4 coronadoden erbij, teller aantal overleden patiënten stijgt naar 71

14
coronadode-coronavirus-covid-19-suriname
Archieffoto - persoon overleden aan COVID-19

Het aantal mensen dat in Suriname is overleden aan de gevolgen van het gevreesde coronavirus, is de afgelopen 24 uur weer gestegen. Volgens de teller op de officiële COVID-19 website zijn er maar liefst 4 doden genoteerd maandag. Het aantal coronadoden komt hier mee op 71.

Het totaal aantal mensen dat in ons land besmet is geraakt met het COVID-19 virus is afgelopen weekend de 4.000 gepasseerd. Het gaat om 4.034 mensen waarvan 3.140 reeds zijn genezen. Er zijn op dit moment 823 actieve gevallen.

De afgelopen 24 uur zijn er 25 nieuwe gevallen bijgekomen, waarvan 10 in Wanica.

14 REACTIES

 1. Dat krijg je nu eenmaal als je een ervaren Covid dreamteam inruilt voor mensen die met de handen in het haar lopen. Deze mensen weten geen raad hoe zij de problematiek moeten aanpakken.


  Maak melding

 2. Het maakt volgens mij niet uit, welke aanpak, welke regering dan ook zal toepassen in ons land sommige mensen hebben letterlijk schijt aan elke goed bedoelde regel. Tranga jezie.


  Maak melding

 3. Weer pure bullshit van paars rat RobG – overal ter wereld laait het virus weer op. Spanje heeft 23.000 bevestigde besmettingen sinds vrijdag. Lopen daar ook mensen van een COVID team met de handen in het haar? In Argentinië zijn er versoepelingen, ondanks het oplopend aantal besmettingen. Is dat oplopend aantal besmettingen ook de schuld van het huidig COVID team? Dus hou die onzin maar voor jezelf.
  gemodereerd

 4. @Robg
  Waarom kraam je altijd zoveel onzin uit? Het verspreiden van het virus heeft heel veel te maken met het gedrag van de mens.Ook in Europa lappen sommige mensen de maatregelen aan hun laars want ze vinden dat hun vrijheden ingeperkt worden. En de mensen die zich bezighouden met Covid-19 lopen echt niet met in handen in hun haar.Wat zij doen zou jij echt niet kunnen.


  Maak melding

 5. Waren het niet de huidige vice-boswachter en zijn partijgenoot, ex- min.van Justitie Belfort die moord en brand schreeuwden dat Corona echt niet zo erg was als wordt beweerd en daarom de mensen in Frans-Guyana wel degelijk de Marowijne rivier over konden om te stemmen? Zie daar nu deze grote problemen. Nu hoor je de ene niet meer en de ander is, na zelf te zijn geveld 180 graden gedraaid.
  gemodereerd

 6. Waarom is het aantal besmettingen in Cuba, een land met een bevolking van miljoenen mensen beperkt gebleven? Het antwoord is simpel. De autoriteiten hechten grote waarde aan de gezondheid van de mensen. Cuba heeft het financieel moeilijk door de wurgende Amerikaanse boycot en de terugval van het aantal toeristen. Het sleutelwoord is preventie en goede voorlichting. Met name de media wordt effectief ingezet. De boodschap komt over bij de mensen.
  gemodereerd

 7. @Robg
  Je bedoelt ervaren mensen die het land besteelt. Simpel voorbeeld de staat moest 400000 srd betalen voor decor voor 1 interview van je ervaren mensen. En dan praat ik niet over mondelinge afspraken met bewakingsbedrijven zogenaamd het bewaken van patiënten.Corona is een mentaliteit probleem geworden in ons mooi land het zal blijven toenemen als wij onze mentaliteit niet veranderen. Ps Arts en politie agenten die geen diensten hadden aangehouden tijdens lockdown. Zeg het genoeg over onze mentaliteit.


  Maak melding

 8. RobGAY….

  geesteszieke, paranoïde RANDDEBIEL…

  Hou jij je nou maar bezig met dat kolengestookte 777-200 vliegtuigje.

  Want er komt geen zinnig woord uit die geindoctrineerde beerput van je.


  Maak melding

 9. Waardige burgers van Suriname.
  Dat binnen een bestek van 6 maanden zoveel corona doden zijn gevallen in Su is zorgwekkend. Het zijn niet alleen de zwakkeren en de oudjes die de brui gaven, maar voor ruim de helft ervan zijn jong en gezonde mannen en vrouwen geweest die het niet mochten redden.

  Waar ligt dat aan.
  – IC apparatuur dat Su beschikt zijn geschikt voor de corona bestrijding
  – het ontbreken aan medicijnen en toepassing aan kennis voor de manier van behandeling
  – dus niet optimaal genoeg opgeleide personeel ter bestrijding van infectie en virusziekten
  – nieuw ontvangen medicijnen zonder specialistisch kennis hoerover toedienen aan patiënten
  – nieuwe ontvangen IC apparatuur van donateurs is zo geavanceerd dat het zorgpersoneel deze niet op een juiste manier kan inzetten of bedienen, hiervoor is een specifieke opleiding voor vereist en het zorgpersoneel beschikt hierover niet, dus bij gebrek aan deskundigheid vallen er nu meer doden
  – IC inrichting van Su is beneden maat

  Hoe kun je geavanceerde apparaten zonder opleiding plotseling gaan bedienen, waarvoor je in Nederland een gedegen opleiding moet hebben doorlopen. Nu dat er ook tekort is aan opgeleide IC personeel in Ned duurt 2 jaar lang voor opleiden van extra personeel ter aanvulling. En in Su gaat dat al in één week. Hoe kan dit??

  Als je corona hebt dan kun je liever niet naar de IC van Su, want dan is de kans van overlijden vele keren groter dan op de verpleegafdeling. Dus wees opgepast!!!
  gemodereerd

 10. @I Su, je verkondigd alleen maar loze woorden. Kom met harde bewijzen waaruit onomstotelijk vaststaat dat er door mensen van de vorige regering is gefraudeerd. Robert van Trikt is een hoge ambtenaar en is door de vorige regering ter verantwoording geroepen. Hij zit vast.
  Het is een zorgwekkende ontwikkeling als onverantwoordelijke figuren zoals jij zomaar links en rechts in het wild mensen beschuldigd. Natuurlijk mag jij het voor Chan en zijn team opnemen. Je mag zelfs sterven voor hen. Heel jammer dat jij de waarheid niet kan uitleggen.

  @Flyer,
  Ben jij geland of is Chan slim bezig met zijn vrouw waardoor de covid aanpak overgeleverd is aan incompetente figuren. Dombo, can you follow me?
  gemodereerd

 11. Jammer dat er meteen 4 ineens erbij zijn gekomen. Ik vind dat als je de omstandigheden van de overledenen niet kent, dat je dan niemand de schuld kan geven.
  Wat als deze nieuwe regering niet eerder had overgenomen? Ze kennen alleen maar tegenwerkingen van de vorige die denkt dat ze nog steeds aan boord van het schip SANBRU 2020. Ze zijn verstekelingen die keer op keer overboord worden gezet maar steeds weer aan boord willen. Maanden geleden riep Brunswijk al PRES A SIEPIE FOE JOE E SOENGOE.
  Maar waar is Boefie?
  =hij dood uit voorzorg?
  =heeft hij Corona en ligt hij ergens te happen naar lucht?
  =zit hij ergens relaxed ons uit te lachen met zijn krobia mond?
  =Wordt hij ergens vastgehouden en gemarteld?
  Ik maak mij over het aantal nog te volgen covid-19 slachtoffers geen illusies na de eerste golf hier in Nederland en dan praat ik niet over andere Europese landen waaronder onze directe buren. Nu blijkt dat er in België tijdens de eerste golf ook ondeugdelijke tests zijn gebruikt.
  Mensen volg de aanwijzingen U gegeven er gaan geruchten dat er een ander dodelijker virus in aantocht is.
  Kracht en Sterkte


  Maak melding

 12. Mensen neem het hef in eigen handen en je gezondheid.
  Je ziet het virus niet , bescherm jezelf ten alle tijden.
  Hou die afstand mondkapje en handen wassen, ik begrijp dat dit moeilijk is in zo een land.
  Gebruik HANDGEL.

  Jammer om je fam op zo een wijze te verliezen. sterkte en gecondoleerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.