‘Bouterse wil eerder naar Santo Boma’

80
Nederlandse politiek blij met verlies NDP, hoopt dat Bouterse snel achter tralies verdwijnt

[INGEZONDEN] – Reactie op de tirade van Bouterse tijdens de tweede online maasmeeting van de NDP. Tijdens de tweede online massameeting, heeft NDP-voorzitter Desi Bouterse, geprobeerd de samenleving angst aan te jagen. Het spookbeeld van de jaren 80’ is voorbij, dus stoerdoenerij of tirade helpt niet meer. Als Bouterse denkt de regering de les te lezen, gaat hij van een koude kermis thuiskomen.

Wie is Bouterse om te bepalen wat de regering onder leiding van president Chan Santokhi moet doen? Ik vind Bouterse erg brutaal. Niemand gaat deze regering onder druk zetten, dus ook Bouterse niet. Kennelijk waant Bouterse zich nog president van het land, hij moet nu wel beseffen dat volk hem zwaar heeft afgestraft, dus hij moet praten. Ik ben ervan overtuigd dat de regering onder leiding van president Chan Santokhi, zich niet zal laten afleiden door het gebrul en leugens van NDP-voorzitter Desi Bouterse.

Het volk wil niks meer weten van Bouterse, derhalve ook niet wil weten welke afspraken Bouterse heeft gemaakt met deze regering. Deze regering heeft afspraken gemaakt met het volk om Suriname te redden en ze dient zich te houden aan die afspraken. We hopen dat regering onder leiding van president Chan Santokhi op de ingeslagen weg verder gaat om Suriname te redden.

Over een eventueel bezoek van de Nederlandse koning Willem-Alexander aan Suriname, zei Bouterse dat als hij met kwade bedoelingen naar Suriname komt, de stad hermetisch zal worden afgesloten. Wel, als Bouterse lef heeft de stad hermetisch af te sluiten, doe het maar! Ik daag hem uit. Mocht hij proberen de stad hermetisch af te sluiten dan denk ik dat hij eerder achter slot en grendel verdwijnt, dan hoeft hij niet te wachten op het vonnis van 20 jaar dat nu in hoger beroep behandeld wordt.

Bouterse is vergeten dat van de 274.323 kiezers slechts 65.660 kiezers gestemd hebben op de NDP en Bouterse zelf is fors teruggevallen van 34.000 naar 15.545 stemmen. Hij en zijn NDP hebben geen draagvlak meer van de samenleving. Om weer macht te verwerven moet Bouterse met zijn NDP rustig wachten tot de volgende verkiezingen van 2025.

Het schijnt dat Bouterse op de stoel van het Openbaar Ministerie wil gaan zitten, hij wil nu bepalen hoe en welke zaken onderzocht moeten worden. Laat het duidelijk zijn, de regering onder leiding van president Chan Santokhi, sluit geen mensen op, die taak is weggelegd voor het Openbaar ministerie en de rechterlijke macht. Tijdens de verkiezingscampagne was er beloofd dat corruptie aangepakt zou worden en dat gebeurt nu door het Openbaar ministerie.

Volgens Bouterse wil men de NDP met wortel en tak uitroeien, maar dat zal niet lukken. Niemand wil de NDP uitroeien, de wortel van de NDP is nu aan het verrotten, dus je krijgt automatisch verdorde bladeren en de takken verdrogen. Er is een bekend gezegde: ‘de revolutie eet haar eigen kinderen op’. Dus Bouterse moet de schuld niet zoeken bij andere partijen, maar de hand in eigen boezem steken.

Idris Naipal


80 REACTIES

 1. Wat een blaffende hond zeg , maar zoals bekend hebben deze geen tanden als het op bijten aankomt. Bouterse lijdt aan grootheidswaanzin door te denken dat hij nog wat te vertellen heeft.

  Het is over en uit; zijn dreigementen moeten weggehoond worden. Het enige waarvoor de huidige regering dient te waken is dat deze machtswellusteling zijn ongeschoolde aanhang zal aansporen onrust in het land te veroorzaken.

  Lever deze moordenaar tevens drugsdealer uit aan Nederland om zijn 11 jaar opgelegde gevangenisstraf uit te brommen.

  Dan ben je tenminste de kop van de NDP draak kwijt .
  gemodereerd

 2. De beerput gaat open. Slappeloze nachten zijn pionnen paarden heeft hij niet meer straks schaakmat. Hij is aan het dementeren. Nog 5 maanden met hem, dan kent hij het verschil niet meer van een toilet en een badkamer. onthoud dit
  gemodereerd

 3. Santhoki pota dagoe diesi in santo boma, hij weet bliksem goed dat hij ook achter slot en grendel gaat, daarom een kat in het nauw maak rare sprongen, yoe sabi sang ie doe, jij bent geen president, bovendien ongeschoold, boefdraad had je in het land gebracht om te stelen, yoe dagoe, owroe dagoe beest ye sori fesie ete, jouw komen zij ook halen, pe a monie de 3 miljard dollar
  gemodereerd

 4. Hij mag dan rechtstreeks naar het bejaarden afdeling van Santo Boma. Ik zag hem meer kwijlen als Zwetsen, die crackjorum.
  gemodereerd

 5. Onbeschofte hond dat ie is. Wat een lef om nog steeds bedreigingen te uiten!!!
  Pak hem op en stuur hem direct naar santa Boma deze ouwe seniele gek, hij is echt een kankergezwel voor Su!!!!
  Kan die kop niet meer zien man man
  gemodereerd

 6. Als we pas bij overlijden eindelijk van deze klootzak verlost worden, ga ik nu elke dag bidden om zijn vroegtijdige dood. Bouterse: het is voor jou over en uit. Het volk wil jou niet meer, ga rusten of vakantie vieren in Santo Boma. Ga evalueren wat NDP niet goed heeft gedaan of jouw memoires schrijven om de geschiedenis uit jouw REVOperiode juist, zuiver en volledig in onze geschiedenisboeken te verhalen.
  gemodereerd

 7. ddb denkt dat hij dezelfde power heeft als WA.

  Wel als koning WA in Suriname is laat hij de stad Paramaribo met hem
  afsluiten.

  Dan zal hij de kracht van de NAVO ervaren, ook Frans- Guyana/ Frankrijk is NAVO en dan heb ik het nog niet eens gehad over USA. Niet te vergeten dat Brazilie een goede vriend is van USA en Zijne Excellentie president Chandrikaperkash Santhokhi.

  Waar praten we over, Paramaribo met koning WA afsluiten en het opnemen tegen pikin ingi booi ka.

  ddb kom Z.E. president vertellen waar die 5 miljard US$ gebleven zijn. Dat wil het Surinaamse Volk weten. Pe Moni De?

  Waar is boevie?

  Het Surinaamse Volk is jouw spuugzat. Jij hoort 3 x LL in de gevangenis te worden opgesloten voor misdaden tegen de menselijkheid en ook de ndp-kliek om je heen.

  Raar dat iemand die bij de algemene en geheime verkiezingen van 25 mei 2020 de verkiezingen heeft verloren nog zo veel praatjes heeft in Suriname.

  ddb opzouten!


  Maak melding

 8. Mijn advies mi boy, ga zo snel mogelijk je straf uitzitten. Je hebt het land en volk 10 jaar lang uitgebuit, en dat moet terug betaald worden ! De regering moet al je vrienden die in de regering zaten, ook vervolgen en financieel uitkleden.Het liefst zie ik jullie op het Onafhankelijk plein publiekelijk opgehangen zien worden, ”Limbo niet te vergeten”.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 9. Het verhaal van Bouterse en vrienden was veel zeggend over zijn waarheid. Laten we zien wat er van overblijft.
  Het was meer dan banaal hoe de zelfde schreeuwlelijken verhalen afstaken die nergens op slaan.
  Dreigementen met onrust zoals eerder.

  Waar is het NDP 500 projecten boek te koop / te verkrijgen. Adhin zwaait er mee maar het is zelfs op de NDP site niet te koop of in te zien.

  Het interessantst is dat Adhin roept overeen beweging/organisatie met 112.000 mensen die slechts kans ziet de helft daarvan op haar te laten stemmen. Hij leeft in een droom.

  Heel mooi gemixed de beelden met Pierkan omzijn opmerking te framen met Racisme. Terwijl Pierkan slechts melde dat het gedrag van Brunswijk (focus op hem zelf/ alleen heerschappij) er zijn achterban zou gaan raken. Die achterban is niet on omstreden ABOB. Dat was de was de waarschuwing van Pierkan en dat is waarschijnlijk waarom Brunswijk zo los gaat op DBS. Hij ziet het gevaar veel stemmers kwijt te raken door gestook in zijn achterban. Denk aan de HVB bij de PL.
  Brunswijk heeft vijd bedreigingen te weten de PL (als die de HVB uitgeschakelt heeft)/ BEP/ NDP, zichzelf (absurde gedrag dat niet onder controle blijft) en Belfort. Alleen Belfort is goed voor bijna 50% van de ABOB stemmen

  Bouterse en vrienden kunnen beter stil gaan zitten om geschoren te worden. wie hoort er nog wat van Simons, Misiekaba, Abdoel en de oude mannen. Er is geen gehoor meer en geen macht, dit is achterhoede gevecht volgens de bekende methode bedreigen en angst creperen.
  gemodereerd

 10. Bouta, je mag wel intimideren, maar ook niet te veel, hiermee maak je je zelf belachelijk. Op nationaal en internationaal niveau, ben je niks meer.

  Laat het, tot je doordringen, dat je totaal geen invloed meer hebt op land en volk. Ook niet in je privésfeer en zeker niet in het openbare leven.

  Met de deskundigheid van de president, wordt de samenleving welvarend en vreedzaam.
  Niet dwarsbomen, om de voortzetting van onze regering te dwarsbomen.
  GODFATHER is WATCHING, Suriname.

  Het is uitgesloten, al gaan een paar ezels janken, de NDP zal haar oude positie niet meer terugkrijgen. President Santkohi, heeft eerst geleerd, om een land te leiden en niet andersom.
  De regering is ook aan het kijken, hoe de doelen behaald, kunnen worden.
  M.a.w. de president, is invloed aan het uitoefenen en samenwerkingen te bevorderen.
  De president, weet wat land en volk nodig heeft en hoe hij zich hierop kan aanpassen en VOORAL hoe hij de gemeenschap mee krijgt, richting de doelen.

  Nu mag je ook overdag, genieten van de nachtmerries.
  gemodereerd

 11. Reminder:
  Bron: waterkant.net
  ” …
  Nazaten slaven ‘belachelijk gemaakt’ met bezoek Ashanti-koning aan Suriname

  24 november 

  PARAMARIBO, 24 nov – Niet alle nazaten van tot slaaf gemaakte Afrikanen zijn blij met het bezoek van Otumfuo Osei Tutu-II. De Ghanese stamkoning vertegenwoordigt namelijk een stam die andere Afrikanen verkocht aan de Europeanen. Het komt dan ook niet al te slim over dat juist zo een een persoon naar Suriname wordt gehaald. Met veel toeters en bellen ook nog. 
  … ”

  Over racisme, slavernij, dekolonisatie en revolutie gesproken.

  Waarom was er toen geen ophef ?

  Kirpalani heeft spiegels in de aanbieding.

  Krakti !


  Maak melding

 12. Het zijn de laatste hopeloze stuiptrekkingen van een fossiele, demente gevaarlijke gek, die middels zijn uitgekotste dictatorgedrag tracht de meubels te redden voordat hij binnenkort 20 JAAR BAJES moet gaan uitzitten voor massamoord.
  🥊🥊🥊🥊🥊🥳🥳🥳🥳🥳

  Hij is nu nog slechts een POLITIEK KUIKENTJE die, door het volk, van het politieke podium is weggevaagd.
  👋👋👋👋🖕🖕🖕🖕


  Maak melding

 13. ‘Een boer ging erop uit om zijn zaad te zaaien. Terwijl hij het zaad verspreidde, viel er een deel langs het pad, en de vogels kwamen en aten het op. Sommige vielen op rotsachtige plaatsen, waar het niet veel aarde had. Het sprong snel op, omdat de grond ondiep was. Maar toen de zon opkwam, verschroeide de plant, en verdorde ze omdat ze geen wortel hadden. Ander zaad viel tussen de doornen, die opgroeiden en de planten verstikten. Weer ander zaad viel op goede grond, waar het een oogst voortbracht – honderd, zestig of dertig keer wat er was gezaaid. Wie oren heeft, laat ze horen. ” Matheus 13.
  Na srefi tiki san nak a wit fowru o nak a blaka wang tu.
  Chan, focus niet teveel op de vele stemmen die de NDP en Bouterse hebben verloren, het zijn de zwevende kiezers, vandaag oranje ,geel en groen maar ze kunnen morgen weer paars zijn. De NDP gaat een oppositie voeren buiten het parlementsgebouw, wat denk je dat de kiezers het langst bij zal blijven? Je hebt een tactiek gebruikt om de NDP te verslaan, zorg ervoor dat zij niet dezelfde tactiek gebruiken om jouw te verslaan.
  Waar is de sheriff gebleven?
  DDB is gek op muziek, vooral Bob Marley. Laat hem dan ook nooit op een podia verschijnen en het lied zingen van Bob, i shot the sheriff, but i did´n shoot the depudy.
  gemodereerd

 14. Beste mensen, hiep hiep hoera en daar komt de clown weer te voorschijn, niks no fout.
  Een dwaas heeft ook recht op zijn dwaze dagen!!!

  Druga baas snapt er geen reet van wat hij met Suriname en haar bewoners heeft gedaan.

  En natuurlijk als je bij wijze van spreken zo wat de hele dag onder invloed bent van “”zware medicatie”, dan ga je poep praten ja!!!!!!!

  Gado de wi fesi mang, Adios


  Maak melding

 15. Terecht artikel van WKN.
  @Passant, goed gezien.

  Lid Jogi heeft een felle reactie gegeven op star nieuws.

  Oprotten duivel !!! Ie naf tak no wan ka moro
  Opzouten naar boma!!!!
  gemodereerd

 16. Passant@@ je weet niet waarover je praat wat heeft de NAVO met Suriname te maken Suriname is niet eens lid van de NAVO
  De NAVO komt pas in actie als één van haar leden word aangevallen en zeer zeker niet in een burgeroorlog dus je praat zomaar
  gemodereerd

 17. Vanaf ht jaar 1980 beschouwd n handjevol waardeloze ongeschoolde zogenaamde militairen sur als hun eigendom. In de afgelopen 10jaren hebben ze het land compleet leeggeroofd n uitgehold. Nu er sprake is vn enorme olievondsen n daarmee gepaard die miljaarden vn huichelaar aloebaba die over n paar jaren n feit zal zijn wringen deze roversbende in allerlei bochten om toch bij de staatskas te kunnen komen.
  Wat een brutaliteit vn deze stront die denkt dat hij opperhoofd is vn sur n over de bevolking.
  Voordat n koning of n president n officiele bezoek aflegt aan n bevriende nazie word er eerst n veiligheidsorderoep erop afgestuurd om te onderzoeken of alles veilig is. Wel dan wil k deze kloot echt meemaken hoe hij daarmee zal omgaan n als hij in ht zand moet bijten gaat hij vlak daar als n muis beginnen te piepen n daarna compleet afgelopen met hem.
  Waar als hij beweerd de stad af te sluiten wil dat zeggen dat hij nog opperbevelhebber vn ht leger n politiekorps is n geen chan.
  Dus pres chan er broeit iets in het land laat ht leger doorlichten n onderzoeken nr verborgen wapens .


  Maak melding

 18. Halve waarheden en hele leugens zitten diep verankert in het DNA van de NDP met haar voorzitter Desiré Delano Bouterse.
  Het zijn uitwassen van de NDP geweest die als eerste de term Jap japie & Kes kesie gebezigd hebben tegen het volk van Suriname.
  Het is de voorzitter van de NDP Desiré Delano Bouterse die bepaalde delen van het volk uit te sluiten door ze verraders te noemen.
  Het is de NDP als geen ander die familie en vrienden op cruciale plekken heeft benoemd, over nepotisme gesproken.
  Het is om de NDP onder leiding van Desiré Delano Bouterse te doen dat er ongegeneerd dure bolides tijdens haar bewind zijn aangeschaft en die totaal verdwenen zijn door simpele diefstal dat de huidige regering nu auto’s moet huren
  Het is de NDP onder leiding van Desiré Delano Bouterse die de nieuwe regering op 6 weken regeermacht wil evalueren terwijl de NDP 10 jaar lang aan de macht was en compleet gefaald heeft land en volk in een status van armoede en bankroet heeft achtergelaten.
  Het is dezelfde NDP onder leiding van Desiré Delano Bouterse die benoemingen van leden van RVC’s met een buitenlandse nationaliteit afkeurt terwijl er minimaal 1 huidig lid met vreemde nationaliteit ook onder het regiem van NDP benoemd was in een RVC en toen was het geen probleem?
  Het misplaatste nationalisme van de NDP met haar voorzitter Desiré Delano Bouterse is niets anders dan zichzelf verrijken over de ruggen van het Surinaamse volk.

  De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet!


  Maak melding

 19. Dit is letterlijk een ernstige bedreiging naar het volk, de regering en koning Willem Alexander. Hij staat boven de internationale wetten. Ik ben benieuwd hoeveel paarse ratten hij nog in het leger en op straat heeft lopen.


  Maak melding

 20. Deze teringhond met doodgeschopt worden evenals de achterlijke monsters hier die hem steunen. Niks geen ze zijn geindoctrineert, ze weten niet beter, ze zijn lid van een sekte ala jim jones. heyt zelfde geld voor de zgn neutralen.denken ze echt dat men het niet door heeft.
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Me go
  deze hond wil snel naar boma, thuis een gebrek aan bana zeker. dat ding van san kan je geen bana meer noemen, en hij wil ook niet meer nemen, hij heeft genoeg genmen nu hij wil genomen worden


  Maak melding

 21. Meneer Jansen Jan, er zijn ook internationale afspraken.
  De NAVO, is misschien geen “perfecte” organisatie, maar als er een beroep op gedaan wordt, kunnen ze een “perfecte” missie uitvoeren!
  Ook, u weet dat de wereld, verpakt is in ellende.
  Als het noodzakelijk is, kan men ook een beroep doen op de Amerikanen!

  Laten we de moed niet opgeven!
  En zeker het vertrouwen in onze regering en onszelf niet verliezen.
  Wij zijn ook internationaal in de belangstelling.
  Laten wij ook onze regering, motiveren om ook zonder het buitenland het karwei af te maken.

  Het einde van het conflict is lang in zicht
  Het land zal tientallen jaren nodig hebben om te herstellen.
  GEDULD…..wij komen er wel.


  Maak melding

 22. Bouterse hoeft niet perse in Santo Boma in feite is hij al in gevangenschap. de wijze waarop is veel erger als in Santo boma. daarbuiten kan hij op elk moment er mee geconfronteerd worden wat er precies met hem aan de hand is. Een bekende spreuk voor dit fenomeen is : de molen van en zeer bekende maalt langzaam maar zeker. u weet toch wel wie de bekende is in dit geval.
  gemodereerd

 23. Bouta je bent boos omdat de Koning waarschijnlijk naar suri komt. Whahahaha. Is dit belangrijk, dacht het niet. “Ei hatie Joe k’vaarlijk’ boehoehoe. Je kunt het niet verkroppen hé, tjee potie.

  Geen woord over government take, covid, of die 1.5 miljoen betaalde adviseurs die gewoon niet op het werk verschijnen. Je hebt geen oog voor jou mofina-achterban alleen voor je dikbetaalde matties.
  Blijkt nu dat kromo-dingens suri panden heeft verkocht aan de cvbs.
  De afspraken mogen vanwege gewijzigde beleidsinzichten absoluut aangepast worden, herkenbaar voor jou tok.
  De ambtenaren die jij hebt aangesteld zijn criminelen. Ze kunnen niet aanblijven.

  Heb je al audiëntie aangevraagd. 🤭😂


  Maak melding

 24. Meanwhile in blanda!
  Volgens welingelichte bronnen, hebben enkele surineds, minister Ramdin gesmeekt om een diplomatieke baan.
  Wa-yam-bo pé joe dé. Is je fam tok, proest.
  Zelfs een Hollandse suri bejaarde deed een poging, LOL.
  Wasn’t me, druk met huishoudelijke taken 😋😎.

  Zie:stoelendans diplomatieke posten. DWT.


  Maak melding

 25. Beste President, graag alle giften in het land van afkomst op de bank laten staan. Één of 2 personen machtigen. Sommige mensen worden razend als de bekende “koek” aan hun neus voorbij gaat.


  Maak melding

 26. OPA Bouterse is SANTA Boma niet meer waard . Taal heb alle het geld terug geven aan het VOLK die hij en zijn NDP vrienden heeft gegraaid . Hij moet ook vertellen wat hij allemaal in Nadeel van het volk met China heeft afgesproken en alle schulden die zogenaamd zijn gedaan terug te draaien.
  gemodereerd

 27. Ik heb mijn kinderen alsook andere jongeren vaker verteld over Bouterse vanaf 1980. Met zijn gedrag nu nog laat Bouterse zelf duidelijk zien aan deze jongeren hoe negatief zijn invloed op de Surinaamse samenleving in het verleden was. Dus wanneer ik vraag: zien jullie nu wat ik allemaal heb verteld? Dan is het antwoord: ja..! Bouterse demonstreert het weer live voor hun. Dus dit is het enig voordeel van zijn respectloze en schaamteloze uitlatingen. Maar deze les begrijpen deze oude vos zelf en zijn aanhangers niet!
  gemodereerd

 28. Stanley paarse rat,lees jij achterse voren? Je lult wel erg dom. Maar wat een ander schrijft ,kan een ezel niet snappen.
  gemodereerd

 29. die Desie: vertoont zich nooit in het parlement, want dat is beneden zijn stand. wanneer Balkenende Suriname bezoekt en ook het parlement Komt hij demonstratief Niet naar het parlement om te demonstreren. wat wil je nou eigenlijk dementerende desie?


  Maak melding

 30. De veroordeelde Drugscrimineel tevens meervoudige MOORDENAAR: Waar is je partner in CRIME HOEFDRAAD?

  DIE MAN IS TOCH NIET NAAR HIERNAMAALS GESTUURD MET EEN ENKELE REIS?


  Maak melding

 31. Ai baja Idriesje, de verkiezingen zijn al voorbij toch! Maar een beetje vermaak voor de bouta “lovers” mag wel! Alles goed binnen de VHP? Hebben ze geen RVC post voor jou!😂🤣
  gemodereerd

 32. Wat een zielig geswam van hr. Idris Naipal. Hij leeft nog steeds in een verledentijd. Zijn pen gebruiken om kritisch te zijn naar zijn eigen omgeving om red su te propageren zou hem meer sieren. Steeds afgeven en geen oplossingen aan dragen voor de problemen die er waren en NU gecreerd worden brengt moesje niet naar parijs. Steeds de president willen beschermen is niet het antwoord. Zielig. President zijn en President willen zijn, zijn twee verschillende uitgangspunten met verschillende uitkomsten. Doe uw keuze.
  Advies: voed je naasten alvast beter op als oprecht mens dan heeft u de kiem gelegd voor een gezonde boom.
  Bij deze is dit eerste en laatste reactie van mij op voornoemd persoon….
  gemodereerd

 33. Para Express, dit antwoord was ik je nog schuldig. Is schuld van de moderator hoor 😉😊

  Chandini 30 augustus 2020 At 06:59
  Para Express 29 augustus 2020 At 14:38
  @ Chandini 28 augustus 2020 At 14:16

  Maar dan waar is die 80 miljoen aan goud die Bouterse had gekocht ?
  ========
  Para Express, kijk op de weekbalans van de CBVS, dan zie je een toename van de waarde van de goudvoorraad met circa SRD 100 miljoen!
  Goed weekend!
  gemodereerd
  gemodereerd

 34. Para express,
  gebruik de spiegels van kirpa zelf eens hahaha, geef ook eentje aan lang nek, sabaku. “Wie is de MOOISTE van het land” oh ja en vergeet meneer Pico niet , die denkt dat hij mag “zingen” als de Picolet ,hier op waterkant hahaha.😜😜😜😜 Groetjes


  Maak melding

 35. Bouterse kan de zogenaamde niet bestaande MOU in zijn @#$& steken.
  Een partij die heeft afgedaan, een partij die door de samenleving is uitgekost, een voormalig regeringsleider die de staatskas leegrooft (Hoefdraad, van Trigt en Faranaaz Alibaks Hausil zijn medeplegers) moet zijn domme schofterige klep dicht houden.

  Stel dat er toen een MOU had bestaan en toen ook was getekend, dan zou het toch geen rechtswaarde hebben omdat het een ongeldig document is.

  Waarom ongeldig?
  Een onder dwang voorgelegd document waarbij de voorwaarden daarin alleen in het voordeel zijn van de eisende persoon/partij, die ook middelen achter de hand heeft en er ook mee dreigt die in te zetten, om de afhankelijke persoon/partij al dan niet letterlijk of op een andere manier af te zullen straffen als de eisende persoon/partij zijn/haar zin niet krijgt.

  Santokhi een manier om dit gedrocht het zwijgen op te leggen is hem tot zijn komende rechtszaak wegens vluchtgevaar in hechtenis te nemen.
  Dit had al bij Hoefdraad moeten gebeuren.
  Santokhi maakt niet nog een keer dezelfde fout.

  Bouterse kan de stad helemaal niet laten afsluiten. In zijn seniele debiele fantasie hoopt hij dat mensen in zijn loze dreigementen trappen. Toen de NDP nog aan de macht was had men al geen hoge dunk van zijn Alzheimer gekwaak. En nu maakt het ook geen indruk.
  Santohki is de opperbevelhebber van het leger.
  Bouterse hoopte door under achiever en alcoholist Benschop tot generaal te promoveren een mol en handlanger in het leger te hebben. Die hem van dienst zou kunnen zijn. Benschop drinkt vrolijk door.
  Wel desireet de huidige bevelhebber Robert Kartodikromo zal je ook niet helpen. Die heeft trouw gezworen aan Santokhi en heeft het ook te druk met zijn buitenvrouw.
  Etienne Boerenveen heeft al een flink aantal jaren voor Bouterse in de gevangenis gezeten. Die zal zijn nek niet nog een keer voor Bouterse uitstekend. Buitendien is Boerenveen nu 62 en allang met pensioen.
  Dus Desie joe dong kaw trek een schone luier aan en lebber maar aan je hoertje haar stink geval.

  PS
  De corruptiezaken die Bouterse aan de PG wil aanbieden zijn: Carifesta (onder NDP beheer), Na schoolse opvang(onder NDP beheer), SZF Fraude(onder NDP beheer) met medewerking van Clifton Limburg, de verdwenen Kasreserves bij de CBvS(onder NDP beheer) door zijn handlangers Hoefdraad, van Trigt en Faranaaz Alibaks Hausil.
  gemodereerd

 36. Sranang mang 31 augustus 2020 At 14:22

  Laffe honden die nog steeds achter deze crimineel en dictator staan zijn pas echt zielig. Deze kolonisator heeft Suriname in 19 jaar tijd leeggeroofd en uitgezogen wat de Hollanders in 400 jaar tijd nooit lukte. Alleen laffe honden laten zich slaafs door zijn baas leiden. En jij bent zo een slaafse hond.
  gemodereerd

 37. Prima artikel meneer Idris Naipal! Er zouden meer mensen als u hun mening op dergelijk wijze moeten uiten. Heel goed dat u hem met cijfers de harde feiten onder de neus drukt. Deze seniele debiel is de draad volledig kwijt, is zijn grote nederlaag helemaal vergeten en is een grote schande voor land en volk. Hij en zijn oerdomme aanhangers hebben van ons geliefde Suriname een bedelstaat gemaakt. Eigenlijk kan je hem niks kwalijk nemen want van een ezel kan je ook niet verwachten dat hij de stelling van pythagoras kent. Ik kan het nog steeds niet begrijpen dat zo iemand president van een land kan worden. Dat kan mijn inziens alleen als je een dom volk hebt. Dus kom ik tot de stellig dat er meer ongeschoolden rondlopen in Suriname dan mensen mensen kennis. Immers, een dom volk, kiest een domme president.
  Wie mij durft tegen te spreken, je gaat je gang maar….


  Maak melding

 38. Sabaku, lang nek,

  “De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet”

  Geldt ook voor jouw brada. Ook regering Santhoki maakt zich schuldig aan nepotisme, hij heeft zelf een primeur t.o.v. regering Bouterse, hij heeft zijn vrouw geaccommodeerd, iets wat zelfs Bouterse In zijn stoutste dromen niet durfde. Jij ziet de accommodaties van Bouterse als zelfverrijking, die van Santhoki als strategisch, ben je zo dom !!! shame shit other smell😂😂😂Groetjes
  gemodereerd

 39. Desiree Delano Bouterse zgt iet over WA,de kOLONISATOR,EN IEDEREEN IS IN PANIEK.OMG,..BOUTA tja power jere,..dat moeten wij hem wèl mee geven,..a pa tja CHARISMA !
  gemodereerd

 40. Beste president Chan Santokhi als je de macht van de moordenaar wil elimineren dan zul je de militairen moeten aanpakken. Zonder de steun vd militairen is hij niemand . Suriname heeft geen leger nodig en als je ze nodig acht stuur ze naar Het betwist gebied van Guyana laten ze wijzen dat ze ballen hebben en het geclaimd gebied dat de guyanezen hebben bezet terug veroveren . Laat ze de grenzen met Brazilië bewaken krijgen we geen illegale goudzoekers meer in het land . Stuur ze zover mogelijk vd moordenaar weg .Want deze idioot heeft niks te verliezen. Het beste is het leger op te heffen ze voeren toch niks uit dan de hele dag te kaarten in de kazernes . Schaf het hele theater van militaire ontvangst die je krijgt af want je wordt alleen omringd door de aanhangers van de moordenaars .Er is geen enkele land die Suriname militair bedreigd dus opdoeken die handel en sluit met USA een verdrag dat zij Suriname gaan helpen als er militair ingegrepen moet worden .En boefje zit niet in Guyana maar bij de stamhoofd Otumfuo in Ghana


  Maak melding

 41. Desiré Delano Bouterse heeft helaas niets meer te vertellen in Suriname. Huilie, huilie en dat doet zeer, heel erg veel pijn zelf. Er zijn afspraken gemaakt over de overdracht van macht in het land. En verder heb je niets en dan ook helemaal niets meer te eisen en moet je gewoon je grote muil houden. Het moet afgelopen zijn met die criminele bende in het land.
  Waar zijn al de rest van de prominenten van de NDP gebleven?
  Wie geschoren wordt moet gewoon stil blijven zitten!


  Maak melding

 42. ddb is boos omdat hij afspraken met minister albert ramdin, president Chandrikaperkash Santokhi heeft gemaakt.

  ddb is in Nederland veroordeeld voor 11 jaar drugshandel. Ook hierover is door de ned minister en ramdin hierover gesproken. ramdin heeft ook gezegd dat Surinamers burgers niet aan het buitenland worden uitgeleverd.

  ddb is zenuwachtig wat hij vraagt zich af of ramdin de waarheid spreekt. ddb geeft aan als jullie mij met rust laten, dan laat ik jullie ook met rust.
  Dat is de oorzaak dat ddb zo vel reageert en daarom in het nieuws is gekomen.


  Maak melding

 43. Gewoon door Trump laten ophalen met 1 militair heli met 4 commando’s. Over en uit. De opdracht/verzoek wel secret laten verlopen, via de Amerikaanse ambassade.


  Maak melding

 44. dre 31 augustus 2020 At 13:55
  geen reactiemogelijkheid voor Marvin Hokstam,
  =========================================

  dre,

  En terecht zou ik zeggen.
  Stel je nu eens voor dat, anders dan bij het geplaatste artikel van Idris Naipal, er iemand zoals jou zou zijn die zijn ellendig lang betoog met één zin onderuit zou halen, ha!


  Maak melding

 45. De afloop van Bouterse zal net als die van Castro, Chavez en anderen zijn. Is just a matter af time.
  gemodereerd

 46. De Ndp is houd zich bezig institutionele criminaliteit. Daarmee staat ze gelijk aan de maffia met Bouterse aan het hoofd. Het is een kankergezwel dat met wortel en tak uitgeroeid moet worden. Daarom moet de regering een wet aannemen dat Surinaamse onderdanen ook uitgeleverd kunnen worden. Suriname is niet in staat om Bouterse op te sluiten. Ik geloof daar niet in.


  Maak melding

 47. DDB is al langer dan 40 jaar bezig het land te verzieken. Eerst met een militaire coup in 1980, vervolgens met een telefoon coup in 1990. Daarna heeft hij een parlementaire coup gepleegd met twee opportunistische partijen uit Nieuw Front (PL en ABOP), en uiteindelijk heeft hij geprobeerd een constitutionele coup te plegen door de rechterlijke macht te desavoueren ala Venezuela style, maar het is hem niet helemaal gelukt. Nu zit Chan met dezelfde opportunisten aan zijn been.

  Eigenlijk moet Chan de gemeenschap uitleggen welke specifieke afspraken zijn gemaakt met DDB waarover hij zich zo beroept. Kan het zijn dat Chan had beloofd aan DDB dat hij hem en zijn boevenbende met rust zou laten voor een soepele overgang en Chan zich niet aan zijn woord heeft gehouden? Is DDB daarom zo pissig? Heeft DDB (nog) zodanig invloed op de gewapende machten in SU dat hij daadwerkelijk de stad hermetisch kan afsluiten?

  Wel, ik kan wel dit ervan zeggen: Er is 1 ding dat hij niet gaat kunnen afsluiten, en dat is de lucht. “You may never know what may fall from the sky.”


  Maak melding

 48. Zou een mooie stunt zijn als WA die moordenaar persoonlijk komt ophalen met een lijnvlucht van de KLM. Hij is immers een bevoegd piloot. Uit wel ingelichte bronnen hoorde ik dat Boeffie niet alleen met de dochter slaapt maar voornamelijk met de vader en optijd de moeder ook aandacht geeft. De vader heeft nl na getroffen te zijn door de “oude mannen ziekte” nooit meer kunnen presteren.
  Wat kletsen de mensen over Nepotisme van Chan? Zijn vrouw is onbezoldigd. De eega van de vorige; volkspresident kreeg een salaris netals zijn awarriedomrie.
  Naipal en zn pen zijn een prima duo!
  Jaja al na 3 wkn begon men te schelden op de nieuwe regering die het moest doen met nieuwe geschonken kantoorapparatuur want de vorige regeringsleden hadden alles gestolen. Petje af hoor want er gebeurd nu na 6 wkn meer dan in de periode 2010/2015 het jatten was nog niet afgerond dus was de smeekbede van de paarse ratten NOG 5! Ja, die 5 hebben ze gehad en toen kwam de grootschalige diefstal, plundering en oplichting naar boven. v Trikt werd opgepakt met hulpjes en de hoofdschurk die zich minister van financiën mocht noemen, vluchtte het land uit terwijl hij een uitreisverbod had. Hij speelt nu Yoyo Kakaw vvan kasibergi en Suriname speelt de rol van Gerda Smit ALLES WEG!
  Gisteren in het programma van Wayne Telgt werd er een mooie kiek genomen op de voormalig persvoorlichter die tevens een bejubelde radio presentator is. Hij was perschef directeur van nii en de grootste propagandist van het paarse geboefte.nii is opgedoekt hij had geen werk meer en nu heeft deze die hard ndp/bouta lover openlijk zijn diensten aan de nieuwe regering aangeboden odi odi!! Hij heeftr die oude dweil laten vallen en in het riool gedropt. Over verraad gesproken! Zal de oude dweil hem nog de welbekende vraag durven stellen: “OOK GIJ BRUTUS??”
  Ik zou hem gewoon in zn vet gaar laten stomen in de garnalenstank van zijn radiostation
  SaRaSara
  Misikikeba is al een tijdje van het toneel verdwenen nadat hij uit Hamelen was ontsnapt wel met de waarschuwing van de opperat om zich gedeist te houden. Aboel likt zn wondenmn na de schande in de familie en Alubaba zwaait maar met zn oninteressante boekje want hij vindt maar geen aftrek. Het zal me niets verbazen als ook die 2 oplichters van het Surinaamse volk het rattennest verlaten. En dat Cowgirl Simons……. is ze ziek? Is ze dood? Ze is gewoon van het toneel verdwenen na dr kiezersbedrong om stemmen te trekken wetende dat ze niet meer voor het volk wilde vechten.
  Sani e pesa!


  Maak melding

 49. Is gewoon slapgelul van Bouterse. Wie geloofd nog in hem. Hij probeert tweedracht in de maatschappij te zaaien. Het is te doorzichtig dat de Su bevolking in zal trappen. Hij probeert wel op deze manier in de militaire top te doordringen. Gelet op het feit dat hij geen president meer is, heeft hij geen toegang en zeggenschap in deze, of krijgt hij geen kans tot beinvloeding van militairen. Toedelu!!!!
  gemodereerd

 50. @ jansen jan
  Ik was niet van plan op je reactie te reageren, maar lees hier een stuk uit Suriname Harald, d.d., 31-08-2020. Wellicht dat je het een heel klein beetje begrijp wat ik geschreven heb.

  Het hele artikel met kop:
  Bouterse werkt zichzelf flink in de nesten
  31 augustus 2020 om 13:00 Leestijd 3 minuten

  Zowel de Surinaamse als de internationale gemeenschap hebben het onlangs opgevoerde theater van ex-president Desi Bouterse vol afschuw kunnen gadeslaan. Hij schroomde er niet voor om de koning van zijn ex-moederland, een bevriende natie, te schofferen. Hij uitte zijn dreigement om de stad Paramaribo hermetisch af te sluiten indien het Nederlandse koninklijk echtpaar Suriname aandoet voor een staatsbezoek. Het hele theater was een uiting van een bejaarde kat die zich in het nauw gedreven voelt, vandaar de rare sprongen.

  Hij deed rare uitspraken die tegen hem werken. Het moment waarop een staatshoofd van een bevriende natie Suriname bezoekt, zijn de internationale ogen ook gericht op Suriname. Wil hij zijn privélegertje van ongeveer 300 man (niet het Nationaal Leger) inzetten om de stad af te sluiten, is daar het juiste en perfecte moment voor de huidige president om internationale interventie in te roepen, en direct ook. De hulp van Nederland, Frankrijk en de Verenigde Staten kan terstond ingeroepen worden om met hun leger te interveniëren (invallen) in Suriname. De aanleiding daartoe geeft Bouterse althans zelf.


  Maak melding

 51. Sabaku 31 augustus 2020 At 16:14
  dre 31 augustus 2020 At 13:55
  geen reactiemogelijkheid voor Marvin Hokstam,
  =========================================

  dre,

  En terecht zou ik zeggen.
  Stel je nu eens voor dat, anders dan bij het geplaatste artikel van Idris Naipal, er iemand zoals jou zou zijn die zijn ellendig lang betoog met één zin onderuit zou halen, ha!

  Bedoel je dat mensen soms iets gezegd willen hebben en niet weten dat wat zij denken niet de absolute waarheid is en er absoluut nuances zijn van hun idee?

  Waarom op wkn een stuk zetten waarop niet gereageerd kan worden? Is dat niet de essentie van waterkant? Ga toch heen!
  gemodereerd

 52. Laat een papegaai uit MATA overvliegen. POCAHONTAS
  Trainen en telkens een beetje kasiri in dat snaveltje gieten dan roept het al na 4 weken .

  EERSTE BEWONER
  DE WAARHEID
  GERECHTIGHEID
  HEBZUCHT
  VIES SPELLETJE
  HEBZUCHT
  BEINVLOEDING.
  ONDERDRUKKING.
  OCULTE ZAKEN.

  2 jaar lang loop je te toeteren voor niks , dan heb je meer tijd om de haat los te laten en iets leuk met je leven te gaan doen.
  Niemands zit te wachten op een oorlogsverklaring van SABAJO.


  Maak melding

 53. de regering moet verplicht hoe dan ook,,, de grond wet te wijzigen door alle vormen van crime die wie dan ook gepleegd wordt in het land als in het buitenland alle personen uit te leveren , indien zij om vragen, heeft niks te maken met eigen volk.. crime is crime waard dan ook gepleegd..
  dus zo ook deze meneer de moordenaar..
  zijn manier van brullen, is niets meer dan intimideren , hij moet om te beginnen ophouden om mensen de schrik aan jaren.. begin hem al vast aan te houden ,,,, flink de les te lezen dat het afgelopen moet zijn..

  tijd perk ddb is lang voorbij, hij al aan het einde van zijn gebeuren, dit zijn de laatste stuip trekkingen… ook zijn vrouw met wie het leven deelt, ziet al een verlossing..
  gemodereerd

 54. Stanley 2 korps marinier is genoeg voor de hele beveiliging van moordenaar Bouterse en al Koning Willem Alexander naar Su komt wie gaat hem stoppen die padvinders van Bouterse .
  Bouterse is ziek in zijn kop niet hoofd want dat heeft hij niet.Laat hij eerst 3 miljard betalen dan komt alles goed in SU.


  Maak melding

 55. Bouterse beroept zich op afspraken die met Santokhi zouden zijn gemaakt. Santokhi moet openheid van zaken geven welke afspraken hij met Bouterse heeft gemaakt, als hij ze heeft gemaakt.


  Maak melding

 56. Kabolus 31 augustus 2020 At 23:37
  Bouterse beroept zich op afspraken die met Santokhi zouden zijn gemaakt. Santokhi moet openheid van zaken geven welke afspraken hij met Bouterse heeft gemaakt, als hij ze heeft gemaakt.

  Jee heb jij het nog steeds niet door dat deze blanke kolonisator alleen bezig is om de huidige regering indiscreet te brengen met zijn leugens ? Dictator Bouterse kan beter openheid van zaken geven wat met de 200 miljoen is gebeurd. Daar heeft het volk recht op.
  gemodereerd

 57. Marcel, goed idee, maar de uitvoering gaat niet lukken, vele landen verbieden zo iets, zelfs de grote broer Amerika levert zijn criminele burgers uit. Moet Su de beste jongen in klas gaan uithangen, Mwa..groetjes


  Maak melding

 58. “Bedoel je dat mensen soms iets gezegd willen hebben en niet weten dat wat zij denken niet de absolute waarheid is en er absoluut nuances zijn van hun idee?”

  Hele goeie @Dre

  Wkn dit is struisvogelpolitiek, als die man niet tegen kritiek kan, verwijs ik het stuk (vuile was) naar het rijk der “zwaar gedeprimeerde adventisten”, tjonge, jonge.
  Ik beloof dat ik niet zal reageren 😷.

  Meneer vanavond komt er nog een stukkie vuile was op tv, iets met oplichters gezocht, voodoo en wintie. Ken je weer schrijven.


  Maak melding

 59. de hele familie is een crimi bende bij elkaar.. zo de vader, zo de zoon, zo de dochter, zo de schoonzoon. alle maal één pot van het zelfde , zitten allemaal in de gevangenis op kosten van de staat te genieten..
  de zelfde staat moet alles wat ze bezitten, weg halen, kaal plukken, aan de not have geven, de bejaarden, de gehandikapten schenken.. bouw een nieuwe bejaarden huis stop alle daklozen er in thuis leze…
  bedenk maar zelf, wat je zou kunnen doen met al die miljoenen wat hij heeft gestolen van de staat..
  gemodereerd

 60. Bouterse is door alle goede geesten verlaten. Maar erger zijn de volgelingen. Die liegen als of het gedrukt staat. Zo wordt er hier door een paar idioten verteld dat boefdraad een vrij man is en naar feesten gaat.. Terwijl er een opsporings bevel is uitgevaardigd. Daarom raad ik iedere weldenkende persoon aan om niet met ndpjers te discuseren. Ze hebben geen verstand bouta heeft 10 jaren lang het onderwijs verwaarloosd zo dat zijn volgelingen dom en volgzame stem vee zijn.
  Maar macht is als honing. En in zijn dementie denkt hij dat hij nog macht heeft
  gemodereerd

 61. Chan moet deze demente oude man voor zijn eigen veiligheid opsluiten😣. Hij gelooft echt dat hij nog ongestraft allerlei uitspraken kan doen, ik vind dat Chan dit aan moet pakken, en zich niet coulant hoeft op te stellen, tegenover deze Paarse Crimineel. Hij heeft het land in deze ellende gestort , zijn speeltijd is voorbij.🤨
  Als hij Chan hem wil behoeden voor het gevang, kan hij hem nog altijd in LPI laten opsluiten, mooie optie😉


  Maak melding

 62. Ik snap niet dat er nog mensen zijn die hun radio, tv of computer aanzetten om naar Bouterse te luisteren.
  gemodereerd

 63. Mensen schreeuwen, maar diezelfde dombo’s hebben op hem gestemd. Ik ken geen 1 intelligente in Suriname. Zo dom iedereen. En dezelfde personen die hier schreeuwen, zijn dezelfde die ooit eerder oo hem hebben gestemd, dus niet klagen. Wat mij betreft nog maar een keer stemmen dan op de leider van al die dombo’s. Gegarandeerd dat jullie het allemaal weer doen. Suriname wordt nooit wat. Succes jullie!
  gemodereerd

 64. Wie heeft 4 keren het land geregeerd en het land steeds tot de grond geplunderd dat we nu in een deze shit zitten, zodanig dat wij moeten lenen en bedelen aan schuldeisers om de schulden te herschikken en nu behoren tot 1van de 7de hoogste landen met een onbetaalbare schuld. Wie is schuldig aan deze geweldige prestatie zoals altijd als ze aan de macht zijn. Juist ja, het volk die ondergeschoold is gaat nooit begrijpen omdat ze telken in hun ontwikkeling achter gehouden zijn door die partij. , Zij begrijpen tot nu toe niet wat het probleem is in het land en zal het nooit begrijpen.gehouden. Zelfs hun leden begrijpen het niet. Hun DNA leden en hun aanhang hebben hen allen voor de gek gehouden. Ondanks dat het volk hen hebben weggestemd rennen ze achter ze. Jammer voor de regeerders die het wel menen met het volk. Als zij het ooit hadden gemeend met dit volk waren we steeds vooruit gegaan.Doordat zij het land steeds geplunderd hebben door de vorige regering en hun achterban moet we nu terug hun sghulden terug betalen. Heel Jammer.
  Ik hoop dat het volk ooit gaat inzien wat er gebeurd en wie het land vanaf 1980 heeft vernietigd en nu het land heeft vervloekt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.