Hoogste GLO-slagingspercentage in tien jaar

9
kinderen-school-suriname-coronavirus-covid-19

In Suriname zijn 75,55% (7649) van de 10.124 GLO-toetskandidaten geslaagd voor het MULO en 2,95% (299) voor het LBO. 931 (9,20%) kandidaten moeten de zesde klas overdoen. Het is het hoogste percentage in de afgelopen tien jaar.

Vorig jaar nog was het slagingspercentage 59,85% bij een deelnemersaantal van 10.933. Vanwege de corona-uitbraak is er dit jaar geen toets afgenomen in de leervakken maar alleen in de algemeen vormende vakken.

Het district Nickerie heeft dit jaar weer de hoogste score. Van de 501 deelnemende kandidaten zijn 419 (83,63%) geslaagd voor het MULO en 11 (2,20%) voor LBO.

9 REACTIES

 1. Wereldwijd positieve effect van de Corona crisis. Dat studenten buiten een grote stad gemiddeld beter scoren is ook bekend.
  gemodereerd

 2. Mooi zo ondanks corona zijn de Jeugdigen door gegaan met hun taken ivm de toekomst.
  Van Harte proficiat Jongens en Meisjes zet em op en ga zo voort.


  Maak melding

 3. Dit is geen geweldigheid. Alle leervakken zijn weggehaald. Watvoor resultaat verwacht je dan?
  gemodereerd

 4. Ik wil het graag geloven, wil niet negatief zijn, maar met COVID 19 waar iedereen nadeel ondervindt.
  De kinderen hebben weken gemist en digitaal onderwijs was onder maats en toch een een hoog percentage. Jaren achtereen een gemiddelde van net boven 50% onder normale omstandigheden en met covid ruim 75%. Ik heb mijn twijfels.


  Maak melding

 5. Dankzij de verspoeling. Geloof me met Aardrijkskunde,Natuuronderwijs en Geschiedenis erbijzouden we niet eens 60% halen. Voor de toets hebben tal van leerlingen slecht gewerkt. Voor bij het vak rekenen.
  gemodereerd

 6. Wie houdt wie voor de gek? Als we volgend jaar naast covid-19 ook nog te maken hebben met ebola en een nu nog onbekende besmettelijke, dodelijke ziekte, dan slaagt 100%.. Met zo veel stagnatie door covid-19, was het verstandiger geweest als ALLE leerlingen het jaar over deden. Nu houdenn we niet alleen de leerlingen, maar iedereen in Suriname voor de gek. .


  Maak melding

 7. Een woord van dank aan de NDP-regering is zeker op zijn plaats, maar hier hoef je dat natuurlijk niet te verwachten.
  gemodereerd

 8. Vandaag zijn er in Nederland gegevens gepubliceerd over de onderwijsachterstanden die scholieren in Nederland hebben opgelopen. Over de hele linie van basisschool tot middelbare scholen zijn er achterstanden geconstateerd. Veel leerlingen hebben moeite met hun motivatie en concentratie op school. Mijn inziens geldt dit ook voor Suriname. In Nederland worden door de lesuitval leerlingen toch nog bevorderd naar de volgende klas. Dit heeft met overmacht te maken. Ook denk dattvmen in Suriname ook de toelatingsnormen heeft verzwakt. Men moet in Suriname rekening mee houden dat veel van de leerlingen die geslaagd zijn voor het MULO toelaingsexsmen in het vervolgonderwijs extra aandacht en begeleiding nodig zullen hebben. Zonder deze extra aandacht in het onderwijs kan men ervan uitgaan dat het nieuwe schooljaar desastreus kan aflopen voor deze leerlingen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.