COVID-19 update: 1 dode, 55 nieuwe gevallen en 27 personen genezen

1
coronavirus-covid-19-test-suriname
Man ondergaat coronatest in Suriname

Zojuist is de teller van de officiële COVID-19 website weer bijgewerkt. Uit de update van maandag 1 september blijkt dat één persoon de afgelopen 24 uur in Suriname is overleden aan de gevolgen van het coronavirus en dat het totaal aantal coronadoden hiermee uitkomt op 72.

Er zijn in totaal 265 testen uitgevoerd, waaruit er 55 nieuwe besmette gevallen naar voren zijn gekomen. Uit de cijfers blijkt verder dat er 27 personen genezen zijn en dat er 1 persoon op een ICU afdeling is bijgekomen. Het aantal actieve besmettingen bedraagt op dit moment 846.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft maandag 1 september ook verpleegkundigen, die belast zijn met COVID-19 zorg, ontvangen en aangehoord naar aanleiding van een door hen ingediende petitie. Er zijn enkele issues onder de aandacht gebracht van de minister door de verpleegkundigen.

Deze issues zijn gerelateerd aan onder andere: de diensttijden, de COVID-19 toelage, de interne communicatie en enkele verpleegtechnische zaken. De minister heeft na het aanhoren de brandende kwesties onmiddellijk aangepakt en oplossingen hiervoor aangedragen.

1 REACTIE

  1. De management heeft weer een beslissing genomen zonder de werkers te raadplegen. In een twaalf uur shift verdien je meer dan een acht uur shift. Als ik me goed herinner werk je vier dagen en dan ben je een week vrij zodat je goed uitgerust bent. De management dacht dat het teveel geld zou zijn.Kijken wat de minister zegt.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.