Politiebureau Santo Boma gesloten na besmetting agenten en arrestanten

2
Politiebureau Santo Boma gesloten na aanwezigheid besmette personen in gebouw

Het Korps Politie Suriname heeft zondag bekend gemaakt dat het politiebureau Santo Boma vanaf zondag 30 augustus tot en met woensdag 2 september gesloten is voor het publiek. Dat heeft de Surinaamse politie bekend gemaakt.

Dit vanwege het feit dat het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) de komende vier dagen bezig zal zijn met ontsmettingswerkzaamheden op het bureau. Er waren namelijk COVID-19 besmette personen in het gebouw aanwezig.

Drie politieagenten en zes arrestanten van het bureau zijn positief getest op COVID-19. Alle arrestanten zijn tijdelijk overgeplaatst naar het Huis van Bewaring (HvB) te Santo Boma.

Personen in het politie resort Santoboma, die de komende vier dagen, politie hulp of assistentie nodig hebben moeten in contact treden met de politie van de bureau’s Santodorp of Leiding alsook met het Command Center.

2 REACTIES

 1. Reactie op artikel:
  ‘Onze vuile was ligt op straat’

  31 augustus 

  Van:
  Marvin Hokstam is journalist, schrijver, educator, maar bovenal mens. En Zwart.

  (Op de een of andere manier is het niet mogelijk om bij dat artikel te reageren)

  .. .. ..

  Discriminatie, racisme en pesten.
  Wat zijn de verschillen en wat is het verband ?

  Waar liggen de grenzen?
  Want wat is ironie en wat is sarcasme ?

  Ik vind het zeer triest dat jonge volwassenen die gestudeerd hebben het niet weten.
  Anno 2020 zou je mogen verwachten dat de nieuwe generatie ontwikkelde volwassenen beter zouden moeten weten. Zeker omdat zij tegenwoordig  allemaal in een multiculturele samenleving zijn opgegroeid.

  De beoordeling / beantwoording van bovenstaande vragen is vaak zeer selectief en niet consequent. Want soms is het wel acceptabel en soms is dezelfde situatie niet acceptabel. Wat maakt het verschil ?

  De uitspraak van Afonsoewa over japjapi en keskesi was niet incidenteel. Deze uitspraak komt vaker voor in haar gemeenschap. Maar dan is er geen sprake van racisme.

  In een voetbalstadion worden oerwoud geluiden gemaakt naar een creoolse speler. Is dit racisme ? Ja, klopt. Maar wat is het vooral nog meer ? Pesten ! De groep die dat doet is een klein groepje uit het publiek. Dit groepje is uit op provocatie en geweld. Zij zoeken ook in andere situaties ruzie, het is hun mentaliteit. Normale mensen houden liever afstand en kiezen voor hun eigen veiligheid. Er zit hier een duidelijk verschil.

  Discriminatie bij sollicitaties. Ja, mee eens. Hier wordt ook gediscrimineerd. Niet alleen op afkomst maar ook op andere uiterlijke kenmerken. Dit is ook meer machtsmisbruik en pesten.

  Discriminatie door de politie. Klopt, mee eens. Ook dat gebeurt.
  En zo zijn er meerdere voorbeelden.

  Maar wat is het probleem ?
  Er zijn toch beschermende wetten en regels ?
  Klopt, mee eens. En dit is denk ik juist het probleem !!
  De naleving en handhaving van de wetten en regels is het probleem. Want die worden niet nageleefd.
  Mensen die gepest (en hier vallen discriminatie en racisme ook onder) worden worden niet serieus genomen. Leidinggevenden in het bedrijfsleven, bij de politie, gezagsdragers en andere autoriteiten stoppen pesten in de doofpot.
  Met als gevolg dat men niet meer weet wat acceptabel is en wat niet, wanneer wel en wanneer niet.

  Een aap is geen dom dier. In het Hindoeisme staat de aap voor wijsheid. Het is “zo dom als een ezel”. Als Brunswijk was afgebeeld met ezelsoren was het dan ook racisme ? Nee, dan was het gewoon beledigend maar geen racisme. Raar he? Of niet ?
  Door criminelen in het voetbalstadion is de nobele aap gebombardeerd tot onderontwikkelt dier. Dus mensen die daar zich iets van aantrekken geven de aanstichters gelijk. Wie is dan dom ?

  Pesten is zeer schadelijk met zelfs zelfdoding tot gevolg. Pesten in de vorm van discriminatie en racisme wordt door een groep gedragen en door een groep wordt er tegen verdedigd.

  Was er bij de spotprent sprake van racisme ? Nee, omdat er niet naar zijn  ras wordt verwezen. Waarom bepaalde met name creolen zich beledigd willen voelen snap ik niet omdat zij zelf onderling ook dergelijke vergelijkingen maken.

  Wat verder opvalt is dat men wel herkent dat hij / zij gediscrimineerd wordt maar wanneer hij / zij zich zelf daar aan schuldig maakt herkent men niet. Want hoe reageert men op de Marokaan, op de Chinees of op de Nederlander ?

  Als wij iets willen doen aan pesten dus ook discriminatie en racisme moeten we eerst consequent kunnen zijn het te herkennen en moeten we vooral er zelf niet schuldig aan zijn. Dus ook niet onderling ! Lach dan ook niet om een mop over Coronianen. Want dit is ook racisme !

  Aan de andere kant:
  Zoals Roue Verveer het ook al zei dat het leuk is om om elkaar te kunnen lachen en met elkaar te kunnen lachen.

  Krakti !


  Maak melding

 2. —–“Lach dan ook niet om een mop over Coronianen. Want dit is ook racisme !”——-

  Coronianen behoren niet tot een “ras”…

  Bovendien zijn heel veel wetenschappers het ook niet eens met de evolutie theorie of het Darwinisme.

  Zie hier een gedeelte van een artikel:

  Bron: Trouw.nl

  ——–’De evolutietheorie is een verhaal, geen natuurwetenschap’

  Ger Vertogen, emeritus hoogleraar natuurkunde van de Radboud universiteit, stelt dat ook de evolutietheorie niet wetenschappelijk bewezen kan worden.———-


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.