerlijk of transparant vind dit plaats. Kan elke Surinamer met de juiste opleiding en kwalificaties ook voor een dergelijke post solliciteren? Als je het voor het zeggen hebt en familie leden laat benoemen, dan is het normaal in een democratie dat er vragen worden gesteld. Helemaal zuiver is het niet.


  Maak melding

 44. Kijk eens aan!
  Santokhi heeft ons beloofd dat hij zich aan de regels zal houden en alleen capabele kaderleden op positie zou plaatsen om het land voorruit te helpen en geen vriendjes of familie.
  zeven weken verder en dit is Santokhi resultaat. Santokhi vrouw en Brunswijk broer als RVC lid bij staatsolie hoewel dat tegen de regels en statuten zijn van staatsolie werden ze geplaats.
  Brunswijk heeft zijn zoon tot DC gemaakt van zuid Paramaribo en Brunswijk dochter krijgt een directeur functie bij één van de ministerie. Somohardjo heeft zijn onervaren zoon tot minister laten bekronen en nu krijgt Somohardjo vrouw een directeur functie. Na zevenweken durf ik nu al hard op te zeggen Surinaamse overheid is een familie bedrijf voor deze coalitie en het Surinaamse volk gaat regering Santokhi een flinke afstraffing geven bij de volgende verkiezing want we hebben corrupte sheriff zonder ballen in huis. Ik was faliekant tegen de benoeming van Dino Bouterse bij CTU omdat je geen crimineel plaats bij een opsporing overheid en Dino is de komende jaren op vakantie veilig in een cel.


  Maak melding

 45. Ik heb het gevoel dat Somohardjo en Brunswijk de baas zijn in Suriname en ze hebben Santokhi klem aan zijn masala ballen. Mijn advies aan Santokhi reken met deze mensen af volgens de Bouterse stijl 2010- 2015. wacht vijf maanden en roep de ministers en directeuren op voor functionering gesprekken en meteen ontslaan!


  Maak melding

 46. President Chan Santhoki en VP Ronnie Brunswijk hebben het goeie voorbeeld gegeven. Nu gaat Somohardjo zijn hele familie op belangrijke posten plaatsen! Wie gaat Somo nu kunnen aanspreken?
  Chan met zijn grote mond over bezuinigingen, de personen die opzij zijn gezet krijgen gewoon hun wachtgeld en de nieuw in dienst getreden personen een vette salaris! De kleine man is steeds de dupe van de voorgenomen maatregelen van deze regering!
  gemodereerd

 47. Waar was stront paars toen Bouterse al zijn kinderen, vrouw en andere hielenlikkers zat te accommoderen binnen paars om het land leeg te zuigen en naar de verdoemenis te helpen. Laten we denken aan Dino onze crimineel (hoop dat hij nog daar wegrot in Amerika. Zo niet moet hij nog vervolgd worden in Suriname voor het uitgeven van paspoorten), Boefdraad (schoonzoon), dochter Peggie (onze cheffin Albert Heijn), zijn vrouw die ze ook in de roof van Suriname ook is gefaciliteerd is geweest.
  Mensen van laag moraal (zoals onze moordenaar) en met weinig scholing (zo ook onze moord president). Waar waren al deze stront honden. Misschien als ze in de pen waren geklommen, lag het land Suriname misschien een beetje rianter voor.
  Hoop dat de anti-corruptie wet in werking gaat treden en dat het OM haar werk gaat doen. Alle gestolen rijkdom terughalen en al het geld repatriëren dit ten bate aan het land Suriname.


  Maak melding

 48. Is toch allemaal weer BS.
  Slapen de partij genoten? Hebben de partijen helemaal geen andere kaders?
  Heb het tegen alle partijen.
  Lijkt erop dat men de mensen alleen nodig had voor hun stemmakerij.
  Pfffttttt alleen BS.


  Maak melding

 49. Het NDP-virus is weer opgedoken!
  het is nooit genoeg met deze mensen.. FAMILY & FRIENDS!!!
  gemodereerd

 50. Door vriendjespolitiek Komen alleen vrienden, fam en kennissen aan een mooie baan ook al zijn ze niet echt geschoold. Waarom houdt dit gedoe nooit op! Waarom krijgen andere mensen de kans niet..Chan, ik dacht dat jij anders was dan dbb..als jij zo door gaat dan zijn het de laatste komende jaren voor jou..


  Maak melding

 51. Het NDP virus heeft toegeslagen bij Chan Santokhi. Hij heeft zijn vrouw niet laten solliciteren voor de RvC bij Staatsolie, maar op persoonlijke titel haar benoemd. Geschikt of niet geschikt zijn, of competentie hebben is nu wel het hek van de dam. BRUNSI benoemd zijn broertje in de RvC, geen competentie, zoon DC Paramaribo noord en dochter op hoge positie. Geen van allen de competentie om het ambts te kunnen dragen. Dit allemaal een uitvloeisel van zijn eigen onwettige handelen van Santokhi. En nu kan hij niet ingrijpen. Alle openstaande functies bij de overheid hadden openstaande vacatures moeten zijn. Hierop kon een ieder volgens competentie vacature kunnen solliciteren en de beste geschikten kunnen worden aangenomen. Maar de president heeft alles verspeeld en is de regie kwijt. Ik weet niet waar dit zal eindigen.
  Best Triest!!!
  gemodereerd

 52. President, na jou inaugratie heb je in jou statement gezegd dat jouw beleid zal gericht zijn op transparantie. Ik wil jou herinneren om jezelf daaraan te houden.
  gemodereerd

 53. @@@Moppie
  Het had een open sollicitatie moeten zijn met de gevraagde competenties. Een ieder had de mogelijkheid moeten hebben om voor de functies te kunnen solliciteren. Maar hier is sprake van geschikt of niet geschikt zijn maar benoemen op persoonlijke titel. Is de wanorde van de dag. DIEP TRIEST!!!
  gemodereerd

 54. Suriname, het was niet, het is niet en het wordt nooit iets. Altijd dezelfde hoop stront maar andere vliegen.
  gemodereerd

 55. Het assortiment van de bacoven winkel dat “ Suriname”, heet wordt steeds verruimd. Who’s next???????
  gemodereerd

 56. We want Bouta……..kome pe, foe kong do sang. Whaaaaa. Foe kong accomodeer famirie. Djakie Famirie…….the poor man a feel it
  gemodereerd

 57. Zo is het toen ook begonen by de vorige en die daarvoor, alle regeringen sinds 1970 zyn even rot geweest en de kiezers zyn de grootste verliezers, want steedts wordt ze een beetje waardigheidt ontnomen
  veel beloven en na de verkiezing weinig nakomen is de eerlykste slogan dat by de huidige politieke partyen past. schaamteloos wordt er gehandeld als of er buiten deze Families geen mensen met kennis zyn ,alleen maar ons kent ons
  Flauwekul


  Maak melding

 58. Ray 3 september 2020 At 14:41
  @Dre
  ……. ” Sinds 1980 moesten wij het doen met bouta dictatuur en heden in 2020 is het gelukt met inspanning van Somo,Brunsie en Santokhi om bouta te verslaan en democratie te herintroduceren ………”
  ********************************************
  What about de inbreng van de N P S …. van NUL EN GENERLEI WAARDE ??????????????????

  Eén verzoek: wilt u de rechtgeaarde Surinamers die kritiek {positief} leveren op het beleid van de Coalitie Regering …. niet plaatsen in het kamp van de Paarse Bermpartij.

  Ook binnen de Coalitie partijen wordt kritiek geleverd {sommige aspecten van het beleid } van de regering.

  De hr. Jogi en Gajadin waren toch tegen benoeming mevr. Mangre in RvC SLM.

  Bij de Abop zijn Belfort en Money Hond het ” zwijgen ” opgelegd wegens kritiek op het beleid van de Coalitie regering.

  Bij de NPS …. ook kritiek !!!!!!!!!!!!!!!!!
  gemodereerd

 59. Somo is aan pensioenering toe. Hij heeft de partij PL zovele jaren geleden opricht en tot nu toe geleid. Hij heeft een opvolger nodig. Hij heeft veel moeten ervaren als politikus. Hij is in de gevangenis gegooid en ternauwernood executives ontsnapt. Zijn broer heeft een kogel in zijn hoofd omdat criminele moordenaars hem voor Somo hebben aangezien. Somo heeft vuistslagen moeten incasseren. Toen hoorde je de scheeuwers niet.

  Somo wil zijn legacy door geven in vlees en bloed.Wie kan de partij voort zetten liefds op brede ethnische basis. Dat is Javanen, Hindustanen, Creolen Etc. De nieuwe PL. In de nieuwe politieke order waar je mond kan open doen om te krietieken.

  Somo heeft zijn repliek gegeven in d media.


  Maak melding

 60. Wayambo, kennje deze nog: “niks no fout” hahaha

  Ray, heb je mijn reactie niet gelezen, niet gaan schelden, staat je niet, Sing Sing heeft niks verkeert gedaan.

  Waar zijn de aanhangers van deze coalitie hier op waterkant, ze zijn zo stil, hebben zeker een kleine black out opgelopen. Als derde heb ik een beetje leed vermaak, mag dat!!!

  Arm Suriname, opgescheept met zulke ellendelingen.


  Maak melding

 61. @Pony, Dre e.a….is waist of time met memsen als Ray te debatteren; laat me checken: hij komt uit een ei, is super gefrustreerd na 10 kr NdP, kan zelf niks binnen de regering want anders was ie direvteurvof ambassadeir geworden….. het zijn slechts lakeien en kontlikkers die hopen op een drolletje…. laten we de maanden telen, de jaren…na 5 jr zul je de puinhopen zien van chan, bravo en somo.

  Ze denken fftjes met de ‘ vrienden’ uit noordzee orde op zaken te kunnen stellen!
  gemodereerd

 62. Ziedaar, de adviseur van de adviseur.
  Leuker kan deze nieuwe roversbende het niet maken. Ben ik fan van de MOORDENAAR?! Nee! Bejubel ik de nieuwe arrogantie van de macht, NEEN! De enige mensen met capaciteiten in Suriname heten; fam. Santokhi, fam. Brunswijk, fam. Rusland (EBS), fam. Somo…. De rest van de bevolking bestaat uit waterdragers (lees melkkoeien of belasting betalers). Bij de eerst volgende verkiezingen ook deze oplichters voor goed afstraffen.


  Maak melding

 63. AIBOY,
  JE HOEF VAN DE PRESIDENT NIETS GOED TE VERWACHTEN WANT DIT GEBEURD MET ZIJN TOESTEMMING.
  DIE VIEZE LEUGENAAR SANTOKIE HEEFT GOED KUNNEN ACTEREN NU MAG JIJ NIET MEER BEMOEIEN. JIJ TELT NIET MEER. JIJ HEB AL GESTEMT KLAAR VOLGENS HEN MOET JIJ JE MOND HOUDEN.
  WAT EEN PEDOFIELEN/


  Maak melding

 64. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Paul Somohardjo wuift kritiek op benoeming echtgenote als directeur volkshuisvesting weg.

  Amina Pardi is altijd verliefd en (gek) op haar levenspartner Paul Somohardjo.

  Amina Pardi is een Surinaams diplomaat. Van circa 2006 tot 2010 was zij ambassaderaad en aansluitend een jaar zaakgelastigde in Nederland.
  Van 2011 tot 2014 was ze ambassadeur in Indonesië en daarnaast niet-residerend ambassadeur in Australië vanaf 2012 en de Filipijnen vanaf 2014.

  Waterkant.net d.d.15 november 2013
  Vrouw Somohardjo wordt vervangen als ambassadeur.
  PARAMARIBO, 15 nov – Ambassadeur Amina Pardi, levenspartner van Pertjajah Luhur-leider Paul Somohardjo, wordt vervangen . Volgens Dagblad Suriname is Paramaribo niet bepaald tevreden over Pardi’s performance als diplomaat in Indonesië.
  Paul Somohardjo kan zich dat nauwelijks voorstellen.
  Raadpleeg het oude artikel verder.

  Deze slimme (SCHIJNDOOD) Paul SOMO, heeft in het jaar 2019 tijdens zijn bezoek aan Nederland, ook heel wat beloofd na de verkiezing van 25-5-2020.

  Raadpleeg zelf wat beloofde INVESTERINGEN van Paul SOMO voor Suriname.
  Of dat ook zal gebeuren weet ik niet.

  Somohardjo: Diaspora bereid 1 miljard euro te investeren.
  Bron: Starnieuws van 1-4-2019
  Toppers van de diaspora in Nederland zijn bereid ruim een miljard euro te investeren in Suriname.
  Deze toezegging hebben zij gedaan na gesprekken met voorzitter Paul Somohardjo van de Pertjajah Luhur (PL).
  Voorwaarde is wel dat er een ander beleid komt.
  Dit heeft Paul Somohardjo maandag gezegd op een persconferentie.
  Lees het artikel zelf verder.

  Paul Somohardjo: Nederlandse miljonairs willen 1 miljard euro investeren in Suriname.
  Bron: (srherald.com) 1-4-2019
  De voorzitter van de politieke partij Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, deelde vandaag tijdens een persconferentie mee, dat hij in Nederland gesprekken heeft gevoerd met miljonairs die willen investeren in Suriname.
  Deze kapitalisten zijn volgens Paul Somohardjo bereid om 1 miljard euro te investeren in Suriname.
  Dat deelde de PL-voorzitter in zijn partijcentrum te Beekhuizen mee.

  De 1 miljard euro zal volgens Somohardjo na de verkiezingen op een diasporabank, die nog zal worden opgericht, worden gestort.
  Dit willen de investeerders doen na de verkiezingen van 2020.
  “Het is legaal geld dat geïnvesteerd zal worden en geen drugsgeld.
  Het gaat om toppers die ik heb ontmoet. Iemand als Max Ghazi, een van de miljonairs van Nederland, met wie er gesprekken zijn gevoerd,” haalt de PL-voorzitter aan.

  Somohardjo zegt dat Nederland, Suriname al hulp had geboden, doordat deze regering in disharmonie met Nederland is, is de ondersteuning stopgezet.

  De PL-voorzitter merkt op dat de 19.5 miljoen euro uit Suriname die in beslag is genomen door Nederland, nog niet kan worden vrijgegeven. Hij vraagt zich af waarom dat nog niet is gebeurd.
  “Iedereen is tegen het beleid van deze regering, zowel de bestaande partijen als de pas opgerichte partijen.”

  Somohardjo is ervan overtuigd dat de koers binnen korte tijd zal dalen met de investering van 1 miljard euro. Het is geen lening die gegeven zal worden en ook geen drugsgeld, maar vertrouwd geld, benadrukte Paul Somohardjo nogmaals.

  Een van de voorwaarden is een productief beleid en geen verkwistend beleid, zoals dat nu het geval is, voegt hij eraan toe. “We hebben kapitalisten die bereid zijn te investeren, maar het beleid moet eerst veranderd worden,” merkte Paul Somohardjo op.

  In de periode van 10 tot 21 maart 2019 bracht een parlementaire delegatie een bezoek aan Roemenië waar Somohardjo ook deel van uitmaakte. Hij maakte daarna van de gelegenheid gebruik om gesprekken te voeren met de investeerders.

  En vanaf 1 september 2020 is Amina Pardi de nieuwe waarnemend directeur bij het directoraat Volkshuisvesting.

  Politiek in Suriname: It’s a Family Affair
  gemodereerd

 65. Zo gaat het al jaren in Suriname met benoemingen.Bouterse deed het ook met familie leden
  zijn zoon was hoofd inlichting dienst in Suriname we weten inmiddels wat hij gedaan heeft en terecht in de gevangenis in de VS zit.
  gemodereerd

 66. Fer.E 5 september 2020 At 01:23
  Je opmerking moet nog beoordeeld worden

  Somohardjo wuift kritiek op benoeming echtgenote als directeur volkshuisvesting weg.
  Forumleden/Reageerders, Odi Odi.


  Maak melding

 67. WAT SOMO NU DOET DAT DOET HIJ AL 60 JAAR EN HIJ GAAT DOOR TOT DE LAATSTE ADEM HIJ IS EEN OUWE KOE DIE IS BEZIG VANAF JAREN ZESTIG OF ZEVENTIG SAMEN MET DIE OUDE HONDEN ARON, SOEMINTA, LACHMAN, BRUMA, HIJ HEEFT MET HEN SAMEN GEWERKT
  HET LIJK DAT HIJ MAG DOEN WAT HIJ WIL ………………….. ER IS NIEMAND…………….. DIE HEM ZEG DIT MAG JIJ NIET DOEN WANT HET GELD IS VAN HET VOLK NIET VAN JOU JE MAG GEEN BAAS SPELEN MET BELASTING GELD VAN HET VOLK, BUITEN LOPEN MENSEN MET EEN HONGERIGE MAAG DAT ZOU SANTOKHI ER IETS MOETEN DOEN MAAR VOLGENS MIJN DOET HIJ HET ZELFDE DUS DE ENE DIEF KAN DE ANDER DIEF NIET AANGEVEN ZO WERK DIT SAMEN STELEN SAMEN ZWIJGEN. SANTOKHI JE MOETJE SCHAMEN JE KOM JE BELOFTES NIET NA INTEGENDEEL, JOU SAKKA SAKKA JOU, DAGOE, BOELER, JIJ HEB HALF MILJOEN MENSEN OPGELICHT JOU DAGOE, DAGOE, DAGOE, DAGOE, DAGOE,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.