Kick Out Zwarte Piet en Black Lives Matter NL in gesprek met premier Rutte

22
Kick Out Zwarte Piet en Black Lives Matter NL in gesprek met premier Rutte
Foto (c) Mark Rutte/twitter

Vertegenwoordigers van Kick Out Zwarte Piet en Black Lives Matter Nederland waren vanmiddag uitgenodigd om met de Nederlandse premier Mark Rutte en minister Koolmees te praten over de manier waarop racisme op verschillende terreinen in de Nederlandse samenleving kan worden aangepakt.

Aanleiding voor de gesprekken zijn de grote protesten in het voorjaar naar aanleiding van het politiegeweld tegen zwarte Amerikanen en het racisme in Nederland.

De NOS schrijft dat actiegroep Kick Out Zwarte Piet de hoop heeft gekregen dat premier Rutte racisme in Nederland harder zal veroordelen. De organisatie heeft de premier in een gesprek in het Catshuis gevraagd om zich ‘fermer’ uit te drukken over discriminatie en racisme in het land.

“Ik ben blij met zijn voortschrijdend inzicht. Er is hoop”, zei Elvin Rigters (foto), voorman van de actiegroep, na afloop van het gesprek tegen de omroep.

Rutte zei over het gesprek: “We moeten het gesprek over racisme in de samenleving gaande houden om het aan te kunnen pakken. De ontmoeting die minister Koolmees en ik vandaag hadden met mensen achter de #Black Lives Matter NL beweging is daar onderdeel van.”

22 REACTIES

 1. Aangezien de nazaten discussieren over hun voorouders en de nasleep, kunnen ze misschien wat wijsheid putten uit het Oosten.

  In Starnieuws staat een interessant stukje:
  ” …
  De gestorvenen worden herdacht om hun positie in het dodenrijk te verbeteren en voor hun welzijn en geluk aldaar. Tevens smeekt men zegen van de overledene af voor de nabestaanden voor geluk en welzijn. De plaats van de gestorvenen in het dodenrijk vertegenwoordigt een heel oud geloof, dat in feite in alle natuurgodsdiensten voorkomt.
  … ”

  Gado de wi fesi man. Krakti !


  Maak melding

 2. Ondertussen laait de discussie over zwarte piet op onder de mensen. Oprotten met die discussie over zwarte piet en black matter s live. Wat een gelul man. Ga verder met je leven en doe niet zo zielig . Jullie krijgen kansen maar laten die gewoon gaan!


  Maak melding

 3. De manager Rutte kan beter een voorbeeld nemen aan de Surinaamse regering onder leiding van Chan/ Bru die op regeringsniveau (dus nationaal) , krachtig de racistische spotprent afgekeurd heeft. Voor wat betreft Nederland, durft Rutte dat vooralsnog niet, bang als hij is zijn achterban kwijt te raken. Ik krijg ook de indruk dat het hem ook niet zoveel boeit. Hij is wel verplicht gehoor te geven en gesprekken aan te gaan om zaken te kanaliseren ter preventie van erger. Machtige giganten als Facebook en andere ondernemingen hebben alvast een voorzet gegeven. Bovendien heb je heel wat witten die sympathiseren met de donkere mensen. Die mensen hebben tenminste empathisch vermogen en voelen de pijn van de Blakaman mee.

  Tot de manager Rutte wil het echter nog steeds niet doordringen. Dit geldt ook voor diverse bevolkingsgroepen in Suriname en Nederland, met name de mensen van Indiase afkomst die geen Blakaman zijn, maar toch menen te komen bepalen wat racistisch is en wat niet. Wat pijn voelt en wat niet. Solidair wezen met de Blakaman?
  Nee hoor .Laten ze maar stikken ,we mogen ze toch niet. Over geen greintje inlevingsvermogen beschikken deze mensen. Zoals altijd de goeden daargelaten. Het is dus oppassen geblazen voor mensen die ernstige zaken proberen te bagatelliseren ,af te wimpelen of proberen je af te leiden. Ze hebben niets goeds in de zin en ontmaskeren zichzelf wanneer ze getriggerd worden.

  Erop hopend dat het eindelijk tot de manager Rutte doordringt. Laat hij eens ruggengraat gaan kopen. Het is als uitmuntend te omschrijven dat de gemiddelde Blakaman steeds assertiever wordt. De verrichtingen van onder andere Martin ,Nelson, Malcolm, Ali, Anton, Boni, Louis en vele anderen zijn niet tevergeefs geweest. Hier en daar zullen ze zich in het graf omdraaien, echter wetende hoe de molen van God draait.


  Maak melding

 4. De BLM is organisatie die de maatschappij wil ontwrichten.Het zijn een groep mensen die zielig doen om aandacht te krijgen.Een ieder zijn leven is belangrijk, zwart, wit bruin geel maakt niet uit,maar ga niet zielig doen en janken.Zwarte mensen discrimineren net zoveel als witte mensen .


  Maak melding

 5. Afro Volk, zoek uw zelfbeeld/ego niet langer bij andere volken
  maar in uw eigen hart en gedachten. Door allerlei religiën bent
  u vervreemd van uw individuele/menselijke en universele/goddelijke
  zelfbeeld, en van uw eenheid en verbondenheid met de wereld.

  De wereld is als de zee, dat wat niet mee stroomt komt op de
  bodem terecht(zinkt) of wordt als schuim(afval) aan de kant geduwd.


  Maak melding

 6. De menselijke ziel is tweezijdig en heeft een individuele en universele persoonlijkheid.
  De individuele persoonlijkheid is tegenstrijdig en verdeeld en tot het natuurlijke en
  begrensd maar heeft de vrijheid om zijn eigen werelds domein te creëren/scheppen.
  De universele persoonlijkheid is grenzeloos vrij en is de verbondenheid met de wereld/mensheid.
  Om mee te tellen in de wereld moet je je eigen domein scheppen en niet afhankelijk
  zijn van anderen. Anders tel je niet mee en wordt afgewezen of wel gediscrimineerd.
  De wereld/mensheid is als de zee, wat niet mee stroomt komt op de bodem terecht
  of wordt als schuimt/ballast aan de kant geduwd.


  Maak melding

 7. @Sampa,

  Jij bent succesvol gebrainwashed door extreem-rechts.

  Ja, elk leven is belangrijk..Maar vooral in de VS worden zwarte mensen direct doodgeschoten, blijken ze ongewapend/ongevaarlijk en toch gaat een bange witte agent VRIJUIT!

  Dat is waar BLM voor vecht.

  Hetzelfde gel*l hoorde je ook in de jaren 1960 over de Civil Rights Movement. Ja, zwarte mensen discrimineren net zoveel als witte mensen.

  Maar BLM gaat over racisme, welk mensen op basis van hun huidskleur op een sociaal-economisch achterstand zet. Of racisme met een in sommige gevallen een dodelijk afloop.

  Recent nog een artikel gelezen over zwarte eigenaren van een McDonalds die achtergehouden werden ten opzichte van witte eigenaren.

  Moeten die ‘zwartjes’ dan hun mond houden? Echt?!


  Maak melding

 8. Als een grote groep mensen
  iets negatief ervaren en er treed maar één op, dan krijg je meestal te horen, die persoon klaagt of zit in de slachtoffers rol, want de anderen klagen niet en gaan rustig door met hun leven.

  Precies is het nu.
  Er zijn vele volkeren die door de eeuwen heen tot slaven zijn gemaakt, gediscrimineerd, vermoord, mishandeld etc.
  Maar het zijn de zwarte mensen die nog steeds opkomen, daarom vinden bepaalde mensen , dat ze zeuren , want de anderen gaan lekkertjes met hun leven door.

  Zo nu.
  Natuurlijk worden blanken ook gediscimineerd en bij mij is het ook all lives matters.
  Maar de realiteit wijst uit dat het vooral de blanken waren die naar de andere landen gingen van deze mensen van wie ze vinden dat ze niet hun gelijke zijn.
  En het mooie ervan is , ze hebben deze mensen ook naar hun landen gebracht om ze te discrimineren.

  Hoe eerlijk is dat?
  Hiermee heb ik het niet alleen over de Afrikanen , maar de andere
  volken ook.
  Waarom is Mahatma Gandhi nog steeds zo populair?
  Waar tegen vocht hij?
  Hebben de Engelsen de mensen in India niet onderdrukt.
  Afrikanen hebben hun mede Afrikanen verkocht, waarom hadden de blanken niet geweigerd om ze te kopen.
  Waarom is het vandaag de dag dat de Arabische landen , China en nog vele anderen zich tegen de Blanken keren.


  Maak melding

 9. Volgens mij zijn deze voorouders al 4 of 5 keer gereïncarneerd. Als je in karma geloofd, dan geloof je ook in reïncarnatie.
  Sterker nog waarschijnlijk waren de activisten in hun vorig leven plantagehouders 😅🤣.
  Das nou karma.

  Laat los!


  Maak melding

 10. De zwarten op hun beurt laten geen enkele kans aan zich voorbij gaan om anderen te discrimineren. Denk maar aan Mugabe, Idi Amin en Eddie Bruma. Zo komt de cirkel steeds rond.


  Maak melding

 11. pakiratigri 3 september 2020 At 10:02

  Je deelt een sneer uit aan de Hindoestanen als zouden die de creool discrimineren of haten. Ik heb jou niet gehoord toen creolen openlijk riepen dat een koeli of gladharige nooit president van Suriname kan worden. Ik heb jouw afkeuring niet gehoord toen een Marron een liedje zong over hoe gierig Hindoestanen zijn. Ik hoor jouw gejank niet als Hindoestaanse ondernemers uit eigen zak het volk op grote schaal van voedsel voorziet waarmee een Creool dan weer goede sier maakt. Je somt in jouw posting een aantal voorvechters tegen racisme op maar de allergrootste Ghandi “ sla jij over”. Toch een teken dat jij degene bent die haat en verderf zaait !
  gemodereerd

 12. Mensen toch, racisme bestaat niet, mensen onder ons gedragen zich racistisch, daar tegen dient er worden op getreden en dat gebeurd ook.
  Nederlanders met Surinaamse roots worden racistisch bejegend door hun landgenoten, niet alleen door de witte maar ook door de gekleurde.
  Waarom ze dat doen weten ze zelf wel, maar zullen het nooit eerlijk vertellen.
  Over de zwarte piet discussie en andere hete thema’s In Nederland wil ik dit met jullie delen:
  Vroeger was het zo: “ Zolang de Leeuw niet leert lezen en schrijven, zal het verhaal van de jacht vanuit het gezichtspunt van de jager worden verteld “. Welnu,
  vandaag de dag hebben alle nazaten van de leeuw wereld wijd onderwijs genoten en nog genieten gewoon onderwijs zoals ieder ander, ze zijn dus mondig geworden, en willen nu hun eigen geschiedenis herschrijven en dat vinden de nazaten van de jager niet leuk natuurlijk, vandaar dat zij flink tegen pruttelen.


  Maak melding

 13. ras is een dom verzinsel om macht uit te oefenen.
  er is maar 1 ras…. het menselijke ras.

  een rode of gele roos is toch nog steeds een roos? en van hetzelfde ras?

  degene die altijd maar over kleur beginnen zijn de racisten.
  meestal om daar alleen maar op een makkleijke manier beter van te worden.


  Maak melding

 14. Bravo dat bepalen wij ja, en anders met Pocahontas en sabajo voorop.
  Die zitten in NL hoog en droog te schoppen tegen de schenen van Afro surinamers..
  Het moet toch niet gekker worden met dat wijf volkomen doorgedraaid.


  Maak melding

 15. @pakiratigri
  Pakiratigri zegt Rutte durft geen krachtig standpunt in te nemen tegen de rascistische figuur zwarte piet. Omdat Rutte bang is kiezers kwijt te raken.
  Klopt helemaal.
  Iedere politicus in Nederland weet dat racisme al heel lang ingebakken zit in de Nederlandse bevolking en dit niet binnenkort zal overgaan.
  Probeerd zo’n politicus toch de discussie
  over racisme, slavernijverleden van Nederland en meer onderwijs daarover aan te gaan dan wordt die in Nederland voor een volksverrader en negervriend uitgemaakt.
  In Rutte’s geval vreest die zich impopulair te maken bij zijn kiezers.
  Daarom boeien racisme discussies hem niet.
  Zwarte mensen zijn ook nooit Rutte’s doelgroep geweest. Hij wil gewoon hun pijn niet kennen. Onbekend maakt onbemind en dat voelt veilig voor hem.
  Maar Mark Rutte weet wel hoe het als homo voelt om gediscrimineerd te worden. Dus empathie heeft hij wel. Maar is daarin erg selectief.
  gemodereerd

 16. @pakiratigri
  Over het bagatelliseren door bepaalde Hindoestanen van het Zwartepieten debat en de nasleep van het Slavernijverleden van Nederland in o.a. Suriname.
  Minister Ramdien van buitenlandse zaken etc etc had volgens de Telegraaf (Nederlandse krant) tegen Rutte en Sigrid Kaag Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking gezegd, dat
  het onderwerp slavernij verleden tot het verleden behoort. Ramdien ontkent dat.
  Maar op 1 juli dit jaar was Santokhi bij het beeld van Kwakoe en Santokhi zei dat als het aan hem ligt, dat de slavernij herdenkingen ook vanaf nu tot het verleden horen.
  Santokhi werd daarna door diverse journalisten gevraagd hoe hij het in zijn hoofd haalde dat te zeggen.
  Santokhi ontkende dat te hebben gezegd.
  De pers zou hem zogenaamd verkeerd hebben geciteerd.
  Zou Santokhi het herdenken van de Hindoestaanse immigratie bij de beelden van Babba en Mai ook willen stopzetten?
  Nee toch?
  De geschiedenis van de eigen soortgenoten lijkt belangrijker dan van de andere Surinamers?
  Hoezo Chan ?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.