Rukwinden richten schade aan in Saramacca

13
Rukwinden richten schade aan in Saramacca
Foto: BIC Saramacca

In Suriname hebben rukwinden maandagmiddag schade aangericht in het district Saramacca. Aan de Mr. P. Chandie Shawweg zijn een groot deel van de dakplaten van een woning eraf geblazen. Ook de Aula van de openbare begraafplaats te Leiding 5 heeft behoorlijke schade opgelopen.

Districtscommissaris (dc) Sherin Bansi-Durga heeft na rapportage zich persoonlijk georiënteerd. De burgermoeder heeft toen terstond contact opgenomen met het Surinaamse Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR).

NCCR heeft samen met het Korps Brandweer Suriname de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen door een dekzeil te plaatsen bij de woning. De dc zal morgen haar verdere bijdrage leveren in de vorm van arbeid.

13 REACTIES

 1. Je gaat dan met beton en staalconstructie moeten bouwen ofzo. Alleen rijke mensen hebben dat geld…

  De portie sma moeten het doen met zinkplaten, goedkoop hout en die cementboard tegenwoordig…


  Maak melding

 2. Dat rukwinden nu flink huishouden in Suriname, heeft te maken met de grootschalige ontbossing de afgelopen jaren. Daardoor hebben de noord-oost passaatwinden vrijspel om meer landinwaarts te komen. Je hoeft geen klimatoloog zijn om dat te begrijpen. Onder Bouta hebben Chinezen in ruil voor hun diensten honderden hectares cadeau gekregen. Ga met de boot richting Matapica of Maratakka en je zult versteld staan van de schaal waarop dit gebeurd is.


  Maak melding

 3. “Climate change” iets waar we rekening mee moeten houden bij het bouwen. Tot nu toe is SU gespaard gebleven. Maar inderdaad door grootschalige ontbossing kan het zomaar anders worden.


  Maak melding

 4. Van hard werken is niemand rijk geworden. Er zijn genoeg hardwerkende arme mensen die weinig hebben en veel LUIE rijke mensen die werk laten doen door hun huishoudsters, tuinmannen en oppas. Sommige zijn zelfs te lui om hun eigen kleren in de wasmand te doen. En dan hebben ze nog het lef om die hardwerkende mensen een hongerloon te betalen…


  Maak melding

 5. Van hard werken zal.je wel een beter huis kunnen bouwen en je eigen kleren wassen. Aangezien de meeste 2 of 3 vrouwen hebben zullen ze altijd zonder gels zitten. Ik heb nog nooit rijke mensen gezien die lui zijn. Zo een oordeel is alleen maar misgunnen of jaloezie. Zelfs als schiinmaker of tuinman kan je een mooi leven hebben. Met een mooi stevig huisje ben je toch rijk genoeg


  Maak melding

 6. Ja is net als gratis en voor weinig geld grote percelen krijgen hè. Daar hebben die mensen toch zo “hard” voor gewerkt. Met gratis grond word je heel makkelijk rijk ja…
  En dan na een tijdje verkavelen voor keiharde Euro’s.
  Witwassen is ook hard werken, totdat ze een kogel door hun hoofd krijgen.
  Jaloers om vervloekt bloedgeld? Nee, bedankt.


  Maak melding

 7. De een is tevreden met een stukje grondt met een klein huisje, de ander wil een groot huis met bedienden, dus moet die natuurlyk hardt werken het is net wat je verkiest.
  Sommigen houden meerdere vrouwen opna of de ander geeft graag uit aan mooie of auto,s
  de keuze moet je maar zelf maken


  Maak melding

 8. Als ik zo naar de foto kijk, zie ik groene (?) aanslag op het hout (bovenlijst).
  Dat doet mij denken aan achterstallig onderhoud.

  Genoeg woningen/gebouwen van hout die een flinke storm kunnen weerstaan.

  Aan de andere kant; Ook in Nederland waaien er daken af en die gebouwen zijn gemaakt met beton en staalconstructies.

  Ontbossing als medeoorzaak van veranderde weersomstandigheden, is een goed punt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.